20. maaliskuuta 2017

Blogger Recognition Award | Tunnustus Blogilleni

Blogeissa on viime aikoina kiertänyt tämä Blogger Recognition Award -haaste ja itsekin olen saanut haasteen muistaakseni viideltä bloggaajalta, joten munkin on aika ottaa osaa tähän.


Tunnustuksen idea on seuraava:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajiksi

Kuinka aloitin bloggaamisen? 

Olin ollut kiinnostunut bloggaamisesta jo vuosia ja olin aloittanutkin kirjoittamaan blogia monta kertaa. Blogini painottuivat joko muotiin, lifestyleen tai urheiluun, mutta ne olivat hyvin lyhytikäisiä. Vaikka tykkäsin kirjoittaa ja lukea muiden blogeja, oli mun silti vaikea sitoutua oman blogin pitämiseen. Innostus bloggaamisen vahvistui, kun kihlauduimme mieheni kanssa ja aloin lukea hääblogeja. Musta paljastui pieni häähullu ja halusin purkaa innostustani oman blogin kautta. Hääblogi oli todella tärkeä osa mun elämää vuonna 2014, mutta kun olimme menneet naimisiin ja kaikki sanottava sanottu blogin puolella, päätin laittaa pillit pussiin. Hääblogin aikana bloggaamisesta oli tullut mulle tärkeä ja rakas harrastus. Nautin niin postausten kirjoittamisesta kuin muiden blogien lukemisesta. Lopetettuani blogin pitämisen mulla oli vähän tyhjä olo. Kaipasin bloggaamista, mutten tiennyt millaista blogia haluaisin pitää. En edes tiennyt millaisia blogeja halusin lukea.Mä en rehellisesti sanottuna muista tarkalleen, että mistä idea kauneusblogiin lähti. Ennen blogiaikoja olin hyvin "tavallinen" kauneudenhoitaja ja meikkaaja. Mulla oli omat turvalliseksi todetut tuotteet ja meikkityyli, eikä uuden kokeilu paljon kiinnostanut. Muistaakseni sain innostuksen meikkaamiseen Youtuben kautta. Halusin oppia meikkaamaan paremmin ja aloin katselemaan meikkivarastojani sillä silmällä, että se kaipaisi vähän täydennystä. Niinpä perustin kauneusblogin, muistaakseni hetken mielijohteesta.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille

1. Ole oma itsesi

Kaikkia et voi miellyttää kuitenkaan, joten miksi edes yrittää? Itse myönnän liian usein miettiväni sitä, mitä muut ajattelevat, mutta olen oppinut ottamaan rennommin asian suhteen. Mikäli aloitat bloggaamisen, on hyvin todennäköistä, että tulet jossain kohtaa saamaan ilkeitä kommentteja. Kauneusblogeissa näitä onneksi näkee todella harvoin, Youtubessa sitten vähän useammin. Jostain syystä jotkut ihmiset ovat ilkeitä ihan ilkeilyn vuoksi ja olen myös huomannut monien suomalaisten sanovan asiallisenkin kritiikin todella negatiiviseen ja piikittelevään sävyyn rakentavan palautteen sijaan. Älä välitä näistä, vaan keskity mielummin saamiisi positiiviisin kommentteihin! Paljon useampi ihminen arvostaa sinua enemmän aitona itsenäsi, kuin muiden kopiona tai muita mielistelevänä! Jos tykkäät luonnollisesta meikistä, meikkaa luonnollisesti! Jos tykkäät voimakkaasta meikistä, meikkaa ihan niin voimakkaasti, kuin haluat! Sama koskee blogiasi. Kirjoita sinua kiinnostavista asioista omalla tavallasi. Itse esimerkiksi kerron mielipiteeni tuotteista hyvinkin suoraan, on kyse sitten hyvästä tai huonosta tuotteesta. Joskus saatan antaa negatiivisen arvion jonkun toisen suosikkituotteesta, mutta eipä kukaan ole ainakaan sanonut loukkaantuvansa siitä, etten kyseisestä tuotteesta pidä. Se on vain kosmetiikkaa ja kaikki ei voi toimia kaikilla :)

