8. heinäkuuta 2016

Edulliset Eyelinerit | Elf & NYX

Eyeliner lukeutuu omalla kohdallani yleensä siihen kategoriaan, että mitä halvemmalla pääsen, sen parempi. Suosin ihan juhlameikissäkin edullisia eyelinereita, koska en vaan halua pistää isoja summia rahaa johonkin niin nopeasti kuluvaan. Poikkeuksena sanottankoon, että rajauskynien kohdalla tykkään todella paljon Urban Decayn 24/7 Glide-On Pencileistä. Rajauskyniä pystyy kuitenkin teroittamaan, jolloin ne säilyvät hygienisinä ja itselläni ne kestävät muutenkin pitkään. Tässä tulisi arvostelua erilaisista edullisista eyelinereista Elfiltä ja NYXiltä.

Elf Shimmer Eyeliner Pencil

Nämä metallinhohtoiset rajauskynät kuuluvat Elfin edullisempaan dollarin linjaan. Itselläni on tästä metallinhohtoisesta rajauskynästä viiden kynän setti, jonka tilasin iHerbistä. Sävyjen kohdalla on valitettavasti vähän laadullista eroa. Kovinkaan pitkäkestoinen tämä kynä ei myöskään ole. Testasin mustaa ihan ripsirajan rajaukseen, mutta jättihän se viirun luomeen. Kuitenkin ottaen huomioon näiden kynien lähes ilmaisen hinnan, ei voi pahemmin valittaa. Itse ehkä jatkossakin suosin Urban Decayn rajauskynää usein käytettyjen värien kohdalla, mutta etenkin turkoosin rajauskynän kohdalla Elf ajaa asian hyvin.

Boldy Bronze on kaunis pronssinen metallinhohtoinen sävy. Tässä on pehmeä ja hyvin levittyvä koostumus. Twinkle Teal on upea turkoosi rajauskynä ja tässä on myös pehmeä koostumus. En käytä turkoosia rajauskynää kovinkaan usein, enkä siksi halua ostaa väristä kovinkaan hintavaa versiota. Nämä kaksi sävyä ovat ehdottomasti suosikkini ja omalla kohdallani setti oli hankkimisen arvoinen ihan näiden vuoksi, vaikkakin minulla on UD:n rajauskynästä tuota pronssista hyvin lähellä oleva sävy.

Plum Passion olisi upea sävy, mutta tässä on valitettavasti huonompi koostumus. Kuten sävykuvastakin näkyy, sävy ei ole samalla tavalla metallinhohtoinen kuin aikaisemmat, vaan siinä on isompia glitterhiukkasia. Lopputulos ei siis ole yhtä nätti ja lisäksi koostumus on kova ja huonosti levittyvä, eikä pigmenttiä meinaa irrota. Ihme on, jos tulen tätä kertaakaan käyttämään. Harmi, sillä sävy olisi kaunis, jos se vaan olisi samaa laatua kuin kaksi edellistä.

Hopeinen Gunmetal on taas samaa upeaa laatua kuin pronssinen ja turkoosi sävy. Omalla kohdalla sävy on vaan sellainen, jota käytän hyvin harvoin. Silloin harvoin kuin hopeita silmämeikkejä teen, teen ne todennäköisemmin luomiväreillä. Eiköhän tällekin joskus käyttöä tule. Musta Black Bandit on ihan jees. Se ei ole yhtä kauniin metallinhohtoinen kuin pronssinen, turkoosi ja hopea, vaan lopputulos on saman näköinen kuin violetissa sävyssä. Sävy on kuitenkin paljon Plum Passionia pehmeämpi ja pigmenttisempi.

Setillä on iHerbissä hintaa noin 3,5 euroa. Itse olen hankintaan oikein tyytyväinen. Kaksi sävyistä on todella upeita, kaksi on ihan jees ja ainoastaan yksi oli selkeä pettymys.

