16. kesäkuuta 2016

Edulliset, ekologiset ja vegaaniset meikkisiveltimet | Ecotools

Ecotools on Real Tecnhiquesin (tästä eteenpäin RT) ohella toinen susikkimerkkini, kun puhutaan edullisista meikkisiveltimistä. Meikkisiveltimet eivät mielestäni ole sellaisia, joihin etenkään aloittelevan meikkaajan tarvitsee laittaa isoja määriä rahaa. Itse asiassa suurin osa munkin siveltimistä on hyvin edullisia, joskin pikkuhiljaa olen alkanut kokoelmiani kasvattaa esimerkiksi Sigman siveltimillä (jotka eivät nekään mitään tolkuttoman hintaisia ole, kun yksittäisten siveltimien hintoja katsoo). Sigmassa ja muissa vastaavissa merkeissä on ehkä enemmän valinnanvaraa, jotta se itselle juuri täydellinen sivellin löytyy. Ecotools ja Real Techniques ovat kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan huippumerkkejä. Real Techniquesin siveltimistä olen kirjoittanut täällä ja täällä.

Ecotools on tunnettu ekologisuudestaan ja edullisista hinnoista, mutta myös laadustaan. Kaikki esittelemäni siveltimet ovat aivan uskomattoman pehmeitä eivätkä juurikaan varise, mitä nyt yksi tai kaksi karvaa on joistain ensimmäisessä pesussa lähtenyt. Karva on synteettistä ja siveltimet ovat liimauksiaan myöten vegaanisia. Sivellinten varsi on bambua ja metalliosa kierrätettyä alumiinia.

Kerron tässä postauksessa kokemuksiani Ecotoolsin normaalin sarjan siveltimistä. Olen myös tehnyt arvostelun Ecotoolsin Complexion Collection Setistä. Itse tilaan Ecotoolsin siveltimeni aina iHerbistä, mutta näitä saa myös esimerkiksi Sokokselta.Ecotools Custom Coverage Buffing Brush

Custom Coverage Buffing Brush on tarkoitettu sekä meikkivoiteelle että puuterille. Sivellintä suositellaan käytettäväksi pienin pyörivin liikkein, jolloin se lupaa antaa täydellisen lopputuloksen. Itse ostin tämän siveltimen meikkivoidetta varten, mutta meikkivoiteelle en tykkää sivellintä käyttää. Sivellin on omaan makuuni vähän liian ilmava. Tällä saa kyllä meikkivoitteen lisättyä nätisti, mutta se on työlästä. Ennemmin käytän meikkivoiteen lisäämiseen joko kastettua meikkisientä tai suosikkisivellintäni, eli RT:n Expert Face Brushia, joka on tätä sivellintä tiheämpi.

Custom Coverage Buffing Brush on kuitenkin ehdottomasti paras sivellin, jota olen käyttänyt peiteaineelle. Kotona käytän peiteaineelle mieluiten kastettua meikkisientä, mutta kuten olen aiemminkin kertonut, otan matkoille mukaan mielummin siveltimen, koska sientä ei välttämättä pysty kuivattamaan ilmavasti. Aina ei muutenkaan jaksa mennä kastelemaan meikkisientä kylppäriin ja silloin Custom Coverage Buffing Brush tulee apuun. Tällä saa oikeasti "buffattua" peiteaineen iholle täydellisesti. Käytän tätä siis silmänalusten ja korostettavien alueiden peiteaineelle. Epäpuhtauksille tykkään käyttää vähän pienenmpää sivellintä (elleivät ne sitten ole kivassa rykelmässä, mutta useimmiten peiteainetta vaativat finnit ovat mulla ihan yksittäisiä).

Hinta iHerbissä n. 6,30 , Sokoksen verkkosivuilta tätä ei löytynyt.

Ecotools Airbrush Concealer Brush

Airbrush Concealer Brush on nimensä mukaan tarkoitettu peiteaineelle. Pieni ja pyöreäpäinen sivellin on ihan huippu! Ensin levitän suurimman osan peiteaineesta Buffing Brushilla ja silmän sisä- ja ulkonurkan peiteaineen häivytän tällä. Harkitsin jossian kohtaa beautyblender Microminien ostoa helpottamaan silmän sisä- ja ulkonurkan peiteaineen häivytystä, mutta tämän siveltimen myötä en koe enää mitään tarvetta minibeautyblendereille. Airbrush Concealer Brush on aivan loistava sivellin myös finnien peittoon.

Hinta iHerbissä n. 3,60 € ja Sokoksella 6,20 € 

Nämä kaksi sivellintä ovat oikeasti parhaat kokeilemani siveltimet peiteaineelle ja yhdessä ne ovat ihan lyömätön kaksikko! Isommille alueille käytän siis Buffing Brushia ja pienemmille Conealer Brushia. Näiden myötä en enää käytä ollenkaan Complexion Collection Setin peiteainesiveltimiä. Setin arvostelupostauksessa tykkäsin niistä joten kuten, mutta nyt suosittelen ehdottomasti mielummin hankkimaan nämä kaksi, jos on tarvetta peiteainesiveltimelle!


