27. heinäkuuta 2018

Mitä meikkaaminen mulle merkitsee?

Heips kaikille! Tänään on vuorossa pitkä ja sekava postaus. Ajattelin avata teille ajatuksiani meikkaamisesta ja kertoa, mitä meikkaaminen mulle merkitsee ja miksi meikkaan.

Meikkaaminen ei itsessään ole mikään uusi juttu. Sekä naiset että miehet ovat meikanneet jo tuhansia vuosia, joskin meikkaaminen oli aiemmin yleisempää korkeammissa yhteiskuntaluokissa. Meikit ovatkin olleet kaikkien saatavilla vasta hetken aikaa ihmisen historiassa, eikä meikkaaminen kerro enää varallisuudesta tai sosiaalisesta statuksesta. Sosiaalisen median ansiosta meikkaamisesta on tullut oikein muotijuttu ja meikkibusiness on aivan valtavassa kasvussa. Internet on pullollaan meikkiblogeja ja lukuisat ihmiset kertovat meikeistä Youtube-videoilla. Suurimmalle osalle ihmisistä Youtube on harrastus, mutta monet pystyvät myös elättämään itsensä videoilla. Menestyksekkäimmät kauneusgurut ovat tehneet itsestään miljonäärejä videoillaan ja perustavat omia meikkibrändejään. Itse lukeudun näihin harrastelijoihin, jotka rakastavat kuluttaa aikaansa ehostautumiseen ja jotka jakavat tätä innostusta blogissa sekä videoilla.(Postauksen kuvituksena meikkikuvia menneen 3-vuoden ajalta)

Syyskuu 2015
Oon sanaton mun kulmakarvoista blogini alkutaipaleella...
Mutta meikki tässä kuvassa on suhteellisen onnistunut,
tää kuva on otettu miehen syntymäpäivänä :)


Itse kiinnostuin meikkaamisesta melko nuorena. Muistan ostaneeni ensimmäiset meikkini noin kymmenvuotiaana ja välillä naamassa oli melkoinen sotamaalaus. Oon aina ollut kiinnostunut muodista ja trendeistä, niin meikkaamisen kuin pukeutumisen puolella. Muistan teini-iässä lukeneeni Demi-lehteä ja kokeilleeni sieltä erilaisia meikkityylejä ja -vinkkejä aikani kuluksi. Myöhäisemmässä teini-iässä mulla oli elämässä vähän haastavampi vaihe, enkä ollut meikkaamisesta niin kiinnostunut, vaikka sitä usein teinkin. Menin kuitenkin reilu parikymppiseksi perus meikkivoide, ripsari ja huulikiilto -meikillä, kunnes innostuin meikkaamisesta uudelleen. 23-vuotiaana aloin sitten kirjoittaa tätä blogia ja siitä se mun intohimo meikkeihin toden teolla sai alkunsa. 


Lokakuu 2015

Meikkaaminen on siitä jännä ilmiö, että se aiheuttaa muissa ihmisissä jonkun verran vastustusta. Moni enemmän meikkaava on varmasti vähintään törmännyt pitkiin ja paheksuviin katseisiin, ellei jopa suoranaiseen arvosteluun. Netistä saa usein lukea kommentteja, joissa meikkaavien ihmisten kerrotaan olevan tyhmiä, pinnallisia ja epävarmoja itsestään. Ehkä kulunein väite ikinä on, että naiset meikkaavat vain saadakseen miehen. Multa ainakin löytyy se mies jo ja kelpaan hänelle vallan hyvin ilman meikkiä, vaikka hän onneksi myös ymmärtää mun harrastusta ja kehuu usein, jos mulla on nätti meikki. Mä en tajua, että miksi toisen ihmisen meikkaaminen tai meikkaamatta jättäminen voi aiheuttaa niin paljon pahaa mieltä. Muutenkin mun mielestä toisen ihmisen älykkyyden arvioiminen ulkonäön perusteella kertoo enemmän arvostelijasta itsestään. 
 Maalis-/Huhtikuu 2016
Yksi mun suosikkimeikeistä koko blogin historian aikana!
Muistatteko, kuin blogeissa kiersi My Signature Look -haaste.
Tää oli mun tunnusmeikki, eikä se kauheasti ole muuttunut vieläkään.

