17. lokakuuta 2016

Elf -viikko | Meikkivälineet

Olen maininnut pariin viikkoon videolla tekeväni elf- viikon ja tästä se nyt alkaa! Mulla on paljon elfin tuotteita ja pidän merkistä todella paljon, joten ajattelin omistaa sille kokonaisen viikon. Elf on ehdottomasti yksi suosikkimerkeistäni! Usein näin edulliset meikit ovat joko hittejä tai huteja, mutta loppujen lopuksi aika harva testaamani elfin tuote on oikeasti osoittautunut ihan surkeaksi. Kokonaisuutena elf on mielestäni todella hyvä merkki erityisesti aloittelevalle meikkiharrastajalle, joka tarvitsee kokoelmiinsa edullisia meikkejä. Edullisista hinnoista huolimatta elfillä on monia todellisia helmiä, jotka todellakin vetävät vertoja monta kertaa hintavammille tuotteille. Tällä viikolla on siis luvassa elf-aiheisia arvosteluja, tutorialia, suosikit- ja inhokit -videota sekä viikon lopuksi pientä arvontaa :)


E.l.f. on lyhennys sanoista eyes lips face (itse kirjoitan tästä eteenpäin ihan elf, koska en jaksa kirjoittaa noita pisteitä :D). Elf on yhdysvaltalainen hyvin edullinen, eläinkokeeton ja todella suosittu meikkisarja. Alun perin heillä oli kaksi linjaa: Essentials ja Studio. Essentialsin tuotteet ovat hyvin edullisia, suurin osa tuotteista maksaa yhden dollarin. Itselläni ei näitä tuotteita kovinkaan paljoa ole, koska olen kuullut meikeistä melko paljon negatiivisia arvosteluja. Itse testaamissani Essentials-tuotteissa on myös ollut aika suurta laadullista vaihtelua, joten mua ei oikeastaan edes huvita kauheasti niitä testailla enää. Studio-linjan tuotteista suurin osa maksaa 3 dollaria ja suurin osa Elfin tuotteistani ovat tästä linjasta. Jotkut Studio-tuotteet maksavat vähän enemmän, mutta ovat silti todella edullisia verrattuna moniin muihin markettimerkkeihin. Nykyisin elfillä on myös muita linjoja, kuten melko uusi Beautifully Bare, jota en itse ole vielä testannut.

Itse ostan elfin tuotteeni aina iHerbistä, koska myyntihinnat Euroopassa ovat todella korkeat verrattuna jenkkihintoihin. Itseäni ei haittaisi pieni ero hinnassa, mutta mielestäni ei ole mitään järkeä maksaa yli kahdeksaa euroa tuotteesta, jonka oikea arvo on vajaat kolme euroa. Varsinkin jos tuote osoittautuu itselle sopimattomaksi voi hieman harmittaa, jos tuotteesta tuli maksettua moninkertainen hinta sen todelliseen arvoon verrattuna. Elfiä saa kyllä ostettua joistain suomalaisista verkkokaupoista ja lukemani mukaan jopa joistain apteekeista, mutta itse en Suomessa ole merkkiin törmännyt missään livenä. iHerbissä on ihan hyvin Studio- ja Beautifully Bare - linjojen tuotteita, mutta ihan koko valikoimaa ei sieltäkään löydy. Laitan postauksiin tuotteiden hinnat vain iHerbissä juuri siksi, että elfin myyntihinnat ovat siellä sekä alhaisimmat että alkuperäiset jenkkihinnat. Laitan hinnan euroissa suurin piirtein, koska hinnat vaihtelevat hieman valuuttakursseista riippuen.Ensimmäisessä elf-viikon postauksessani kerron elfin meikkitarvikkeista. Itselläni ei ole kovinkaan paljon meikkivälineitä elfiltä, mutta muutamia siveltimiä multa kuitenkin löytyy. Jotkut siveltimistä ovat todella hyviä, jotkut eivät niinkään. Ajattelin tässä postauksessa kertoa myös meikinpuhdistusliinoista.

Elf Essentials Blending Eye Brush


Essentials-linjasta mulla ei ole muita siveltimiä, kuin tämä pieni häivytyssivellin. Syy siihen, miksi en ole enempää hankkinut linjan siveltimiä on se, että elfin sivuilla ei ole mainintaa sivellinten karvojen materiaalista. Kaikki elfin siveltimet eivät ilmeisesti ole vegaanisia, joten en halua ostaa siveltimiä, jotka ovat mahdollisesti aitoa karvaa. Blending Eye Brush on mielestäni oikein hyvä sivellin muuten, mutta ensimmäisillä pesukerroilla se varisti karvaa todella paljon. Nykyisin sivellin ei sitä enää tee. Tämä on todella hyvä sivellin pieneen häivyttelyyn, luomivakoon, silmän ulkonurkkaan sekä sisänurkan korostamiseen. Kokonaisuudessaan sivellin on siis näppärä monitoimisivellin, jolla voi hoitaa monta silmämeikin osa-aluetta. 

