3. toukokuuta 2017

Single Shadows

Ihan ensin haluan pahoitella hiljaisuutta blogin puolella ja valitettavasti myös muiden blogien lukemisessa sekä kommentoinnissa! Mulla on aivan älytön kiire tällä hetkellä ja tulee olemaan vielä kuukauden verran. Lähes kaikki aika menee meinaan tällä hetkellä yliopiston pääsykokeeseen valmistautuessa. Siltikään en tiedä, että riittääköhän oma panostus tänä vuonna. Itse olen sen tyyppinen opiskelija, että saan huomattavasti apua opetuksesta ja itsenäinen opiskelu tuottaa hankaluuksia, jos ei ole mitään pohjatietoja aiheesta. Parhaani teen kuitenkin, katsotaan mihin riittää. Jos ei riitä, pidän välivuoden ja osallistun valmennuskurssille ensi keväänä. Olen tosiaan hakenut vain yhteen paikkaan, koska nykyisen ensikertalaisuussäännön vuoksi mun ei kannata ottaa vastaan mitään muuta paikkaa, kuin se oma ykkönen. Kuukauden verran tässä siis vielä on luettavaa ja aherrettavaa, jonka jälkeen alkaa kesätyöt ja aivot saavat ainakin levätä kesän yli :D Yritän silti silloin tällöin päivitellä blogiakin ja lukea muiden blogeja :)

Sitten tähän postaukseen. Mulla on yllin kyllin luomivärejä, mutta suurin osa niistä on palettien muodossa. Yksittäisten luomivärien käyttäminen on mielestäni vähän vaivalloista. Paleteissa on usein kaikki värit, mitä yhteen lookiin tarvitsee, kun yksittäisten luomivärien kanssa joutuu avaamaan paljon useamman tuotteen. Toisaalta paleteissa tulee aina myös niitä sävyjä, joita ei koskaan käytä. Mulla ei oikeasti ole ainuttakaan palettia, josta voisin sanoa käyttäväni jokaista sävyä. Siinä mielessä yksittäiset luomivärit ovat käteviä, että voi ostaa vain sellaisia sävyjä, joita oikeasti käyttää. Oon tehnyt arvosteluja todella monesta luomiväripaletista ja niistäkin paleteista on jossain kohtaa arvostelu tulossa, joista sellaista ei vielä ole. Yksittäiset luomivärit jäävät kuitenkin helposti huomiotta blogini puolella, joten tässä tulee nyt arviota harvoista omistamistani yksittäisistä luomiväreistä.

ColourPop Super Shock ShadowColourPopin Super Shock Shadoweista olen itseasiassa tehnyt arvostelua aiemminkin, koska tein arvostelua koko Where The Light Is? -setistä. Ajattelin nyt kuitenkin nopeasti mainita Colour Popin tässä, koska karsinnan jälkeen säästin itselleni vielä matallinhohtoisen Kathleen Lights -sävyn. ColourPopin Super Shock Shadowit jakavat mielipiteitä melkoisesti ja itse valitettavasti kuulun siihen porukkaan, joka ei tykkää näistä ollenkaan. Tai no, suurimmasta osasta en tykkää.

Sävyn Kathleenlights lopputulos on ColourPopin mukaan Pearlized. Tämä on todella pigmenttinen ja metallinhohtoinen pronssinen sävy. Sävy on upea, mutta valitettavasti se on todella vaikea työstää luomille. En saa tätä ollenkaan luomille siveltimellä, vaan joudun käyttämään pelkästään sormia. Lisäksi Where The Light Is? -setistä tuli yksi metallinhohtoinen luomiväri, jossa oli rumaa glitteriä ja huono pigmentti, sekä kaksi mattapintaista luomiväriä. Varsinkaan mattavärit eivät toimineet mulla ollenkaan. Niistä ei tullut pigmenttiä siveltimellä eikä ilman. Olen myös sitä mieltä, että näiden kierrettävät pakkaukset ovat harvinaisen epäkäytännöllisiä.

