18. toukokuuta 2016

Turvapuna

Mulla oli tuossa maanantaina tylsä fiilis. Kesän ensimmäiset helteet olivat loppuneet ja vettä oli satanut jo pari päivää. Muutenkin inspiraatio meikkiin, pukeutumiseen ja kaikkeen muuhunkin oli tipotiessään. Tällaisina päivinä turvaudun usein hyvin neutraaliin meikkiin. Meikkipohjan ja kulmat teen huolella, silmiin laitan vain kerroksen ripsaria ja huulille turvapunaa.

Turvapunana mulla toimii hyvin usein I'm Pupa huulipuna sävyssä 106 Elixir. Pupa Milano on Italialainen edullisen puoleinen kosmetiikkamerkki, joka ei ole erityisen tunnettu ainakaan täällä pohjolassa. Ostin tämän huulipunan reilu puolitoista vuotta sitten Rooman lentokentältä, kun olimme palaamassa häämatkaltamme. Tuolloin käytin aina iltameikissä punaista huulipunaa ja arkisin lähinnä sävytettyä huulivoidetta. Olin kaivannut täydellistä arkipunaa ja Pupan huulipuna tarttui mukaan heräteostoksena lentokentältä. Lisäksi ostin neutraalin huultenrajauskynän. En ole varmaan koskaan tehnyt yhtä hyvää heräteostosta kosmetiikan saralla!


Suokaa anteeksi oranssi käteni, itseruskettava on tehnyt tehtävänsä :)

Oleellista mulle on turvapunassa oikea sävy ja koostumus. Moni tuntuu kokevan vaalean nudepunan turvallisimmaksi vaihtoehdoksi huulimeikissä. Mä en taas ikinä ole tuntenut oloani kotoisaksi nudepunassa varsinkaan, jos silmämeikki on näin minimissä. Mulla vaalea huulipuna vaatii kaveriksi vahvan silmämeikin. Toisaalta joku kiva ja pirteä huulikiilto voisi toimia, mutta jos fiilis ei ole valmiiksi pirteä, tunnen oloni lähinnä hölmöksi pirtsakassa meikissä. Mä haluan turvapunan olevan samaan aikaan neutraali ja näkyvä. Ei nudea, mutta ei myöskään liian räikeää.

Pupan Elixir on juuri täydellinen turvapuna. Mun on vähän hankala kuvailla sävyä. Olisikohan rusehtavan punainen lämmin neutraali sinne päin? :D Tässä on myös hyvä koostumus. Pigmentti ja pysyvyys ovat hyvät ja punassa on vähän satiinista hohtoa.


Pupassa on valitettavasti harvinaisen huono saatavuus. Merkin oma verkkokauppa toimittaa Suomeen, mutta I'm Pupa huulipunat eivät valitettavasti ole valikoimassa ainakaan tällä hetkellä. Jos matkustan Italiaan uudestaan joku kerta, tutkin ehdottomasti paikallisten markettien ja apteekkien hyllyt Pupan kiilto silmissä. Punan koostumus on sen verran hyvä, että mielelläni ostaisin tätä muissakin sävyissä. Ja sävyvalikoimahan on laaja tämän kohdalla. En löytänyt tälle punalle täydellistä dupea, mutta aika samantyylinen näyttäisi olevan Lumenen Wild Rose huulipuna sävyssä Kuunvalo.

*En hyödy linkeistä

Millaiset huulet sulla on turvameikkipäivänä? :)

2 kommenttia:

  1. Nyt tuli vastaan kosmetiikkamerkki, josta en ole kuullut (miten se voi olla mahdollista...). Näyttää tosi hyvältä. :) Mun turvapuna on Rimmelin shimmer nude-huulipuna (jonka sävyä en tähän hätään muista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö näytä? :) Jos mun tulee reissattua Italiaan päin, ostan taatusti tätä punaa monessa muussakin värissä :D Rimmelin Shimmer Nudet näyttävät oikein hyviltä nopean googlailun jälkeen :)

      Poista

Kiitos!