Sitten on se  toinen, meikkaava ääripää, joka sanoo meikkaamisen olevan heille taiteen muoto. Meikkiä ei tehdä muita varten, eikä meikki vaikuta heidän itsetuntoonsa. Oon kyllä samaa mieltä, että parhaillaan meikkikuvat instagramissa ovat kuin taideteoksia. Ja mun mielestä on mahtavaa, jos joku viihtyy nahoissaan niin meikillä kuin ilman. Mun mielestä kuulostaa kuitenkin vähän paksulta, että meikillä ei yritetä koskaan tehdä vaikutusta muihin ihmisiin. Väittäisin, että kyllä tämäkin porukka ehostautuu edes vähän työhaastatteluun (alasta riippuen totta kai) antaakseen itsestään huolitellun kuvan. Ja mä itseasiassa luulen, että valtaosa ihmisistä meikkaa antaakseen itsestään huolitellun kuvan sekä korostaakseen hyviä puoliaan ja häivyttääkseen huonoja. Ainakin mun kohdalla oli näin, ennen kuin innostuin meikkaamisesta tosissaan. Meikkasin, koska se sai mut tuntemaan oloni nätimmäksi, mutta toisaalta en miettinyt asiaa sen enempää. 


Syyskuu 2016

Kyllä yksi syy, miksi meikkaan, on edelleen itsetunnon kohottaminen. En mä voi kirkkain silmin väittää, että viihtyisin kodin ulkopuolella ilman meikkiä (kuntosali ja lenkkipolku ovat asia erikseen). Kyllä kaunis ja huoliteltu meikki nostaa mun itsetuntoa, siinä missä epäonnistunut tai hutaistu meikki laskee sitä. Ihan yhtä lailla mulla on parempi itsetunto näteissä ja siisteissä vaatteissa kuin pieruverkkareissa. Meikit ovat mulle keino korostaa hyviä puoliani ja häivyttää huonoja. Niin oudolta kuin se ehkä saattaakin kuulostaa, meikit ovat myös auttaneet mua hyväksymään oman ulkonäköni. Mä oon ollut aina erittäin itsekriittinen ihminen, etenkin ulkonäköni suhteen. Ennen meikkaamisen löytämistä en koskaan kokenut olevani kaunis, vaan hyvin tavallisen näköinen, ja sen vuoksi mulla oli vähän pakkomielteinen suhtautuminen mun vartaloon. Ajattelin, että koska mua ei ole siunattu kauniilla kasvoilla, mun täytyy muokata mun kropasta täydellinen. Meikkaamisen avulla oon kuitenkin oppinut pitämään itseäni kauniina. Edelleen näen kyllä itsessäni virheitä, mutta on uskomatonta, miten meikeillä voi korostaa hyviä puoliaan ja unohtaa ne virheet. Mä myös koen, että meikkaaminen on vähentänyt mun pakkomielteisyyttä vartaloani kohtaan. Mun suhtautuminen urheiluun on muuttunut, koska en enää näe sitä ainoana keinona huolehtia itsestään. Haluan urheilla, koska siitä tulee hyvä olo ja koska haluan olla terveempi. Toki urheilulla saavutettavat muutokset vartalossa ovat bonus, mutta en enää liiku vain näyttääkseni paremmalta.


Tammikuu 2017
Tässä on sitten menty toiseen ääripäähän No Eyebrows -lookista.
Aivan jäätävät pötkylät, vaikka muuten tästä meikistä pidänkin :D

Itsetunnon kohottaminen on kuitenkin vain yksi syy, miksi meikkaan. Meikkaaminen itse prosessina on mun suosikkihetki päivästä. Mulla on suhteellisen pitkä meikkiruutini, kolmesta vartista puoleentoista tuntiin. Todella kevyenäkin meikkipäivän saan helposti kulumaan sen 20 minuuttia meikkiin, koska en halua tehdä meikkiäni hutaisten. Meikkaaminen on hetki, jonka annan itselleni päivästäni rakastaakseni itseäni. Mä rakastan mun meikin tekemistä huolellisesti alusta loppuun Youtube-videoita samalla kuunnellen ja kahvia juoden. Erityisen hauskaa meikkaaminen on, jos kokeilen uutta tuotetta tai yritän pannuttaa vanhaa. Tiedättekö milloin en pidä meikkaamisesta? Silloin kun kuvaan tutoriaaleja. Mä kuvaan niitä satunnaisesti jakaakseni inspiraatiota tai arvostelun kylkeen, mutta tutoriaaleja kuvatessa mulla on sellainen fiilis, että meikkaan jotain muuta kuin itseäni varten. Sen takia mun Youtube-kanavasta ei koskaan tule pelkkää tutorial-kanavaa. Varsinkin työpäivinä mulle on todella tärkeää, että mulla on ennen töitä tunti aikaa itselleni rauhoittua ja valmistautua päivään. Mä teen mielelläni iltavuoroa töissä. Aamu on mulle päivän tärkein aika ja haluan omistaa sen itselleni, en kenellekään muulle. Jos mulla kuitenkin on töissä aamuvuoro, herään mielummin vähän aikaisemmin ja valmistaudun päivään rauhassa, sillä muuten mun päivä on pilalla. 


