23. toukokuuta 2016

VIHDOIN | Toimiva eläinkokeeton dödö!

Mulla on ollut etsinnässä jo pitkään toimiva eläinkokeeton deodorantti tai antiperespirantti, mutta mikään vielä testaamani ei ole toiminut riittävän hyvin. Yleensä olen ostanut marketista ihan perus-Lumenea ja välillä olen ostanut jopa ei-eläinkokeetonta Niveaa tai Rexonaa suurimpaan hätään. Olen kokeillut The Body Shopia ja jotain muuta merkkiä Animalian kosmetiikkalistalta, en edes muista mitä. Nämä eivät kuitenkaan ole toimineet. Kokeilin joskus suolakivideodoranttiakin ja se oli ehkä huonoin ikinä. Dödö lensi roskiin yhden käyttökerran jälkeen, vaikka yleensä käytän ne huonotkin dödöt kotioloissa loppuun.
Kauneusblogeja lukevat eivät varmasti ole voineet välttyä Schmidt's-hypetykseltä. Näistä on kirjoitettu todella monessa blogissa, viimeiseksi eilen Ostolakossa-blogin Virve kehuo deodoranttia parhaaksi kokeilemakseen (Virve tosin sanoo silti luottavansa antiperespirantteihin enemmän). Suomessa tuntuu olevan enemmän tai vähemmän luonnollisen kosmetiikan buumi ja monet etsivät luonnollista ja alumiinitonta deodoranttia. Itselleni sillä luonnollisuudella ei suoraan sanottuna ole mitään merkitystä. Jos tuote toimii, minua ei kiinnosta, onko se luonnonkosmetiikkaa vai ei. Testailen mielelläni luonnonkosmetiikkaa, mutta en koskaan etsimällä etsi juuri luonnonkosmetiikkaa. Mulle tässäkin tapauksessa merkitystä on juuri eläinkokeettomuudella. Schmidt'sin deodorantit ovat myös vegaanisia, mikä on iso plussa!
Schmidt'sin deodorantit ovat siis deodorantteja, eivät antiperespirantteja. Periaatteessa nämä eivät siis lupaa estää hikoilua, mutta hienhajua kylläkin. Tässä kohtaa täytyy huomioida se, että ihmiset hikoilevat yksilöllisesti. Itse olen ehkä sellainen keskivertohikoilija, jos näin voi sanoa. Hikoilen kun olen liikkeessä ja kun on kuuma. En ainakaan itse huomaa hikoilevani normaalia enempää stressatessa, enkä myöskään kylmässä. Odotan deodorantilta/antiperespirantilta kuivuutta ja hajuttomuutta koko päiväksi. En todellakaan jaksa kantaa dödöä kassissa mukana ja lisäillä sitä päivän mittaan, vaan dödön täytyy oikeasti pitää koko päivän. Tähän mennessä kokeilemani markettiantiperespirantit eivät ole pystyneet näitä tarpeita täysin täyttämään. Tosin en ole koskaan kokeillut esimerkiksi Rexonan Maximum Protectionia.

Mulla oli aluksi vähän ennakkoluuloja Schmidt'siä kohtaan sen luonnollisuuden vuoksi, mutta päädyin kuitenkin tilaamaan deodorantin iHerbistä. Täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Ensimmäisellä käyttökerralla kiinnitin huomiota siihen, että kainalot pysyivät täysin hajuttomina. Arkikäytössä tämä dödö on ollut riittävä myös pitämään kainaloni kuivina kireiden paitojenkin kanssa ja se on paljon se. Dödö kesti esimerkiksi kireän farkkupaidan kanssa pyöräilyn. Välillä pelkäsin, että nyt se pettää, mutta eipä pettänyt. Deodorantti pääsi ihan tositestiin viikonloppuna, kun olin Future Energy festareilla. Selvennykseksi näistä: hardstylefestarit Tampereen pakkahuoneella, myös corea vähäsen (me like!), paljon ihmisiä ja kuuma! Kun mä pääsen bilettämään kunnon hardcoren tahtiin en paljon säästele, vaan jätän tanssilattialle kaiken mitä irtoaa! Välillä musta tuntui siltä, että kainalot vähän kastuvat, mutta mulla oli päällä hihaton toppi. Evil Activities veti aivan mielettömän setin ja tanssin aivan täysillä koko tunnin putkeen. Kainalot eivät pysyneet täysin kuivana, mutta eivät ne likomärtäkään olleet, toisin kuin toppi selästä ;D Mutta kainalot olivat täysin hajuttomat!


