26. marraskuuta 2015

Anastasia Beverly Hills Contour Kit - Arvostelu & Tutorial

Esittelin pari viikkoa sitten Viikon ostoksissa Anastasia Beverly Hillsin Contour Kitin ja multa toivottiin tästä arvostelua. Täältä pesee :)


Anastasia Beverly Hills on Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki, joka on erityisen tunnettu kulmatuotteistaan. Heillä on varmaan markkinoiden paras tarjonta kulmakarvatuotteista. On vahaa, geeliä, puuteria, kynää ja tietysti kaiken maailman tarvikkeet kulmakarvojen laittamiseen. Suosittujen kulmatuotteiden lisäksi merkki on tunnettu myös Contour Kiteistä, mutta toki merkin valikoimasta löytyy myös luomiväripaletteja ja muita meikkituoteita. Anastasia Beverly Hills on eläinkokeeton merkki, joka löytyy Petan listalta.


Contour Kit on siis kasvojen korostukseen ja varjostukseen tarkoitettu paletti, jota on puuterisena ja voidemaisena versiona. Puuterisen Contour Kitin sävyvaihtoehdot ovat Light to Medium, Medium to Tan ja Tan to Deep. Oma Contour Kitini on vaalein versio, eli Light to Medium. Oma ihonsävyni on vaalea, mutta ei mitenkään todella kalpea. Käyn solariumissa suunnilleen parin viikon välein ylläpitääkseni pientä päivetystä, sillä en pidä ajatuksesta itsestäni kalmankalpeana. Joillekin se sopii hyvin, mutta ei mulle! Tiedän kuitenkin solarium riskit, minkä takia en pidä yllä varsinaista rusketusta, niin kivaa kuin se olisikin. Ja ei - itseruskettavilla en jaksa läträtä.Itse tykkään tehdä Contour Kitillä luonnollista varjostusta ja korostusta. Supervoimakkaat, Kim Kardashianille ominaiset varjostukset olisi helpompi tehdä voidemasilla tuotteilla. Toki voimakkaampikin varjostusonnistuu myös puuteriväreillä, mutta lopputuloksesta voi tulla helpommin vähän likaisen näköinen. Tämän paletin vaaleimmat sävyt eivät välttämättä riitä kalpeaihoisille todella voimakkaan korostuksen luomiseen. Suoraan sanottuna toivoisin näiden vaaleiden sävyjen olevan vähän pigmenttisempiä. Korostusväreissä sen sijaan pigmenttiä on hyvin ja niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Kaikkihan tietää, että liikaa aurinkopuuteria on mahdoton saada enää pois. Kannattaa aloittaa varjostus kevyesti ja lisätä väriä sitten tarvittaessa.

Paletti saa suuren plussan siitä, että sävyt ovat mangneetilla pakkauksessa kiinni ja nappeja voi tilata erikseen. Itse käytän muutamaa sävyä päivittäisessä käytössä, ja yhtä sävyä en ole vielä käyttänyt kertaakaan. On siis selvää, että sävyt kuluvat eri tahtiin. Kun yksi sävy on loppunut, voi ostaa kyseisen väripapin, eikä tarvitse hankkia koko palettia uudelleen. Tietääkseni mikään Eurooppalainen verkkokauppa ei vielä myy näitä irtosävyjä, mutta Anastasia Beverly Hillsin virallinen verkkokauppa toimittaa myös Suomeen. Yhdellä värinapilla on siellä hintaa 14 $. Sävynappeja on saatavilla myös sellaisia värejä, mitkä eivät kuulu mihinkään valmiiseen Contour Kitiin. Jos joku väri ei sovi omaan käyttöön, voi sen korvata itselle sopivammalla.

Sävyjen koostumus on pehmeä ja ne häivyttyvät helposti, mutta vaaleiden kyllä toivoisi olevan pigmenttisempiä. Varjostussävyjen pigmentissä ei sen sijaan mulla ole valitettavaa. Varjostukset ja korostukset pysyvät hyvin koko päivän. Itselläni on ongelmana ihon kiiltely, mutta kun olen varjostanut ja korostanut kasvot Contour Kitillä, pysyy kiiltelykin paremmin kurissa. Jos käyttäisin voidemaista varjostusta ja korostusta, saisin todennäköisesti olla korjaamassa meikkiä koko ajan. Siinä mielessä nimen omaa puuterinen Contour Kit on itselleni arkikäyttöön hyvä ja voin suositella muillekin ihon rasvoittumisesta kärsiville.
 Kuten ylemmästä kuvasta näkyy, vaaleat sävyt eivät oikein erotu paljaalla iholla.
 
