4. toukokuuta 2016

Näppärä pikkupaletti | Urban Decay Naked Basics


Kun Yhdysvaltalainen laadukas ja supersuosittu kosmetiikkamerkki Urban Decay tuli viime kesän lopussa Suomeen, suuntasin itsekin Sokokselle tutkimaan valikoimaa. En ollut koskaan kokeillut merkiltä mitään, mutta olin nähnyt tuotteiden hypetystä niin kotimaisissa blogeissa kuin ulkomaisissa Youtube-videoissa. Mulla oli tarvetta simppelille neutraalille luomiväripaletille, joten ensimmäisellä Urban Decayn ostokerralla mukaani tarttui Naked Basics luomiväripaletti.

Naked Basics saattaa vaikuttaa jopa tylsältä, kun sitä katsoo. Se on nimensä mukaan äärimmäisen peruspaletti ja siksi juuri hankin sen. Kuten varmasti monilla, myös mulla on värikkäitä irtoluomiväreja tai shimmerpaletteja, jotka kaipaavat kaverikseen neutraaleja mattaluomivärejä. Itse käytän tätä useimmiten juurikin muiden luomivärien kanssa. Toisaalta tällä loihtii myös neutraalia syvyyttä silmiin arkimeikkiin. Naked Basics on myös loistava kaveri mihin tahansa matkalle. Itse otan aina matkalle mukaan theBalmin Balm Voyage 2 -paletin, jonka yhdeksän luomiväriä kaipaavat vielä seurakseen neutraaleja mattavärejä. Valintani on Urban Decayn Naked Basics.


Naked Basicsin pakkaus on pieni ja näppärä, joka tekee siitä entistä käytännöllisemmän. Sen voi helposti mahduttaa sinne matkameikkilaukkuun, eikä se arkenakaan vie meikkipöydällä turhaa tilaa. Pakkaus on kovaa, mutta silti pehmeän tuntuista muovia (mitä lie?). Sävyvalikoima on neutraalin ruskea. Jostain syystä Naked Basicsia luonnehditaan usein lämpimän sävyiseksi, mutta ei tuo nyt kovinkaan lämpimältä omaan silmään näytä. Verrattuna esimerkiksi Kat Von D:n Shade & Light -paletin neutraaleihin sävyihin, nuo vaikuttavat jopa vähän viileämmiltä. Joko olen värisokea tai sitten käsitykseni sävyjen värilämpötilasta on jotenkin vinksallaan. Tai sitten tämä paletti ei ole sävymaailmaltaan mitenkään erityisen lämmin, vaan vähän lämpimään taittava neutraali :D

Urban Decayn luomivärien laatu on todella hyvä. Nämä ovat todella pigmenttisiä ja kermaisen tuntuisia. Sävyt levittyvät ja häivyttyvät hyvin, eikä "falloutia" juurikaan ole (mattasävyjen kanssa ei mielestäni ollenkaan).


Sävyt:

Venus on paletin ainoa shimmerinen väri, tosin shimmer on äärimmäisen pientä. Se on luonnonvaalea ja aivan täydellinen korostussävy silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle. En itse tykkää käyttää kulmaluulla mitään äärettömän shimmeristä, mutta Venus on juuri täydellisen hohtava.

Foxy on vaaleankeltainen mattasävy. Itse käytän tätä tyypillisesti mattalookissa liikkuvalla luomella.

Walk of Shame on vaalea matta nudesävy, joka on hyvin lähellä vaaleaa ihon sävyä. Käytän tätäkin silloin tällöin liikkuvan luomen värinä. Suosikkitarkoitukseni W.O.S.ille on kuitenkin silmämeikinpohjustajan kiinnittäminen. Kiinnitän pohjustajan aina joko puuterilla, tai sitten tällaisella luomivärillä. Levitän W.O.S.ia isolla siveltimellä koko luomelle - ihan ripsirajasta kulmaluulle, ja alan työstää muita värejä vasta sen jälkeen. Tämpää helpottaa itselläni luomivärien häivyttämistä myöhemmin.

Naked 2 on vaalea matta taupe-sävy. Loistava sävy luomivaon varjostamiseen sekä häivytysväriksi alaluomelle.

Faint on lämmin keskiruskea mattasävy. Voimakkaammassa meikissä käytän tätä luomivaon varjostamiseen, kevyemmässä laitan tätä ulkonurkkaan tuomaan katseeseen syvyyttä. Teen tällä usein alaluomelle rajan, jota häivyttelen sitten Naked 2 -sävyllä.

Crave on matta mustanruskea. Itse en kovin usein käytä mustaa luomiväriä ja siksi onkin hyvä omistaa tällainen vähän pehmeämpi musta. Oikein vahvaan silmämeikkiin saatan laittaa tätä silmän sisänurkkaan tai alaluomelle. Neutraalimmassa meikissä käytän tätä joskus rajausvärinä ripsirajassa.Sitten vielä pari itselleni hyvin tyypillistä meikkiä palettia käyttäen

Ylemmän kuvan meikki on arkiversio mun signaturesta. Silmät ovat neutraalit ja kaikki huomio on huulissa (vaikkakin mun mielestä punainen huulipuna jopa korostaa ruskeita silmiä, mikä on kiva juttu, sillä pidän silmieni väristä). Tässä meikissä olen käyttänyt luomivärinä ainoastaan Naked Basics -palettia. Liikkuvalla luomella on Foxy, sisänurkassa ja alaluomella Faint, luomivaossa ja alaluomen häivytyksenä Naked 2, rajauksena ripsirajassa Crave ja kulmaluulla sekä sisänurkassa Venus.