Essentials-siveltimiä ei saa enää iHerbistä muuten kuin setissä, jossa tulee kaikki sarjan siveltimet. Setti on todella edullinen: se maksaa vain noin 11 euroa.

Studio-siveltimeniElfin Studio-siveltimet ovat kaikki synteettistä, todella pehmeää karvaa. Itselläni nämä eivät juurikaan ole pesussa varisseet.

Elf Studio Blush Brush

Elfin poskipunasivellin on omaan makuuni liian pieni poskipunalle. Pidän kyllä pienehköistä poskipunasiveltimistä, mutta suosikkini ovat paljon tiheämpiä ja myös ihan erilaisen mallisia (oma lempparini on Ecotoolsin Precision Blush Brush). Vaikka tämä ei poskipunalle paras mahdollinen sivellin olekaan, voi tätä mielestäni käyttää moneen muuhun tarkoitukseen. Sivellin on pehmeä, pöyheä ja vähän litisetty. Mallinsa vuoksi tämä käy loistavasti varjostamiseen sekä korostamiseen. Itse olen tykännyt käyttää tätä silmänalusmeikin sekä luomivärinpohjustajan kiinnittämiseen. Loistava monitoimisivellin kasvoille!

Elf Studio Eyeshadow C Brush

Eyeshadow C Brush on melko lättänä sivellin, jota voi elfin omien sivujen mukaan tätä voi käyttää tarkkaan häivytykseen. Itse kuitenkin käytän mieluiten pöyreäpäisiä pienehköjä siveltimiä, kuten aiempaa Eye Blending Brushia, siihen tarkoitukseen. Koko liikkuvan luomen luomivärille tämä on mielestäni kuitenkin aivan täydellinen sivellin! Sivellin on melko iso, joten varsinkin vain yhtä väriä käytettäessä liikkuvalle luomelle tämä on ihan huippu. Voisin ostaa pari lisää siveltimen edullisen hinnan vuoksi, sillä liikkuvan luomen luomivärisiveltimiä ei mielestäni voi koskaan olla liikaa. Mikäli tykkäät täysin lättänästä luomivärisiveltimestä liikkuvalle luomelle, ei tämä välttämättä ole ihan tarpeeksi littuskainen makuusi.

Molemmat ylemmistä Studio-linjan siveltimistä maksavat iHerbissä noin 2,70 euroa (poskipunasivellin, luomivärisivellin). Olen todella vakuuttunut näistä siveltimistä, joten voisin ehdottomasti hankkia enemmänkin yksittäisiä Studio-siveltimiä.

Elf  Studio Stipple Set

Stippling setistä olen aiemmin kirjoittanut täällä ja jotkut saattavat muistaakin, että mä en pahemmin setistä tykkää. Mä en vaan henkilökohtaisesti tajua tällaisia skunkkisiveltimiä ja jos vain mahdollista, valitsen tuotteilleni mielummin "normaalin" siveltimen.

Stipple Brushia voisi käyttää esimerkiksi aurinkopuuterille tai meikin häivyttelyyn ylipäätään. Itse en kuitenkaan koskaan valitse kasvomeikille tätä sivellintä, sillä mulla on monta sivellintä, joiden kanssa on mielestäni helpompi työskennellä. Olen kuitenkin löytänyt tälle tarkoituksen, sillä tämä on oikein hyvä sivellin "rusketusöljylle" (omani on TBS:ltä). Tykkäsin kesällä huijata myös kroppaan vähän lisärusketusta ja hohtoa öljyä käyttäen, ja sen sen levittämisen tämä sivellin tekee näppärästi.

Small Stipple Brush on paljon pienempi ja tiheämpi kuin isosiskonsa. Sivellin on ihan ok voidemaiselle poskipunalle, mutta omasta mielestäni tämä toimii parhaiten nestemäisen highlighterin kanssa töpöttäen. Ainut vaan, että mä käytän sekä kasvoille että kropalle lähes poikkeuksetta puuterista highlighteria.