Ecotools Large Powder Brush

Large Powder Brush on pöyheä ja ilmava, mutta hieman litistetty puuterisivellin. Pidän tästä siveltimestä todella paljon! Olen aiemmin käyttänyt RT:n puuterisivellintä, joka on vähän tätä pyöreäpäisempi ja tiheämpi. Se millaisesta puuterisiveltimestä tykkää on tietysti makuasia. Itse tykkään käyttää värittömälle irtopuuterille mahdollisimman ilmavaa ja kevyttä sivellintä, kun taas värillisen meikki- tai kivipuuterin kanssa käytän mielummin tiheää sivellintä paremman peittävyyden saamiseksi.

Hinta iHerbissä n. 7,20 € ja Sokoksella 11,90 € 

Ecotools Precision Blush Brush

Precision Blush Brush on melko tiehä ja pieni, hieman litistetty puuterisivellin. Taas tullaan makuasioihin ja tottumiskysymyksiin. Itse suosin ehkä vähän enämmän tällaista pienempää kuin hirveän isoa ja pöyheää poskipunasivellintä, sillä haluan poskipunan juuri varjostuksen yläpuolelle ja tällä se onnistuu hyvin. Isommalla poskipunasiveltimellä saan helpommin aikaan pelleposket :D Toisaalta sellaisella saa poskipunan ehkä vähän nopeammin paikoilleen. Jos pitää valita ison ja pienen poskipunasiveltimen väliltä, valitsen pienen, kuten tämän Ecotoolsin siveltimen.

Hinta iHerbissä n. 7,20 € ja Sokoksella 10,90 € 

Ecotools Blending & Bronzing Brush

Mulla oli todella kovat odottukset tätä sivellintä kohtaan, mutta valitettavasti jouduin vähän pettymään. Ajattelin Blending & Buffing Brushin olevan täydellin aurinkopuuterisivellin, mutta mä en vaan saa tällä kovinkaan hyvää jälkeä. Sivellin on hyvin pyöreäpäinen ja siinä on kahdenpituisia harjaksia. Duo-fiber siveltimien tarkoitus on, että pidemmän harjakset pimivat tuotteen ja lyhyemmän levittävät ja häivyttävät sen.  Mun mielestä tämä sivellin on vähän liian iso ja liian tiheä, mikä tekee siveltimestä epäkäytännöllisen ja kömpelön käyttää. Tämä on itseasiassa ainut näistä Ecotoolsin normaalirarjan siveltimistä, josta en tykkää ollenkaan. Ehkä en vaan osaa käyttää tätä, mutta mulla jo on pari sivellintä, joita käytän aurinkopuuterille paljon mielummin. Omia suosikkisiveltimiäni aurinkopuuterille ovat RT:n Buffing Brush ja Ecotollsin Complexion Collection Setin Powder Prush (löytyvät arvosteluista, jotka linkkasin aiemmin). Tämän pistän varmaan eteenpäin, koska en tee siveltimellä yhtään mitään.

Hinta iHerbissä n. 9 € ja Sokoksella 14,90 € 

Ecotools Eye Enhancing Duo Set 

Nämä olivat itseasiassa ensimmäiset Ecotoolsin siveltimeni ja tykkään näistä todella paljon! Setti on todella näppärä ja jo tällä setillä saa tarvittaessa tehtyä kokonaisen silmämeikin. Ainoa miinuspuoli setissä on se, että tällaiset kaksipäiset siveltimet saattavat olla hankalia säilyttää. Itse tosin säilytän näitä ihan surutta postauksen viimeisessä kuvassa näkyvässä Ikean tuikkukiposssa.

Shade & Definen Brushin Shade-pää on tavallinen melko lättänä luomivärisivellin, joka on tarkoitettu liikkuvan luomen luomivärille. Tämä on hyvä luomivärisivellin, joka ottaa luomivärin pigmentin hyvin ja on omaan makuun juuri sopivan kokoinen ja sopivan, muttei liian lättänä. Saman siveltimen Define-pää on taas tarkoitettu rajauksille ja se on siis viistopäinen. Itse hyvin harvoin teen rajausta luomivärillä, mutta jos teen, niin tämä palveee hyvin siinä tarkoituksessa. Useimmiten käytän tätä päätä, kun lisään tummaa luomiväriä ohuesti alaripsirajaan, mutta häivytän sen aina vielä toisella siveltimellä.