"Instameikki" on mun juttu, vaikka kaikki eivät siitä pidäkään :)

2. Älä ota liikaa paineita

Bloggaamisesta ei kannata ottaa liikaa paineita. Itse olen oppinut tämän kantapään kautta. Joskus olen pitänyt liian tiukkaa postausaikataulua ja koko bloggaaminen on alkanut tuntua raskaalta taakalta, jolloin en enää jaksa blogata. Näin kävi viimeksi joulun alla, kun olin kiireinen muutenkin. Sain joulukuussa julkaistua vain muutaman postauksen ja nekin väkisin vääntämällä, enkä oikein jaksanut lukea muidenkaan blogeja. Bloggaamisen pitäisi olla mukavaa puuhaa ja mielestäni siitä on ihan turha stressata, ellei se oikeasti ole työsi (aika harvinaista Suomessa). Toinen juttu, mistä ei kannata stressata ja ottaa paineita, on blogin lukijamäärä. Sama pätee Youtube-kanavaan, mikäli teet videoita. Oman blogin lukijamäärää on ihan turha vertailla muiden blogeihin, koska blogisi on ainutlaatuinen ja se näyttää juuri sinulta. On mahtava juttu, jos joku saa mun blogista jotain irti ja haluaa sitä lukea, mutta loppupeleissä teen tätä itseäni varten: purkaakseni omaa innostustani kosmetiikkaan. Yleensä siinä vaan käy niin, että samanhenkiset bloggaajat löytävät toistensa blogeihin :)

3. Yhteydenpito lukijoihin/kanssabloggaajiin

Bloggaaminen on mulle niin paljon enemmän, kuin oman blogin kirjoittamista. Kauneusblogimaailma on ihana yhteisö, jonka jäsenet tsemppaavat ja kannustavat toisiaan. Itse ilahdun aina saamistani kommenteista ja haluan myös jättää kommentteja muiden blogeihin. Positiivinen kommentti ilahduttaa bloggaajaa ja lisäksi kommentin kautta uudet lukijat saattavat löytää omaan blogiin. Joka ikistä muiden postausta ei suinkaan tarvitse ja ehdi kommentoida, mutta itseä kiinnostaviin postauksiin kannattaa jättää kiva kommentti :) Ja yksi mikä on mielestäni todella tärkeää, on kommentteihin vastaaminen. Jos kommentoin jonkun muun blogia, mutta en koskaan saa vastausta kommenttiini, mulle tulee fiilis, ettei kommentillani ole merkitystä bloggaajalle. Olen itseasiassa lopettanut joidenkin blogien lukemisen ihan siksi, ettei bloggaaja koskaan vastaa kommentteihin. Toki ymmärrän, että joskus on kiire ja kommentteihin vastaaminen jää, mutta itse vastaan kommentteihin viimeistään ennen seuraavan postauksen julkaisua.


Toki tulee myös meikkaltua luonnollisemminkin, vaikka näistä meikeistä harvemmin otan kuvia.

Mainitse ja linkitä blogi, joka nimesi sinut

Olen tosiaan saanut tämän haasteen viideltä eri bloggaajalta, kiitos kaikille teille haasteesta! <3 Bloggaajat siinä järjestyksessä, missä olen ottanut haasteen vastaan:

Rabbit Glow -blogin Eeva haastoi minut ensimmäisenä jo viime vuoden puolella. Eeva on ainut tietämäni täysin eläinkokeeton ja vegaaninen suomalainen kosmetiikkabloggaaja, joten blogi on yksi suosikeistani!

Seuraavaksi sain haasteen Smoky Eye Candy -blogin Sannalta. Pidän erityisesti Sannan suorasta ja rehellisestä tavasta kertoa tuotteista. Sanna tekee myös todella kivoja haasteita blogissaan!

Sain haasteen myös Purkit & Purnukat -blogin Vanilliinilta. Blogissa on hyviä ja kattavia arvosteluita.

