5. tammikuuta 2017

Ihon- ja vartalonhoitotuotteiden KonMaritus | Lähteneet & jääneet suosikit

KonMari-projektini saa blogin puolella tänään jatkoa postauksella. Aiemminhan olen tehnyt videon hajuvesien ja hiustuotteiden läpikäymisestä KonMari-menetelmällä. Hajuvesivideon alussa kerron tarkemmin KonMarista. Kyseessä on siis kirja/menetelmä, jossa omat tavarat käydään läpi ja valitaan säästettävät sen perusteella, säkenöivätkö ne iloa vai ei. Tämän postauksen aihe on ihon- ja vartalonhoitotuotteet. Kuvasin tämän itseasiassa videolle, mutta en oikein pitänyt siitä, joten päätin tehdä aiheesta postauksen. Suurin ongelma videolla oli ehkä se, että tässä kategoriassa multa löytyy paljon ihan ok tuotteita, jotka käytän loppuun, mutta joita en rakasta. Lähteviä tuotteita ja iloa säkenöiviäkin tuotteita kyllä löytyy, mutta sanoin lähes joka toisen tuotteen kohdalla: "ei ole suosikkini, mutta käytän loppuun." Tässä postauksessa ajattelin näyttää teille kaikki lähtevät tuotteet ja ne tuotteet, jotka oikeasti säväyttävät. Luontoa ja omia rahoja säästääkseni käytän ihan kivat ja vähän vähemmän kivat, mutta käyttökelpoiset tuotteet loppuun, mutta kerron niistä sitten tarkemmin roskavideolla aikanaan.

Lähteneet tuotteet


Balance Me misellivesi tuli mulle kaupanpäällisenä Feeluniquelta. En käytä misellivettä ihonhoitorutiinissani, mutta koska kyseessä on eläinkokeeton merkki ja misellivesi oli melko hintava, päätin antaa sille mahdollisuuden. Itse tuote on ihan toimivaa ja vesi irroittaa kyllä meikin tehokkaasti kasvoilta, mutta tämän kohdalla ongelma on tajuttoman surkea pakkaus. Pullon suu on sellainen imukupin mallinen, eikä sieltä tule mitään puristamalla, vaan vanulappu pitää painaa imukuppia vasten. Yhdellä painalluksella vettä ei tule tarpeeksi, mutta kahdella painalluksella koko vanulappu kastuu. Pakkaus on niin ärsyttävä, että en halua käyttää koko tuotetta.

Joku saattaa ehkä muistaakin, että ihoni sai kesällä aivan järkyttävät vieroitusoireet Lumenen Hyaluronihapon loputtua. Mun oli pakko ostaa ainetta uusi putelo ja sain onneksi ihoni totutettua eroon haposta. Pidensin käyttöväliä päivällä koko ajan, kunnes syyskuussa ihoni ei saanut enää kuivumisoireita tämän käyttämättömyydestä. En enää koske tähän aineeseen pitkällä tikullakaan :D

Tweezermanin mustapäärautaa yritin käyttää kerran, mutta mustapäiden ronkkiminen tuon kanssa on niin kivuliasta, että ei kiitos enää.













Burt's Beesin vartalovoide on jäänyt melkein kokonaan käyttämättä. Voide on vähän shimmeristä ja sen takia ostin sen bilevoiteeksi. Ongelma tässä on kuitenkin ällöttävän pistävä tuoksu ja se, että voide ei imeydy kunnolla, vaan lähtee rullaamaan vartalosta. En muutenkaan halua enää käyttää merkkiä, koska Burt's Bees ei ole 100 % eläinkokeeton. He myyvät Kiinaan tuotteita, joiden raaka-aineita ei tarvitse testata ennen myyntiin pääsyä. Ongelma on kuitenkin se, että Kiinassa mikä tahansa tuote saattaa joutua kaupan hyllyltä testaukseen pistokoe mielessä. Lisätietoa asiasta voi lukea täältä englannin kielellä.

Scmidt'sin dödöistä olin aluksi todella innoissani, mutta mieleni muuttui todella nopeasti. Dödö on kyllä todella tehokas, mutta kainaloni ärtyvät näistä jatkuvassa käytössä. Juhlakäytössä dödö voisi muuten mennä, mutta vielä suurempi ongelma on se, että nämä värjäävät paitoja todella pahasti. Mustiin puseroihin tunee valkoisia viiruja ja kerran tämä on jopa tullut kankaan läpi. Valkoisiin puseroihin tulee puolestaan puolet nopeammin keltaisia länttejä, jotka eivät enää lähde pesussa. Tämä  hajustamaton dödö on vielä avaamaton, joten ehkä se sopii jollekin muulle paremmin kuin mulle.