Super Shock Shadoweilla on hintaa 5 dollaria kappale ja niitä voi tilata ColourPopin omilta verkkosivuilta. ColourPop toimittaa Suomeen ja postikulut ovat ilmaiset, kun tuhlaa 50 dollaria. Tämän verran tilatessa tilaus todennäköisesti jää tulliin, jolloin selvitys on tehtävä ja alvit maksettava. ColourPopista täytyy sanoa vielä, että heiltä tuli hiljattain myyntiin nappiluomivärejä, jotka voi laittaa magneettipalettiin. Itsekin tilasin Blow Me Away -nelikon, mutta vielä en ole luomivärejä testannut.

Essence Mono Eyeshadow


Nämä luomivärit ovat tietääkseni poistuneet Suomen valikoimasta, mutta swatchailin essencen uusia nappiluomivärejä ja ne vaikuttivat olevan ihan samaa tuotetta. Sävyillä oli samanlaiset nimet ja ne myös käyttäytyivät samalla tavalla, kuin nämä. Itselläni on Essencen mono luomiväristä kaksi sävvyä: all i need ja tiffuny. All i need on ihan täydellinen taupe. Tämä on vielä todella toimiva luomiväri: pigmenttinen, helmiäinen muttei glitterinen, kermainen, kauniisti levittyvä, ei turhaa varisemista. Käytin tätä luomiväriä itseasiassa tällä tutorialilla. Tiffuny sen sijaan on ihan surkea luomiväri. Sävy on toki kaunis vaalea metallinhohtoinen hopea, mutta muuta hyvää sanottavaa tästä ei ole. Se on todella puuterista, varisevaa ja glitteristä. Lisäksi pigmentti on ihan surkea. Raaputin tästä pois ylimmän kerroksen, jonka jälkeen pigmenttiä irtoaa paremmin, mutta ei se luomiväri silti luomilla pysynyt, kun kerran kokeilin. Aika huvittavaa, miten saman luomivärin kaksi eri sävyä voivat olla laadultaan täysin toistensa vastakohdat. Essencen luomivärejä ostaessa kannattaa siis swatchata testereitä ensin, jos siellä kaupassa sellaiset on.

Kuten varmasti kaikki tietävät, essenceä myydään Tokmannilla ja kaikki tuotteet ovat todella edullisia.

Makeup Geek


Mulla ei ole vielä ihan hirveän paljon Makeup Geekin luomivärejä, mutta sen perusteella mitä on, nämä ovat suosikkivärejäni ikinä! Makeup Geekin luomivärejä myydään yksittäisinä, mutta ne saa kätevästi laitettua magneettipalettiin. Näissä onkin se hyvä, että väreistä voi koota itselleen täydellisen luomiväripaletin. Ja mikä parasta, suuri osa Makeup Geekin luomiväreistä on vegaanisia! Merkin epävegaanisista tuotteista löytyy lista sen omilta verrkosivuilta ja käänteisesti vegaanisista tuotteista löytyy lista Logical Harmony -blogista. Aiemmin en voinut kuvitellakaan luopuvani luomiväripaleteistani, koska ne ovat yksi rakkain osa meikkikokoelmaani. Nyt kuitenkin näkisin hyvinkin, että voisin laittaa vaikka kaikki paletit eteenpäin, jos saisin tilalle Makeup Geekin kaikki luomivärinapit. Toistaiseksi en ole näin radikaalia muutosta tekemässä, mutta jatkossa tulen varmasti ostamaan yhä enemmän vegaanisia luomivärinappeja ja kokoan niistä omat palettini. Myös monilla muilla merkeillä, kuten ColourPopilla, ABH:lla ja MACilla (ei eläinkokeeton!) on vastaavia luomivärejä, mutta uskallan väittää kaikkia kokeilematta, että Makeup Geekillä on paras hinta-laatusuhde sekä värivalikoima. Makeup Geekiä voi tilata Beauty Baysta tai Makeup Geekin omilta sivuilta.