Vanilla on paletin vaalein sävy, joka muistuttaa hyvin paljon normaalia kivipuuteria. Sävy on matta ja vähän persikkainen. Itselleni tämä sävy on hyvä korostussävy niille kohdille, mihin haluan valoa mutta en hohtoa. En sitten tiedä, miten tämä sopii mua kalpeammille ihmisille. Joidenkin iho on varmasti vielä kalpeampi kuin koko sävy, joka ei muutenkaan ole liian pigmenttinen. Itse käytän tätä nenälle, otsalle, leukaan ja poskiluuvarjostuksen alapuolelle.

Banana on keltainen matta korostusväri, joka on erityisen hyvä silmänalusille. Toki tätä voi käyttää kasvojen muillekin korkeille kohdille. Itse toivoisin tässäkin olevan enemmän pigmenttiä. Sävy on käytössä mulla ihan päivittäin.

Sand on paletin ainoa hohtava sävy. Tämä on persikkainen highlighter, jonka hohto on hyvin "hienoa". Tässä ei juurikaan ole shimmeriä, pelkästään hohtoa. Itse pidän myös vähän voimakkaammista korostuspuuterteista, mutta tämä on täydellinen sävy luonnolliseen korostukseen.

Java on matta, vähän punertava varjostussävy. Olen käyttänyt tätä varjostukseen, jos haluan voimakkaamman lopputuloksen, mutta suosikkini tämä ei ole. Varmaan sitten kun olen vähän ruskeampi, tätä tulee käytettyä enemmän.

Fawn on muita varjostusvärejä kylmempi ja vähän vaaleampi, harmahtava ruskea. Sävy on ihan täydellinen varjostukseen ja mulla lähes päivittäisessä käytössä. Varsinkin kun teen kevyitä varjostuksia käytän tätä ja nenän varjostamiseen en muita paletin sävyjä käytäkään.

Havana on oranssinruskea varjostussävy, jota en toistaiseksi ole käyttänyt kertaakaan. Ehkä sitten ruskettuneena kokeilen tätä, mutta nyt oranssi varjostus tekisi musta vain hölmön näköisen.

Laitan tähän vielä kuvina, miten mä tänään varjostin/korostin kasvoni Contour Kitillä. Tein tänään melko maltillisen meikin ylipäätään, eikä varjostukset ja korostuksetkaan ole kovinkaan voimakkaat. Perus arkimeikki siis! Jottei tästä postauksesta tule liian pitkää, on muut kohdat skipattu. Mainitsen toki, mitä tuotteita käytin. Tämä on mun blogin ensimmäinen  tutorialia muistuttava tekele ja mä tarvitsen kyllä lisää harjoitusta. Tämän kuvaaminen oli toki hauskaa, mutta toisaalta se vei hirveästi aikaa. Saas nähdä, vaikka innostuisin tutorialeista enemmänkin :)
Lähtötilanne on aika karsea ja mä ihmettelen, että mun pokka riitti meikittömän kuvan julkaisemiseen internetissä. Kuten kuvasta näkyy, on mun iho vähän huonona. Nyt ei ole tullut muutamaan päivään uusia epäpuhtauksia, mutta johonkin iho on viime aikoina reagoinut finneillä.

Toisessa kuvassa mulla on tehtyvä meikkipohja ja kulmakarvat seuraavin tuottein:

Too Faced Primed & Poreless -meikinpohjustusvoide
Lumene CC-voide, sävy sekoitettu Lightista ja Deepistä
NYX Dark Circle Concealer sävy Fair
 Elf Undereye Concealer & Highlighter sävy glow/fair
Essence Say no to Redness -peiteaine
Lily Lolo Flawless Matte -irtopuuteri (silmänaluset baking-menetelmällä)
Lumene Blueberry Kulmakynä sävy Brunette
Lumene Blueberry kulmavaha sävy vaaleanruskea

Tässä kohtaa aloin siis tekemään varjostuksia:


1. Poskiluun varjostukseen käytin sävyä Fawn ja siveltimenä mulla oli Real Techniquesin Core Collectionin Contour Brush. Aloitin varjostuksen kevyesti. Ideana tässä on, että varjostuksen linja olisi korvasta huuleen. Itse lopetin varjostuksen silmänurkan kohtaan. Varjostusta tulee häivyttää ylöspäin.