Ecotoolsin sukkapaketti on ollut mun laatikossa avaamattomana reippaasti yli puoli vuotta, joten tuskin tulen avaamaan sitä tulevaisuudessakaan. Rehellisyyden nimissä en rasvannut jalkojani kertaakaan viime vuonna. Tänä vuonna aion skarpata jalkojen hoidossa, mutta voin silti laittaa ihan normaalit sukat jalkaan rasvauksen jälkeen. 

--------------

Ylempänä mainitut tuotteet lähtevät siis eteenpäin. Alla olevat kuvat on lainattu netistä. Nuo kaikki ovat sellaisia, jotka menivät syystä tai toisesta roskiin. En vain kerennyt kuvaamaan kaikkia ennen roskiin laittamista.



Itseasiassa olen vahingossa ottanut kollaasiin Herbinan Enery Boost -sarjan puhdistusgeelin, mutta mulla oli tästä kosteusvoide. Voiteessa oli suojakerroin 15 ja sen takia tykkäsin käyttää sitä kesällä. Putelo oli kuitenkin avattu yli vuosi sitten ja seuraavan kerran sille olisi ollut käyttöä kuukausien päästä, joten suojakertoimen teho ei varmasti ensi kesänä olisi enää ollut kunnossa. Muuten voide oli ihan hyvää. Se imeytyi mukavan nopeasti eikä iho alkanut kiiltelemään pahasti päivän mittaan. Voiteella on hintaa vain viitisen euroa, joten saatan hyvinkin ostaa tätä päivävoiteeksi ensi kesäksi :)

Alban Aurinkorasva oli aivan kammottavaa, mutta käytin sitä kesällä välillä aurinkoa ottaessani kotona parvekkeella. Kyllä voide palamisen esti, mutta se oli ällöttävän lähmäistä ja jollain tapaa sokerisen tuntuista. Mulla ei tätä kauhean paljon edes jäänyt jäljelle, eikä suojakerroin varmaankaan olisi ollut kunnossa enää ensi kesänä.

Olen väkisin käyttänyt Personnan Tri-Flexxx -höylää, koska se on ainut eläinkokeeton vaihtoehto, jonka olen saanut suhteellisen helposti käsiini (iHerbistä). Nyt onneksi Biodelly-verkkokauppa on ottanut Preserven höylän ja vaihtoterän valikoimiinsa, joten laitoin sellaisen tilaukseen ja Personna lensi roskiin. Personnan terä ei vaan ole tarpeeksi tehokas, eikä se myöskään ole kovinkaan hellävarainen

Ecotoolsin Body Buffia en tajunnut sitten ollenkaan. Pinta tässä oli niin kova, että se suorastaan raastoi vartalon ihoa. Tämä jäi siis täysin käyttämättä ja keräsi vain kosteutta suihkussa.

St Morizin rusketushanska oli kyllä todella surkea, sillä se hajosi heti parin ensimmäisen käyttökerran aikana. Merkin itseruskettavat ovat ihan jees. Ne ovat todella edullisia verrattuna moniin muihin merkkeihin ja aion kyllä ostaa niitä jatkossakin. Hanskan sen sijaan ostan suosiolla joltain kalliimmalta merkiltä, jos se ei sitten hajoisi heti ensimmäisellä käyttökerralla....

----------

Siinä oli kaikki joko eteenpäin tai roskiin lähteneet tuotteet. Alapuolella on sitten ihan nopeat maininnat sellaisista jääneistä tuotteista, jotka suorastaan säkenöivät iloa mulle! Nämä ovat kaikki juuri täydellisiä tuotteita omaan rutiiniini, eikä mun tarvitse enää etsiä parempaa vaihtoehtoa.






Mulla on koko ajan käytössä kaksi putsaria iholle: yksi tujumpi epäpuhtauksien nujertamiseen ja ennaltaehkäisyyn aamukäytössä sekä yksi hellävaraisempi meikinpoistoon illalla. Oma ihoni pysyy puhtaimpana silloin, kun käytän teepuuöljypuhdistusta. The Body Shopin Tea Tree puhdistusvaahto on miellyttävän kermaisen tuntuista, eikä kuivata ihoa. Iltaputsarina mulla on tällä hetkellä Andalou Naturalsin aivan ihana ruusuntuoksuinen puhdistusvaahto! Samalta tuoksuu myös sarjan kasvovesi, joka on näppärässä suihkupullossa (koska mä vihaan vanulappuja) ja tasoittaa ihon pH:ta. SebaMedin Mattifying Creamista mulla on menossa varmaan viides tuubi. Tämä on aivan loistavaa rasvoittuvalle iholle: se kosteuttaa sopivasti, imeytyy nopeasti, ei rullaannu meikin alta ja auttaa ihon mattaissena pitämisessä. Lisäksi voide on edullista ja sitä saa helposti apteekista!