Otin tähän postaukseen arvosteluun kaksi Eyeshadow Pania: yhden mattaisen Cupcaken (ei valittavasti vegaaninen) ja yhden shimmerisen Anarchyn (on vegaaninen!) sekä yhden Foiled Eyeshadow Panin Nostalgic (vegaaninen). Eyeshadow Pan on siis se alkuperäinen luomiväri. Näitä saa valkoisesta mustaan ja kaikissa sateenkaaren väreissä. Värejä on niin mattaisia kuin shimmerisiäkin. Värit ovat todella pigmenttisiä ja kermaisia. Mattainen väri on todella mattaista. Shimmervärissä shimmer on suhteellisen hillittyä verrattuna Foiled Eyeshadowiin, mutta siinä ei ole ollenkaan glitteriä. Yhden napin hinta on Beauty Bayssä 6,10 € ja Makeup Geekin omilla sivuilla 6 $. Foiled Eyeshadow on todella metallinhohtoista ja toisin kuin shimmerisessä Eyeshadow Panissa, tässä on vähän havaittavissa glitteriä. Metallin hohto on kuitenkin aivan uskomattoman kaunista. Sävy Nostalgic ei itseasiassa ole suosikkini Foiled Eyeshadoweista, koska se ei ole aivan yhtä tasaisesti levittyvää, kun monet muut sävyt. Yhden Foiled Eyedhadowin hinta on Beauty Bayssa 9,70 € ja Makeup Geekin sivuilla 10 $.

Jos mun jotain valittamista pitää näistä väreistä keksiä, on se näiden värien hauraus. Värit ovat erityisen pehmeitä (johtuukohan talkittomuudesta?) ja jos kevyen napin vahingossa tiputtaa pehmeällekin matolle, se voi hajota. Been there done that! Tosin tuosta tapauksesta saan syyttää vain omaa kömpelöä itseäni. Kun värejä pitää magneettipannussa, ne eivät pääse lipsahtamaan käsistä :DPaese Matte Eyeshadow

Sitten multa löytyy Paeselta mattainen valkoinen luomiväri sävyssä Kashmir. Paese on itselleni todella vieras merkki, joten en ole varma merkin eläinkokeettomuudesta, saati sitten vegaanisuudesta. Sen vuoksi mulla ei ole kovinkaan hyvä fiilis tämän käyttämisestä blogissani tai kanavallani. Ilmeisesti Paese on eläinkokeeton, mutta riittävän varmaa lähdettä mulla ei asiasta ole. Muuta pahaa sanottavaa ei Paesen luomiväristä ole. Väri on todella pigmenttinen! Valkoinen luomiväri on todella hyvä kulmaluun korostukseen ja monista paleteista vielä puuttuu se vaalea mattaväri, jos ei shimmerisellä halua kulmaluutaan korostaa.

Paesen luomivärejä saa Suomesta ainakin Kosmetologikaupasta, mutta siellä ei tällaista luomiväriä näkynyt.

The Body Shop Color Crush Eye Colour

Sitten multa löytyy yksi yksittäinen luomiväri The Body Shopilta. Olen aiemmin kirjoittanut täällä TBS:n Shimmer Cubes -luomiväreistä, joiden laatu ei päätä huimaa. Tämä on mielestäni paremman laatuinen tuote, mutta ei lähelläkään parasta mahdollista. Väri on ihmeellisen puuterista ja varisevaa, minkä vuoksi lisäyksessä kannattaa olla varovainen. Pigmenttiä tästä irtoaa ihan hyvin, mutta kyllä tätä jonkun verran täytyy kerrostaa peittävän lopputuloksen saamiseksi. Itselläni on tästä kaunis helmiäissävy Golden Cinnamon. Sävy on aivan upea lämmin rusehtavan punainen, mutta valitettavasti se ei laadultaan ole suosikkini. Lisäksi nämä värit eivät ole vegaanisia. TBS:n uudet Down To Earth -värit sen sijaan ovat, joten niitä olisi hauska testata! 

Nämä luomivärit ovat tällä hetkellä alennuksessa. Normaalihinta on 12,60 € ja tällä hetkellä väri maksaa 6,30 €. Itse en näe tätä ainakaan täyden hinnan arvoisena, mutta ehkä tuosta tuon puolet hinnasta voisi maksaa, ainakin jos haluaa ostaa meikkinsä ihan fyysisesti kaupasta. Siitä huolimatta Makeup Geekin luomivärit ovat samaa hintaluokkaa ja paljon parempia laadultaan, joten suosittelisin niitä ennemmin.


