22. helmikuuta 2017

Kauneushaaste

Blogeissa on nyt kiertänyt tämä hauska kauneushaaste, johon Linda haastoi mut. Nautin todella paljon tällaisten haasteiden tekemisestä, joten mennään asiaan :)

1. Varhaisin meikkimuisto?

9-vuotiaana ostin jostain marketista Lumenen kirkkaanpunaisen huulipunan. Laitoin sitä muistaakseni velipuoleni synttäreille. Mitään muuta meikkiä mulla ei ollut naamassa ja huulipunani sai kieltämättä vähän kummastelua osakseen :D





2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

- Kivipuuteri (theBalm Sexy Mama) ja sivellin sille (We Care Icon Kabuki)
- Jos mulla on irtoripset silmissä: ripsiliima (Ardell Brush-On Lash Adhesive) ja tylpät pinsetit
- Vesirajakynä (yleensä mattanude, joskus helmiäisvaalea, mattavalkoinen tai musta)
- Päivän huulimeikit (rajauskynä, huulipuna tai -kiilto)
- Päivän hajuvesi välillä

3. Lempituoksusi?

Bohon Goa! <3 Tämä on aivan uskomattoman ihana tuoksu. Itse olin onnekas ja voitin tämän blogiarvonnasta. Muuten en varmaan olisi koskaan haistanut tätä. Tuoksu on sopivan voimakas, makea ja mausteinen. Sopii ihan mihin tahansa vuodenaikaan ja jos mun pitäisi valita yksi hajuvesi loppuelämäksi, se olisi ehdottomasti tämä. Plussaa hajuvesi saa vielä siitä, että se on melko uniikki, eikä joka toinen vastaantulija tuoksu tältä.



4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Syö mahdollisimman puhdasta ruokaa ja juo paljon vettä! Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, ruokavaliolla on kehonkoostumuksen lisäksi suuri vaikutus ihon kuntoon, ainakin mulla! Olisihan se siistiä, että voisi syödä mielettömät määrät roskaruokaa ja suklaata sekä juoda Coca-Colaa, Red Bullia, olutta ja siideriä, eikä se näkyisi ulkonäössä mitenkään.

Itselläni epäpuhtaalla ruokavaliolla on todella suuri vaikutus ihon kuntoon. Teinkin aiheesta itseasiassa postauksen vuosi sitten (ennen veganismia). Mulla oli vähän stressaava elämäntilanne ja kävin sen takia lähes joka päivä Mäkkärissä syömässä. Iho suorastaan räjähti käsiin ja mentyäni mäkkilakkoon iho lähti paranemaan saman tien. Mun on myös pakko sanoa, että ihoni on ollut ylipäätään paljon paremmassa kunnossa ruokavaliomuutoksen jälkeen. Muutaman ensimmäisen kuukauden aikana ihoni varmaan puhdistautui, sillä mulla oli aika paljon näppylöitä. Ruokavalioni ei ollut muutenkaan vegaanisista ruokavalioista se terveellisin. Nykysisin syön paljon puhtaammin ja terveellisemmin, eikä mulle tule näppylöitä juuri koskaan. Ihoni ei myöskään rasvoitu läheskään samalla tavalla kuin ennen. Toki kesähelteillä näen sitten paremmin, onko vegaanisella ruokavaliolla oikeasti merkittävä vaikutus ihon rasvoittumisen määrään.

On sanomattakin selvää, että epäterveellinen ruokavalio näkyy myös vartalossa. Mielestäni painolla ei suoraan ole mitään tekemistä kauneuden kanssa, kunhan itse tuntee olonsa hyväksi vartalossaan. Olen itse yleensä ollut melko hoikka, mutta reilu 5 vuotta sitten painoni nousi aika paljon. Painoin jo sen verran paljon, että painoindeksi oli lievän ylipainon puolella. Sain sittemmin painon putoamaan nykyisiin lukemiin ja muutama vuosi sitten kun liikuin runsaasti, olin vielä muutaman kilon nykyistä kevyempi. Valehtelisin jos väittäisin, että pidin ulkonäöstäni yhtä paljon lähes 80 kiloisena kuin 60 kiloisena. Minä itse haaveilen terveestä, vahvasta ja sporttisesta vartalosta ja voisin kuvitella tuntevani itseni kauniiksi ja itsevarmaksi sellaisessa. Itselläni on vielä matkaa siihen omaan ihanteeseen ja tunnen itseni toki kauniiksi nytkin, mutta haluan elämäntavoillani edistää niin ihoni kuin vartaloni kauneutta. Terveellinen ja puhdas ruoka on osa niitä elämäntapoja, vaikka tosin näyttääkseen urheilulliselta pitää myös tietysti urheilla. En tiedä menikö vähän off topic, mutta omassa vartalossa viihtymisellä on ainakin omalla kohdalla todella suuri vaikutus siihen, kuinka kauniiksi itsensä tuntee.

5. Uusin kosmetiikkalöytösi?

Preseven Shave 5 For Everyone! Vihdoinkin toimiva höylä eläinkokeettomasta merkiltä, jee! :) Näitä saa Biodelly-verkkokaupasta.



