3. maaliskuuta 2017

theBalmin paletit


theBalm on ehdottomasti yksi mun suosikkimerkeistä niin luomivärien kohdalla kuin muutenkin! Mulle onkin kertynyt heiltä jonkin verran paletteja. Tässä postauksessa tulee arvostelut, swatchit ja muutama meikkilook omistamistani merkin luomiväripaleteista. Mulla on lisäksi theBalm Voyage 2 monitoimipaletti, joka on erityisen näppärä matkalle. Olen tehnyt paletista kattavampaa arvostelua vuosi sitten. Lisäksi multa löytyy todella paljon theBalmilta muita meikkejä. Niistä tekemiäni arvosteluja voi selailla mun blogissa theBalm-tagin alla.

Meet Matt(e) Nude & Meet Matt(e) Trimony


Multa löytyy kaksi theBalmin mattapalettia: Meet Matt(e) Nude ja Meet Matt(e) Trimony. Merkiltä tuli juuri uusi Meet Matt(e) Ador -paletti, mutta ilmeisesti se ei ole yhtä hyvää laatua kuin kaksi edeltäjäänsä. Olen itseasiassa tehnyt Meet Matt(e) Nudesta arvostelua blogini alkuaikoina, mutta päätin arvostella paletin uudelleen. Olen edelleen samaa mieltä, että laatu on tässä loistava, aivan kuin se on Meet Matt(e) Trimonyssa. Värit ovat todella pigmenttisiä, kermaisia ja niiden kanssa on helppo työskennellä. Päätin nyt kuitenkin uusia arvostelun, koska mielestäni Meet Matt(e) Nude ja Meet Matt(e) Trimony ovat yhdessä lähes täydellinen kattaus mattavärejä. Näistä löytyy kaikki neutraalit värit, joita ainakin itse keksin toivoa: on valkoista, vaaleaa kermaista, ruskeita viileästä lämpimään ja vaaleista tummiin, on harmaata ja mustaa. Lisäksi on mielenkiintoisia väripilkkuja: keltaista, vaaleanpunaista, tiilenpunaista ja tummaa luumua. Jos etsit siis täydellistä mattavärikokoelmaa, theBalm voisi olla hyvä vaihtoehto. Itse harvemmin teen täysin mattaa silmämeikkiä, mutta tykkään kokonaan mattaisista paleteista shimmervärien kanssa.Meet Matt(e) Nude on vanhempi näistä paleteista ja pakko sanoa, että tämä on monipuolisempi, jos haluat vaihtelevia sävyjä paletilta. Tässä on paljon enemmän viileitä sävyjä, kuin Trimonyssa. Tosin juuri nuo viileät sävyt ovat ne, jotka multa ovat jääneet käyttämättä. Tästä löytyy kuitenkin lämpimiäkin sävyjä, joten siksi tämä on mun mielestä Trimonya monipuolisempi paletti.

Meet Matt(e) Trimony on paljon lämpimämmän sävyinen paletti, kuin Meet Matt(e) Nude. Omasta mielestäni nämä sävyt ovat vielä vähän kermaisempia, mutta molemmat paletit ovat hyviä. Tämä on ehdottomasti värimaailmaltaan enemmän mun näköinen paletti, sillä tykkään lämpimistä luomiväreistä. Tässä on kuitenkin muutama viileämpi sävy joukossa.

Jos olet lämpimien sävyjen ystävä, suosittelisin ehdottomasti enemmän Meet Matt(e) Trimonya. Jos taas haluat myös viileitä sävyjä, suosittelen Meet Matt(e) Nudea. Toisaalta jos haluat sen lähes täydellisen mattakokoelman, suosittelen ostamaan kummatkin! Et meinaan varmasti tarvitse enää mitään muuta neutraalia mattapalettia :D (Tosin mainittakoon nyt, että jos haluat vain yhden monipuolisen mattapaletin, suosittelen Kat Von D:n Shade & Light Eye Contour-palettia ylitse theBalmin. Ja jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa, kannattaa tsekata Elfin Mad for Matte -paletti, jonka saa iHerbistä alle kympillä).Meet Matt(e) Nude

Matt  Johnson on tumma sinertävän harmaa sävy. Se sinertää pannussa enemmän kuin swatchattuna tai silmään laitettuna.

Matt Garcia on melko tumma punertava ruskea.

Matt Malloy on puhdas mattavalkoinen. Yksi suosikeistani tässä paletissa, koska tykkään korostaa kulmaluuta vaaleilla mattasävyillä.

Matt Rosen on lämmin keskiruskea. Yksi suosikeistani tässä paletissa, koska tykkään lämpimistä väreistä.