ColourPop Kathleenlights,
essence all i need, tiffuny,
Makeup Geek Cupcake, Anarchy, Nostalgic,
Paese Kashmir,
TBS Golden Cinnamon


Häivytyksessä ja luomivaossa MUGin Cupcake,
ulkonurkassa MUGin Anarchy,
liikkuvalla luomella MUGin Nostalgic,
kulmaluulla Paesen Kashmir


Suositko sinäkin paletteja, vai ovatko yksittäiset luomivärit ihan jees? Oliko tässä tuttuja luomivärejä? :)

8 kommenttia:

 1. Suosin kyllä paletteja, mutta on niitä yksittäisiäkin kertynyt aika läjä, jostain kumman syystä;) Mulla on ollut kaksi essencen sinkkuluomiväriä, jotka olivat ihan samanlaisia kuin kuvailemasi Tiffuny. Taltalla sai raapia, että jotain väriä olisi irronnut, mutta luomille asti väri ei ehtinyt, vaan levisi ympäristöön;) TBS:n luomivärejä en ole koskaan käyttänyt. Pitää varmaan tutustua joskus, mutta ei normihinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiffuny on kieltämättä harvinaisen huono väri :D Muakin kiinnostaisi TBS:n uudet luomivärit. Vanhoissa ei niinkään ole kehumista. Onneksi TBS:llä on usein kantispäiviä, jolloin tuotteista saa alennusta 20 % ;)

   Poista
 2. Essencen luomivärinappeja on tullut haalittua useampia (edullisia kun ovat, heh) ja multa löytyy kanssa yksi Colourpopin Supershock (Weenie). Se on sävynä todella kaunis, mutta käyttö vaatii enemmän aikaa ja "työstöä" kuin tavalliset puuteriluomivärit.

  Suosin luomiväreissä niin paletteja kuin yksittäisiäkin tapauksia, mutta paletit herättävät useammin syvää ihastumista ja "pakko saada"-fiiliksiä :D

  Tsemppiä "luku-urakkaan"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencen nappien kokeilemista oon itsekin miettinyt, mutta vaihteleva laatu hillitsee ostoshimoja hieman :) ColourPopin värit ovat kyllä pirun vaikeita käyttää :D

   Sama täällä! Oikein hirvittää välillä katsella omaa palettikokoelmaa. Todellakaan en olisi niitä kaikkia tarvinnut, mutta pakko oli ostaa. Onneksi luomivärit pysyvät kauan hyvänä :)

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Paesen luomiväri löytyy multakin ja jonkin verran omistan noita MUGin luomivärinappeja :) Mä käytän mieluummin isompia paletteja kuin yksittäisiä luomivärejä just sen takia, että noi on paljon työläämpiä, kun joutuu avaamaan monta yksittäistä luomiväriä. Onneksi multakin löytyy pieni magneettipaletti, johon mahtuu suurin osa mun MUG:n luomiväreistä :) Tosin ne on jääneet todella vähälle käytölle yhtä sävyä lukuun ottamatta, mutta tää postaus kyllä taas muistutti mua niiden olemassaolosta :D

  Tsemppiä pääsykoeluku-urakkaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla oon sun kanssa! Makeup Geekin väreistä on tullut ihan mun suosikkeja. Tekisi mieli hankkia niitä vaikka kuinka paljon ja laittaa isoon palettiin! Ainu vaan, että jos niitä ihan hirveästi kerralla ostaa, niin melko kalliiksi se tulee :D

   Kiitos <3

   Poista
 4. Suosin ehdottomasti paletteja, sillä yksittäisiä luomivärejä ei vain muista käyttää :D Toki voisin hyvin kuvitella kasaavani oman palettini irtonapeista. Noi MUG:n luomivärit on upeita <3

  Tsemppiä pääsykokeeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin yksittäiset luomivärit kummasti unohtuvat. Toisaalta esimerkiksi poskipunien ja highlightereiden kohdalla muistan käyttää yksittäisiä tuotteita, mutta paletit unohtuvat :D

   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos!