6. lokakuuta 2016

The Body Shop Top 5
The Body Shop oli pitkään yksi mun suosikkimerkeistä, mitä tulee kosmetiikkaan. Taisin kiinnostua merkistä jo joskus ala-asteen loppupuolella, jolloin ostin merkiltä ensimmäiset meikkini ja ainakin mango-suihkugeelin. Innostus The Body Shopia kohtaaan laantui vähän teini-ikäisenä, jolloin käytin lähinnä markettikosmetiikkaa. 20-vuotiaana kiinnostukseni eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja muutenkin eläinten oikeuksia kohtaan heräsi, joten ostin paljonkin The Body Shopin tuotteita. Merkkiä oli helppo saada Tampereelta, joten mun on tullut testattua monenlaisia tuotteita. Myös häämeikkini tehtiin pääosin The Body Shopin tuotteilla, sillä kaasoni osti minulle häämeikin sieltä. (Kuten varmaan tiedätte, huulipuna häämeikissä oli omani. Ei varmaan arvitse sadatta kertaa sanoa, mistä punasta on kysymys ;D)  Kun aloin kirjoittaa blogia, The Body Shopin osuus kokoelmissani on vähentynyt jonkin verran. Syy on lähinnä siinä, että olen löytänyt monia muita ihania merkkejä, ja koska The Body Shop ei merkkinä ole sieltä halvimmasta päästä, ei mun niin kauhean paljon tule siltä ostettua. Siitä huolimatta mun tulee säännöllisesti käytyä TBS:n myymälässä kiertelemässä ja ostettua jotain uutta. Tässä postauksessa kerron mun Top 5 tuotteet/tuoteryhmät merkiltä :)

5. Kynsilakat

Mulla on The Body Shopilta neljä kynsilakkaa. Olen kirjoittanut kynsilakasta laajemmin täällä, ja postauksesta näkyy myös kynsilakat kynsillä. Multa löytyy siis Colour Crush kynsilakasta sävyt Meet Me at Dusk, Deeply in Love ja Berry Gorgeus sekä viime vuoden talvikokoelmasta sävy Silver Metal (kuva alla). Tummempia sävyjä täytyy laittaa kaksi kerrosta täyden peittävyyden saamiseksi, mutta koska kynsilakka kuivuu niin nopeasti, ei se ole varsinainen ongelma. Vanha roosa Meet Me at Dusk on yksi suosikkikynsilakoistani koskaan. Erityinen vahvuus tässä lakassa on hyvä sävyvalikoima.

Kynsilakkoja ei valitettavasti näy olevan enää The Body Shopin verkkosivuilla muuta kuin pari sävyä tämän vuoden talvikokoelmasta, joten toivottavasti ne eivät ole poistumassa valikoimasta! Eläinkokeettomia kynsilakkoja kun ei ole mitenkään liikaa helposti saatavilla ja The Body Shopin lakoista moni on vielä vegaaninen (lista täällä). Hintaa kynsilakalla oli muistaakseni 8,80 €. Täytyykin mennä TBS:llä käymään tutkimassa asiaa ja ostaa ainakin uusi Meet Me at Dusk- sävy.

Silver Metal kynsillä

4. Tea Tree Skin Clearing Foaming Wash


Itse olen havainnut teepuuöljyn tehokkaimmaksi aineeksi ennaltaehkäistä finnejä ja auttaa niiden hävittämisessä. Ihoni pysyy huomattavasti puhtaampana, kun käytän teepuuöljyvalmisteita. Teepuuöljy saattaa valitettavasti kuivattaa ihoa, joten itse käytän ainoastaan teepuuöljykasvopesua. The Body Shop uudisti Tea Tree -sarjansa ja uudistuksen myötä yksi ihonhoidon suosikkituotteeni koskaan poistui valikoimasta. Kyseessä on kermainen Tea Tree Oil Cool & Creamy Wash, joka ei kuivattanut ihoani kylminä talvikuukausinakaan. Olin todella suutuksissa, kun suosikkiputsarini poistui valikoimasta. Onneksi ostin kuitenkin tarjouksesta uudistuneen Tea Tree -sarjan vaahtoputsarin, sillä se ei ole ollenkaan kuivattavaa. Vaahto on hyvin pehmeää ja miellyttävää, joten tästä tuli mun uusi aamuputsari.