2. Ohimoiden varjostukseen käytin Javaa hyvin kevyesti. Koska mun otsa ei ole mitenkään erityisen korkea, en tykkää varjostaa hiusrajaa keskeltä, vaan pelkäistään sivuilta. Sivellin oli sama kuin poskiluilla.

3 & 4. Kuten sanoinkin, käytän nenän varjostukseen aina sävyä Fawn. Kokeilin ensimmäistä kertaa siveltimeksi elfin Stipple Setissä tullutta Eyeshaow Stipple Brushia ja tykkään! Tällä saa tarkkaa jälkeä, mutta tarpeeksi kevyesti. Nenän varjostusta häivyttelin ja pehmensin Real Techniquesin Core Collectionin Buffing Brushilla.

5. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa varjostaa huulen alapuolta. Käytin sävyä Fawn ja elfin Stipple Setin Tapered Stipple Brushia.

6. Mulla on sellainen purenta, että mun takahampaat ovat etuhampaiden takana suun ollessa "lepoasennossa". Siitä johtuen mulla on vähän ongelmaa kaksoisleuan kanssa. Kaksoisleuan kiristystä (toisin sanoen lottovoittoa) odotellessa ei auta muu kuin yrittää häivytellä mokomaa varjostuksella. Sävynä käytin Fawnia ja siveltimenä Buffing Brushia. Varjostan myös hyvin läheltä korvaa saadakseni muotoa kasvoihin.

7. Varjostus on valmis, sitten korostukseen.

8. Silmien alle Bananaa Contour Brushilla. Tarvitsisin kyllä tähän hommaan vähän pienemmän, oman siveltimen.

9, 10 & 11. Edelleen samalla siveltimellä Vanillaa nenälle, otsalle, ja leukaan...12. ...ja poskiluun varjostuksen alapuolelle

13. Tänään päätin laittaa hyvin maltillista poskipunaa, joten käytin Lumenen persikkaista Kuulaus-poskipunaa. Tämän onnettoman pakkaus on ollut rikki ties kuinka pitkään.

14 & 15. Sandia lisäsin posken korkeimpaan kohtaan ja amorinkaarelle Real Techniquesin Setting Brushilla, joka on muuten loistava korostussivellin. Tämmöinen samanlainen pitäisi hommata myös mattaisille korostusväreille.

16. Kasvojen varjostukset ja korostukset ovat valmiita ja on aika tehdä loppu meikki ja kuivata hiusket.

Nyt varjostamisessa ja korostamisessa meni suht kauan kuvailun takia, mutta normaalisti tämän osan meikistä tekee näillä puuteriväreillä ihan muutamassa minuutissa. Voidemaisilla tuotteilla kestäisi varmasti paljon kauemmin.

Loppumeikistä jätin hyvin luonnollisen. Käytin tällä kertaa luomiväreinäkin Contour Kitin värejä. Vaikka haluaisinkin silmiin meikittömän lookin, on mun pakko laittaa niihin luomivärinpohjustajaa ja puuteria, ettei luomet öljyynny. Vanilla on loistava sävy tällaiseen lookiin ihan koko luomelle. Tällä kertaa laitoin myös Javaa luomivakoon ja alaluomelle. Sisänurkkaan sipaisin Sandia.

Muut meikissä käytetyt tuotteet:

elf Eyeshadow Primer sävy Sheer
Too Faced Better Than Sex -ripsiväri (joka alkaa olla kuivaa ja menee pian vaihtoon)
Makeup Storen helmiäisvaalea silmänrajauskynä vesirajauksessa
theBalm Read My Lips / Pretty Smart -huulikiilto sävy GRRR! 

Kannattaako Contour Kit sitten hankkia? Vähän riippuu. Itseäni ei kaduta yhtään Contour Kitin hankinta ja käytän tätä lähes päivittäin. Päivittäiseen arkikäyttöön tämä on hyvä paletti. Jos kuitenkin olet  mua kalpeampi, eivät vaaleat sävyt välttämättä ole tarpeeksi vaaleita. Jos taas haluat hyvin dramaattisia varjostuksia, niin suosittelen hankkimaan voidemaisen tuotteen mielummin.

