20. heinäkuuta 2016

Beauty Stuff I Don't Get Part 2 | Skunkkisiveltimet

Tein aikaisemmin Beauty Stuff I Don't Get -postauksen, jossa kerroin tuotteista, joihin mun ymmärrys ei riitä. Tuotteet olivat tuossa postauksessa sekalaisia, mutta pari osa-aluetta ovat sellaisia, jotka ansaitsevat aivan omat postauksena. Tässä postauksessa vuoroon pääsevät stipple brushes, eli suomeksi skunkkisiveltimet. Mulla on näitä yksi yksittäinen ja yksi setti.

Stipple-siveltimissä on sen vuoksi eripituiset harjakset, että pidemmät poimisivat tuotteen kevyesti ja lyhyemmät sitten häivyttäisivät sen. Ne eivät ole mielestäni varsinaisesti huonoja siveltimiä, mutta eivät parhaita mahdollisiakaan. Yhtä sivellintä lukuun ottamatta kaikki ovat sellaisia, että valitsen mielummin jonkun muun siveltimen. Elfin Small Stipple Brush on paras testaamani sivellin nestemäiselle highlighterille, mutta pärjäisin loistavasti ilman muita skunkkisiveltimiäni.

Real Techniquesin Stippling Brushista kerroin juuri viime viikolla. Tämä on mielestäni liian iso voidemaiselle poskipunalle, joten olen yrittänyt käyttää sivellintä kevyelle meikkivoiteelle. Tällä saa kyllä kauniin lopputuloksen, mutta se vaatii älyttömästi työtä ja häivyttelyä, jotta pidemmät harjakset eivät jätä viiruja naamaan. Jopa beautyblenderillä saa töpöteltyä meikkivoiteen nopeammin naamaan. Olen yrittänyt löytää käyttötarkoituksen siveltimelle, mutta en vaan tule sen kanssa toimeen. Ehkä pitäisi vaan laittaa sivellin eteen päin, jotta ei tarvitse väkisin miettiä käyttötarkoitusta tälle. Lisäksi tässä on tuollainen ärsyttävä paksuneva varsi, joka vie tarpeetonta tilaa säilytyskipossa.


Sitten multa löytyy kokonainen Elfin Stipple Set, joka sisältää neljä sivellintä. Kasvoille tarkoitettuja sivetimiä myydään myös erikseen, kun silmille tarkoitetut siveltimet ovat ekslusiivia tähän settiin. Sivellinten mukana tulee musta tekonahkapussukka.

Stipple Brush on perinteinen skunkkisivellin. Se on pehmeä ja pöyheä ja valkoiset karvat ovat selkeästi mustia pidemmät. Tällä saa lisättyä aurinkopuuterin todella luonnollisen näköisesti, mutta sivellin on omaan makuun liian iso ja kömpelö. Käytän paljon mielummin arinkopuuterille esimerkiksi Ecotoolsin Complexion Collectionin puuterisivellintä. Ehkä tällainen perinteisen mallinen skunkkisivellin on kuitenkin kätevä omistaa. Tämä voisi toimia vartalon meikkaamisessa, mutta itse teen sitä aika harvoin. Sutaisen korkeintaan vähän highlighteria solisluille, mutta mitään varjostuksia en edes osaa tehdä.

Small Stipple Brush on vähän saman tyylinen kuin Real Techniquesin Stippling Brush, mutta pienempänä. Hankin koko setin tämän siveltimen takia, sillä emilynoel83 suositteli tätä voidemaiselle poskipunalle. Tämä toimii pienen kokonsa vuoksi paljon paremmin voideposkipunalle kuin RT:n versio, sillä tällä saa poskipunan juuri oikeaan kohtaan. Tykkään kuitenkin käyttää mielummin Ecotoolsin Skin Perfecting Brushia, jonka viistoon leikattu pää mahdollistaa vielä paremmin poskipunan saamiseen juuri haluttuun paikkaan. Tämä on kuitenkin ehdottomasti paras kokeilemani sivellin nestemäiselle highlighterille, jollaisia mulla on toistaiseksi vain yksi kappale (sekin peiteaineen toisessa päässä). Lisään highlighterin ensin paikoilleen ja sen jälkeen töpöttelen sen ihoon tämän kanssa. Lopputulos on todella kaunis ja siksi tämä sivellin on suosikkini koko setistä ja ainoa kokeiloemani stipple-sivellin, joka on oikeasti itselleni tarpeellinen.