Puhdistusvaahdolla on hintaa 13,90 €. Tällä hetkellä mulla on teepuuöljysarjasta myös puhdistusgeeli, mutta pidän tästä vaahdosta enemmän. Joskus käytin selälle ja rinnalle sarjan suihkugeeliä, joka kyllä auttoi epäpuhtauksien hallinnassa. Tällä hetkellä käytän kuitenkin kuorivaa puhdistusta vartalon epäpuhtauksiin, koska varsinkin selässäni on jatkuvasti paljon kuollutta ihosolukkoa. Haluan kyllä testata muitakin tuotteita tästä sarjasta, erityisesti kuorintaa ja kasvonaamiota.

3. British Rose EdT

British Rose -hajuvedestä olen kirjoittanut aiemmin täällä. British Rose on kevyt, raikas ja nuorekas ruusutuoksu, joka sopii mielestäni erityisesti kevääseen ja talveen. British Rose -hajuvedellä on hintaa 22,50 € ja linkkaamastani postauksesta voi käydä lukemassa tarkempaa infoa.

Mä oon vihdoin päättänyt hankkiutuvani eroon ei-eläinkokeettomista hajuvesistä. Kauan päätöksen tekemisessä meni, mutta musta ei enää tunnu hyvältä käyttää niitä hajuvesiä, jotka on testattu eläimillä. Mulle ei kovinkaan montaa hajuvettä jäänyt, joten täytyy tutustua The Body Shopin tuoksuihin paremminkin.

2. KäsivoiteetTykkään todella paljon The Body Shopin käsirasvoista, joista multa löytyy hamppu- ja manteliversiot. Mantelikäsivoide on juoksevaa ja nopeasti imeytyvää. Tällainen kevyempi käsirasva on hyvä päiväkäyttöön, esimerkiksi työpäivän aikana tai kotitöiden jälkeen. Voiteessa on todella mantelinen tuoksu. Hamppukäsivoide on taas paksumpaa ja todella kosteuttavaa, mutta sillä kestää imeytyä kauemmin. Käytän sitä lähinnä yökäsivoiteena tai ennen kynsien lakkaamista, sillä tämä auttaa kynsinauhojen siistimisessä. En kauheasti tykkää voiteen tuoksusta, mutta ei se niin paha ole, etten pystyisi käyttämään tätä (joitakin käsivoiteita en ihan oikeasti ole pystynyt käyttämään, koska ne jäävät pitkäksi aikaa haisemaan kamalalta käsillä). Näitä käsirasvoja myydään erikokoisissa pakkauksissa: 30 ml on 9,80 € ja 100 ml 15,40 €. Olen kyllä monet kerrat nähnyt isompia käsivoiteita tarjouksessa 10 € hintaan.

Siitä huolimatta, että rakastan TBS:n käsirasvoja, ei käsien rasvaus ole mun mielestä mitään erityisen nautinnollista puuhaa. En mä sitä vihaa kuten vartalon rasvaamista, mutta en mä siitä mitään kiksejäkään saa. Mä rasvaan käteni, kun ne ovat kuivat, thats it! Mä en esimerkiksi koe tarvitsevani miljoonaa eri tuoksuista käsivoidetta. En itseasiassa edes halua käsivoidetta, joka jää tuoksumaan iholle, vaikka itse tuoksu hyvä olisikin. Mä käytän kuitenkin aina hajuvettä ja haluan tuoksua siltä, en miltään käyttämältäni rasvalta.

1. Kausikokoelmat


Suosikkijuttununi The Body Shopilta on ehdottomasti kausikokoelmat! Yleensä näistä kokoelmista tulee mieleen joulukokoelmat ja kesäkokoelmat, jotka sisältävät eri vartalonhoitotuotteita. Itse en vietä joulua sen kummemmin, mutta joulukokoelmat ovat aivan ihania! Jouluun liittyen The Body Shopilta tulee myös monia ihania, eri hintaisia lahjasettejä. Myös joulukalenteri on hauska! Merkin kausikokoelmat eivät kuitenkaan rajoitu vain vartalonhoitoon, vaan heiltä tulee ajoittain myös kausimeikkikokoelmia, kuten Winter-kokoelmat viime ja tänä jouluna. Tänä vuonna The Body Shopilta on tullut myös Vanilla Chai -vartalonhoitokokoelma jouluun. Kokoelma kuulostaa niin ihanalta, että täytyy ehdottomasti käydä tuoksuttelemassa sitä!