Seuraavaksi mut haastoi Lipstick Love -blogin Linda. Lindan blogia olen seurannut oman blogin aloittamisesta saakka ja luen läpikotaisin lähes jokaisen postauksen. Lindan blogista löytää kattavia tuotearvosteluja, kauniita tuotekuvia ja upeita meikkikuvia!

Viimeisenä mut on haastanut Neiti Minttukihara -blogin Nella. Nellan blogista löytyy nykyisin lähes pelkästään eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja hyviä tuotearvosteluja. Nella opiskelee estenomiksi ja kertoo välillä opinnoistaan blogissaan, mikä on ihan supermielenkiintoista!

Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Mä lintsaan kyllä vähän ja haastan vain viisi bloggaajaa, koska olisin itse haastanut viisi mut haastanutta. Yhteensä kymmenen blogia tässä tulee mainittua nyt kuitenkin :D

Divine - Idan blogista löytyy kattavia tuotearvosteluja, mielenkiintoisia ja vaihtelevia postauksia sekä omasta mielestäni ehkä kaikkein kauneimmat kuvat. Ida on jo valmistunut estenomi ja hän kertoo välillä blogissaan koulussa opittuja mielenkiintoisia asioita.

High & Light - Myös Henna on estenomiopiskelija ja hän kirjoittaa välillä todella mielenkiintoisia postauksia aiheeseen liittyen. Muutenkin Henna tekee kattavia tuotearvioita kauniilla tuotekuvilla varustettuna.

Kivipuuteri - Maijan blogista löytyy myös upeita kuvia ja mielenkiintoisia tuotearvioita. Maija kirjoittaa erityisen paljon luonnonkosmetiikasta, johon mun pitäisi tutustua paremmin.

Sinistä pintaa - Hellin kirjoittaa paljon vegaanisesta kosmetiikasta, mikä kiinnostaa itseäni. Lisäksi blogista löytyy todella mielenkiintoisia ja onnistuneita pannuprojekteja!

The Diary of a Shopaholic - Marin blogista löytyy kaikkein ihanimmat meikkiuutuudet - myös ne, jotka ovat vähän hankalammin saatavilla Suomeen. 

16 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä oot kirjoittanut :) Toi vuorovaikutus lukijoiden ja muiden bloggaajien kanssa on kyllä tosi tärkeää. Varsinkin alussa, kun on on juuri sen bloggaamisen aloittanut, omalle blogille saa niitä kävijöitä ja lukijoitakin helpommin, kun jaksaa kommentoida muiden postauksia. Tosin mua ärsyttää suunnattomasti, kun jotkut selkeesti vaan mainostaa kommenteissa omaa blogiaan ja niistä näkee, ettei kommentoija ole koko postausta edes lukenut. Parhaimmassa tapauksessa täysin sama kommentti voidaan laittaa 10 eri blogiin ja lopussa on totta kai se linkki omaan blogiin :D

  Mä oon myös lopettanut vuosien saatossa aika monenkin blogin lukemisen, kun bloggaaja ei oo vastannut kommentteihin. Tosiaan aina sitä ei ehdi tehdä heti ja kyllä mullakin se vastaaminen välillä venyy, mutta ehdottomasti haluan kaikkiin saamiini kommentteihin vastata ja pyrin tekemään niin ennen seuraavan postauksen julkaisua :) En mä jaksa käyttää aikaani kommentoimalla tai edes lukemalla sellaista blogia, jonka kirjoittajaa ei mun tai muiden kommentit kiinnosta pätkän vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon muuten samaa mieltä tuosta oman blogin mainostamisesta. Sen nyt vielä ymmärtää, jos sen linkin jättää ihan kunnollisen kommentin perään. Mutta pelkkä "Hyvä postaus!" ja linkki blogiin ei todellakaan saa mua vierailemaan blogissa. Sen sijaan jos kommentti on jätetty itselleni uusilla blogger-tunnuksilla ilman sitä linnkiä, klikkaan yleensä tunnusta ja käyn kurkkaamassa mahdollisen blogin :)