Huulkiilto on theBalmin Read My Lips Sävyssä WOW!, jos joku sattuu olemaan siitä kiinnostunut.


Useimmiten käytän Naked Basicsia erillisten värien kaverina tähän tyyliin. Meikki on melkoa vaalea, teen tosin tummempaikin lookeja samalla tyylillä. Tässä meikissä mulla onkin sitten liikkuvalla luomella erillinen shimmerväri (Makeup Geek Foiled Eyeshadow sävyssä In The Spotlight). Muuten luomiväri on oikeastaan tehty melkein samalla tavalla kuin ylempikin. Luomivakoa olen varjostanut vähän voimakkaammin käytten apunani Faintia ja tässä kiinnitin sen silmämeikinpohjustajan W.O.S.illa.

Huulilla on Lumenen True Passion huulipuna sävyssä Valon leikki sekä NYXin Butter Gloss sävyssä Tiramisu.

Urban Decaytä myydään Tampereen ja Helsingin Sokoksilla sekä Sokoksen verkkokaupassa, jossa Naked Basicsilla on hintaa 29,90 €. Paletin voi tilata myös Feeluniquelta n. 30 € hintaan. Kyseinen verkkokauppa on muuten muuttanut Manner-Englantiin, joten tullimaksujakaan ei tarvitse pelätä enää :) En hyödy linkeistä.

Ovatko Urban Decayn luomivärit tuttuja? Onko sulla jokin tietty paletti, jota tykkäät käyttää muiden luomiväripalettien kaverina?

6 kommenttia:

 1. Tämä tai basic 2 on ollut mulla hankintalistalla jo kauan, en vaan ole saanut aikaiseksi vielä hankkia. Tosi kätevän oloinen pikkupaletti juurikin muiden palettien kaveriksi :). Eikä tämä munkaan silmään erityisen lämpimältä vaikuta, neutraali pikemminkin.
  Enpä muuten tiennytkään, että Feelunique on muuttanut. Ihmettelinkin miksei pari viimeistä tilausta oo jäänyt tulliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vähän kahden vaiheilla sen Naked Basics 2 kanssa. Varmaan sekin tulee jossain kohtaa hankittua :) Joo, itsekin sain tuon Feeluniquen muuton selville Beautifyn sivuilta, oli kyllä iloinen yllätys! Ovathan he aiemminkin korvanneet ne tullimaksut, mutta se kuvien lähettely tuntuu vaivalloiselta :D

   Poista
 2. Mä oon monesti miettinyt, että pitäsikö mun ostaa itselleni joko tämä tai Basics 2 noiden muiden Naked palettien kaveriksi. Löytyyhän niistäkin kaikista myös niitä mattasävyjä, mutta suurin osa kaikista palettien sävyistä on enemmän tai vähemmän shimmerisiä ja toisinaan kaipaisin joukkoon enemmän niitä sopivia mattasävyjä.

  Mä en myöskään tykkää käyttää liian shimmeristä väriä kulmaluulle. Oikeastaan laitankin sinne monesti ihan mattavalkoista, joten Venus voisi sen puoleen olla aika hyvä sävy mulle :) Foxy löytyy Naked 2 paletista ja tykkään siitä todella paljon! Ja siis joo, ei noi värit tossa paletissa munkaan silmääni mitenkään kamalan lämpimiltä näytä :D Kävin katsomassa Sokoksen tuotekuvan tosta paletista ja siinä kuvassa ne luomivärit taas kyllä näyttää selkeesti lämpimämmiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla ei vielä ole isoista Nakedeista muita kuin Smoky. Isojen luomiväripalettien kohdalla huomaan kuitenkin sen, että ne mattavärit ovat joka lookissa käytössä, joten ne kuluvat nopeammin. Siinäkin mielessä tällainen paletti on kätevä :)


   Urban Decay kuvasi tuota Venusta demi-matteksi omilla sivuillaan :D Valotus on tuossa mun kuvassa ehkä vähän viileä, mutta ei näistä sävyistä kyllä mitenkään päin saa oikein lämpimiä. Kyllä tää mun mielestä on lämpimään taittava neutraali paletti :)

   Poista
 3. Mulla on tämä sama paletti ja W.O.S on mukavasti kuopalla, ei siis kauaakaan kun pannu alkaa näkymään. :D
  Foxya pidin aluksi liian keltaisena, mutta yllättäen se onkin ollut hyvä muiden luomiväripalettien sävyjen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. W.O.S. on kyllä kätevä nudesävy! Mä suosin sitä aluksi enemmän liikuvalla luomella, mutta nyt oonkin käyttänyt Foxyä siinä tarkoituksessa enemmän :)

   Poista

Kiitos!