24. syyskuuta 2016

Mielenmuutoksia

Joskus käy niin, että tuote osoittautuu vähän pidemmällä ajalla aivan erilaiseksi, miltä se aluksi vaikutti. Joskus huonolta vaikuttaneen tuotteen saakin toiminaan itsellään ja joskus puolestaan aluksi oikein hyvän oloinen tuote muuttuukin tylsäksi, kun tilalle löytää parempia vaihtoehtoja. Joskus tuotteesta on tullut jo annettua blogiinkin arvostelu ja mieli on sittemmin muuttunut. Tämä postaus on omistettu juuri näille meikkituotteille, joiden kohdalla olen kokenut mielenmuutoksen suuntaan tai toiseen!

Lumene CC PrimerKirjoitin keväällä CC Primerista näin:

"Lumenen CC-primerin ostin ihan hiljattain Stockmannilta tarjouksesta. Pohjustaja on kevyesti sävytettyä, joten se lupaa korjata ihon sävyä ja tehdä ihosta heleän mattapintaisen (mitä lie se tarkoittaakaan). En pidä tästä pohjustajasta yhtään. Tämä auttaa häivyttämään ihohuokosia vähän, mutta ei tarpeeksi omaan makuuni. Huonon tästä tekee kuitenkin se, että primeri alkaa rullautua iholta pois jo levitysvaiheessa. Tämä ei siis sovi omalle iholleni ollenkaan, joten pohjustaja lähtee eteenpäin."

Tästä meikinpohjustajasta mieleni on muuttunut vähän parempaan suuntaan. Huomasin, että kun primeria lämmittää käsien välissä, se ei enää rullaannu pois. Pohjustaja tasoittaa ihoa ja täyttää ihohuokosia ihan kiitettävästi, mutta mun pitää käyttää tätä tuotetta todella paljon verrattuna muihin primereihin. Lisäksi CC Primerissa on tuotetta vain 20 ml, kun useimmiten meikkipohjan tuotteissa on se 30 ml / 1 oz. Mä en hirveästi pidä siitä, että merkit tekevät näitä normaalia pienempiä pakkauksia, sillä harvoin sitä litrahintaa tai pakkauksen kokoa tulee ostohetkellä mietittyä. Tai itse en ainakaan mieti, enkä usko kaikkien muidenkaan miettivän. Olisiko se niin vaikeaa laittaa tämäkin pohjustaja siihen 30 ml pakkaukseen, kun Lumenen CC voidekin sellaisessa on? 

Ihan niin suuria haukkuja Lumenen CC Primer ei mielestäni ansaitse, kuin mitkä se multa keväällä sai. Tämä on kyllä hyvä pohjustaja, mutta on niitä parempiakin. Mielestäni primeri ei ole täysin hintansa arvoinen, mutta ihan hyvä kuitenkin.

theBalm timeBalm Foundation

theBalmin meikkivoide on ainut tämän postauksen tuotteista, josta en ole tehnyt arvostelua, vaikkakin olen tämän kerran suosikit-videossa maininnut. Meikkivoide on sellainen, että välillä pidän siitä ja välillä taas en, joten ajattelin siksi sisällyttää sen tähän postaukseen. Aluksi pidin tästä, sitten olin käyttämättä puoli vuotta ja nyt olen tätä taas käyttänyt (toki mulla on pannuprojekti menossa vaaleamman sävyn kanssa). Mun mielestä tämä meikkivoide on ihan hyvä. Siinä on hyvä peittävyys, ei ihan full coverage, mutta hyvä kuitenkin ja vaikka meikkivoide onkin voidemainen, tätä pystyy kerrostamaan ilman kakkumaista lopputulosta. Meikkivoiteen pysyvyys on ihan ok myös. Toki joudun pari kertaa puuteroimaan kasvojani päivään mittaan, mutta mitään discopalloa ei mun kasvoista tämän meikkivoiteen kanssa tule. Meikkivoiteessa on kuitenkin pari juttua, jotka saavat mut lähes vihaamaan sitä ajoittain. Ensimmäinen on epäkäytännöllinen ja vähän epähygieninen pakkaus. Jos pakkaus on auki hetkenkin, sinne leijailee heti pölyä! Lisäksi tuote vanhentuu tietysti normaalia, ilmatiiviisiti pakattua meikkivoidetta nopeammin. Pakkauksenkin kanssa tulen vielä toimeen, mutta yksi vielä raivostuttavampi puoli tässä meikkivoiteessa on: se jättää ihon pinnan tahmaiseksi. Tahmaisuuden saa kyllä taltutettua paksulla kerroksella hyvää puuteria, mutta kun kerran markkinoilla on parempia ja meikkivoiteita, tuskin ostan tätä uudelleen.