Kesäkuu 2017
Oiskohan tää se kulmakarvojen kultainen keskitie :D

Yksi mun syy meikkaamiseen on, että koen sen olevan mulle keino ilmaista itseäni siinä missä pukeutumisenkin. Tätä on itseasiassa vähän vaikea selittää, mutta meikki vaan on osa mua. Joskus saatan ilmaista mielialaani meikeillä, esimerkiksi ollessani innoissani jostain saatan laittaa kirkasta huulipunaa. Toisaalta saatan laittaa kirkasta huulipunaa piristääkseni itseäni, jos on väsynyt fiilis. Joskus saan inspiraatiota meikkiin luonnosta, joskus uudesta luomiväripaletista, joskus näkemästäni meikkikuvasta Pinterestistä, milloin mistäkin. Musta tuntuu hullunkuriselta ajatella, että joskus käytin samaa meikkiä harva se päivä, nykyisin kun en laita samaa meikkiä kahtena päivänä peräkkäin. Meikeillä leikkiminen on hauskaa ja sama meikki päivästä toiseen kävisi tylsäksi. 


Elokuu 2017
Tää meikki on niin mua, että käytän tätä profiilikuvana
eri sosiaalisen median kavavissa :)

Tää oli ehkä vähän sekava postaus, mutta sainpahan avattua ajatuksiani. Meikkaaminen on mulle rakas harrastus ja teen sitä itseäni varten. Rakastan meikkaamista, se saa mut tuntemaan oloni itsevarmemmaksi ja se on mulle keino ilmaista itseäni. Lisäksi rakastan intohimoni jakamista muiden kanssa sosiaalisen median kautta :)

Herättikö postaus mitään ajatuksia? Miksi sä meikkaat?

2 kommenttia:

 1. Ihan huippuhyvä postaus, johon pystyn samaistumaan aika pitkälti täysin :) Mun pitäisi itse asiassa vielä tänään saada kuvat lisättyä tosi samantyyliseen postaukseen, missä listaan syitä sille, miksi meikkaan :D Se ei oo yhtä kattava eikä sisällä samanlaista hyvää pohdintaa kuin tää sun postaus, mutta samoista asioista kuitenkin periaatteessa puhun! Mä en myöskään enää voisi edes kuvitella, että tekisin päivä toisensa jälkeen samanlaisen meikin. En halua edes käyttää töissä samaa huulipunaa kahtena peräkkäisenä päivänä ja silmämeikkikin on kyllä jotenkin aina erilainen :D Mulla on töissä just se, että kaikilla meillä on samat tylsät siniset hoitsuvaatteet päällä niin erilaisilla meikeillä saan edes jotenkin "muokattua" sitä omaa lookia :)

  Oli kiva nähdä vähän vanhempiakin meikkikuvia tässä postauksessa! Kehityksen kyllä näkee ainakin just noissa kulmissa :) Musta tuntuu, että ne on vähän kaikilla ollut joskus nuorempana tai jopa ihan muutama vuosi sitten enemmän tai vähemmän erilaiset kuin nykyään :D Munkin kulmat on olleet ihan järkyt joskus aiemmin, onneksi nykyään on jo vähän kehitystä tapahtunut niiden suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Linda! <3 Mun täytyykin käydä heti kurkkaamassa sun postaus! Mua huvittaa nyt jälkikäteen ajatella, että vedin muutaman vuoden putkeen samalla ripsari & huulikiilto combolla. Nyt sitä todellakin kaipaa vaihtelua! Tuo työasu varmasti vaikuttaa siihen, että meikeillä haluaa ilmaista itseään entistä enemmän. Mä saan töissä pukeutua omiin vaatteisiin ja välillä on hauskaa miettiä, millaisen meikin ja vaatteiden yhdistelmän sitä tänään keksisi :)

   Mua kyllä vähän hirvittää molemmat ääripäät mun kulmakarvoissa, niin nuo siittiökulmat kuin pötkylätkin :D Eniten tykkään kuvista, joissa kulmat on tehty kulmakynällä, joten ehkä pitäisi siirtyä takaisin käyttämään sellaista pomaden sijaan :D

   Poista

Kiitos!