2. helmikuuta 2016

Talvisia tuoksuja


En yleensä kirjoita blogissa kauheasti tuoksuista, koska se on suoraan sanottuna hankalaa. Huulipunan sävyn saa tuosta vaan kaapattua kuvalle ja punan koostumusta on helppo selittää sanoin. Tuoksun kuvaaminen onkin sitten toinen juttu varsinkin, kun oma nenäni ei osaa erottaa tuoksuista tiettyjä ainesosia. Halun nyt kuitenkin kertoa muutamasta tuoksusta, jotka olen ostanut tai saanut viime vuoden aikana. Kaikki sopivat loistavasti talveen.


Sain Crazysticks Tout Oublier / Letting Go -tuoksutikun kaupanpäälliseksi syksyllä Showstopper-verkkokaupasta tekemälleni tilaukselle. Tuoksupuikko on parabeeniton, alkoholiton ja väriaineeton. Itse en ole ainesosien suhteen noin nirso, mutta tuoksupuikko on kyllä hauska idea. Tästä tulee jo pienellä pyyhkäisyllä vahva tuoksu, mikä tosin hälvenee päivän mittaan. Tout Oublier kuvataan elegantiksi kukkaistuoksuksi, joka sisältää iiristä, ylang ylangia, ruusua, myskiä ja seetriä. Tämä on kyllä ajaton, pehmeä kukkaistuoksu, joka sopii mielestäni loistavasti kevättalveen. Valitettavasti tuoksu on kuitenkin vähän turhan aikuinen omaan makuuni, enkä muutamasta yrityksestä huolimatta ole viihtynyt tuoksussa. Jos tuoksu on hengissä vielä kun ylitän seuraavan vuosikymmenen, lupaan kokeilla tätä uudelleen :D Crazysticks-puikkoja olisi hauska päästä tuoksuttelemaan livenä, sillä valitettavasti tuoksun tilaaminen netistä on ehkä riskialttiinta hommaa ikinä. Yhdellä puikolla on hintaa 21,35 € (todella ruhtinaalinen kaupanpäällinen suomalaiselta verkkokaupalta - eikö? ).


Kerroin kesällä ostaneeni muutaman Adopt'-tuoksun, kun Fanni oli suositellut niitä blogissaan. Tuoksut ovat superedullisia, sillä yhdellä tuoksulla on hintaa vain 7,90 €. Näitä on valtava valikoima ja itse yllätyin myös tuoksujen laadusta. Kaikki tuoksut eivät mitenkään itseeni iskeneet, mutta osa oli todella hyviä. Valitettavasti näitä ei Tampereelta saa, mutta voisin seuraavalla Rauman reissulla käydä Pick n Payssa ostamassa pari Adoptia lisää. Jälleenmyyjät näkee täältä.

Aqua liguria on raikas vesituoksu. Itse koen, että nämä vesituoksut ovat melkein jopa unisex-tuoksuja, sillä Aqua liguriaa haistamalla silmät kiinni ei välttämättä osaisi sanoa, onko kyseessä miesten tai naisten tuoksu. Naisille tämä on kuitenkin tarkoitettu, sillä tuoksua kuvataan näin: "Löydä Italian Riviera tällä raikkalla ja herkällä tuoksulla. Herättele aistit ensituoksun appelsiinilla, bergamotilla ja yuzulla. Sukella meren ja valkoisten kukkien tuoksuiseen sydämeen. Anna setrin ja santelipuun hyväillä ihoasi kuten Ligurian aurinko." Tämäkin tuoksu on sellainen, joka sopii mielestäni loistavasti kevättalveen. Tuoksu ei ole itselleni ominaisin, mutta pidän tästä silti kovasti. Aqua liguriassa on jotain sporttista ja vaikka yleensä en hajuvettä suihki ennen urheilusuoritusta, voisin hyvinkin kuvitella suihkaisevani tätä tuoksua kevyesti juoksulenkille tai kuntosalille. En sen takia, että haluaisin laittautua noihin toimiin, vaan koska tämä tuoksu saattaisi tsempata antamaan itsestäni enemmän urheilusuorituksessa.

Orchidée gourmande on pehmeä ja aistillinen kukkaistuoksu, joka kuvataan seuraavasti: "Kaunis ja aistikas jasmiiniviitassaan; orkidea kietoutuneena myskin ja vaniljan gourmet -sävyihin. Tuoksu kuin mystinen ja hurmaava lumous." Mystinen on kyllä sana, joka tätä tuoksua kuvaa. Käytin tuoksua jo syksyllä, mutta nyt talvella Orchidée gourmande on ollut eniten käyttämäni tuoksu arkisin. Käytän tätä oikeastaan joka päivä, kun olen laittanut 'täyden arkimeikkini.' Tuoksu on melko vahva ja myös tässä on jotain aikuismaista, mutta olen ihan rakastunut tuoksuun. Uskoisin, että tulen käyttämään tätä vielä keväämmälläkin, vaikka tämä varmasti tuleekin antamaan vähän tilaa kepeämmille tuoksuille. Ehdottomasti suosikkituoksuni tällä hetkellä!