Lily Lolo Flawless Matte Finishing PowderKirjoitin viime joulukuussa Lily Lolon viimeistelypuuterista näin:

"Itse pidän Flawless Mattesta kovasti. Ihoni suurin ongelma on ehdottomasti kiiltely ja tämä auttaa siihen. Toki mun pitää korjailla meikkiä päivän mittaan huolimatta pohjustajasta, puuterista tai kiinnityssuihkeesta, mutta nämä tuotteet tekevät oman osansa, jotta meikki pysyy paremmin paikoillaan. Flawless Matte hoitaa hommansa: se kiinnittää meikin ja ihosta tulee mattainen. Tämä on myös loistava puuteri bakingiin."

Mitäköhän hittoa mun päässä liikkui? Okei, ei tämä Lily Lolon puuteri huono ole, mutta ei enää mielestäni erityisen hyväkään. Nykyisin multa löytyy paljon parempia puutereita, kuten NYXin HD Setting Powder läpinäkyvistä irtopuutereista. Lily Lolon puuterin plussat ovat, että se todellakin auttaa pitämään ihon mattapintaisena ja se kiinnittää meikin, joskin tätä pitää laittaa aivan jäätävä kerros tahmaisen meikkivoiteen, kuten yllä mainitun theBalmin timeBalm Foundationin kiinnittämiseen. Lily Lolon puuteri on koostumuskeeltaan paksua ja jauhomaista, ja se tekee ihosta kuivan näköisen. Lisäksi, vaikka puuterin pitäisi olla läpinäkyvää, se jättää ihoon kivan valkoisen pinnan. Mua suorastaan hirvittää, että olen tosiaan leiponut silmänaluseni tällä puuterilla, koska lopputulos on ensinnäkin korppuisen ja ryppyisen näköinen, ja lisäksi silmänalusiho näyttää valkoiselta.

Anastasia Beverly Hills Contour KitHmm, mä olen antanut viime marraskuussa vähän ristiriitaisen arvostelun ABH:n Contour Kitistä. Kehuin sävyjen laatua, mutta mielestäni vaaleat sävyt olisivat voineet olla pigmenttisempiä mielestäni. Tykkäsin joka tapauksessa käyttää pitkään Contour Kitiä päivittäin, enkä nähnyt mitään ongelmaa itse pakkauksessa. Mulla ei ole mitään valittamista sävyjen laadusta edelleenkään ja itseasiassa pidän kaikista sävyistä. Vaaleat puuterituotteet harvoin ovat yhtä pigmenttisiä kuin tummat, mutta ei näiden pigmentti mitenkään huono ole. En kuitenkaan käytä enää Contour Kitiä kovinkaan usein, koska se on mun mielestä todella epäkäytännöllinen.