Huomionarvoista on myös, että paletti on melko hintava. Itse maksoin tästä Kickissä melkein 70 euroa. Edullisimmin tätä myy Euroopassa varmaan Beauty Bay, josta paletin saa alle 50 eurolla. Jenkeistä tilatessa alvien jälkeen paletti on suunnilleen saman hintainen. Nyt on tullut NYX:iltä samantyylinen paletti, mutta ei sekään mikään halpa ole (45 euroa NYX Nordicsilla). Kyllähän varjostukseen riittää yksi matta aurinkopuuteri ja korostukseen voi käyttää vaaleaa kivi- tai irtopuuteria ja highlighteria. Suoraan sanottuna tämmöinen erillinen paletti korostukseen ja varjostukseen on melkoista hifistelyä. Mutta sitähän me kauneusbloggaajat rakastamme: hifistelyä arvostetuilla ja ehkä hintavillakin meikeillä. Itse pidän Contour Kitistä todella paljon, mutta ei tämä mikään välttämättömyys meikkivarastossa ole missään nimessä. Ilmankin pärjään.

Onko sulla kokemusta Contour Kitistä tai jostain muusta Anastasia Beverly Hillsin tuotteesta? Teetkö varjostuksia ja korostuksia päivittäisessä meikissä, vai jätätkö ne juhlameikkiin? Millä tuotteilla tykkäät varjostaa ja korostaa kasvoja? :)

Edit. Vinkki! Jos Contour Kit kiinnostaa, saa sen black fridayna 27.11. Kicksistä -20 % ja Bangerheadilta - 25 % :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, ihan huippua että teit tän ja huomaa kyllä, että tähän on oikeasti panostettu ja paljon! Mun on ollut siis tarkoitus hankkia tuo samainen paletti, mutta tää sun postaus pisti kyllä miettimään asiaa uudelleen. Mulla nimittäin on todella vaalea iho, ja pelkään etteivät nuo korostusvärit ole mun iholleni riittävän vaaleita. Itse asiassa mulla pyöri tää sama mielessä jo aiemmin, kun tota palettia olen kuolannut muiden blogeissa ja nettikaupoissa, mutta nyt aloin ihan tosissani miettiä onko toi sittenkään hyvä paletti mulle. Todennäköisesti ei.

  Puuterimaiset värit olisivat siitä tosiaan hyvät, ettei niiden työstämiseen mene yhtä kauan kuin vaikkapa ton mun Blush Professionalin värien kanssa, jotka ovat voidemaisia. Tavallaan tykkään todella paljon juuri siitä, että ne värit on voidemaisia, mutta kyllähän siinä oma aikansa menee, kun niitä alkaa häivytellä. Arkisin teenkin usein kevyet korostukset esim. valokynällä ja varjostukset ihan vaan mattaisella aurinkopuuterilla, kun niille voidemaisille väreille ei yksinkertaisesti ole aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä! Paletti on melko hintava, joten senkin vuoksi kannattaa miettiä sen hankkimista tarkkaan, jos on vaalea iho. Mun mielestä Anastasia olisi voinut vähän panostaa tämän paletin vaaleisiin väreihin. NYX:iltä tosiaan tuli samantyylinen paletti, jonka korostusvärit ainakin nettikuvien välitysellä näyttävät todella vaaleilta. Ehkä se voisi toimia vaalealle iholle paremmin ---> http://www.nyxcosmetics.se/product/highlight-contour-pro-palette :) Ja tosiaan, kyllähän mattaisella aurinkopuuterilla pääsee varjostuksissa pitkälle!

   Ei mullakaan arkisin ole yleensä aikaa voidevarjostuksiin ja -korostuksiin, enkä muutenkaan koe tarvetta kovinkaan voimakkaisiin varjostuksiin arkisin. Juhlakäyttöön haluaisin kyllä hankkia Contour Kitin voidemaisena versiona, mutta se pitäisi sitten melkein tilata jenkeistä. Euroopan verkkokaupoista se vaalein paletti on meinaan aina loppu...

   Poista
 2. Varjostamisessa olen aika laiska, koska laitan vaan vähän aurinkopuuteria. Nämä hifistelyt ovat jääneet ihan kokonaan, vaikka kiinnostaisi silti opetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tein varjostukset ennen ihan normaalilla mattapintaisella aurinkopuuterilla, enkä todellakaan ole kauaa esimerkiksi varjostanut nenää. Munkin pitäisi opetella varjostus ja korostus voidemaisilla tuotteilla :)

   Poista
 3. Tää oli niin kiva postaus! :D vitsi että mäkin haluaisin ton setin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Tuotahan tosiaan saa ainakin Kicksistä, Bangerheadilta, Beauty Baystä ja Anastasian omasta verkkokaupasta (jolloin hintaan tulee alvit). :)

   Poista

Kiitos!