21. syyskuuta 2016

Maailman paras huulipuna!Kuten mahtipontisesta otsikosta voi päätellä, pääsee tässä postauksessa esittelyyn suosikkihuulipunani, eli NYX Matte Lipstick. Myönnettäköön nyt heti, että nämä kaikki punat ovat värikkäitä. En varmasti tykkäisi tämän punan neutraaleista sävyistä yhtä paljoa, sillä pidän nuudehuulista joko kermaisina tai kiiltävinä ennemmin kuin mattaisina. Oikein kirkkaita ja tummia sävyjä huulimeikissä suosin kuitenkin mattapintaisina, koska mattainen koostumus tuntuu kaikkista turvallisimmalta. NYX on muutenkin suosikkimerkkini, mitä tulee huulimeikkiin. Täällä olen kirjoittanut merkin Simply Irresistible -huulipunista ja täällä Butter Lipsticksistä.Matte Lipstick levittyy huulille todella tasaisesti ja se on todella pigmenttistä, eikä se kuivata huuliani. Näistä kuudesta sävystäni ainoastaan violetti Aria on vähän huonomman laatuista ja kerron siitä myöhemmin lisää. Muissa sävyissä on kuitenkin sama kauniisti levittyvä laatu. Pinta on mattainen, mutta rehellisyyden nimissä ei yhtä mattainen, kuin esimerkiksi nestemäisessä huulipunassa. Nämä hohtavat valoa kevyesti, mutta mä itseasiassa pidän siitä. Itse olen saanut vain nestemäisellä huulipunalla niin mattaisen pinnan, ettei se heijasta valoa ollenkaan. Muutenkin täysin valoa heijastamaton pinta voi joskus olla vähän elottoman näköinen, ainakin omilla huulillani. Pysyvyys on tässä punassa perushyvä: se kestää normaalia olemista, puhumista ja myös juomista, mutta ei syömistä täysin. Mua se ei kuitenkaan haittaa pätkääkään, sillä tarkistan huulipunani (ja hampaanvälini!) joka tapauksessa syömisen jälkeen ja samalla vaivalla sen huulimeikin myös tarvittaessa korjaa. Hylsy on tyylikäs musta ja pidän siitä, että huulipunan sävyn näkee siitä.

Käydään lyhyesti läpi sävyt, jotka mulla tästä punasta löytyy. Sävyn nimen perässä on NYXin oma kuvaus sävystä. Olen ottanut jokaisesta punasta kuvan huulilla ja postauksen lopussa on vielä kuva swatcheista vierekkäin.

Sweet Pink - Violet Fuchsia


Sweet Pink on hieman lämpimään taittava kirkas pinkki. En oikein tiedä tuosta kuvauksesta, sillä tässä on selkeästi lämpöä. Täällä on vähän selkeämpi kuva sävystä ja siinä näkee myös vertailun vuoksi viileämmän Shocking Pink -sävyn. Tämä näyttää ihanalta kevyen silmämeikin kanssa, kuten ylemmässä kuvassa, mutta on myös myös kivan räväkkä bilepuna! Itse käytän näin kirkkaita pinkkejä harvoin, mutta itselleni Sweet Pink on juuri täydellinen kirkas pinkki pienen lämpönsä ja mattapintansa vuoski.

Merlot - Plum RedPs. pahoittelen noita suksia lähes jokaisessa lähiaikoina otetussa kuvassa. Olli on jostain syystä kuskannut sukset parvekkeelle, kun ne ennen olivat ryjähuoneessamme, eli nykyisessä meikkihuoneessani. Mun täytyy keksiä noille joku muu paikka :D

Merlot on viileämpi, mutta silti melko kirkas punainen. Itse kuvaisin sävyä ehkä marjaiseksi tai ruusuiseksi ennemmin kuin NYXin oman kuvauksen mukaan luumuiseksi. Merlot on aivan ihana sävy! Vaikka puna on näkyvä ja kirkas, sopii se loistavasti arkeen, mutta on myös kaunis ja hienostunut juhlasävy. Juuri tällä hetkellä Merlot on yksi mun suosikkipunista!