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä mainitsen Dieselin Loverdosen, joka on varmasti monille tuttu tuoksu. Olen haaveillut tästä pitkään ja ostin tuoksun hyvällä alennuksella Las Palmasista. Maksoin tästä noin 25 euroa, kun Sokoksen verkkokaupassa samankokoisella (50 ml) pullolla on hintaa 61 €. Tätä tuoksua kuvataan seuraavalla tavalla: "Diesel Loverdose tarjoilee annoksen seksikästä rakkautta. Runsas ja täyeläisen makea sekoitus tähtianista, mansariinia, lakritsaa, ambraa, lakritsalikööriä, vanilja uutetta ja kuivaa jalopuuta. Kun haluat erottua eduksesi ja jättää jälkeesi jotakin unohtumatonta..." Loverdose on itseasiassa tuoksultaan hyvin lähellä viimeksi mainitsemaani Adopt'in Orchidée gourmandenia. Se on vain vielä mausteisempi, aistillisempi ja tummempi, joten itselläni Loverdose on ainoastaan ilta- ja juhlakäytössä syksy- ja talviaikaan. Siinä missä Orchidee gourmande on tämän hetken suosikkituoksujani, on Loverdose yksi suosikkituoksuistani ikinä! Myös pullo on tyylikäs ja juuri tuoksun näköinen, mutta kyllähän sitä tämän hintaluokan tuoksussa odottaakin pakkaukselta enemmän, kuin markettituoksuilta.


Onko joku näistä tuoksuista tuttu? Mikä on oma suosikkituoksusi talveen? :)

8 kommenttia:

  1. Mä en ole ikinä tuoksutellut Loverdosea. Kuulostaa ihanalta. Pitää käydä Sokkarilla haistelemassa. :) Mulla on tällä hetkellä käynnissä pullon tyhjennys projekti. Yritän saada Escadan Joyfulin loppumaan, mutta sitä vaan riittää. Tykkään siitä, mutta päätin että otan uuden rakkauteni (Guerlainin La Petite Noire Roben) käyttöön vasta kun Joyful on tyhjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tuoksuttelemaan, kun seuraavaksi tuoksuun törmäät! Escadan hajuvedet ovat kyllä ihania! :)

      Poista
  2. Loverdose tuoksuu kyllä aivan ihanalta<3 Multa ei kovin montaa hajuvettä löydy, vaikka niistä tykkäänkin. Jotenkin tuntuu, etten saa näitä nykyisiäkään kulumaan, kun työpäivisin en voi hajuvesiä käyttää. Vaikka mikäs mua toisaalta estää kantamasta sitä pulloa mukana ja suihkimasta hajuvettä itseeni töistä lähtiessäni :D Tollanen tuoksutikku olisi joskus kiva saada itsellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuoksuu! <3 Mullakaan ei ihan älyttömästi ole hajuvesiä. Pihiys iskee siinä kohtaa, kun hajuveteen pitäisi sijoittaa monta kymppiä. Olen myös melko vaativa hajuvesien suhteen heti, kun se on vähänkin arvokkaampi. Yli kymmenen euron hajuveden täytyy oikeasti kolahtaa ja kovaa, että sellaisen ostan. Onneksi myös edullisesti saa tuoksuja kuten Adopt'ia, jos haluaa kokeilla jotain uudenlaista, mutta ei ole varma tuoksun sopivuudesta :) Tuoksutikku voisi olla sulle kätevä, koska tuo on pieni ja todella näppärä! :)

      Poista
  3. Loverdosea olen nuuhkutellut useaan otteeseen, mutta se ei taida olla ihan minun juttuni. Makoisa se kyllä on, mutta gourmand-tuoksuista tykkään itselläni harvemmin. Adopt-tuoksut ovat kyllä nastoja, tsekkailiin juuri valikoimaa ja pari tuoksua jäi kutkuttelemaan..

    Jos mulla olisi rajaton budjetti, ostaisin sikana lisää hajuvesiä. Ne kun ovat yksi elämäni suurista intohimoista, ihan lapsesta asti. Tänä talvena olen tuoksunut enimmäkseen Calvin Kleinin Euphorialta, mutta välillä kun mieleni on tehnyt jotain raikkaampaa, olen suihkinut itseeni Eau de Gagaa. (Se on todellinen yllättäjä, sillä julkkistuoksut on vaan yök. :D)

    Kiva postaus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksut ovat usein sellaisia, että niistä joko tykkää tai sitten ei. On myös sellaisia tuoksuja, joista voisi pitää muilla, mutta ei sitten sopisi itselle. Adopt'it ovat kyllä ihan huipputuoksuja kun huomioi hinnan ja valikoiman! :)

      Sen lisäksi, että hajuvesiä on kiva haistella, ne ovat kivoja sisustuselementtejä! Julkkistuoksuista saa helposti sellaisen mielikuvan, että ne ovat aivan kaameita. Pari on silti itsellenikin osoittautunut oikein hyväksi. Itseltäni löytyy Rihannan se mustaraitainen hajuvesi ja vuosia sitten suorastaan rakastin Kate Mossin Vintage-hajuvettä. Nyt mulla itseasiassa tuli tuota tuoksua ikävä :D

      Poista

Kiitos!