Ja nuo setin luomivärisiveltimet, huoh... Nuo ovat ehkä huonoimmat luomivärille tarkoitetut siveltimet ikinä ja ne pääsivätkin meikki vihaamillani tuotteilla -videolle. Eyeshadow Stipple Brush on mallinsa puolesta hyvä liikkuvalle luomelle, mutta siihen ei tartu ollenkaan pigmenttiä eripituisten harjasten vuoksi. Tapered Stipple Brushin voisi muotonsa ja kokonsa puolesta olettaa sopivan häivytyssiveltimeksi, mutta omasta mielestäni se on liian pitkulainen, eikä se ole tarpeeksi pöyheä. Nämä kaksi sivellintä ovat mielestäni täysin turhia ja voipi olla, että tämän postauksen jälkeen ne saavat lähtöpassit kokoelmastani. Kasvosivltimet sen sijaan aion pitää, sillä mulla on käyttötarkoitus kummallekin, vaikka harvemmin niitä käytänkin.

Stipple Setiä ei myydä enää iHerbissä, mutta Stipple Brushin voi sieltä tilata noin 2,70 euron hintaan.

Elf Makeup Removal Cleansing ClothesAjattelin sisällyttää elfin meikinpuhdistusliinat välinepostaukseen, koska tähän ne mielestäni parhaiten sopivat. Itseasiassa mä käytänkin tällaisia lähinnä "meikkivälineinä", en niinkään meikin poistamiseen. Omasta mielestäni iho ei vaan tule tarpeeksi puhtaaksi ilman vettä ja kunnon puhdistusainetta. Testasin näitä liinoja kuitenkin meikin poistoon tämän postauksen vuoksi. Nämä kyllä poistivat kaiken meikin, myös silmämeikin eyelinereineen ihan pienellä hankaamisella, mutta iho jäi siitä huolimatta ihmeellisen lähmäisen tuntuiseksi. Mielestäni puhdistusliinat ovatkin parhaimpia esimerkiksi swatchien puhdistamiseen tai käsien putsaamiseen kesken meikkaamisen. Nämä puhdistusliinat ovat ehkä parhaimpia testaamiani ja myös edullisia. Monet testaamani puhdistusliinat ovat olleet kuivahkoja ja lähinnä raapivan tuntuisia, mutta nämä ovat todella kosteita ja lisäksi tehokkaita. Näillä lähtee helposti kaikenlaiset swatchit, joskin jotkut tuotteet jättävät ihoon "staineja", jotka lähtevät itseltäni lähinnä kulumalla. Ja näillä tosiaan lähti suhteellisen hellävaraisesti myös kaikki meikki naamasta. Puhdistusliinoissa on kevyt vähän kemikaalinen tuoksu, josta en itse kauheasti välitä. Toisaalta tuoksu ei haittaa, koska en yleensä käytä liinoja naamalle.

Puhdistusliinojen hinta iHerbissä on noin 2,70 euroa ja paketissa on 20 liinaa. Yhdelle liinalle tulee hinnaksi siis reilu 10 senttiä.

-----------

Sellaisia välineitä multa löytyy elfiltä. Voisin tosiaan ostaa Studio-siveltimiä lisää, mutta Essentials-siveltimet jätän jatkossa hankkimatta, koska haluan siveltimieni olevan varmasti vegaanisia. Meikinpuhdistusliinoja aion ehdottomasti ostaa jatkossakin! Elfiltä on myös tullut uusia Beautifully Bare -linjan siveltimiä, mutta ne ovat melko hintavia. Mikäli niitä siveltimiä tulee iHerbiin, saatan niitä testata. Elfiltä löytyy myös esimerkiksi shampoota siveltimille ja suihketta sivellinten pikapuhdistukseen, mutta ainakaan toistaiseksi niitä ei iHerbissä myydä. 

*En hyödy linkeistä, ne ovat vain teitä helpottamaan, jos joku tuote kiinnostaa :)

Oletko sinä käyttänyt elfin siveltimiä tai muita meikkitarvikkeita? :)

12 kommenttia:

 1. Minulta löytyy kaksi noita Essentials-sarjan siveltimiä, mutta hyvä tietää etteivät mahdollisesti ole synteettisiä niin en osta enempää. Ne ovat kyllä toimineet ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä todella erikoista, että ei elfin nettiivuillakaan lue sivellinten materaalista tietoa :/

   Poista
 2. Mulla on yks Elfin skunkkisivellin, jota en kans vaan tajua. Ei oo kumpikaan noista siun kasvosiveltimistä vaan joku mitä meidän apteekissa oli myynnissä. Meiltä siis löytyy Puijonlaakson apteekista Kuopiosta Elfiä. Pari Studio luomiväriä on käytössä ja yks poskipuna/aurinkopuuteripaletti vaikka ei mikään huippu olekaan. Palettia varten siveltimenkin alunperin ostin mutta ei sillä saanut mitään väriä kasvoille asti. Essentialts huulirasva taas ei vaan toiminu ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole törmännyt Tampereella elfiin missään, tosin mun tulee aika harvoin apteekeissa käytyä :D Mullakin on yksi tuollainen poskipuna/aurinkopuuteripaletti ja siitä tulee mun mielipiteitä blogiin torstaina :) Mäkään en saa puuterituotteiden pigmenttiä tarttumaan tuollaiseen skunkkiin ollenkaan.