Blend & Smudge Brushin Blend-pää on pyöreä, melko tiheä ja melko pieni. Tämä on hyvä sivellin tarkempaan häivyttelyyn ja erityisesti luomivakoon. Itse tosin en pelkästään tällaisella pärjää, vaan tarvitsen kaveriksi myös ison ja pöyheän häivytyssiveltimen. Smudge-päätä käytän lisätessäni luomiväriä alaluomelle, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeän näköinen. Tällä saa myös  kätevästi häivytettyä ja pehmennettyä alaluomelta tummempaa luomiväriä sekä rajauskynää.

Hinta iHerbissä n. 5,40 € ja Sokoksella 11,90 € Ecotools Essential Eye Set

Tässä setissä tulee viisi sivellintä ja lisäksi pieni vihreä säilytyspussukka, jota en tähän hätään löytänyt. Täältä näkee, miltä pussukka näyttää. Itse siveltimet ovat melko lyhytvartisia, mikä tekee niiden päilytyksestä vähän hankalampaa. Itse säilytän näitä samoissa Ikean tuikkukipoissa kuin muitakin siveltimiä, mutta lyhyen varren vuoksi siveltimien ronkkiminen kiposta on vähän ärsyttävää. Ecotoolsin sivuilta (linkki ylempänä) löytyy ihan ohjeet setille, mutta itse olen löytänyt näille vähän erilaisia käyttötarkoituksia ja ainoastaan kaksi on mulla säännöllisessä käytössä silmämeikissä.

Large Eye Brush on niin iso, että silmiin tämä soveltuu lähinnä pohjustajan kiinnittämiseen joko vaalealla luomivärillä tai puuterilla. Angled Crease Brush on sekin aika iso sivellin, tämä vaan on viistopäinen ja vähän edellä mainittua ilmavampi. Näitä voi toki käyttää silmämeikissä, mutta omaan makuun molemmat ovat vähän turhan isoja. Itse olen käyttänyt kumpaakin nenän varjostamiseen. Nämä ovat juuri täydellisen kokoisia lisäämään varjostuksen nenään puuterisella värillä ja häivyttämään sen. Varjostan nenääni nykyisin aika usein, joten siveltimet ovat kovassa käytössä!

Petite Eye Shading Brush on pieni ja lättänä luomivärisivellin. Pienen kokonsa vuoksi tämä on aivan täydellinen sivellin lisäämään tummaa luomiväriä silmän ulkonurkkaan. Samoin koko on täydellinen lisäämään korostusvärin silmän sisärurkkaan tai hyvin ohuesti kulmakarvan alle. Tämä on ehdottomasti suosikkisiveltimeni setistä! Smudge Brush on hyvin ja pieni ja kynämäinen. Tällä saa kätevästi lisättyä luomiväriä alaluomelle ja etenkin shimmerväriä lisään mielummin tällä kuin Duo Setin Smudge päällä, koska tämä varistaa vähemmän. Ultra Fine Eyelier Brush on tarkoitettu geelirajauselle, mutta itse en pidä tällaisesta siveltimestä siihen käyttöön. Joko haluan ihan ohuen tai sitten lättänän ja viistopäisen rajaussiveltimen. Tämä on hyvän mallinen ja kokoinen huulipunalle, joskin tykkään suljettavista huulipunasiveltimistä enemmän.

Hinta iHerbissä n. 7,20 €, ei löytynyt Sokoksen verkkosivuilta.

Kokonaisuutena nämä Ecotoolsin silmämeikkisiveltimet ovat todella hyviä ja näissä kahdessa setissä on oikeasti lähes kaikki, mitä luomivärin laittamiseen tarvitsee. Itse tarvitsen noiden lisäksi ison ja pöyheän häivytyssiveltimen, mutta noillakin pärjää pitkälle! Ja vaikka tuosta viiden siveltimen setistä mulla ei ole kaikki käytössä silmämeikissä, ne varmasti sopivat silmämeikkiin. Tässä on taas kyse makuasioista ja myös siitä, että multa löytyy jo esimerkiksi niitä täydellisiä silmänrajaussiveltimiä.

Tällä hetkellä Ecotoolsista saa muuten 20% alennusta iHerbissä, jos joku on näistä siveltimistä kiinnostunut.


*En hyödy linkeistä, kaikki siveltimet itse ostettuja

Onko Ecotools tuttu? Mikä on suosikkimerkkisi meikkisivellinten kohdalla?

4 kommenttia:

 1. Käytän vain ja ainoastaan Ecotoolsin siveltimiä, aivan huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät Ecotoolsista! Nämä ovat kyllä kaikin puolin loistavia! :)

   Poista
 2. Mä tykkään Ecotoolsin siitä matkasiveltimestä, jolla on se metallisuojus päällä ja korkki. Se on tosi pehmeä ja riittävän iso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää mielessä tuo sivellin! Ecotoolsin siveltimet ovat ihanan pehmeitä :)

   Poista

Kiitos!