15. toukokuuta 2016

Beauty Stuff I Don't Get

Moi kaikille ja kivaa sunnuntai-iltaa! :) Tämä postaus käsittelee kosmetiikkaa ja meikkitarvikkeita, joita en tajua. Tuotteet eivät välttämättä ole itsessään huonoja. Joko en osaa käyttää näitä, tai sitten nämä eivät yksinkertaisesti sovi omiin tarpeisiini.

Kulmahöylä

Vai mikä noiden virallinen nimi nyt onkaan. Mä en jotenkin tajua näitä. Ensinnäkin musta tuntuu, että nämä ovat tehottomia. Näiden kanssa saa työskennellä aika kauan saadakseen karvat turvallisesti pois. Toiseksi pelkään, että vetäisen tuollaisen kanssa vahingossa kaikki karvat saman tien. Kolmanneksi: miksi haluaisin sheivata kulmakarvoja, kun ne kasvavat takaisin heti. Mielummin nypin ne pikkukarvatkin.

Olen nähnyt tällaista höylää käytettävän kasvokarvojen sheivaukseen, mutta mielestäni tällainen on tehoton siihenkin. Kyllä, sheivaan naamaani satunnaisesti, yleensä ennen tärkeitä tapahtumia. Ja ei, minulle ei ole alkanut parta kasvaa :D Mutta hoidan sen ajamisen ihan partahöylällä, sellaisellahan miehetkin kasvonsa ajelevat. Kun se karva ajetaan pois, se kasvaa takaisin ihan samanlailla, hoidetaan se sitten kulmahöylällä tai partahöylällä. Tällainen vie vaan enemmän aikaa ja ainakin itselläni on suurempi riski viiltää haava naamaan.

Oma kulmahöyläni on Tweezermanin ja se maksaa Showstopper verkkokaupassa 18,20 € ?!? Jep, aika paljon tällaisesta tehottomasta ihmehöylästä, joka pitäisi joka tapauksessa vaihtaa välillä, riippuen käyttötarkoituksesta. Tilasin omani tuolta, mutta muistaakseni se oli tarjouksessa.

Mustapäärauta

Mulla on nenänpienissä ja leuassa pieniä ja pinttyneitä mustapäitä. Olen käynyt muutaman kerran elämässäni kosmetologilla ihonpuhdistuksessa, mutta en koe siinä olevan mitään järkeä omalla kohdallani. Kun tukkeutuneet ihohuokoseni puhdistetaan, ne menevät uudelleen tukkoon parin viikon sisällä ja minun pitäisi rampata kosmetologilla koko ajan. Itse tykkään puhdistaa mustapäitä kerran viikossa, jotta iho pysyy tasaisena. Ostin viime syksyllä tällaisen kosmetologienkin käyttämän mustapääraudan, jotta voin putsata mustapäitäni tämän kanssa. Joo, ei ole minua varten. Ensinnäkin, tämä sattuu ihan pirusti. Toiseksi, en oikein saa mustapäitä pois tämän avulla, sillä ne ovat sen verran pieniä ja pinttyneitä. Olen kyllä katsonut (ällöttäviä) ohjevideoita Youtubesta, mutta ei vaan toimi mun mustapäille. Koen tehokkaamaksi joko nyppiä mustapäitä pois ihan pinseteillä, tai sitten käyttää tämän videon mustapäämössöä (Toimii parhaiten "vahvoilla" hammastahnoilla, oman luonnollisen hammastahnani kanssa ei tullut yhtä hyvää tulosta. Käytänkin miehen markettihammastahnaa tähän).

Valokynä


Valokynä on sellainen meikkituote, jota mä en henkilökotaisesti tajua. Käytin joskus teininä valokynää silmänalusille, eikä se kyllä peittänyt silmänalusia. Jos silmänaluset ovat turvoksissa, niin sehaän vain korostaa silmäpusseja. Muutenkaan valokynän peittävyys ei ole yleensä riittävä tummille silmänalusille. Joskus laitan valokynää silmän sisä- ja ulkonurkkaan tuomaan kirkkautta ja siinä se on ihan ok. Se on kuitenkin ylimääräinen vaihe meikkaukseen, joka vie minulla muutenkin kauan, eikä lopputulos ole niin ihmeellinen. Olen kokeillut valokynää myös ihon korkeiden kohtien korostamiseen, mutta suoraan sanottuna en näe kauheasti eroa ennen ja jälkeen. Kulmaluu on ehkä ainoa paikka, jossa valokynä mielestäni toimii korostajana, koska sillä saa "rajattua" kulmaa. Muihin paikkoihin laitan ihan suosiolla highlighteria.


Oma valokynäni on Lumenen, enkä tämän jälkeen varmaan osta toista valokynää. Joskus mulla oli YSL:n valokynä, jota monet kehuvat maailman parhaaksi. Mun mielestä siinäkään ei ollut mitään ihmeellistä. Kultainen hylsy oli tyylikäs, that's it.

Peel Off aluslakka


Tämä on ainoa postauksen tuote, joka on mun mielestä oikeasti huono. IsaDoran Peel Off aluslakka antaa kynsilakalle pois kuoriutuvan pohjan. Ei tarvita kynsilakanpoistoainetta, jihuu. Kuulostaa todella hyvältä, jos vaikka haluaa yhdeksi illaksi tietyn väristä kynsilakkaa. Idea on todella hyvä, mutta valitettavasti tämä ei sitten toimi käytännössä. Ensinnäkin lakkaa on vaikea säännöstellä. Kerroksesta tulee helposti liian paksu, jolloin se kuivahtaa oudoksi pussiksi. Jos kerroksen saakin tarpeeksi ohueksi ja siihen päälle haluaamansa värilakkaa, kynsilakat eivät pysy edes sitä yhtä iltaa. Tällä aluslakalla ei saisi koskea mihinkään, tai koko lakka kuoriutuu pois. Käsien peseminen ja kuivaaminen paperiin tai pyyhkeeseen on ainakin huono idea. Ei myöskään kannata pukea vaatteita päälle lakkauksen jälkeen, sillä pienikin hankausliike joko irrottaa koko lakan tai laittaa sen rumasti rypylle.

Tässä oli nyt vain muutamia tuotteita, joita en tajua. Voipi olla, että teen vastaavan postauksen joskus uudelleen :) Onko joku näistä jutuista sellainen, joka toimii sulla? Olisi meinaan kiva kuulla käyttövinkkejä. Entä mitkä ovat sellaisia kauneusjuttuja, joita et itse tajua? :)

16 kommenttia:

  1. Kulmaveitsi on mulla viikottaisessa käytössä, alan jostain syystä aivastelemaan jos koitan nyppiä kulmia (??:DD) ja tuo on ainoa joka toimii mulla. Valokynää en myöskään oo ikinä oikein hiffannut. En oo tainnut ikinä edes omistaa...Mustapäärauta toimii muille kasvohoitoja tehdessä tosi hyvin, mutta en kyllä oo ikinä hiffannut miten joku saa käytettyä sitä itseensä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten kyllä ymmärrän tuollaisen käytön, jos kulmien nyppiminen ei onnistu. Mä oon nyppinyt kulmia joku 10 vuotta. Olen niin tottunut nyppimään, ettei se aiheuta mulle mitään ongelmia :) Mä kuvittelin nuorempana valokynän olevan se oikea keino peittää tummat silmänaluset. Väärässä olin :D Kyllä multakin kosmetologi saa mustapääraudalla otettua mustapäät pois, mutta ne tulevat joka tapauksessa pian takaisin. Lisäksi se on liian kivuliasta omaan makuun :D

      Poista
  2. Mulla oli Body Shopilta mustapäärauta, se oli sellainen kuppi, jonka keskellä oli reikä. Mä olin ihan koukussa siihen :D Mutta en enää löydä sitä mistään :( Mutta kiitti hei tuosta hammastahnavinkistä! Menee kokeiluun :) Oon kokeillut sitä liivatemössöä ja niitä laastareita, ei auttaneet. Miten sä muuten pinseteillä saat mustapäät ulos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kuulostaa kätevältämmältä kuin tämä yleinen malli. Harmi, että se on hukkunut, ei taida olla enää TBS:n valikoimassakaan? Tuosta hammastahna-leivinjauhemixistä varoituksen sana, että se kirvelee aivan vietävästi. Se kuitenkin avaa ihohuokoseni paremmin kuin mikään muu menetelmä. Saan mustapäillä pinstetit pois juuri tuon mömmön tai AHA-hedelmähappomaskin jälkeen (mieluiten molempien). Ne nostavat mustapääni pintaan ja siitä vain nypin niitä pois :) Tuo menetelmä vie jonkin verran aikaa ja olen todennut sen parhaaksi terävillä pinseteillä :)

      Poista
    2. Viimeksi olen nähnyt TBSsa samankaltaisen mustapääraudan, kuin sulla on.
      Testasin tuota mössöä jo. Aika ytyä kamaa, ehkä jopa liian ytyä mun herkälle iholle ;D Mutta nenä on sileä, eikä ole alkanut hilseilemäänkään operaation jälkeen. Ihan kaikkea en saanut irti huokosista, mutta osan ainakin :)

      Poista
    3. Tuo on kyllä melkoisen tujua kamaa! Ihmettelen, että miten tuon videon tubettaja pystyy pitämään naaman peruslukemilla, kun tuo polttaa niin paljon. Ihan kaikkea se ei tosiaan putsaa, mutta muutaman kuukauden säännöllisen käytön jälkeen mun nenä pysyy pidempään sileänä. Nykyisn teen tuota hoitoa noin kerran parissa viikossa. Sen verran ytyä se tosiaan on, että turhan usein en vitsi sitä käyttää :)

      Poista
  3. Mullakin on tai oli mustapäätarauta, mutta en sitä enää löytänyt ja olisin halunnut sitä taas kokeilla. Kosmetologi tuntui saavan sillä tosi näppärästi mustapäät pois, mutta itse en sitä osannut käyttää. Toki pitäisi saada iho ensin tosi pehmeäksi vaikka saunassa käymällä, mutta ihan perinteinen sormin puristaminen (paperin kanssa) toimii mulla parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tajua, miten kosmetologit sen tekevät. Kun olen katsonut ohjevideoitakin, mutta en vaan saa niitä ulos tuollaisella. Mäkin puristelen välillä, mutta sitä ennen tykkään käyttää esimerkiksi AHA-happomaskia, sillä sellainen avaa ihohuokosiani hyvin :)

      Poista
  4. Itse käytän nyppimmisen lisäksi toisinaan kulmahöylää. Itseasiassa oon käyttänyt sitä myös naamakarvojen/nöyhdän poistoon. Mikseipä naamaansa voisi sheivatakin, ei ole itselle tullut jostain syystä edes mieleen :D Se olisi varmaan hellävaraisempi operaatio jonkun öljyputsarin kanssa tehtynä kuin rapsutella tuolla ihan kuiviltaan.

    Valokynä on mulle ihan must juttu. Käytän silmien alle peiteaineiden jälkeen (yksinään peittävyys ei riitä) ja tuomaan valoa/kirkastusta kasvojen varjokohtiin.

    Mustapäärautaa en osaa käyttää tai sitten se ei vaan toimi omalla kohdalla. Omani olen tainnut hukata tai heittää menemään koska en muista kyseistä kapistusta hetkeen nähneeni :D

    Isadoran Peel off aluslakkaa on tehnyt mieli kokeilla, mutta taidampa jättää väliin. Harmi kun ei toimi käytännössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen kyllä testannut kulmahöylää kasvon karvojen poistoon, mutta se vain tuntuu liian työläältä. Enemmän pidän siitä sheivaamisesta, se on nopeampaa ja tuntuu hellävaraisemmalta.