   Poista
 3. Mulla on muutama Elfin sivellin. Studio -linjan tasapäinen todella tiivis puuterisivellin on mun suosikki. Sillä saa irtopuuterin paineltua kasvoille tosi hyvin. Isolle stippling brushille en ole löytänyt mitään käyttöä. Sen harjakset (siis karvat) on aivan liian hujan hajan, että saisin sillä edes bronzeria tai poskipunaa siveltyä, saatika meikkivoidetta. Siveltimestä ei vaan saa kunnon otetta, en tiedä mihin sitä voisi käyttää.

  Essentials -linjan siveltimet on etupäässä hyviä. Tykkään blending brushista ja crease brushista. Ne on ihan kelvollisia, mutta parempiakin on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen muuten katsellut sitä taspäistä sivellintä! Kiva kuulla, että se on hyvä :) Ihan samat fiilikset tuosta skunkista!

   Mulla ei ole kuin tuo Blending Brush ja kyllähän se kivan pehmeä on. Toisaalta se kyllä varisti aluksi karvaa aika lailla.

   Poista
 4. Mulla ei oo kokemusta elfin siveltimistä tai muistakaan meikkitarvikkeista, mutta tää oli kyllä mielenkiintoinen postaus! Mä en myöskään osaisi käyttää tollasta lättänää luomivärisivellintä häivytykseen, mun mielestä tollaset ei toimi siinä puuhassa sitten yhtään :D Ja mua jotenkin huvittaa vieläkin noi stipple brushit, mitkä on tarkoitettu luomiväreille. Siis eihän tollaset nyt vaan voi toimia kovinkaan hyvin :D

  Noita meikinpuhdistusliinoja täytyy tilata, kun teen seuraavaksi iHerbiin tilauksen. Mä en myöskään tykkää käyttää tollasia kasvoille, mutta swatchien puhdistamiseen noi on ihan parhaita! Ja noi elfin on kyllä huimasti edullisempia kuin mitä Suomessa saa monista puhdistusliinoista maksaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta! :) Joo ei todellakaan toimi nuo Stipple Brushit silmille! Mä en tajua, että kuka elfillä on edes keksinyt tuollaiset :D

   Suosittelen kyllä testaamaan noita puhdstusliinoja! Mä olin tosi yllättynyt noiden kosteudesta ja tehokkuudesta. En ole aikoihin ostanut puhdistusliinoja kaupasta, joten en muista niiden hintatasoa Suomessa kovin tarkkaan. Sen verran voin kuitenkin varmuudella sanoa, että kaikista käyttämistäni puhdistusliinoista noissa on paras hinta-laatusuhde! :)

   Poista
 5. Mäkään en ymmärrä skunkkibrushien hienoutta. Mulla oli elfin skunkkimeikkivoidesivellin, ja kaikki kehui kuinka sillä saa kuulaan ihon. Mulla meni puoli päivää meikkivoiteen levittämiseen eikä se näyttänyt erityisen hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Mä en vaan tajua, että miksi niin monet kehuvat noita :D Itse en ole edes viitsinyt testata tuota meikkivoiteelle, koska sivellin on niin löysä :D

   Poista
 6. Ostin yhden, ensimmäisen ja viimeisen elfin siveltimen. Se oli tollainen valkoinen ei mustaa sarjaa. En voi kyllä sanoa mitään hyvää siitä. Kauheen karhea. Kyllä hinta ja laatu siinä ainakin kohtasivat! :/
  Minulla jäi vähän huonot fiilikset koko sarjaa kohtaan, vaikka varmasti löytyy hyviäkin tuotteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että sivellin oli noin huono! Voin kyllä suositella omien Studio-siveltimieni perusteella niitä. Karva on todella pehmeää ja laadukasta. Elfillä on muutenkin hyviä tuotteita, tosin omien kokemusten perusteella Studio-sarja on Essentialsia laadukkaampi :)

   Poista

Kiitos!