Perfect Red - Bright Blue-Toned Red


Kaikki siellä ruudun takana varmasti tietävät jo, että tämä on mun suosikkipuna ikinä ja tästä koko postauksen otsikkokin sai nimensä! Jos mulla saisi olla vain yksi huulipuna, olisi se NYXin mattapuna sävyssä Perfect Red ja itseasiasa ennen bloggaamista tämä olikin toinen kahdesta (!?!?!?!) huulipunastani. Perfect Red on kirkas klassinen punainen, jossa on viileä pohjasävy. Nimensä mukaan tämä on täydellinen punainen.

Alabama - Brick Red


Alabamaa kyllä NYXin oma kuvaus, eli tiilenpunainen kuvaa hyvin. Tämä on ihan täydellinen puna syksyyn! Eipä mulla muuta sanottavaa Alabamasta oikeastaan ole, kuin että upea puna :D

Aria - VioletAria on viileähkö violetti. Sävy olisi kaunis, mutta kuten sanoin ei tämä ole laadultaan ihan muiden tasoinen. Aria on vähän muita kovempaa, eikä sen jälki ole siksi yhtä tasaista kuin muiden. En usko tämän olevan maanantaikappalekaan, koska tällä videolla Andréa sanoo myös Arian olevan muita sävyjä huonompi (ajassa 8:30). Harmi, koska sävy on ihana. En kuitenkaan usko käyttäväni tätä enää, koska puna on huulilla muita epämiellyttävämpi.

Siren - Deep VioletSiren on aivan upea vamppipuna ja mielestäni NYXin oma kuvaus sopii tälle. Varsinkin näin tummista huulipunista tykkään mattana, koska ne tuntuvat huomattavasti kermapunia turvallisemmilta. Siksi Siren onkin varma valintani, jos haluan kunnon vamppihuulet. Tämäkin on ihana sävy syksyyn ja talveen!Sweet Pink, Merlot, Perfect Red, Alabama, Aria, Siren

NYXiä saa nykyisin valikoiduista Sokoksista, Sokoksen verkkokaupasta ja lukuisista muista verkkokaupoista. Hyvä saatavuus nostaa Matte Lipstickin pisteitä mun silmissä entisestään varsinkin, jos haluaa swatchailla sävyjä kaupassa. Hintaa Matte Lipstickillä on vähän alle kymmenen euroa ja sävyvalikoima on valtava.

Mikä on sun mielestä maailman paras huulipuna ja miksi? Onko NYXin Matte Lipstick tuttu?

4 kommenttia:

 1. Ostin juuri pari päivää sitten ensimmäisen Nyxin Matte lipstickin ja olen kyllä ihan myyty sille! Voin tosiaan sanoa, että se on ehdottomasti paras puna, jota olen käyttänyt eli allekirjoitan tuon sun otsikon täysin :D Kirjoittelenkin varmaan aiheesta lisää lähipäivinä :)

  maailmameilleavoinna.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeeta kuulla, että säkin tykkään huulipunasta noin paljon! :)

   Poista
 2. Nää huulipunat on kyllä ihania ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Ostin näitä Jenkeistä muutaman, mutta täytyy hankkia kyllä lisää :) Aloin himoita noita kaikkia sun sävyjä :D Sweet Pink, Alabama ja Siren varsinkin on hurjan kauniita ja Perfect Red multa jo löytyykin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, loistava puna tähän hintaan! Mulla on kokoelmassa kalliimpiakin huulipunia, jotka eivät ole läheskään yhtä hyviä. Perfect Red on paras, mutta myös nuo ovat ihania! Veikkaan, että tuun käyttämään Alabamaa ja Sireniä aika paljon nyt syksyllä :)

   Poista

Kiitos!