   Samaa mieltä! Pääasia on se, että vastaa kommenteihin, vaikkei sitä tee samalla sekunnilla. Itse olen todennut mulle sopivimmaksi ajankohdaksi vastata kommentteihin juuri ennen seuraavan postauksen julkaisua, koska silloin ainakin suuri osa lukijoista, jotka haluavat kommentoida, ovat jo ehtineet jättää kommentin. Lisäksi kun lukijat näkevät, että multa on tullut uusi postaus, he tietävät myös käydä katsomassa vastauksen edelliseen kommenttiin. Oon myös huomannut, että sä vastaat yleensä juuri ennen seuraavaa postausta ja mun mielestä on kiva käydä kurkkaamassa se vastaus ennen uuden postauksen lukemista :)

   Poista
 2. Olipa tää postaus kiva lukea :) Erinomaiset ohjeet (muillekin kuin aloitteville) bloggaajille. Hääkuva on upean idyllinen, koska tunnustaudun syksyihmiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Mä vihasin syksyä aiemmin enkä nähnyt meneväni naimisiin muuten kuin kesällä :D Meille tuli sitten kiire päästä naimisiin ja niin vain syksy valikoitui vuodenajaksi. Nykyisin tykkään kyllä syksystä todella paljon ja talvi sen sijaan on se vuodenaika, josta välitän vähiten :)

   Poista
 3. Mä taidankin alkaa kirjoittamaan omaa tekstiä tästä tunnustuksesta. Mullakin on välillä ollut kausia, jolloin bloggaaminen ei innostanut yhtään. Oma blogi tuntui kehnolta verrattuna muihin, mutta onneksi nämä fiilikset meni kuitenkin ohi. Vaikka teen joka päivä jotain blogihommia, niin silti tauko tekee välillä hyvää enkä avaa bloggeria lainkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita ihmeessä, näitä on todella hauska lukea! :) Mulla on ollut noita samoja fiiliksiä välillä ja sama koskien Youtube-kanavaani, mutta onneksi nykyisin noita ei tule. Sen sijaan olen ylpeä siitä, että blogini näyttää juuri multa eikä keltään muulta :) Tauko on kyllä joskus paikoillaan, koska blogihommat oikeasti ovat osa päivittäistä elämää. Vaikkei avaisikaan bloggeria, tulee mun kuitenkin esim. meikkaillessa mietittyä, että mitä tuotteita pitää arvosteluja varten testailla.

   Poista
 4. Kiitos kovasti haasteesta ja tunnustuksesta :) Oon saanut tän kanssa muutaman kerran aiemminkin jo silloin kun viimeksi pyöri, niin ehkä nyt olisi aika ottaa tämä jo tekeille.

  VastaaPoista
 5. Kiitos palkinnon saamisesta ja ihanista sanoistasi! <3 Sait kyllä hymyn mun huulille pitkäksi aikaa! :)

  Todella hyvät vinkit, jotka sopivat jo pidempäänkin bloganneelle! Itsellä unohtuu välillä varsinkin se, ettei blogista kannata ottaa paineita, sillä sen kuuluisi olla mukava harrastus :)

  Mustakin on ihana tämä kauneusbloggaajien oma yhteisö :) On kiva, vaikkei tuntisi keskenään henk.kohtaisesti, mutta voi silti jakaa kommentteja keskenään :)

  Täytyy ihmeessä mennä lukemaan hääblogiasi, sillä omienkin häiden suunnittelu alkaa olla pian ajankohtaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3

   Sitä juuri, mulle tämä on harrastus ja haluan sen olevan kiva juttu, eikä taakka :)

   Täällä on kyllä ihana ilmapiiri, vähän samanlainen, mitä hääblogeissa. Aiemmin kun luin lifestyle- ja fitnessblogeja, niissä oli paljon enemmän ilkeitä kommentteja jostain syystä. Kauneusblogeissa niitä näkee onneksi hyvin harvoin :)