Useimmille varjostus-/korostuspaleteista löytyy ainakin pari sävyä, joille ei ole koskaan käyttöä. Mulla on tässä paletissa kaksi sävyä, joita olen tuskin koskaan käyttänyt: kevyesti satiininen korostussävy Sand ja lämpimän ruskea varjostussävy Havana. Kumassakaan sävyssä ei ole mitään vikaa, päin vastoin, ne ovat kauniita sävyjä. Sandin kanssa ongelma on se, että kun valitsen highlighteria, en edes muista Contour Kitissä olevan sellaista, koska säilytän tätä varsinaisista highlightereista erillään. Miten mä voisin käyttää tuotetta, jonka olemassaoloa en muista? Havanan tyyppistä lämmintä aurinkopuuterisävyä käyttäisin mielelläni kesällä ruskettuneena, mutta mielummin käytän sitten ihan aurinkopuuteria, josta saa otettua isolla ja pöyheällä siveltimellä. Myös keltaista Bananaa mun tulee käytettyä aika harvoin nykyisin, sillä mielestäni keltainen korostuspuuteri silmien alla ei näytä itselläni ollenkaan imartelevalta. Päin vastoin, yleensä se näyttää lähinnä oudolta.


Muille kolmelle sävylle mulla on enemmän käyttöä. Kuten näkyy, olen saanut pannun näkyviin Vanilla-sävystä, sillä käytän tätä useimmiten silmäluomien puuteroimiseen / luomivärinpohjustajan kiinnittämiseen. Toisaalta ihan tavallisella kivipuuterilla saa hoidettua homman, joten mikäli Contour Kitistä ei tule käytettyä muita sävyjä, en yleensä jaksa sitä Vanillan takia esille kaivaa. Kylmänruskea Fawn on aivan loistava varjostussävy, mutta ei mun suosikki, sillä itselläni se näyttää esimerkiksi otsan alueella vähän tunkkaiselta. Yleensä käytänkin vähän punertavanruskeaa Javaa otsalla ja Fawnia poskiluun alla, sekä nenällä ja leuan alla, jos oikein tosissani varjostan. Mutta, mielummin mä käytän yhtä varjostustuotetta koko kasvoille, niin ettei tarvitse säätää eri sävyjen kanssa. Siksipä ABH:n Contour Kit ei koskaan ole ollut suosikkituotteeni varjostamisessa.

Kaikkiaan mä olen Contour Kitin onnellinen omistaja, mutta rehellisyyden nimissä pärjäisin loistavasti ilmankin. Kuten sanoin, käytän yleensä mielummin yhtä varjostussävyä kuin leikin kokonaisen paletin kanssa. Mun suosikkivarjostustuote on muuten theBalmin Bahama Mama aurinkopuuteri. Se käy mulle riippumatta siitä, olenko ruskettunut vai en ja se käy koko kasvojen varjostukseen poskiluista nenään.

Urban Decay Naked Basics


Urban Decayn Naked Basics oli mun ensimmäinen luomiväripaletti UD:lta. Hankin sen noin vuosi sitten ja olin ihan superinnoissani. Ajattelin paletin olevan loistava paletti neutraaliin meikkiin ja käytettäväksi esimerkiksi shimmerpalettien kansssa. Tein tästä oikein positiivisen arvostelun vielä keväällä, mutta enää mä en vaan käytä tätä. Laadussa ei taaskaan ole mitään valittamista, mutta paletin sävymaailmassa on. Ja suurin ongelma on se, että saatavilla on paljon parempiakin mattapaletteja.Paletin sävymaailma on mielestäni harvinaisen tylsä, mutta lisäksi se ei oikein sovi itselleni. En tiedä kuka keksi tämän paletin olevan lämpimän sävyinen mattapaletti, sillä omaan silmään sävyt ovat neutraaleja tai jopa viileään taittavia. Mä en vaan saa näistä sävyistä kivaa mattaista silmämeikkiä, vaan käytän mielummin huomattavasti lämpimämpiä sävyjä. Lisäksi tämä ei ole paras paletti täydentämään kunnolla muita paletteja tai irtoluomivärejä, koska itse kaipaan usein esimerkiksi lämmintä vaaleanruskeaa sävyä häivytysväriksi. Vaaleanruskea Naked 2 on hyvä häivytysväri viileissä lookeissa, mutta ei lämpimissä. Niin markkinoilla kuin omassa meikkilaatikossani on paljon monipuolisempia mattapaletteja. Kaikkista paras on mielestäni Kat Von D:n Shade & Light paletti, jossa on miltein kaikki näistä sävyistä ja lukuisia muita hyviä sävyjä. Koska sen sävyvalikoima on niin monipuolinen, sitä pystyy käyttämään paljon monipuolisemmin muiden palettien tai irtoluomivärien kanssa. Myös esimerkiksi Tarten Tartelette -paletti on paljon monipuolisempi kuin Naked Basics ja myös theBalmin Meet Matt(e) paletit ovat sekä hauskempia, että monipuolisempia kuin tämä tylsimys.