Sitten päästään taas näihin siveltimiin, joita en tajua sitten alkuunkaan. Nämä molemmat ovat tarkoitettu silmämeikkiin, eivätkä kyllä toimi siinä tarkoituksessa ollenkaan. Tapered Stipple Brush on tarkoitettu luomivärin häivyttämiseen. Tämä voisi ehkä toimia, jos sivellin olisi vähän pöyheämpi ja valkoiset karvat selkeästi nykyistä lyhyempiä. Tällaisenaan tällä häivyttely on puolestaan hyvin hankalaa ja luomivakoon laitettaessa sivellin tuntuu pistävältä. Eyeshadow Stipple Brush on puolestaan vielä suurempi floppi. Lättänän luomivärisiveltimen ideanahan on lisätä luomiväri luomelle mahdollisimman pigmenttisenä. Siksi tuntuu vähän hassulta, että luomivärisivellin on ylipäätään laitettu stipple-siveltimeksi, jollaisen tarkoitus on, että pidemmät harjakset keräävät pigmentin ja lyhyemmät levittävät sen kevyen ja luonnollisen lopputuloksen saamiseksi. Tämä sivellin ei toimi käytännössä yhtään sen paremmin, kuin ajatuksen tasolla. Nämä kaksi silmille tarkoitettua sivellintä ovat ihan käteviä tarkkuutta vaativien kohtien, kuten amorinkaaren korostamiseen. Silti nämä ovat täysin turhia.

Tykkäätkö itse skunkkisiveltimistä? Olisiko kellään ehdottaa jotain uutta käyttötarkoitusta näille siveltimille? :)

8 kommenttia:

 1. Mulla on Real Techniquesin ja Elfin stipplingbrushit. Ne eivät ole siitä käytännöllisimmästä päästä. Olen käyttänyt RT:n sivellintä erään tietyn poskipunan töpöttämiseen ja Elfiä highlighterin sivelemiseen suht hillitysti. Kumpikaan ei mielestäni sovellu meikkivoiteelle. Aika vähälle käytölle ovat jääneet, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Elfin sivellin on kyllä hirvittävän iso. Voin kuvitella sen olevan hankala highlighterille, kun se on makuun vähän liian iso aurinkopuuterillekin. Itse en ole elfin sivellintä edes kokeillut meikkivoiteelle.

   Poista
 2. Mä käytän muutamaa stipple brushia poskipunien ja highlighterien levittämiseen, mutta ei ne mun suosikkeja kyllä ole kumpaankaan tarkoitukseen. Poskipunat levitin yhdessä vaiheessa aina yhdellä suht isolla pyöreällä stipple brushilla ja tykkäsin siitä todella paljon, koska sivellin oli riittävän napakka ja sillä sai aikaan todella kaunista jälkeä. Nykyään se on kuitenkin vähän turhan iso mun makuuni :)

  Mua alkoi jotenkin huvittaa, kun luin tota tekstiä noista luomiväreille tarkoitetuista siveltimistä :D Siis noi kuulostaa kyllä todella oudoilta ja epäkäytännöllisiltä, erityisesti toi Eyeshadow Stipple Brush. En oo koskaan itse edes ajatellut, että tän tyylisiä siveltimiä voisi käyttää luomivärien levittämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, mä en halua käyttää sellaista sivellintä, mikä ei ole tuotteelle se paras mahdollinen. Siksi suurin osa näistäkin siveltimistä on hyvin vähällä käytöllä... Älä muuta sano noista luomivärisiveltimistä! Onneksi ne kuitenkin toimivat highlighterille, jotta eivät ole jääneet kokonaan käyttämättä. Mielummin olisin kyllä voinut hankkia pelkästään Elfin Small Stipple Brushin, niin ei olisi tullut kolmea turhaa sivellintä kaupanpäällisenä :D Olisin varmaan ostanutkin, jos tuota saisi iHerbistä irtonaisena.

   Poista
 3. E.l.f.in small sitpple brushia käytän usein peiteaineiden laitossa/tasoittelussa ja se toimii siinä hommassa oikein hyvin.

  Muutama isompikin stippling brush löytyy, mutta ainoa mistä tykkään on Iberon sivellin. Se on juuri sopivan kokoinen aurinkopuuterille ja poskipunalle sekä miellyttävän tuntuinen kasvoilla. Pari muuta (Gosh, e.l.f) ovat sitten liian isoja ja jotenkin karhean tuntuisia. Niitä ei olekaan tullut käytettyä lähes lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä! Kostutettu meikkisieni on mun suosikki peiteaineelle, mutta täytyy testata tuota Small Stipple Brushia. Täytyy myös tutkailla tuota Iberon versiota, jos siihen kaupassa törmään :)

   Poista
 4. En omista yhtäkään skunkkia! Joskus mietin että olisin hankkinut meikkivoiteelle skunkin, mutta BB ja Zoevan Buffer-sivellin on niin hyvät meikkivoiteelle että en koe tarvitsevani muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkaan ei usein tee edes mieli kokeilla uusia siveltimiä, jos olen jo löytänyt toimivan :)

   Poista

Kiitos!