29. maaliskuuta 2017

Suuri kauneuskysely


Blogeissa on viime aikoina kiertänyt tämä suuri kauneuskysely, joka on lähtöisin Bette Boxin asiakkailleen lähettämästä kyselystä. Blogimaailmaan haasteen laittoi liikkeelle Maria Maria Glow -blogista. Mä rakastan erilaisiin kysymyksiin vastaamista, joten päätin ottaa tähän osaa.

Värikosmetiikka
Suosikki meikkibrändi

Haastava kysymys! Lähdin miettimään omalla kohdalla suosikkimerkkiä siltä kannalta, että jos saisin valita loppuelämäksi vain yhden merkin meikit, minkä merkin valitsisin. Vastaisin Urban Decay, sillä heidän tuotteet ovat todella laadukkaita ja heiltä löytää kaikki tuotteet pohjustajasta meikinkiinnityssuihkeeseen, toisin kuin monilta muilta eläinkokeettomilta merkeiltä.

Muitakin suosikkimerkkejä multa löytyy. High End kosmetiikasta Urban Decayn lisäksi suosikkejani ovat Too Faced, theBalm ja Anastasia Beverly Hills. Mulla on kyseisiltä merkeiltä monia suosikkituotteita, mutta heidän valikoima ei ihan vedä Urban Decaylle vertoja. Edullisesta kosmetiikasta suosikkimerkkejäni ovat NYX, Elf ja Essence. Kaikki merkit tekevät hinta-laatusuhteeltaan loistavaa kosmetiikkaa ja valikoima on laaja. Myös ColourPop ansaitsee tunnustuksen, vaikka kaikki heidän tuotteet eivät ole mulle sopineet. Pari heidän huulipunaansa ovat kuitenkin aivan huippuja ja sävyvalikoima on vertaansa vailla!Tuotteeni suosikkimerkiltä

Suosikki meikkivälinebrändi?

Jos saisin taas valita vain yhden merkin, valitsisin ehdottomasti Sigman, koska heidän valikoimastaan löytyy varmasti joka ikinen tarvittava sivellin meikin tekemiseen. Plus kaikki heidän siveltimensä ovat  laadukasta synteettisiä  karvaa ja merkki on eläinkokeeton. Myös Real Techniques ja Ecotools ovat suosikkejani, sillä he tekevät hinta-laatusuhteeltaan loistavia siveltimiä ja mulla on hg-siveltimiä kummaltakin merkiltä. Silmämeikkisiveltimissä edullisempien merkkien valikoima ei vaan valitettavasti ihan vedä vertoja Sigmalle ja vastaaville hintavammille merkeille.
Mitä värikosmetiikkatuotteita käytät arkimeikissäni?

Tämä vähän riippuu, sillä mä en tee joka päivä samanlaista meikkiä. Teen vuorotyötä ja usein meikkaan iltavuoroon ja välillä vapaapäivinä huomattavasti enemmän, kuin aamuvuoroon. Joskus toki meikkaan vapaapäivinä vähän tai en ollenkaan, mutta varsinkin videointipäivinä tälläydyn ihan kunnolla. Kevyen ja voimakkaamman arkimeikin erottaa se, että en meikkaa silmiä sen kummemmin kevyempänä meikkipäivänä. Meikkipohja on kutienkin suunnilleen sama. Seuraavia meikkejä käytän arkimeikissä, suluissa voimakkaamman arkimeikin meikit:
pohjustaja, meikkivoide/cc-voide, peiteaine, silmänaluspuuteri, kiinnityspuuteri,
kulmakynä, kulmageeli, kulmapuuteri, 
luomivärinpohjustaja, (luomiväri), (kajal/eyeliner), ripsiväri, (irtoripset), kajal vesirajaan

aurinkopuuteri ja/tai varjostusväri, poskipuna, highlighter,
huulimeikki: yleensä rajauskynä + kiilto/puna, joskus pelkkä kiilto tai sävyttävä huulivoide
meikinkiinnityssuihke