Sitten mulla on tässä pari kasvonaamiota. Mulla on kyllä muitakin, mutta nämä kaksi ovat aivan loistavia ja mikä parasta: nämä ovat ovat edullisia! Acure Organicsin kirkastavan naamion saa iHerbistä noin 7 euron hintaan. Ensimmäisen kerran laittaessani tätä naamaan ajattelin: "Onpas tylsän oloinen naamio, ei varmaan tee iholle mitään." Annoin tämän olla noin vartin verran ja pestyäni naamion pois olin ihan ihmeissäni. Ihoni oli huomattavasti kirkkaampi kuin ennen naamiota ja myös paljon tasaisempi. Toinen suosikkinaamioni on Herbinan Moisture Balance kasvonaamio, joka on todella kosteuttava ja miellyttävä naamio! Yleensä laitan tätä yönaamioksi ihon vaatiessa tehokkaampaa kosteutusta tai sitten kirkastavan tai uhdistavan naamion jälkeen vähäksi aikaa, jos iho on kuivan tuntuinen.



Alba Batanican Hawaiian -sarjasta olen kokeillut muutamaa floppia, mutta suihkugeeli tuoksussa pina colada sekä vartalovoide tuoksussa cocoa butter ovat aivan ihania tuotteita, joita aion varmasti tilata lisää! Andalou Naturalsin vartalovoide on ihanan juoksevaa ja Mandarin Vanilla tuoksuu aivan ihanalta (huom! merkin vartalovoi ei ole mielestäni yhtä ihanaa, koska se ei imeydy ihoon sitten ollenkaan...). Suosikkidödöni on puolestaan ihan kotimaiselta LumeneltaArctic Aqua antiperespirantti ehkäisee hienhajua todella tehokkaasti ja myös kainaloiden kastumista yllättävän hyvin.



Kuten kerroin aiemmin, olen todella onneton jalkojenhoidossa. Yhdestä jalkatuotteesta nautin kuitenkin todella paljon, meinaan Herbinan virkistävästä jalkasuihkeesta! Varsinkin kesällä tämä on todella näppärä suihke, kun se raikastaa jalat nopeasti ja helposti. Mä en ole kovinkaan innokas rasvailemaan käsiäni, mutta The Body Shopin käsivoiteet ovat ihania! Hamppua käytän, jos käteni ovat todella kuivat. Mantelia käytän taas silloin, jos käteni tarvitsevat pikaista kosteutusta, mutta mulla ei ole aikaa odotella voiteen imeytymistä.

----------

Siinä oli mainitsemisen arvoisia tuotteita mun ihon- ja vartalonhoitotuotteiden KonMarituksesta. Myös muita tuotteita mulle jäi, mutta joko ne eivät ole mun suosikkeja, tai sitten en ole niitä vielä kauheasti käyttänyt. Seuraavalla kerralla nähdään KonMarin merkeissä vihdoin ja viimein meikkien parissa. Ajattelin aloittaa meikkien marittamisen meikkivälineistä ja se tulee taas videolle :)

4 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen postaus. Mukava lukea myös kriittisiä arvioita. Niistä saa monesti parhaiten valaistusta tuotteiden eri ominaisuuksista. Joitakin minulle tuntemattomia merkkejä kuten Andalou ja Acure Organics, sellaisista on aina kiva lukea ja tietää enemmän:) Minäkään en tykkää Lumenen Hyaluronihappo Essencestä, mutta eri syistä. Minun nassulle se ei tehnyt juuri mitään, ei mitään vaikutusta, plääh;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään kertoa ihan suoraan, jos tuote ei toimi syystä tai toisesta itselläni. Andalou Naturalsin tuotteista kirjoitinkin aiemmin laajan arvostelun täällä: ttp://katatuulikki.blogspot.fi/2016/12/andalou-naturals.html
      Acure Organicsiin haluan taas tutustua vielä paremmin :)

      Poista
  2. Mun mielestä toi on vieläkin jotenkin pelottavaa, että sun iho reagoi lopulta tolla tavalla tohon Lumenen hyaluronitiivisteeseen. Mullehan se ei sopinut ollenkaan, mutta en oo koskaan kuullut, että iho jäisi jostain tuotteesta tolla tavalla riippuvaiseksi :s Onneksi pääsit eroon siitä! Toi Herbinan jalkasuihke mun on pitänyt sun suositusten ansiosta ostaa testiin monen monta kertaa, mutta ehkä mä ensi kesänä vihdoin saan ton hankittua :D Mulla ei oo koskaan ollut mitään tollasta jalkasuihketta, joten innolla odottelen mitä siitä tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun kokemus Lumenen hyaluronitiivisteen kanssa oli kyllä aika hämmentävä. Onneksi tosiaan pääsin siitä eroon melko helposti. Herbinan jalkasuihke on kyllä ihan huippu ja must have tuote mulle kesällä! :D

      Poista

Kiitos!