8. helmikuuta 2016

Suosikkipeiteaineeni - Urban Decay Naked Skin Concealer

Kuten jotkut lukijoistani tietävätkin, pyrin välttelemään kosmetiikan eläinkokeita. Joissain kosmetiikan osa-alueissa olen tarkempi kuin toisissa ja meikkien kohdalla olen melko tarkka. En osta enää eläinkokein testattuja meikkejä, enkä koe siihen yleensä tarvettakaan. Eläinkokeettomia merkkejä on niin paljon ja mikä parasta, kaikki suosikkimerkkini ovat eläinkokeettomia! On kuitenkin yksi meikkituote, josta eläinkokeettoman hyvän vaihtoehdn löytäminen on ollut niin haasteellista, että mieleni olisi tehnyt kokeilla ei-eläinkokeetonta vaihtoehtoa. Tämä meikkituote on peiteaine. Peiteaineiden parhaimmistona on pidetty monesti MAC:in Pro Longwear Concealeria ja Benefitin Erase Pastea. Kumpikin merkki vie tuotteitaan Kiinaan, joten vaikka Euroopasta ostettua tuotetta ei ole missään vaiheessa eläinkokein testattu, sama tuote testataan eläinkokein Kiinassa. Noita kahta peiteainetta olen salaa halunnut testata, koska varsinkin tummat silmänaluseni vaativat tehokasta peittoa. Varsinkin ylhäältä päin katsottuna silmänaluseni näyttävät todella tummilta. Nyt olen kuitenkin löytänyt eläinkokeettomalta merkiltä loistavan peiteaineen. Kyseessä on Urban Decayn Naked Skin Concealer.

(Sanon nyt vielä, että en yritä arvostella kenenkään muun kosmetiikkatottumuksia. Itse olen todella eläinrakas ja herkkä kaikelle "pahalle" ja minua on kiinnostanut eläinten oikeudet jo vuosia. Ei siis varmaan ole mitenkään yllättävää, että asia vilahtaa välillä blogissanikin? Itsekään en tässä asiassa ole 100 % mustavalkoinen enkä yritä käännyttää ketään mihinkään. Mietteitäni aiheesta voi lukea lisää täältä).


Urban Decayn Naked Skin Concealer on kyllä todellinen pelastus. Peiteaine on nestemäistä ja helposti levittyvää. Peittävyys on hyvä, mutta toisaalta omat silmänaluseni ovat sen verran tummat, että ihan täysin ei tämäkään niitä peitä. Tai ehkä peittäisikin ainakin melkein, mutta peiteainetta pitäisi laittaa monta kerrosta. Itse olen yleensä tyytyväinen ihan yhteen kerrokseen, mutta joskus laitan kaksi, kun haluan oikein virheettömän meikin. Koostumus peiteaineessa on niin kevyt ja luonnollinen, että tätä voi ihan hyvin laittaa muutamankin kerroksen halutessaan. Ja mikä parasta, tämä pysyy koko päivän menemättä silmien alla oleviin pieniin juonteisiin.

 Kuvasta katsottuna vasemmalla puolella silmän alla on kaksi kerrosta peiteainetta:
kevyesti Medium Light Neutralia ja kolmion mallisesti Light Warmia.
Oikean silmän alla pelkkä meikkivoide. Peiteaine on levitetty beautyblenderillä.
Kuten näkyy, tummuus tulee vielä vähän peiteaineenkin läpi, mutta peiteainee auttaa ja paljon.