Eilisen arkimeikin meikit


Mitä kosmetiikkaa sinulla on laukussasi mukana?
Kivipuuteri + sivellin, vesirajakynä, päivän huulimeikit + välillä hajuvesi ja käsirasvaa
Millaista meikkivoidetta käytät?
Vaihtelee ihon kunnon sekä päivän mukaan. Mikäli iho on hyvässä kunnossa, käytän usein arkisin suhteellisen kevyttä meikkivoidetta. Epäpuhtaalla iholla ja ilta/juhlameikissä käytän kuitenkin aina melko peittävää meikkivoidetta. Käytän lähinnä nestemäisiä meikkivoiteita, joskus myös voidemaisia. Puuteriset meikkipohjat eivät ole mun juttu.Suosikkimeikkivoiteeni, kummatkin peittävät ja pysyvät hyvin!


Miten levität meikkivoiteen?
Joko kostutetulla meikkisienellä (RT Miracle Sponge) tai kabukimaisella siveltimellä (RT Expert Face Brush tai Sigma F80)
Kuinka montaa värikosmetiikkatuotetta käytät arkimeikissä?
Minimissään noin 15, maksimissaan yli 20
Kuinka montaa värikosmetiikkatuotetta käytät juhlameikissä?
Suunnilleen yhtä monta, kuin voimakkaassa arkimeikissä. Ero arkena ja juhlana ei ole tuotteiden määrässä, vaan meikin voimakkuudessa. Arkisin käytän neutraalimia sävyjä, vaikka montaa tuotetta käytänkin.

Arkimeikki vs juhlameikki

Ihonhoito
Suosikki ihonhoitobrändi?
Okei, mietin tätä taas siltä kannalta, että minkä brändin valitsisin, jos pitäisi valita vain yksi. Kyllä mä sanoisin The Body Shop, koska heillä on monipuolinen valikoima tuotteita eri ihotyypeille, hinnat ovat kohtuulliset, saatavuus hyvä Suomessa ja merkillä on Leaping Bunny Sertifikaatti.

Pakko kuitenkin antaa tunnustus myös iHerbissä saatavilla oleville Andalou Naturalsille ja Acure Organicsille. Molemmilla on hyvä valikoima edullista, mutta laadukasta kosmetiikkaa. Mulla on suosikkituotteita kummaltakin merkiltä. Ja molemmat ovat TBS:n tavoin Leaping Bunny sertifikoituja! 
Kuinka montaa kasvojen hoitotuotetta käytät aamuin ja monta illoin?
Aamuisin 5 (pesuaine, kasvovesi, seerumi, sy-voide, kosteusvoide)
Iltaisin vähintään 2 (pesuaine ja yövoide). Pyrin tekemään "täyden rutiinin" iltaisin, mutta joskus olen niin väsynyt, etten jaksa. Silloin pesen vain meikit pois ja lätkäisen voidetta päälle.Tän hetken aamurutiini


Mitä kasvojen hoitotuotteita käytät vähintään kerran viikossa?
Puhdistusaine, kasvovesi, seerumi, sy-voide, kosteusvoide, yövoide, kuorinta-aine, kasvonaamio. Tuotteet vaihtelevat ihon kunnon ja vuodenajan mukaan hyvinkin radikaalisti, koska mulla on sekaiho.
Mitä vartalon hoitotuotetta käytät vähintään kerran viikossa?
Suihkugeeli, höylä, karvanajoaine, vartalovoide, dödö. Kesällä tähän tulee mukaan itseruskettava.
Mitä käsienhoitotuotteita käytät vähintään kerran viikossa?
Rasva, kynsilakka, kynsilakanpoistoaine

Muut

Suosikki hiustenhoitobrändi?
Varmaan Paul Mitchell, jos on pakko valita. Mulla on heiltä eniten tuotteita ja monta hg-tuotetta. Toisaalta ruotsalainen Maria Nila on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän ja saattaa hyvin nousta suosikikseni!Suosikkituotteita hiusten hoidossa ja muotoilussa