Elf Expert Liquid LinerExpert Liquid Liner kuuluu Shimmer Eyeliner Pencilin tavoin Elfin edullisempaan linjaan ja näitä sai iHerbistä ennen reilulla eurolla per kappale, mutta enää siellä taitaa olla ihan jämäsävyjä jäljellä. Noh, ehkä ihan hyvä niin, sillä ei näissä ihan kauheasti kehumista ole. Okei, ainoastaan yksi sävy on ihan oikeasti huono, mutta eivät muutkaan mitään must-have -eyelinereita ole. Eyeliner pysyy ihan hyvin ja pidän sen pitkästä ja ohuesta harja-applikaattorista, mutta näissä on aika suurta laadullista vaihtelua.


Coffee on ehdottomasti surkein sävy koko eyelinerista. Tästä ei vaan lähde pigmenttiä. Harmi, sillä ruskealle eyelinerille olisi varmasti monella käyttöä. En sitten tiedä, onko mulla joku maanantaikappale, vai onko tämä sävy oikeasti näin huono.

Plum on ehkä suosikkini tämän eyelinerin sävyistä. Toisin kuin Coffeessa, tässä sitä pigmenttiä on. Sävy on kaunis tumma luumu. Tämä on ainut eyelinerin sävy, jonka varmaan ostaisin uudelleenkin.

Silveriä en ole käyttänyt kertaakaan, joten en osaa sanoa, miten se käyttäytyy luomella. Swatchina se on kuitenkin ihan ok. Sävyssä on kaunis metallinhohto ja hyvä pigmentti, mutta kuivuessaan se lohkeilee vähän. Itse saatan käyttää hopeaa eyelineria ehkä kerran vuodessa, jolloin tämä kyllä ajaa asian.

Copper on hauska sävy. Se on täysin läpikuultava eyeliner kultaisilla glittereillä. Glitterhiukkaset ovat melko isoja ja saattavat levittyä luomelle vähän epätasaisesti. Urban Decaylla on ainakin laadukkaampi versio vastaavasta, jos oikein innostun kultahileitä meikkiini viljelemään eyelinerin kanssa. Toistaiseksi tämä Elfin eyeliner kyllä kelpaa.

Kaksi viimeistä swatchia ovat tuotteesta, josta kerron alempana.

Mulla menee vähän kausittain se, millaisesta eyelinerista tykkään. Käytin vuosikausia nestemäistä eyelineria, mutta jonkin aikaa sitten käytin lähinnä tällaista geeli/kermarajausta. Tämän tyyppisessä rajauksessa on hyvät ja huonot puolensa. Itse koen geelirajauksen olevan nesterajausta helpompi saada täydelliseksi. Huono puoli geelirajauksessa on taas se, että siihen käytettävä sivellin pitää pestä todella usein. Itse pesen ihan joka käyttäkerran jälkeen, sillä siveltimeen kuivunut massa hankaloittaa työskentelyä todella paljon. En jaksa pestä siveltimiäni päivittäin ja siitä syystä olenkin viime aikoina suosinut taas nestemäistä rajausta. Tämä Elfin Creme Eyeliner on kuitenkin paras testaamani geelirajaus. Aiemmin kokeilemani (okei, vain Maybelline ja TBS) jättivät mulla poikkeuksetta kamalan viirun luomeen.

Elf Creme Eyeliner kuuluu merkin kalliimpaan Studio-linjaan ja se maksaa iHerbissä vajaat 3 euroa. Kuten ylemmästä swatch-kuvasta näkee, tästä ei tule ihan pikimustaa yhdellä kerroksella. Rajauksen pitäisi antaa kuivua ennen toisen kerroksen laittamista, jotta siitä tulee oiekasti musta. Tuo on ainut valittamisen aihe tästä rajauksesta omalla kohdallani. Väri on todella pigmenttistä ja se levittyy kauniisti. Kuivuessaan eyeliner ei ainakaan mun kohdalla leviä luomeen eikä kulu pois. Yleensä mun mielestä halpojen meikkituotteiden mukana tulevat siveltimet ovat surkeita, mutta tämän eyelinerin siveltimestä tykkään oikeasti. Sivellin on todella ohut, joten sillä saa tarkkaa jälkeä.