Ihan täydellinen ei tämäkään dödö ole, vaan siitä löytyy muutamia miinuspuolia. Ensinnäkin, vaikka tämä pitää itseni kuivana arkikäytössä ja bileissäkin paremmin kuin mikään kokeilemani antiperespirantti, ei tämä välttämättä riitä kaikille. Hikoilu on niin yksilöllinen asia. Lisäksi itselläni on vähän ongelmia dödön koostumuksen kanssa. Dödöä täytyy lämmittää ensin kainaloa vasten kymmenisen sekuntia omalla kohdalla, jotta sitä pystyy levittämään ilman murustelua. Turhaan vaativaa tai ei, minusta tuo on vähän vaivalloista. Ja jos tuo on minusta vaivalloista, voitte varmaan arvata, että en aio hankkia merkin purkkidödöä. En todellakaan jaksa kaivaa dödöä purkista spaattelilla ja sen jälkeen levittää sitä sormilla kainaloon. Liian vaivalloista ja sotkevaa omaan makuun, joten puikolla mennään. Lisäksi tämä dödö jättää vähän vaaleita jälkiä mustiin puseroihin, mutta ei kovin pahasti. Kannattaa vaan pukea pusero päälle ennen dödön laittamista tai todella varovasti dödön laiton jälkeen. Varsinainen ongelma tämä on ainoastaan hihattoman topin kanssa, kun dödöä saattaa tarttua kainalosta topin kainalokohtaan. Tämän pystyy onneksi pyyhkimään puserosta hyvin pois, itse tykkään hangata kangasta esimerkiksi kuivalla pyyhkeellä. Ja kahta kertaa tämä dödö ei saman topin kainaloita ole värjännyt.


Itselläni on tästä deodorantista pari tuoksua. Cedarwood + Juniper tuoksuu aivan metsälle. Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon pidän tuoksusta. Suosikkini on kuitenkin raikas Bergamot + Lime. Ostan näitä tuoksuja varmasti lisää ja varmaan näiden lisäksi hajustamatontakin. Lisäksi deodorantista on pari muuta tuoksua: Lavender + Saga ja Ylang-Ylan + Canlendula, jotka varmaan jätän hankkimatta. Laventeli ei kuulu suosikkituoksuihini, vaikka ei se mikään inhokkikaan ole. Jälkeen mainittua haistoin taas ohimennen Ruohonjuuressa ja en tykännyt tuoksusta ollenkaan. Ja kuten mainitsin, purkkiversiota en aio testata myöskään. Mutta vihdoin, luotettava ja eläinkokeeton dödö on löytynyt! Täydellinen tämä ei ole, mutta todella hyvä. Arvosanaksi antaisin tälle 4/5.

Itse tilaan Schmidt'sin dödöni iHerbistä, jossa näillä on hintaa n. 8 €. Dödöjä saa Suomestakin ainakin Ruohonjuuresta hintaan 17,95 € ja joistain luonnollisista verkkokaupoista. 

*En hyödy linkeistä

Oletko testannut Schmidt'sin deodorantteja? Mikä on sun luottodödö?

6 kommenttia:

 1. Mua alkoi kiinnostaa nää dödöt, kun viime ostosvideossasi näistä puhuit ja täytyy varmaan itsekin pistää tollanen Bergamot + Lime tilaukseen, kun seuraavaksi tulee iHerbiltä jotain tilattua! Ihan mahtavaa, kun teit näistä näin kattavan arvostelun, kiitos :) Noi purkkiversiot kuulostaa kieltämättä vähän turhan vaikeilta munkin makuuni. Musta tuntuu, että nykyään aina sun blogiin tullessa mulle tulee hirveä hinku ostaa uutta kosmetiikkaa sun suositusten perusteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä testaamaan! Mulla oli tosiaan vähän ennakkoluuloja, mutta yllätyin positiivisesti :) Tuo purkki kuulostaa niin älyttömän hankalalta, että mä jätän sen testaamatta ihan suosiolla :D

   Poista
 2. Virvekin taisi mainita siitä, että dödöä pitäisi lämmittää iholla. Mutta minä en ole moista huomannut, ja voin levittää sitä ihan heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla dödö on aika kovaa ja murustavaa ilman lämmittämistä. Mutta onneksi lämmitys toisen kainalon alla riittää! :)

   Poista
 3. Hei hyvä tuo lämmitys vinkki, olen vaan kiireessä sitä "murentanut" ja sitten kironnut sitä varisemista. Tykkään kyllä tuosta dödöstä todella paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti testata! Tämä on ihan uskomattoman hyvä dödö :)

   Poista

Kiitos!