Mitä hiustenhoitotuotteita käytät vähintään kerran viikkossa?
Shampoo, hoitoaine, hopeashampoo, naamio, jätettävä hoitoaine (käytän hiusseerumia tähän)
Mitä hiusten muotoilutuotteita käytät vähintään kerran viikkossa?
Kuivashampoo, hiuslakka, muotovoide föönauksen alle, tyvikohottaja, lämpösuojasuihke
Kuinka montaa hiustuottetta käytät vähintään kerran viikossa?
11
Suosikki kynsilakkabrändi?
Essence !!! Huikea valikoima laadukkaita lakkoja lähes ilmaiseksi. Ainoa valittaminen essencen lakoissa on se, että ne eivät ole maailman pitkäkestoisimpia.  Mua ei kylläkään haittaa, koska tykkään vaihdella kynsilakkaa usein. Voisin oikeasti nähdä itseni käyttävän pelkästään essencen lakkoja loppuelämäni ajan.


Suosikkikynsilakka! Halpa, laaja sävyvalikoima, hyvä pigmetti, kuivuu nopeasti!

Suosikki tuoksubrändi?
Tämä on ehkä vaikein kysymys, koska eläinkokeettomia hajuvesibrändejä ei juuri ole. Suosikkituoksuni on Boholta ja voisin nähdä eläväni kyseisellä tuoksulla loppuelämäni ajan. Toisaalta jos mietttii valikoimaa, monmipuolisuutta ja saatavuutta, valitsisin The Body Shopin.
Missä kauneushoidoissa olet käynyt viimeisen 3 kuukauden aikana?
Kampaajalla. Muut kauneushoidot eivät vaan kiinnosta. En tiedä lasketaanko solariumia kauneushoidoksi, mutta ajattelin huhtikuun alussa käydä 2-3 kertaa ottamassa vähän pohjaa itseruskettavia varten (Aiemmin kävin viikoittain, mutta terveyssyistä en uskalla enää. Muutama kerta vuodessa ei kuitenkaan saa syöpää aikaan, eikä vanhenna radikaalisti).
Minkä verran sinulla menee rahaa kosmetiikkaan kuukaudessa?
En ole koskaan laskenut tätä, mutta arvioisin keskimäärän olevan 200-300 euroa. Viimeisen parin kuukauden aikana määrä on ollut vähän pienempi, koska olen yrittänyt hillitä ostojani. Joskus kuitenkin tulee tuhlailtua kunnolla ja summa saattaa olla reippaasti tuon yli.


Kolme yleisintä kosmetiikan ostospaikkaasi?
iHerb ja Sokos ovat selkeästi muiden yläpuolella. Kolmas ehkä Tokmanni, koska ostelen essenceä jonkin verran. Vaihtelen aika paljon verkkokauppoja sen mukaan, mitä brändejä milloinkin haluan ostaa.
Mikä on kallein kauneudenhoitotuotteesi ja paljon se maksoi?
ABH:n Contour Kitistä maksoin melkein 70 euroa, koska ostin sen Kicksistä. Noitahan saa Briteistä tilattua alle 50 eurolla, mutta mun oli aikoinaan saatava se heti :D
Kolme kosmetiikan ostopäätökseen eniten vaikuttavaa asiaa?
- Eläinkokeettomuus. Tämä on kaiken a ja o ostaessani uutta kosmetiikkaa. Vielä jonkin aikaa sitten tässä saattoi käydä pieniä lipsahduksia ja ostin "harmaan alueen brändeiltä", mutta tänä vuonna tavoitteeni on ostaa vain varmasti eläinkokeetonta kosmetiikkaa (=Leaping Bunny -sertifikaatti, löytyy Logical Harmonyn listalta, paljon infoa eri blogeissa jne)
- Suositukset blogeissa/Youtubessa. Mun tulee hyvin harvoin ostettua mitään, mistä en ole lukenut arvosteluita tai nähnyt ollenkaan hypetystä. Usein juuri tällaiset tuotteet ovat osoittautuneet mulla surkeiksi, joten olen ottanut opikseni ja katson aina arvosteluja ennen ostopäätöstä :D