NYXin Liquid Linerit


NYXillä on melko paljon eyelinereita valikoimassa, mutta itse olen toistaiseksi tutustunut näihin Liquid Linereihin. Tykkään näistä sen verran paljon, että enpä tällä hetkellä koe pahemmin tarvettakaan testailla uusia eyelinereita. Eyelinerit ovat todella pigmenttisiä ja ne pysyvät hyvin. Itse pidän myös näiden kapeasta harja-applikaattorista, sillä tällaisella saa todella tarkaa ja kapeaa jälkeä. Yksi Liquid Liner maksaa Sokoksella 8,50 € ja se on mielestäni oikein kohtuullinen hinta näin hyvälle eyelinerille. Tai sanotaan niin, ettei tulisi mieleenkään pulittaa rajausväristä kahtakymppiä tai enemmän, kun edullisesti saa näin hyvän.


Matte Liquid Liner on nimensä mukaan ihan mattaisen musta eyeliner. Vinyl Liquid Linerissa on taas upea valoa heijastava pinta. Molemmilla näistä on paikkansa mun meikeissä, mutta lähikuvia lukuunottamatta ei näiden eroa silmämeikissä juuri huomaa. Itse tykkään molemmista ja riippuu ihan fiiliksestä, kumpaa käytän. Tuskinpa tosiaan näitä tulen ihan heti pois vaihtamaan, sen verran paljon näistä eyelinereista pidän!

White Liquid Liner on taas nimensä mukaan valkoinen eyeliner. Verrattuna mustiin väreihin tämä levittyy ehkä vähän epätasaisemmin, mutta kaunista jälkeä tälläkin saa. Itselläni tämä on jäänyt miltein kokoaan käyttämättä, täytyykin ottaa asiaksi kuvata edes yksi meikki tätä käytten kesän ajalta. Itse eyelinerissa ei ole mitään vikaa, mutta näin erikoiset eyelinerit eivät vaan ole tyypillisiä mulle. NYXillä on myös kirkkaan värisiä Vivid Bright eyelinereita, jos haluaa hurjastella rajaujsen kanssa.

Ovatko eyelinerit sulla panosta vai pihistä osastoa? :)

2 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus! Mä oon miettinyt ton Elfin Shimmer Eyeliner Pencil setin tilaamista ja periaatteesa tohon hintaan sen kyllä voisi tilata, vaikka kaikki sävyt ei ilmeisesti kovin hyviä olekaan :) Mä tilasin iHerbistä ton Elfin kermarajauksen ja se oli tosi helppokäyttöistä, mutta valitettavasti levisi mulla päivän aikana aika ikävästi :/ Tosin se pahin leviäminen tapahtui siinä vaiheessa, kun menin pelaamaan lentopalloa kavereiden kanssa, eli eiköhän tota tule vielä käytettyä, mutta sellaisina päivinä, kun ei oo tiedossa mitään urheilua :D Jonkin verran se levisi jo sitä ennen, mutta toisaalta niin leviää NYXinkin geelirajaukset. Voisin ostaa ton NYXin Vinyl Liquid Linerin testiin! Tykästyin hurjasti Essencen vähän vastaavaan, josta tuli myös tollanen valoa heijastava lopputulos :)

  Eyelinerit on mullekin vähän sellasia, että haluaisin päästä niiden kanssa mahdollisimman halvalla. Mä käytän sellaista kuitenkin lähes päivittäin, joten niitä myös kuluu aika kovaa tahtia enkä sen vuoksi halua maksaa älyttömiä summia sellaisesta. Tai no, mä käytän melko vähän mitään värikkäitä rajauskyniä, joten ne nyt ei kulu kovinkaan nopeasti mulla, mutta ihan perus mustat nestemäiset eyelinerit kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan violetti sävy oli Elfin setistä selkeä pettymys, muuten nuo kynät ovat oikein hyviä :) Ikävä kuulla, että Elfin eyeliner ei pitänyt. Mulla se on kyllä kestänyt oikein hyvin, verrattuna aikaisemmin testaamiisi eyelinereihin, jotka tarttuivat luomeen tekemättä mitään :D NYXin Liquid Liner on ihana! Mun täytyykin pitää mielessä tuo Essence :)

   Sama täällä! Mä en ihan päivittäin nestemäistä eyelineria käytä, mutta nopeasti ne kuluvat silti. En tosiaankaan halua muutaman kuukauden välein laittaa monta kymppiä johonkin eyelineriin, kun on niin paljon kaikkea muutakin ostettavaa :D

   Poista

Kiitos!