20. maaliskuuta 2016

Lumenen BB & CC

Alkaako jotain jo kyllästyttää kosmetiikassa BB ja CC -kirjainyhdistelmät? Mua kieltämättä alkaa, varsinkin kun kirjainyhdistelmiä löytää esimerkiksi hiustuotteista. Tuntuu, että näitä kirjainyhdistelmiä käytetään jopa vähän väärin. BB on lyhenne sanoista Beauty Balm ja se sopii kieltämättä moneen kauneudenhoidon osa-alueeseen. Kyllä beauty balmista siltikin tulee enemmän mieleen meikkipohjatuote kuin huulirasva tai hiustenhoitotuote. CC tarkoittaa taas Color Correcting ja termihän tarkoittaa ihon värivirheiden korjaamista. CC-lyhennettä löytyy kuitenkin esimerkiksi Swartzkopfin lämpösuojatuotteesta. Kirjainyhdistelmien tunkeminen joka paikkaan kieltämättä ärsyttää vähäsen. Kun BB-voide jokunen vuosi sitten tuli, kokeilin mielenkiinnolla Garnierin ensimmäistä versiota voiteesta. En pahemmin tykännyt. Naama tuntui lähmäiseltä ja peittävyys oli huono. Lumenen BB-voiteen sain viime marraskuussa LivBoxista. Lähdin kokeilemaan tuotetta ihan mielelläni, mutta ilman sen suurempia odotuksia. Lumenen CC-voiteeseen sen sijaan ihastuin täysin, kun se tuli markkinoille. Se oli luottomeikkivoiteeni arkikäytössä pari vuotta. Mitä mieltä olen sitten näistä tuotteista nykyisin?








Garnierin BB-voidetta mulla ei tosiaan ole ollut vuosikausiin, mutta Lumenen BB-voide multa löytyy. Lumenen BB-voide lupaa kosteuttaa, heleyttää, auttaa tasoittamaan ihon sävyeroja ja peittää pieniä virheitä. Voiteessa on suojakerroin 20. Voide lunastaa lupauksensa ja yllätti minut täysin! Voide on omalle sekaiholle juuri sopivan kosteuttavaa käytettäväksi ilman kosteusvoidetta. Tässä on heleyttävä vaikutus ja yllättävän hyvä peittävyys. Suojakerroin on aina plussaa ja varsinkin tällaisessa tuotteessa, joka korvaa myös kosteusvoiteen. Miinuspuolena tässä on huono pysyvyys. Mulla on sekaiho, joka rasvoittuu t-alueelta. Tämä voide pitää kiinnittää aika runsaalla määrällä puuteria, tai muuten meikkipohjaa saa korjailla jo parin tunnin kuluttua. Juuri tämän huonon pitävyyden vuoksi suojakerroin ei tässä voiteessa ole itselleni kovinkaan merkittävä asia. Tuskinpa meinaan käyttäisin tätä kesähelteillä, sillä meikkipohja pettäisi alta aikayksikön. Huonosta kestostaan huolimatta pidän tästä tuotteesta ja voisin kokeilla myös sitä sekaihon versiota!


 Vasemmassa kuvassa pelkkä BB-voide, oikeassa kuvassa valmis "meikki"

Itselläni Lumenen BB-voide toimittaa meikkivoiteen virkaa aikaisina aamuina. Ylemmissä kuvissa mulla on itseasiassa vapaapäivä ja olen meikannut vain ottaakseni kuvaa BB-voide naamalla. Yleensä en edes vaivaudu meikkaamaan noin vähän, vaan mielummin en meikkaa ollenkaan. Joskus olen kuitenkin aamuisin todella kiireinen tai meikkaaminen ei muuten vain huvita, jolloin meikkaan juurikin noin vähän. Yleensä mulla on kuitenkin aikaisinakin aamuina vähän vahvemmat kulmat ja varjostukset sekä ripsiväriä.
 