Real Techniques Pointed Foundation Brush & Brow Brush


Kumpikin näistä Real Techniquesin siveltimistä tulee osana settejä ja kummallakin on ollut samanlainen kohtalo kokoelmassani: ne ovat jääneet käyttämättä. Sivellinseteissähän piilee usein se vaara, että niissä tulee itselle täysin turhia siveltimiä. Mulla on itseasiassa monia sivellinsettejä, muttei yhtään sellaista, joiden kaikkia siveltimiä oikeasti rakastaisin. Näille siveltimille olen kuitenkin hiljattain löytänyt paikan meikkirutiineissani.

Pointed Foundation Brushista, joka tulee osana Core Collection Setiä, kirjoitin viime syksyllä seuraavasti:

"Pointed Foundation Brush on pieni ja lättänä meikkivoidesivellin, joka ei ole ollenkaan suosikkini. Levitän meikkivoiteen mielummin isolla ja pyöreäpäisellä siveltimellä, joten tälle ei ole juurikaan käyttöä. Vaikka käyttäisikin lättänää meikkivoidesivellintä meikkivoiteelle, on tämä mun mielestä ihan liian pieni koko kasvoille. Toisaalta pienen kokonsa vuoksi tämä olisi varmasti hyvä nenälle. Joskus olen levittänyt peiteaineen paikoilleen tällä, mutta nykyisin sivellin on ihan olemattomalla käytöllä."

Okei, en edelleenkään levitä meikkivoidetta koko kasvoille tällä siveltimellä, enkä kyllä enää käytä tätä peiteaineellekaan. Kun arvostelin RT:n keltaiset siveltimet, mä käytin aina - poikkeuksetta - RT:n Expert Face Brushia meikkivoiteen levittämiseen. Omistin Beautyblenderin, muttei tullut mieleenkään käyttää sitä meikkivoiteen levittämiseen. Nykyisin käytän RT:n Miracle Spongea jopa useammin meikkivoiteen levittämisessä, kuin sivellintä. Silloin kun käytän sientä, tykkään levittää juuri tällä siveltimellä meikkivoiteen suunnilleen ympäri naamaa ja vasta sitten tehdä varsinaisen häivytystyön sienellä. Kyllähän sen meikkivoiteen voi sormellakin laittaa paikoilleen ja häivytellä siitä sienellä, mutta mun mielestä tämän käyttö nopeuttaa prosessia. Plus, sormet eivät mene meikkivoiteeseen ja sitä kautta sotke kaikkia muita meikkejä. En mä nyt missään nimessä suosittele tämän siveltimen takia koko Core Collection settiä hankkimaan, mutta mikäli sullakin pyörii nurkissa lättänä meikkivoidesivellin käyttämättömänä, suosittelen kokeilemaan tätä käyttötarkoitusta sille!