Mitkä tuotteet tai tuoteryhmät ovat sun suosikkeja The Body Shopilta? :)

9 kommenttia:

 1. Mä en oikeastaan osta Body Shopilta muita kuin näitä kausikokoelmia. En ole vielä nuuhkinut tätä uutta tuoksua, mutta pitää käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kausikokoelmat ovat TBS:llä ihania! Kannattaa tuoksutella, munkin pitää tosiaan tuoksutella merkin muita tuoksuja :)

   Poista
 2. Mulle The Body Shop muuttui merkkinä ongelmalliseksi sen jälkeen kun L'Oreal osti sen. L'Oreal on muuttanut koko firman ideaa sikäli, että L'Oreal on testannut eläimillä aina, kunnes touhu Euroopassa pantiin kieltoon aika äskettäin. Niinpä esim. noiden eläinkokeettomien kynsilakkojen status on aikamoinen kysymysmerkki. Varmaankaan lopputuotetta ei ole testattu eläinkokein, kun se ei ole Euroopassa sallittua, mutta ainesosat on lähes varmasti testattu eläinkokein jossain vaiheessa joku Lorkun toimesta tai jonkun muun. Kaikki L'Orealin tuotteet testataan myös Kiinassa eläinkokein ja kuten Kiina vaatii, L'Oreal maksaa viulut, jos maan markkinoille haluaa päästä. Ja L'Oreal haluaa ja myös maksaa kokeet eli käytännössä teettää eläinkokeita. Joten L'Orealin tuotemerkkeihin kuuluminen tietää The Body Shopillekin mun kirjoissa automaattista maineen menetystä.

  Mun katse kääntyi The Body Shopin jälkeen Lushiin, koska kyseisen firman voimakas kampanjointi eläinkokeita vastaan on varmasti ainakin Englannista käsin tuonut Eurooppaan vahvan näkemyksen, että kosmetiikan testaaminen eläinkokein on lopetettava. Lushin filosofia uppoaa muhun, koska vaikka merkki ei ole täydellisen luomu, se on täydellisen eläinkokeeton eikä osta raaka-aineita miltään tuottajalta, joka testaa eläinkokein muillekaan merkeille. Ja tuotteet tehdään käsityönä tuoreista raaka-aineista, joten onhan ne ihan eri tasoisia kuin vuosia hyllyllä maanneet tuotteet. Ja kun tuotteet on muutenkin vaan niin ihania niin mikäs niitä on käytellessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä täysin, jos ei halua ostaa merkiltä, jolla on ei-eläinkokeeton emoyhtiö. Itse uskon The Body Shopin eläinkokeettomuuteen myös ainesosien kohdalla, mutta joka tapauksessa ostaessa siltä rahaa menee kuitenkin sinne Lorealille myös. Itse kuitenkin olen päättänyt käyttää eläinkokeettomia merkkejä, vaikka niiden emoythiö ei eläinkokeeton olisikaan. Lisäksi haluan tavallaan antaa tukeni näille eläinkokeettomille tytäryhtiöille, jotta ne myös pysyvät eläinkokeettomana. Lopetan kyllä merkin ostamisen heti, jos kuulen sen lähtevän Kiinan markkinoille, on kyseessä sitten itsenäinen yhtiö tai ei.

   Mun on monesti pitänyt tutustua Lushiin, mutta en ole viitsinyt tilata tuotteita netistä tuoksuttelematta. Helsingissä ei taas tule käytyä shoppailemassa koskaan, vaikka muita menoja mulla siellä on välillä. Seuraavalla Hlesingin reissulla pitää kyllä muistaa käydä Lushilla! :)

   Poista
 3. Ehkä tiesitkin jo, mutta nuo kynsilakat ovat tosiaan poistumassa valikoimasta. :(( Tosi harmi, sillä eläinkokeettomia lakkoja ja etenkään niiden poistoaineita ei saa oikein mistään kivijalkakaupoista! Se poistoaine oli ihan mun suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Ärsyttävää, kun TBS ottaa hyviä tuotteita pois valikoimasta :( Mä käytän itse nykyisin essencen kynsilakanpoistoainepurkkia! Se on todella hyvää ja eläinkokeetonta, mutta sitä en tiedä, onko se vegaanista.

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta! Mun suosikkeja The Body Shopilta ovat ne kevyemmät käsivoiteet, puhdistusvoi ja juuri nuo kausikokoelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Jos tarkoitat sitä kamomilla puhdistusvoita, niin multa löytyy samasta sarjasta öljy. En tykkää siitä ihan kauheasti, mutta aiemmin olen käyttänyt TBS:ltä kamomilla silmämeikinpoistoainetta ja siitä pidin kyllä :) Käsivoiteet ja kausikokoelmat ovat ihan huippuja!

   Poista
  2. Se puhdistusöljy ei ollut munkaan lemppari, tykkäsin tosta voista enemmän :)

   Poista

Kiitos!