Matt Wood on neutrali tumma ruskea.

Matt Singh on vaalea lohenpunainen. Yksi suosikeistani, koska tämä on ihana häivytyssävy!

Matt Abdul on vaalea harmaa.

Matt Lombardi on vaalea keltainen.

Matt Hung on keskitumma violettin taittava harmaa. Paletin harmaista sävyistä tykkään tästä eniten, koska tämä on melko uniikki sävy.Meet Matt(e) Trimony

Matt Lin on vaalea kermainen sävy.

Matt Thomas on vaaleanpunainen. Varmaan arvaatte, ettei ole mun henkilökohtainen lemppari. Too Facedin Chocolate Barissa on samanlainen sävy, jota olen käyttänyt tasan kerran :D

Matt Rossi on todella viileä keskiruskea. Yks suosikeistani tässä paletissa, koska tämä on viileämpiin lookkeihin upea sävy luomivakoon.

Matt Lopez on vaaleahko oranssihtava ruskea. Yksi lemppareistani, upea häivytyssävy lämpimiin lookkeihin!

Matt Kumar on tiilenpunainen. Katsokaa nyt tuota swatchia!!! Ehkä suosikkisävyni kaikista theBalmin luomiväreistä! <3

Matt Mosckowitz on tumma lämmin luumu.

Matt Evans on viileähkä vaalea ruskea, upea häivytyssävy viileisiin lookkeihin!

Matt Reed on tumma punertavaan taittava ruskea. Tämä on Nude paletin Garciaa tummempi, mutta Woodia punertavampi sävy.

Matt Ahmed on mattamusta.

Shady Lady Special EditionMattapalettien lisäksi multa löytyy theBalmin Shady Lady Special Edition, joka on täysin shimmerinen paletti. Joillekin saattaa olla onglema pelkän shimmerpaletin käyttäminen, mutta itselleni ei ole vaiva eikä mikään ottaa tämän kaveriksi jompaa kumpaa Meet Matt(e) palettia. Itseasiassa yleensä yhdistelenkin näitä paletteja käyttäessäni theBalmin luomivärejä. Shady Lady palettit taitavat nyt olla otettu pois myynnistä, mutta joistain verkkokaupoista näitä saattaa vielä löytää. Paletteja oli myös värikkäämpiä, mutta itse valitsin vähän neutraalimman version.

Kahta tumminta sävyä lukuunottamatta paletti on todella hyvän laatuinen! Tummimmat sävyt tosiaan ovat kovia, glitterisiä ja huonosti pigmenttisiä, minkä näkee alemmasta swatch-kuvasta. Loput sävyt sen sijaan ovat pigmenttisiä ja kermaisia. Ne ovat kauniiisti hohtavia shimmersävyjä. Paletti on sekoitus lämpimiä ja viileitä neutraaleja sävyjä. Kuten arvata saatttaa, lämpimät sävyt ovat olleet mulla enemmän käytössä. Myös paletin viileät sävyt ovat kauniita ja melko uniikkeja :)


Feisty Felicia on tumma shimmerinen luumu. Pigmentti on tosi huono, eikä shimmer näy mihinkään. Sävy on mielestäni paletin huonoin, koska swatchattuna/silmään laitettuna se näyttää lähinnä hailakalta mustalta, eikä luumusta ole tietoakaan.

Caught in the Act Courtney on tumma todella glitterinen punertavan ruskea. Tämä on melkein yhtä surkea sävy kuin Feisty Felicia, mutta tämä sentään näyttää swatchina /silmässä saman sävyiseltä kuin pannussa, ainoastaan vaaleammalta. Laatu on silti todella huono: sävy on kovaa ja pigmentti on huono.

Shameless Shana on pronssinen sävy. Tämä ja loput sävyt ovat laadultaan todella upeita! Tämä on yksi suosikkini paletissa.

Insane Jane on mielenkiintoinen sävy! Se näyttää pannussa shimmeriseltä harmaalta, mutta omalla ihollani se taitttaa vähän taupeen. Sävy ei ole ollenkaan sinipohjainen hopea. Tämä on mielestäni todella kaunis ja uniikki sävy, vaikken tätä kovinkaan usein käytä.

Mischeivous Marissa on kaunis vaaleahko oranssinen pronssi. Tämä on suosikkisävyni paletista, näyttää upealta liikkuvalla luomella!

Just This Once Jamie on aika jännä sävy. Se on vaaleahko ja viileä liila.

Envious Erin on valkoinen shimmersävy. Alarivin sävyt saattaisivat toimia myös highlighterina, koska niissä on kaunis shimmerinen hohto, mutta ei glitteriä. Nämä ovat kuitenkin todella pigmenttisiä, joten kannattaa lisätä kevyellä kädellä.