Brow Brushista, joka on osa Starter Setiä, kirjoitin keväällä näin: 

"Brow Brush on ihan hyvä kulmasivellin, mutta itse en kovinkaan usein käytä siveltimiä kulmissani. Olen kyllä suunnitellut hankkivani Anastasian DipBrow Pomaden, mutta haluan sen kaveriksi myös tätä sivellintä vähän pienemmän ja kapeamman siveltimen Anastasialta. Tämä Real Techniquesin sivellin on ehkä vähän iso, jos tällä haluaa muotoilla kulmat tarkasti vahamaisella tuotteella. Kulmapuuterille tämä toimii loistavasti, tosin itse en käytä kulmapuuteria kovinkaan usein."

Mä olen itseasiassa täysin samaa mieltä tästä siveltimestä tuolloin kuin nyt. Erotus on vain se, että nykyisin käytän tätä! Brow Brush on ehdottomasti liian iso ja paksu vahamaiselle kulmatuotteette ainakin, jos omistaa yhtä ohkaiset ja tarkkuutta vaativat kulmat kuin minä. Kulmapuuterille tämä on ihan huippuhyvä sivellin. Kun teen luonnollista meikkiä, tykkään nykyisin käyttää ensin väritöntä tai kevyesti sävytettyä kulmavahaa, jonka päälle laitan sitten puuteria juuri tällä siveltimellä. Mulla on pari tällaista settiä: Elfin Eyebroe Kit ja UD:n Brow Box. Mä olin jo laittamassa tätä sivellintä eteenpäin, mutta nyt tämä on ainut sivellin, jota voisin edes kuvitella käyttäväni kulmapuuterille.

Onko sulla meikkejä tai muita kosmetiikkatuotteita, joista mielesi on hiljattain muuttunut? :)

8 kommenttia:

 1. Mulla on jo alkukesästä asti ollut luonnoksissa vastaavanlainen postaus osittain valmiiksi tehtynä :D Koskahan mahdan saada sen kirjoitettua valmiiksi.. Tällaiset on mun mielestä hurjan mielenkiintoisia, sillä tottahan se on, että yllättävän monien tuotteiden kohdalla se mielipide saattaa muuttua suuntaan tai toiseen, kun aikaa ja niitä käyttökokemuksia kertyy enemmän. Mä oon myös joskus kehunut ton Lily Lolon puuterin suunnilleen maasta taivaisiin ja samoin myös Lumenen irtopuuterin, mutta joo ei ne kyllä mitenkään erityisen hyviä ole :D Rakastan Nude By Naturen väritöntä irtopuuteria ja nyt kun se loppui ja jouduin siirtymään muihin tuotteisiin, sen eron noiden laadussa huomaa todella hyvin. Aiheesta on jossain vaiheessa tulossa postauskin blogin puolelle.

  Mä oon monesti miettinyt hankkivani ainakin toisen noista Naked Basics paleteista, mutta en sitten lopulta oo niin tehnyt. Mä tiedän, etten ikinä tulisi tekemään silmämeikkiä pelkästään niiden palettien kanssa ja vaikka mäkin tarvitsen myös niitä mattasävyjä, löytyy niitä ihan riittävästi muista luomiväripaleteista. Ehkä siis parempi jättää hankkimatta ja käyttää nekin rahat johonkin sellaiseen, minkä oikeasti tarvitsen tai haluan :)

  Ootko hei muuten tulossa I Love Me -messuille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa sun versiota! :) Tää on jo toinen Lily Lolon irtopuuteri, joka mulla on menossa. Mä en käsitä, että minkä ihmeen takia mä ostin tuon uudelleen :D Ei mulle kai tullut silloin mieleen mitään muuta puuteria tuon tilalle. En todellakaan tule tuota puuteria enää kolmatta kertaa ostaman :D Tuon pakkaus on kyllä kaunis ja kätevä. Tilasin RCMA:n No Color Powderin, jossa on iso ja hankala pakkaus. Ajattelin nyt äkkiä käyttää loppuun tuon Lily Lolon, niin saan siirrettyä RCMA:n puuteria tuohon rasiaan :D