      Mä en vaan osaa valokynää käyttää. Tänään kokeilin peiteaineen päälle ja se vaan ei toimi mulla siinä. Mutta silmän ulko- ja sisänurkkaan se kieltämättä tuo kivasti kirkkautta :)

      Kyllä mäkin taidan tuosta mustapääraudasta hankkiutua pian eroon, jos en opi sitä käyttämään :D

      En kyllä omien kokemusteni perusteella suosittele tuota Peel Off aluslakkaa. Voihan se toimia jollakin muulla, mutta ei mulla. Mä en todellakaan halua varoa kynsiäni missään arkisissa askareissa. Tuossa on idea todella hyvä, harmi tosiaan kun se ei sitten käytännössä toimikaan.

      Poista
  5. Nojuu en kyllä itsekään tollasen kulmahöylän käyttöä ihan ymmärrä, ainakaan jos niiden nyppiminenkin onnistuu :D Vaikuttaa muutenkin jotenkin tosi vaikeakäyttöiseltä, mutta kai sitä harjoittelemalla oppisi. Mulla olis tollasen höylän kanssa myös varmasti ihan sama pelko, että sheivaisin onnellisesti kaikki kulmakarvani pois :D

    Mäkin käytän valokynää lähinnä tuomaan sitä kirkkautta, tosin nyt en oo taas moneen kuukauteen tohon koskenutkaan, kun oon hyvin pärjännyt ilmankin. Korkeiden kohtien korostukseen käytän mieluummin ihan vaan highlighteria, se on mun mielestä nopeempaa ja eron myös huomaa paljonpaljon selkeemmin. Aloin melkein nauraa, kun luin tota tekstiä tosta Peel Off -lakasta :'D Idea kuulostaa tosiaan ihan hyvältä, mutta ontuuhan toi aika pahasti jos käsillä ei voi mihinkään koskea ilman, että lakat lähee saman tien pois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eipä ole kulmien höyläily muakaan varten :D Lisäksi mua kieltämättä vähän pelottaa tuollaisen terän laittaminen silmän läheisyyteen.

      Valokynä on juuri sellainen tuote, että vaikka sillä saakin kivasti kirkkautta vaikka sinne silmän nurkkiin, niin ilmankin pärjää hyvin. Toimii parhaiten ehkä johonkin juhlameikkiin, kun haluaa olla ihan viimeisen päälle :) No niinpä, ärsyttää koko aluslakka! :D Jos tuo toimisi käytännössä paremmin, niin tuo olisi aivan loistava tuote. Mutta toisaalta mä en varo kynsiäni sitten ollenkaan. Tuohan voi toimia paremmin jollakin, joka on tottunut olemaan varovainen kynsien kanssa :)

      Poista
  6. Mulle kaikki muut ovat tuntemattomia tuotteita, paitsi Peel Off-lakka. Idean tasolla hyvä, käytännössä ei niinkään. Joistain kynsistä se lähti heti, joistan sitä sai hinkata kynsilakanpoistoaineella.
    Valokyniä on hehkutettu tosi paljon, itseltäni ne ovat jääneet jostain syystä testaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Peel Off lakka oli kyllä vähän pettymys. Multa se lähti kyllä ihan ongelmitta kaikista kynsistä :D
      Mä en ymmärrä valokynien hehkutusta ollenkaan. Ihan ok tuote, mutta ei mitenkään välttämätön mun mielestä :)

      Poista
  7. Hahh. Mä rakastaisin kokeilla mustapäärautaa ;) Mustapäiden puristelu on muutenkin niin "kivaa", kun nenässä on niin isot huokoset, joihin kyllä kerääntyy koko ajan jotain, mitä puristella :D Toi taitaa hyvin toimia niille, joilla on isot huokoset (me me!).

    Btw, ajattelin just ennen sun postauksen lukemista mennä tilaamaan Ebaystä höylän viiksikarvojen ajamiseen :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin huokosiin sitä puristeltavaa kyllä kertyy, mutta en vaan saa tuon kanssa niitä ulos :D Kai ne mustapäät ovat sitten liian pieniä mulla.

      Mulla on naamalle oma miesten partahöylä! :)

      Poista

Kiitos!