Devilish Danielle on vaalea shampanjainen sävy. Tämä on yksi suosikeistani tässä paletissa, sillä sävy sopii hyvin niin liikkuvalle luomelle kuin korostukseen.

Lucious Lani on lämmin vaaleanpunainen. Sama juttu kuin edellisen sävyn kanssa: tämä sopii niin liikkuvalle luomelle kuin korostukseen. Yksi suosikeistani tässä paletissa!


Olen myös napannut kuvat muutamasta meikkilookista, jotka olen näillä paleteilla tehnyt. Ylemmän kuvan punaisen smoky eye -meikin olen tehnyt pelkästään mattaväreillä. Muistaakseni käytin tässä vain Trimony palettia ja pääosassaon upea Matt Kumar -sävy.


Seuraava meikki on arkimeikki, jonka pääosassa ovat Shady Lady paletin pronssiset sävyt liikkuvalla luomella. Muistaakseni kaikki lookin mattasävyt ovat Trimony paletista.

Seuraava meikki on viileämmän sävyinen. Kuva on vähän oudon värinen, koska hämärä oli jo laskeutunut kuvaushetkellä. Yritiin säätää valotusta vähän todellisemmaksi. Käytin tässä lookissa  liikkuvalla luomella harmaata Insane Jane -sävyä. Muistaakseni käytin molempia mattapaletteja tähän lookiin.Viimeisenä muttei vähäisimpänä on vuosi sitten tekemäni meikki, jolla otin osaa My signature look -haasteeseen! Tässä olen käyttänyt liikkuvalla luomella Devilish Danielle -sävyä ja mattavärit ovat kaikki Meet Matt(e) Nude -paletista. Ai että mä rakastan tällaista neutraalin silmämeikin ja punaisten huulten yhdistelmää. Mielestäni tällainen meikki sopii mulle paremmin kuin smoky eye nudehuulilla koskaan :D Täytyy alkaa useammin taas käyttää punaista huulipunaa! 

Kotimaisia theBalmin meikkejä myyviä verkkokauppoja ovat ainakin Beauty Pop Up ja Cocopanda (todella hyviä tarjouksia!) Pohjoismaisia theBalmia myyviä verkkokauppoja ovat ainakin Bangerhead, Eleven ja Nordicfeel. Eurooppalaisista verkkokaupoista merkkiä saa ainakin Feel Unquelta ja Look Fantasticsilta. Lisäksi merkin oma verkkokauppa toimittaa Suomeen, mutta kannattaa huomioida se, että tuotteisiin tulee alvit päälle. Itse olen tilannut sieltä kerran ja sain ilmaiset postikulut muistaakseni tilatessani yli 150 dollarilla. Pakko oli tilata, koska mun oli saatava Balm Voyage 2 paletti ennen etelänmatkaa, eikä se silloin ollut vielä valikoimassa missään eurooppalaisessa verkkokaupassa :D Nykyisin theBalmia saa kuitenkin niin hyvin EU-alueelta, että en näe kauheasti syytä lähteä tilailemaan jenkeistä.

Ps. En hyödy millään lailla ylemmistä linkeistä.

Onko sulla kokemusta theBalmin luomiväreistä? :)

2 kommenttia:

 1. theBalmin Nude 'tude on yksi mun suosikkipaleteistani, sävyt on siinä kauniita ja suurin osa todella kermaisia ja hyväpigmentttisiä :)

  Mä niin haluaisin ton Meet Matt(e) Trimonyn<3 Mutta juuri toi ton paletin vaaleanpunainen sävy Matt Thomas on yksi iso syy sille, että ton paletin perään kuolaan. Eikä siinä mitään, mutta mulla on Chocolate Barin vastaavansävyisellä luomivärillä varmaan ihan yhtä monta käyttökertaa kuin sulla :'D Toisaalta mä en oikein osaa käyttää sitä sävyä sen paletin muiden luomivärien kanssa ja tavallisena arkena harvoin käytän montaa palettia silmämeikin tekoon. Tossa Trimonyssa taas on sellaisia sävyjä, että uskoisin tolle Matt Thomasillekin tulisi käyttöä.

  Upeita meikkejä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. theBalmin mattavärit ovat kyllä huippuhyviä! Joten jos Trimonyn sävyt houkuttelevat, et varmasti tule pettymään :) Jep, kyllähän matta vaaleanpunainen söpöltä sävyltä näyttää, mutta harvemmin sellaista tulee käytettyä :D Kiitos! <3

   Poista

Kiitos!