   Joo, eipä se Naked Basics kakkonenkaan kovinkaan ihmeelliseltä näytä. Itseasiassa se näyttää mun silmään vielä tylsemmältä kuin tuo ykkönen :D Uusi Naked Basics Ultimate näyttää sen sijaan ihanalta, tosin multa löytyy jo kokoelmista jokaiselle sen sävylle vastaava sävy, joten ei mulla olisi sillekään mitään käyttöä :)

   En ole itseasiassa miettinyt vielä koko I Love Me -messuja :D Veikkaan, että mua harmittaisi jättää ne välistä, kun viime vuonnakin missasin messut, joten todennäköisesti kyllä tulen. Sä olet ilmeisesti menossa? :)

   Poista
  2. Epäkäytännölliset pakkaukset on tosi ärsyttäviä, varsinkin irtopuuterien kohdalla. Mäkin odottelen, että saan uuden kappaleen tota Nude By Naturen irtopuuteria niin ei tarvii käyttää enää päivittäin tota Lumenea :D Mä ihastelin myös tota uutta Naked palettia, mutta taitaa jäädä multa tällä kertaa väliin se, vaikka sävyt tosi kauniita ovatkin<3

   Joo mä oon menossa sinne viikonlopuksi :) Mullakin jäi messut viime vuonna väliin opiskelukiireiden takia, joten ihan mahtavaa päästä tänä vuonna mukaan! Toivottavasti törmäillään, jos oot tulossa sinnepäin :)

   Poista
  3. Totta! Mä oon ihan rakastunut NYXin irtopuuteriin, mutta ainut huono puoli siinä on vähän huono pakkaus. Mutta se RCMA:n puuteripönttö on kyllä niin epäkäytännöllisen näköinen, että ei ole tosikaan :D

   Täytyy vielä katsoa, että pääsenkö tulemaan. Jos tulen messuille, tulen todennäköisesti vain lauantaina päiväksi. Joo ehdottomasti olisi hauksa törmätä messuilla, jos sinne tulen! :)

   Poista
 2. Mullakin on käynyt niin että ensin on ollut Naked Basicsista ihan innoissaan, mutta lopulta into lopahtanut siihen. Oikeastaan pari viikkoa otin sen käyttöön taas jotta en unohtaisi sitä, mutta ei se enää hivele silmiä samanlailla. :D

  Aika usein käy niin että lopussa tajuaa vasta tuotteen loistokkuuden tai sen ettei se ihan vastannutkaan odotuksia - siksi ne kuukauden loppuneet on hyviä kun huomaa onko mielipide muuttunut ja uudestaan ostamisen arvoinen tuote. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että intoilin aluksi enemmän sitä, että mulla oli vihdoin UD:n Naked paletti, enkä niinkään sen sävyjä :D

   Totta! Loppuneet-postaukset ovat yksiäö mun suosikkipostauksia blogeissa :)

   Poista
 3. Mulla kävi Lumenen CC-primerin kanssa päinvastoin :D Aluksi tykkäsin enemmän kuin nykyään. Meikki levittyy nätisti ja helposti tuon päälle, mutta otsa ja nenä alkavat kiiltämään melko nopeasti eikä meikkipohja näytä enää siistiltä vähän ajan päästä. Levittäminenkin pitää tehdä tosi varovasti sormepäillä sivellen ja taputellen, muuten alkaa rullaamaan herkästi. Kyllä tuo kuitenkin käytettyä tulee, mutta alun innostuksen jälkeen tuli vähän pettyneet fiilikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä juttu, että meillä on mielipiteet muutteneet päinvastaisiin suuntiin primerista :D En mäkään tuota minään maailman parhaana pidä, mutta onneksi sain sen toimimaan, ettei jäänyt kokonaan käyttämättä. En siltikään ostaisi uudelleen :)

   Poista

Kiitos!