Lumenen CC-voide lupaa suunnilleen kuun taivaalta. Se lupaa peittää punaisuutta ja muita värivirheitä, toimia peiteaineena sekä pohjustajana, heleyttää ja olla pitkäkestoinen. Lisäksi siinä on suojakerroin 20. Pidin tästä meikkivoiteesta arkikäytössä pitkään, mutta mieli on kyllä vähän muuttunut. CC-voide kyllä tasoittaa jonkun verran ihon värivirheitä, mutta että tämä kävisi peitevoiteesta. Tuo on varmaan vitsi, sillä aika kevyt se peittävyys on. Ilman pohjustajaa en tykkää tätä käyttää, sillä meikkivoide jää etenkin nenänpielien epäpuhtauksiin ja erityisen kuiviin kohtiin kiinni. CC-voide heleyttää kyllä kivasti, mutta tuo pitkäkestoisuus on kyllä toinen vitsi. Kyllä tässä parempi kesto on kuin BB-voiteessa, mutta liian huono meikkivoiteelle omaan makuuni. Itselläni tämä toimii parhaiten syksisin ja keväisin, kun ihon rasvaisuustilanne ei ole pahimmillaan, mutta ihosta ei myöskään löydy kuivia läiskiä. Suojakerroin on ihan kiva ominaisuus meikkivoiteessa, mutta itselle tämäkään ei huonon pysyvyytensä vuoksi kesäisin sovi, kun suojakerrointa tarvitsen. Voisin kuvitella CC-voiteen sopivan parhaiten normaalille iholle.

Lumenen CC-primerin ostin ihan hiljattain Stockmannilta tarjouksesta. Pohjustaja on kevyesti sävytettyä, joten se lupaa korjata ihon sävyä ja tehdä ihosta heleän mattapintaisen (mitä lie se tarkoittaakaan). En pidä tästä pohjustajasta yhtään. Tämä auttaa häivyttämään ihohuokosia vähän, mutta ei tarpeeksi omaan makuuni. Huonon tästä tekee kuitenkin se, että primeri alkaa rullautua iholta pois jo levitysvaiheessa. Tämä ei siis sovi omalle iholleni ollenkaan, joten pohjustaja lähtee eteenpäin.




Vasemmassa kuvassa pelkkä CC-voide ja CC Primer, oikeassa kuvassa valmis meikki

CC-voidetta käytän edelleen arkimeikkivoiteena aika useinkin. Käyttelen oikeastaan omia CC-voiteitani loppuun. Monta tuubia olen tätä ostanut, mutta tuskinpa ostan enää udelleen. 


Lumenen meikkivoiteissa tuntuu olevan normaalisti ihan hyvä sävyvalikoima, mutta samaa ei valitettavasti voi sanoa BB ja CC -voiteista. Vasemmassa kuvassa on CC-voiteen kaikki sävyt. Ylhäällä on Light ja Deep, jotka ovat keltapohjaisia ja sekoitan niistä itselleni sopivan sävyn (alempi viiva). Ylempi viiva on Medium, jota käytin aikaisemmin. En silloin tajunnut, että sävy on ihan liian punertavaa itselleni. Oikeassa kuvassa  BB-voide on keskellä ja sitä ympäröi keltapohjainen Too Facedin meikkivoide ja punapohjainen Eucerinin CC-voide. Oma BB-voiteeni on sävyä 01 Light ja tuo on kyllä aikaa tummaa vaaleaksi. En osaa sanoa, että kuinka vaaleaa sävy 00 Fair on. Muutenkin sävy on vähän oranssihtava, muttei kuitenkaan liian pahasti itselleni.

BB-voiteella on Sokoksella hintaa 15,90 €, CC-voiteella 16,50 € ja CC Primerilla 12,90 €. Lumenen tuotteet ovat usein tarjouksessa ja esimerkiksi marketeissa näissä on normaali hintakin alhaisempi. Yhteenvetona vielä oma mielipiteeni näistä: BB-voiteesta tykkään todella paljon, CC-voide on ihan ok ja CC Primeri ei sovi itselleni sitten alkuunkaan.

Kysytään näin päin: Onko joku, joka ei ole kokeillut kumpaakaan näistä voiteista? Tuntuu meinaan, että varsinkin CC-voide oli tullessaan todella hypetetty. Onko näistä jompi kumpi sun suosikki? :)

10 kommenttia:

  1. CC-meikkivoide on mun ikisuosikki, siihen palaan aina uudestaan :D Se on sellanen luottolemppari et ainaku on joku erityistilaisuus ja meikkipohjan pitää näyttää varmasti hyvältä niin käytän CC:tä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo ei kyllä ikipäivänä toimisi tuollaisessa tarkoituksessa :D Toki mulla on enemmän peitettävää kuin sulla, ja ihotyyppi on muutenkin eri :)

      Poista
  2. Mä tykkään CeeCeestä, sopii hyvin mun kuivalle iholleni. Vaatii kyllä puuteria pysyäkseen paremmin.