Itsellänihän on peiteaineesta kaksi sävyä. Light Warmia käytän silmien alle, sillä se on hieman omaa ihoni sävyä vaaleampi ja kirkastaa ilmettä. Medium Light Neutral taas on juuri nyt aavistuksen tummempi kuin oma iho, joten epäpuhtauksien ja punoituksen peittoon laitan näitä sävyjä yhdessä. Mikäli kerrostan silmänaluspeiteainetta, laitan myös tummempaa sävyä ensin ihan silmien alle hyvin kevyesti ja siihen päälle laitan sitten kolmion mallisesti vaaleampaa sävyä. Oman kokemukseni mukaan tämän peiteaineen voi hyvin levittää joko sormin, siveltimellä tai meikkisienellä. Yleensä käytän kosteaa beautyblenderiä, joka tekee meikistä helposti vähän todellisuutta kuultavamman. Mikäli haluan ihan maksimaalista peittoa, levitän peiteaineen siveltimellä. Yleensä tykkään vielä kiinnittää peiteaineen baking-menetelmällä, joskaan en useimmiten ehdi antaa puuterin hengailla peiteaineen päällä muutamaa minuuttia kauempaa (usein teen kulmat bakingin aikana, sen jälkeen palaan takaisin meikkipohjaan).


Vasemmassa kuvassa pelkkä meikkivoide (Lumenen CC sekoitus sävyistä Light ja Deep).
Oikeassa kuvassa Urban Decay Naked Skin Concealer silmien alla, 
kevyesti nenällä ja nenänpielissä sekä suun ympäristön pienissä näpyissä.

Hintaa Naked Skin peiteaineella on 24,90 € ja helpoiten Urban Decayta saa Suomessa nykyisin Sokoksen verkkokaupasta sekä Tampereen ja Helsingin Sokos-tavarataloista. Myös Sephorasta saa tietysti Urban Decayta ja merkkiä voi myös tilata, mutta silloin kannattaa huomioida mahdollinen tulli.

Mikä on sun suosikkipeiteaine? :)

6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä tosi huipputuote, tykkään. Tällä hetkellä meikkipussissa majailee tämän lisäksi myös Narsin Radiant Creamy Concealer, käytän yleensä molempia :D Alan ehkä pikkuhiljaa kallistumaan enemmän Narsin puoleen, ihan vaan koska siitä mulla on vaaleempi sävy ja tykkään käyttää sitä silmien alla. Miinuspuolena siinä vaan on kalliimpi hinta ja huono saatavuus, kun ei myydä Suomessa (Enkä myöskään tiedä Narsin eläinkoelinjausta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni bloggaaja tuntuu tästä pitävän! :) Nars on kyllä eläinkokeeton merkki, mutta kuten Urban Decaylla, silläkin onei-eläinkokeeton emoyhtiö (olisikohan ollut Shiseido?). Harmi, että Narsin saatavuus on niin hankalaa. Löysin merkkiä ainakin sellaisesta briteissä toimivasta verkkokaupasta kuin Cultbeauty. En ole tilannut heiltä, mutta ainakaan tulleja ei tuolta tilatessa tarvitse mietiä :)

   Poista
  2. Ooh, pitääpä käydä kurkkaamassa! Oon yleensä hamstrannut Narsia Tukholmanreissuilta Sephorasta, mut varsinkin nyt kun tietää sävyn valmiiks niin vois tilata lisää netistä! :D

   Poista
  3. Hei Henna, mulla meni nyt verkkokaupat sekaisin. Se olikin Space NK mistä saa Narsia. Olen tilannut itse sieltä kerran ja kaikki sujui todella hyvin :)

   Poista
 2. Tä on ehdottomasti yksi parhaimmista peiteaineista, joita oon testannut. Eron noissa kuvissa huomaa ihan selkeästi :) Mullakaan tää ei riitä peittämään täysin niitä tummia silmänalusia, mutta toisaalta en tiedä peittäisikö mikään noita täysin, kun ne on sen verran tummat :D Oli tosi kiva lukea sun arvostelu tästä tuotteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin luulen, että mikään peiteaine ei peitä täysin näitä silmänalusia. Ei ainakaan niin, että peiteaine ei menisi silmänalusteen pieniin juonteisiin. Kiva kuulla, että tykkäsit :)

   Poista

Kiitos!