   Käy ihmeessä kurkkaamassa Huomaan tosin nykyään, että olen kirjoittajana kehittynyt vähäsen noista ajoista. Välillä tulee ihan nolo olo, kun lukee postauksia tuolta ajalta :'D Mutta kannattaa muutenkin tutustua hääblogien maailmaan, siellä on todella ihana ja kannustava ilmapiiri. Tsemppiä häiden suunnitteluun! :) Morsiusaika oli ehdottomasti yhtä mun elämän parasta aikaa, siitä kannattaa nauttia täysin rinnoin! <3

   Poista
 6. Kiva kun tartuit haasteeseen ja hyviä vinkkejä sulla. Etenkin nuo ilkeiden kommenttien käsittelyt ja oman jutun löytäminen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tässä meni, mutta onneksi sain haasteen tehtyä :D

   Poista
 7. Tällaisen postauksen olisin halunnut lukea aloittelevana bloggarina. :) Mä kärsin välillä writer's blockista ja postauksia ei tunnu syntyvän. Ja sitten stressaan.. Ehkä mä kuvittelen, että jos en ole postannut viikkoon, kaikki lukijat ovat hävinneet. Olen kuitenkin huomannut, että on parempi olla kirjoittamatta mitään ja odottaa sitä inspiraatiota, kuin vääntää juttua väkisin. Nykyään jätän suosiolla kirjoittamatta, jos mulla on huono päivä tai kiire. Tämä on kuitenkin "vain" harrastus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee stressaaminen niin päin, että postausideoita on pilvin pimein, mutta aika ei aina riitä. Sitten koitan saada postauksia ulos joka päivä, jolloin bloggaus alkaa tuntua pakkopullalta :D Totta, parempi kirjoittaa silloin, kun bloggaus tuntuu kivalta ja on inspiraatiota kirjoittaa. Toki joskus saan pakottaa itseni näppäimistön ääreen, mutta yleensä innostun kirjoittamisesta saman tien. Vähän sama homma kuntosalin kanssa. Jos tekstiä ei yrittämälläkään lähde, on parempi yrittää uudelleen seuraavana päivänä :)

   Poista
 8. Kiitos paljon tunnustuksesta! <3

  Mulla on ihan sama homma, että postausideoita löytyy vaikka millä mitalla, mutta ei aikaa niiden toteuttamiseen. Nytkin on ollut aika kuiva kausi blogin kanssa kun on ollut pakko keskittyä opiskeluun ja töihin. Toi on kyllä ihan totta, että ei kannata ottaa liikaa paineita, mullekin tää on "vaan" harrastus ja silti välillä ressaan ihan liikaa ja sit se ajautuu just siihen että otan ihan suosiolla vähän etäisyyttä. Kun muu elämä painaa päälle niin blogi on kyllä yks niistä asioista joista yleensä ensimmäisenä karsii, kun se kuitenkin on vapaaehtoista :D Oon yrittänyt ajatella, että ehkä se on parempi sitten tehdä vähemmän postauksia enemmällä vaivalla, kuin hutaista monta postausta viikossa, vaikka välillä on hirveen syyllinen olo jos saa aikaan vaan sen yhden postauksen per viikko, jos sitäkään :D

  Pitääkin toteuttaa tämäkin haaste (kunhan ehdin :D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, oot kyllä kaikki tunnustukset ansainnut! <3

   Bloggaamista ei kyllä kannata stressata, ettei se ala tuntumaan epämiellyttävältä. Mulla käy vähän väliä nykyisin niin, että asetan ensin itselleni aikataulun postausten tai videoiden julkaisuun, mutta sitten se oikea julkaisu venähtää päivätolkulla. Aiemmin olisin ottanut hirveät paineet asiasta, mutta nykyisin osaan ottaa rennommin. Kyllä se blogi täällä pysyy, eivätkä lukijatkaan välttämättä kerkeä joka päivä lukea postausta tai katsoa videota :)

   Innolla odottelen sun versiota tästä :)

   Poista

Kiitos!