-Hinta. Ostelen jonkun verran high end -kosmetiikkaa, mutta mulle itselle on hyvin selkeää, että mistä haluan maksaa enemmän ja mistä en. Meikkivoiteesta ja luomiväripaletista olen valmis maksamaan yli 40 euroa, mutta en ole eläessäni ostanut kuin 2 kappaletta yli 20 euron huulipunaa. Ripsiväristä en ole valmis maksamaan edes kymmentä euroa enää, koska essence tekee niin hyviä halpoja ripsivärejä :D Minä myös ostan meikkini sieltä, mistä ne halvimmalla saa, eli usein jenkeistä tai brittiläisistä verkkokaupoista. Suomesta ostelen vain sellaisia merkkejä, joissa ei ole merkittävää Suomilisää, kuten essenceä, NYXiä ja Urban Decayta. Mutta esimerkiksi Elfin alle 3 euron arvoisesta tuotteesta ei tulisi mielenkään maksaa yli 8 euroa, mitä siitä Suomessa pyydetään.Viimeisin iHerbin tilaukseni

Haastan kaikki halukkaat bloggaajat tekemään tämän! :)

Samaistutko mihinkään kohtaan? :)


9 kommenttia:

 1. Mun täytyy myöntää, että mulla on ongelma UD:n ja TBS:n kanssa. Varsinkin TBS:sta tykkään ihan hirveästi, mutta kun L'Oreal omistaa firman. Sama UD:n kanssa. Itse en ole täyspuritaani eläinkokeettomuuden suhteen, mutta pyrkimys on hyvä. Niin kauan kun L'oreal omistaa molemmat firmat, en oikein halua niiltä mitään ostaa. Sillä mielestäni on hieman tekopyhää ylpeillä eläinkokeettomuudella, kun omistaja on maailman suurin ja tunnetusti eläinkokeita käyttävä kosmetiikkajätti. Lisäksi L'orealin suurin osakkeenomistaja on Nestle, ja Nestlehän on paholaisesta seuraava minun kirjoissani. (En osta mitään Nestlen elintarvikkeita, esim. Valion jäätelöitä...) Oikeastaan Nestlen omistajuus on se merkittävin syy Lorkun välttämisessä. Nestle on riistofirma, sitä ei voi millään kieltää.

  Toki, mihin sen rajan sitten vetää? Käytän ihan huoletta Estee Lauderin tuotteita (lähinnä MAC) ja välillä ostan hajuvesiä, jotka ovat L'orealin. Nyt olen tosin päättänyt, etten enää niihin sorru. Lisäksi ostan Fazerin suklaata, vaikka suklaan alkuperä on kamala. Ostan massaketjujen vaatteita. Coca cola companyn juomia. Yleisesti ottaen mahdollisesti eläinkokeellisia kosmetiikkatuotteita, etenkin hajuvesiä. Tarkoitukseni ei ole siis jeesustella omaa erinomaisuuttani, vaan tuoda esille kuluttamisen ongelmallisuuden. Eniten UD:ssa ja TBS:ssa ärsyttää nimenomaan tuo jeesustelu. Kun ostan vaikka MACia, ostan ainakin suht rehellisesti riistokosmetiikkaa...:D (Vitsi vitsi, ei mikään oikeuta sitäkään.) Green washing ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä tuon ongelman emoyhtiöiden suhteen, sillä emoyhtiö saa rahaa myös niistä eläinkokeettomista tuotteista. Itselle emoyhtiöt eivät kuitenkaan ole enää ongelma. Pyrin tekemään parhaani elääkseni mahdollisimman (eläin)eettisesti ja tällä hetkellä siihen kuuluu eläinkokeeton kosmetiikka, vegaaninen ruokavalio ja pukeutuminen (uusien vaatteiden osalta) sekä kaiken eläinviihteen välttäminen. Alettuani syömään vegaanista ruokaa olen huomannut sen, että melkein kaikki rahankäyttöni tukee epäsuorasti lihatuotantoa ja sen ohella emoyhtiöt kosmetiikassa tuntuvat pienemmältä huolenaiheelta. Tavallisissa ruokakaupoissa myydään lihaa, tavallisissa ravintoloissa myydään lihaa, monet ruokavalmistajat käyttävät eläinperäisiä ainesosia, vaikka vegetuotteita joukkoon mahtuukin (esim. Saarioinen, Fazer...). Toki aina voi valita eettisemmin ja asioita on hyvä pohtia, vaikka monia ei valitettavasti kiinnosta pätkän vertaa kuluttamisensa vaikutus eläimiin, ympäristöön tai muihin ihmisiin. Aika hankalaksi menee kuitenkin elää 100 % eettisesti ja ympäristöystävällisesti Suomen kaltaisessa länsimaassa, joten mun mielestä olisi parempi, että jokainen valitsisi edes jossain asioissa paremmin :) Ehkä itsekin siirryn joskus 100% vegaanikosmetiikkaan enkä osta merkkejä, joilla on ei-eläinkokeeton emoyhtiö, mutta ainakin toistaiseksi se tuntuu itselleni liian radikaalilta muutokselta (varmaan vain murto-osa mun meikkikokoelmasta täyttää nuo kriteerit).