    Ootko muuten levittänyt näitä BB:llä, eli Beauty Blenderillä (sori, oli pakko :D)? Itse koen saavani meikkivoiteista enemmän irti BB:llä töpöttämällä levittäen.

    -Tiltu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivalle iholle tuo varmasti sopii paremmin kuin sekaiholle. Tosin olen huomannut, että jos talvella kasvoissani on oikein kuivia kohtia, CC-voide tarttuu niihin ikävästi.

      Hei, hyvä kysymys :) Käytän Beautyblenderiä lähinnä peiteaineen ja välillä puuterin laittamiseen. Kokeilin laittaa CC-voidetta alkuun Beautyblenderillä, mutta itse koen siveltimen sopivammaksi omaan käteen :) Mulla on käytössä Real Techniquesin Expert Face Brush. BB-voiteen levitän ihan sormin. Se jämähtää nopeasti ja itse saan sen parhaiten levittymään ihan sormin levittäessä :)

      Poista
  3. Tykkään molemmista ihan hulluna! Toimivat mun iholla kuin häkä, ja koen, että peittävyys ja pysyvyys on riittävää. En tykkää liian paksuista meikkivoiteista, ja nämä ovat makuuni sopivan ohuita mutta peittäviä. Ja primeri on kanssa kiva.

    Näin tämä menee, kaikki ei toimi kaikilla..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihmisillä on erilaisia ihotyyppejä ja erilaisia tarpeita :) Mäkään en tykkää kovin paksuista meikkivoiteista ja löydettyäni Too Facedin Born This Way meikkivoiteen tajusin, että ohuessakin meikkivoiteessa voi oikeasti olla älyttömän hyvä peittävyys :)

      Poista
  4. CC-voide on ollut mieleeni, tuota BB-voidetta en ole kokeillut. Ainakin alkuun, kun Lumenelta tuli bb-voide markkinoille se oli todella oranssihtavaa eli ei houkutellut yhtään. Nykyään kun löytyy useampaa sävyä, niin voisi käydä taas swatchailemassa.

    CC-pohjustajakin on ihan ok, vaikka alkuun ihastuttikin enemmän. Levittelen tuota pohjustajaa hyvin kevyesti sormenpäillä hivellen/taputellen sillä jos hieroo voimakkaammin lähtee se mullakin helposti rullaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo BB-voide on vähän oranssihtavaa. Tuo Light menee kyllä itselläni, mutta toivottavasti se Fair ei ole liian oranssi. Kannattaa käydä swatchaamassa ja aika hyvin tuo sulautuu ihon sävyyn, vaikkei sävy matchaisi omaan ihoon ihan täysin :)

      Mulla on nollatoleranssi tuohon rullaantumiseen :D

      Poista
  5. Täällä toinen, joka ei jaksa enää ymmärtää, miksi noi kirjainyhdistelmät pitää tunkea joka paikkaan. On BB-voidetta, CC-shampoota ja BB-kampausnestettä.. No, ehkä toi kausi menee pian kokonaan ohi :D Toi Lumenen CC-voide oli ihan mun suosikki, kun sen noin vuosi sitten päädyin ostamaan. Mulla on jonkin verran punoitusta kasvoilla ja toi teki ihoni värin todella tasaiseksi. Kesän tultua toi jäi laatikon pohjalle, sillä munkin iho alkoi kiiltää todella nopeasti, jos tota oli kasvoilla ja ulkona oli lämmin. Toi samainen tuubi löytyy yhä edelleen multa ja sitä tulee käytettyä aina silloin tällöin. Se on ihan ok, mutta en enää ymmärrä, miksi pidin sitä niinkin erikoisena silloin vuosi sitten :D Tuskin tulen enää ostamaan tota uudestaan, ainakaan ihan heti. Siitä oon ihan samaa mieltä, ettei tolla kyllä peitevoidetta korvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on mennyt maku juurikin siihen, että noita kirjainyhdistelmiä laitetaan ihan joka paikkaan ja niitä käytetään väärin. Siis anteeksi vain, mutta miten shampoo voi olla Color Correcting, varsinkin kun kyseessä ei ole värishampoo? :D CC-voide tasoittaa kyllä ihon sävyä hyvin, mutta esimerkiksi finnejä se ei kyllä peitä millään. Mulla on vähän sama fiilis. Ihan kiva meikkivoide, mutta täysin en ymmärrä tämän saamaa hypetystä enkä omaa ihastumista voiteeseen sen ilmestyttyä :)

      Poista

Kiitos!