6. Ikimuistoisin virheostoksesi?

Lumenen Hyaluronitiiviste. Mun iho sai aivan jäätävät vieroitusoireet kyseisestä tuotteesta, mutta onneksi sain sitten vieroitettua itseni hyaluronihaposta vähentämällä sitä pikkuhiljaa. Kirjoitin aiheesta kesällä tässä postauksessa.

7. Meikkivoiteella vai ilman?

Ehdottomasti meikkivoiteella, tai edes BB/CC-voiteella, jos meikkaan kevyesti. Mitä voimakkaamman meikin teen, sitä peittävämmän meikkivoiteen laitan. Itse en voisi kuvitellakaan laittavani esimerkiksi pelkkää  meikkipuuteria, koska värivirheiden lisäksi haluan meikkipohjalla tasoittaa ihon epätasaisuuksia meikinpohjustajalla ja meikkivoiteella. Pelkällä puuterilla tämä ei onnistu mulla, vaan epätasaisuudet lähinnä korostuvat. Lisäksi laitan aina meikkivoiteen alle pohjustajaa, jotta iho olisi mahdollisimman tasaisen näköinen.

8. Eyeliner vai kajal?

Käytän molempia, riippuen meikin vahvuudesta. Jos haluan full glam -meikin ja mulla on aikaa tehdä se, ehdottomasti musta nestemäinen eyeliner ja teen sillä melko pitkälle ulottuvan siipirajauksen. Jos haluan taas huolitellun ja kauniin meikin, mutta aikaa ei ole yhtä paljoa tai haluan muuten vain pitää silmämeikkini hieman kevyempänä, teen ohuen rajauksen ripsirajaan kajalilla. Kumman sitten teenkin, laitan aina myös irtoripset. Itse en nykyisin koskaan rajaa silmiäni ilman irtoripsiä, koska raskailla luomilla varustetut silmäni näyttävät mielestäni todella väsyneiltä, jos niissä on rajaukset muttei isoja ripsiä. Välillä menen ihan ripsarilla, mutta silloin en laita rajausta enkä yleensä kyllä luomiväriäkään.

Kajalilla


Eyelinerilla

9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?

Vaalennusaine & hopeashampoo. Itselleni ainut omalta tuntuva hiusväri on platinanvaalea. Kaikki värit luonnonvaaleasta mustaan, oranssista ruskeaan ja punaisesta siniseen on kokeiltu, mutta aina palaan ihan blondiin. Mä en kuitenkaan tykkää kellertävästä blondista ja mulla on oikeastaan kaksi salaisuutta platinanvaalean värin ylläpitoon.

Ensimmäinen vinkki on tukan värjäyttäminen kampaajalla. Itse en saanut koskaan markettiväreillä riittävän valeaa tukkaa, mutta lisäksi markettivaalennus teki tukastani ihan purukumia. 3 vuotta sitten päätin, että värjäytän hiukseni ainoastaan kampaajalla. Se on kalliimpaa, kyllä, mutta lopputulos on myös paljon paremman näköinen. Ja vaikka hiukseni ovat edelleen melko kuivat ja käsitellyn näköiset, ovat ne silti terveemmät kuin kotona värjätessä.

Toinen vinkkini on löytää hyvä hopeashampoo! Oma suosikkini on Fudgen Clean Blonde -hopeashampoo. Tämä on todella tujua hopeashampoota, jolla saa todella viileän vaaleat hiukset. Itse käytän hopeashampoota yleensä kerran viikossa, joskus vähän harvemmin. Vähän tummempi vaalea tukka saattaa vaatia vähän tiheämpää pesuväliä ja tietysti hiusten pesutahti ylipäätään vaikuttaa viileän sävyn säilymiseen.


10. Tuote, jota haluat vielä koittaa?

Tarte Shape Tape Concealer! Mä oon haaveillut tästä peiteaineesta jo ties kuinka kauan, mutta se on aina myyty loppuun Tarten verkkokaupassa.  Sitten kun se taas tulee myyntiin, oon jo ehtinyt tuhlaamaan kuukauden meikkibudjetin loppuun. Seuraavalla kerralla, kun peiteainetta tulee varastoon, pistän heti muutaman sävyn tilaukseen!

Haastan Eevan, vanilliinin ja Nellikin tekemään tämän haasteen. Lindalle vielä kiitos haasteesta! :)

12 kommenttia:

  1. Tää haaste on tosi kiva, näitä on mielenkiintoista lukea :) Plussaa sulle vielä siitä, että sait samaan postaukseen myös paljon kivoja vinkkejä ja muuta mielenkiintoista, joiden takia yhtäkään riviä ei halunnut skipata. Liian pitkät liibalaabat omista lempituotteista tai himotuksen kohteista ilman kunnon perusteluja kun ei aina ole niitä kaikkein kiinnostavimpia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään lukea näitä, aina oppii bloggaaajasta jotain uutta :) Kiitos, kiva että tykkäsit! Samaa mieltä, pelkästään tuotteen kehuminen "ihanaksi" ja "täydelliseksi" ilman perusteluja ei kyllä riitä vakuuttamaan mua :D

      Poista
  2. Mahtavaa kun teit tämän<3 Oli hurjan mielenkiintoista lukea sun vastaukset näihin! Miksen mä oo tullut edes ajatelleeksi, että hankkisin ton theBalmin kivipuuterin? :D Mulla on tälläkin hetkellä metsästyksessä uusi hyvä kivipuuteri, kun essencen tai NARSin puuterit ei ihan olleetkaan sitä mitä odotin. Toi voisi olla hyvä vaihtoehto :)

    Toi Bohon Goa tuoksu alkoi myös kiinnostaa. Pitää ehdottomasti päästä tuoksuttelemaan tota noin ylistävien sanojen jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) <3 Mä tykkään tuosta kyllä hurjan paljon. Se on ihmeellinen puuteri, koska se tekee ihosta täysin mattapintaisen, muttei kuitenkaan näytä puuterikerrokselta :D Tosin sulla kun kuiva iho, tuo saattaa olla vähän liiankin mattaavaa. Itse hankin tuon, koska halusin kerätä koko Mama-kokoelman theBalmilta :)

      Tuo on aivan ihana! Kannattaa käydä tuoksuttelemassa Ruohonjuuressa, sulla kun on mahdollisuus siihen :) Boholla on myös pari muuta tuoksua, mutta ne eivät olleet niin paljoa mun juttu.

      Poista
  3. Mulla on theBalmin puuteri, mutta musta se tuntui hiukan tummentavan kasvoja. Tykkään kuitenkin pienestä rasiasta ja kauniista pakkauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pakkaus on kyllä söpö ja koko Mama-sarja theBalmilta on hauska :D En kyllä ihmettele, että tuo tummensi sun kasvoja, koska sulla on niin supervaalea iho. Puuterihan sanoo olevansa väritöntä, mutten kyllä usko siihen ollenkaan :D En myöskään todellakaan usko, että tuo sopii medium-ihonsävylle ja sitä tummemmille. Esimerkiksi välimeren ihonsävyille tuo olisi jo varmasti liian vaaleaa... Itselleni tuo toimii, koska vaikka olen vaalea, en ole todella todella kalpea. Lisäksi suurimman osan vuodesta mulla on ainakin kevyt rusketus päällä :)

      Poista
  4. Juu, näitä on aina kiva lukea ja toteuttaakin. Haaste otettu vastaan :)

    VastaaPoista
  5. Kivaa, että säkin teit tämän postauksen. Sulle käy todella hyvin platinanvaalea. Mulla on pitkään ollut vaaleahkot hiukset, mutta viime aikoina punertavat sävyt ovat houkutelleet mua. Toisaalta haluaisin olla vaalea, mutta mä inhoan kampaajalla käymistä ja pelkään myös hiusteni laadun puolesta, joten hiukseni ovat vähän-mitä-sattuu-sävyä. :D

    Olen täysin samaa mieltä sun kanssa, että omassa vartalossa viihtymisellä on suuri vaikutus siihen, kuinka kauniiksi itsensä tuntee. Sekä vaikuttaa myös siihen, että näyttää ulospäinkin paremmalta, jos viihtyy omissa nahoissaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jostain syystä platinanvaalea on ainoa väri, jossa tunnen oloni kotoisaksi :D Sulle voisi hyvin sopia punaisen sävyt! :) Mäkään en tykkää istua kampaajalla tyhjän panttina ja koittaa kuluttaa aikaa aikakausilehtiä lukemalla. Vaalennuksen lopputulos kuitenkin näyttää aina paljon kotona värjättyä paremmalta, joten on se mun kohdalla sen pitkästymisen arvoista :D

      Totta! Itsellä meni nuorempana monta vuotta omaa kehoa inhoten ja uskon sen myös näkyneen myös ulos päin. Toisaalta surullista, että olin niin painokeskeinen, mutta alkaessani edes vähän pitämään kehostani huolta, aloin myös viihtyä nahoissani paremmin :)

      Poista
  6. Kiinnostavia vastauksia! Bohon Goa on musta tosi jännä tuoksu, mutta jostain syystä en itse lämmennyt sille. Se on jotenkin liiankin voimakas ja itse kaipasin siihen lisää makeutta. Onko se iholla sun mielestä erilainen kuin pullosta suihkaistuna? Tarten Shape Tapea tahdon myös ehdottomasti testata, meillä on siskon kanssa sopimus et ensi kerran kun sivustolle tulee jotkut alennusmyynnit niin tilataan yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tuoksut yleensä joko kolahtavat tai sitten eivät. Mä tykkään juuri siitä, että tuoksu on voimakas. Tuo on kuitenkin samalla tosi makea ja mausteinen :) Mulla se tuoksuu kyllä iholla samalta kuin pullossa. Oi, hyvältä kuulostaa siskon kanssa Tartelta tilaaminen! Munkin täytyisi joskus harkita kimppatilauksia kavereiden kanssa :)

      Poista

Kiitos!