   Mua ärsyttää myös green washing, jos annetaan ihan oikeasti valheellista tietoa. Kuten jotkut merkit väittävät olevansa eläinkokeettomia, mutta vievät kuitenkin Kiinaan, eivätkä kerro siitä suoraan. Ja ilmeisesti jotkut merkit väittävät oloevansa luonnonkosmetiikkaa, mutta käyttävät kutienkin silikoneja sun muita luonnonkosmetiikassa kiellettyjä ainesosia. Tuollainen on ihan suoraa kuluttajan harhaan johtamista ja sitä valitettavasti tapahtuu, koska ihmiset uskovat helposti, mitä purkissa lukee :/

   Poista
  2. Sehän se on, että täysin eettisesti eläminen on jopa mahdotonta. Siksipä täytyy vaan valita taistelunsa (pick your battle), ei muu auta. Se ei tietenkään tarkoita putkiaivoisuutta, mutta jos jokainen ihminen valitsisi edes yhden keinon parantaa tapojaan, oltaisiin jo pitkällä. Välinpitämättömyys on kaikkein karseinta. Kunnioitan todella paljon veganismiasi. Se on sun "taistelu", jos ymmärrät mitä tarkoitan sanalla. :)

   Poista
  3. Ja tosiaan, eka kommenttini ei ollut kritiikkiä sua kohtaan, vaan ihan yleinen pohdinta mieltä murehduttavasta aiheesta. Toivottavasti et näe sitä överinegistelynä!

   Poista
  4. Samaa mieltä! Valitettavan paljon on kuitenkin ihmisiä, jotka viis veisaavat muista ja ajavat vain omaa etuaan :/ Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että on parempi jos monet ihmiset pyrkivät valitsemaan edes vähän paremmin, kuin että pieni joukko ihmisiä elää ehdottomasti niin eettistä elämää, kuin pystyy. Toki arvostan tällaisia ihmisiä suuresti niin kauan, kunhan he eivät ala turhaksi arvostelemaan muita, sillä sellainen todennäköisesti vaikuttaa enemmän negatiivisesti kuin positiivisesti.

   En näe, enkä ottanut sitä henkilökohtaisesti. On vain kiva saada keskustelua aikaan :)

   Poista
 2. Huvittaa miten aiemmin en juuri huomioinut Tokmannia kauppana, mutta nyt essencen takia siellä tulee ravattua tämän tästä :D. Ainoa miinus on se, että mua lähimmillä Tokmanneilla ei ole sitä isompaa tuotevalikoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Aiemmin en käynyt Tokmannilla juuri koskaan, nykyisin käyn siellä vähän väliä :D Tampereella on onneksi aika monta Tokmannia hyvällä essence-valikoimalla :)

   Poista
 3. Essencen kynsilakat on kyllä ihan huippuja! Pysyvyys on vähän niin ja näin, mutta vaihdan lakat yleensä kans vähintään joka kolmas tai neljäs päivä, niin eipä sekään haittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Mua ei huvita enää ollenkaan ostaa hintavampia kynsilakkoja :D

   Poista

Kiitos!