29. kesäkuuta 2016

Luonnollinen luomiväripaletti | Boho Gypsy

Hoi kaikki luonnonkosmetiikan ystävät sekä luomivärifriikit, minulla olisi esitellä teille erinomainen luomiväripaletti! Moni kauneusblogeja lukeva tietääkin varmasti jo ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Bohon. Bohon meikkejä näkee nykyisin monessa kauneusblogeissa ja itse sain mahdollisuuden tutustua merkkiin voitettuani muutaman tuotteen blogiarvonnasta viime syksynä. Olenkin jo kirjoittanut merkin kynsilakasta täällä ja Goa hajuvedestä täällä. Nyt päästään käsiksi Bohon värikosmetiikkaan, kun arvosteluun pääsee Gypsy luomiväripaletti.

Boho on siis ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki. Itse käytän pääosin "normaalia" synteettistä kosmetiikkaa varsinkin meikeissä, mutta testailen mielelläni myös luonnonkosmetiikkaa. Ymmärrän kyllä, että jotkut haluavat käyttää vain luonnollista kosmetiikkaa. Sen verran sanon kuitenkin heti alkuun, että en itse ole aihepiirin asiantuntija. Boho on saanut Cosmébio-sertifikaatin ja meikit eivät sisällä silikoneja tai parabeeneja (itse en tosiaan näitä aineita pelkää, mutta suosittelen jokaista kiinnostunutta tutustumaan aiheeseen itse). Merkki on eläinkokeeton, mikä on itselleni kosmetiikssa se tärkein kriteeri. Ruohonjuuren mukaan paletti on myös vegaaninen, mutta Bohon tuotelehtisessä ei ole tästä mainintaa. Bohon pakkaukset ovat ekologisia. Suurin osa on pahvia ja osassa on puuta. Boho lahjoittaa myös 1 % liikevaihdostaan ympäristön suojelemiseen, mikä on mahtavaa!Gypsy luomiväripaletissa on 8 sävyä ja luomiväriä on yhteensä 1,8 g. Se on aika vähän tuotetta, mutta värit saa irti ja korvattua tarvittaessa uudella, joskaan en ole nähnyt Suomessa myytävän täyttövärejä. Pakkaus on hauska puinen torni, jonka alimmassa kerroksessa on neutraaleja ja ylemmässä värikkäämpiä luomivärejä. 3 väreistä on mattaisia, pari vähän hohtavia ja 3 kunnon metallinhohtoista. 99 % paletin raaka-aineista on luonnosta ja 10 % on luomua. Ainesosina mainitaan aprikoosiöljy, maissi ja oliiviöljy. Luomivärien luvataan olevan silkkisen ja samettisen tuntuisia, pitkäkestoisia, pigmenttisiä ja helposti levitettäviä. Pigmentti on omasta mielestäni oikein hyvä suurimmassa osassa sävyä, mutta luomelle laitettaessa joitain saa vähän kerrostaa. Esimerkiksi tummat sävyt eivät näytä luomella yhtä tummilta kuin alemmassa swatch-kuvassa. Toisaalta näitä on todella helppo häivytää.Tornin alempi kerros sisältää neutraaleja värejä, joista kolme on mattapintaisia. Sävyt täydentävät hyvin toisen kerroksen väriläiskiä. Ainut hohtava sävy alemmasta kerroksesta on todella pigmenttinen luonnonvalkoinen sävy. Tämä on oikein hyvä ja lähes jokaiseen lookiin sopiva korostussävy kulmaluulle tai sisänurkkaan, mutta suosittelen lisäämään kevyellä kädellä ensin. Tällä saa meinaan aika helposti vedettyä korostusöverit. Loput alemman kerroksen sävyistä ovat mattaisia. Nämä ovat yksiä parhaita käyttämiäni mattasävyjä. Pigmentti on todella hyvä ja värit levittyvät kuin unelma. Utuinen roosa on todella kaunis sävy, jota voi käyttää häivytykseen tai mattaisessa lookissa liikkuvalla luomella. Ruskean sävyillä voi varjostaa luomivakoa riippuen kuinka tumman meikin haluaa. Vaalealla ruskealla saa kevyen varjostuksen ja se käy myös häivyttelyyn, kun tummemmalla ruskealla saa taas syvemmän lopputuloksen ja myös syvyyttä silmän ulkonurkkaan. Mattaiset sävyt ovat melko viileitä. Ne toimivat kyllä paletin värikkäiden sävyjen täydentäjänä, mutta joskus saatan valita lämpimämpiä mattasävyjä paletin ulkopuolelta.

Ylemmässä kerroksessa on taas todella upeita värikkäitä sävyjä. Roosa, kupari ja rusehtava sävy ovat kunnolla metallinhohtoisia ja aivan upeita sävyjä liikkuvalle luomelle. Erityisen paljon pidän kuparisen sävyn ja rusehtavan sävyn yhdistelmästä. Nuo ovat ehdottomasti suosikkivärini paletista. Tumma luumunsävy on taas vähiten suosikkini, sillä siinä on muihin verrattuna melko huono pigmentti. Se on hohtava samalla tavalla kuin paletin vaaleinkin sävy.Kuten yleensä tehdessä arvostelua luomiväripaletista herää tälläkin kertaa kysymys, että kannaattaako tämä paletti hankkia. Oma luomivärikokoelmani ei ole maailman isoin, mutta mulla on aivan varmasti enemmän luomivärejä, mitä yksi ihminen tarvitsee. Luomiväripaletit ovat sellainen juttu, että tykkään vain keräillä niitä. Ne säilyvät hyvänä suhteellisen kauan ja ei sitä koskaan tiedä, millaista luomivärilookia tekee mieli. Monesti paletit kuitenkin muisttuttavat toisiaan niin paljon, että ihan keräilyn vuoksi en viitsi kaikkia paletteja hankkia. Jos mulla on jo lähes samanlainen paletti kokoelmissa, ei ole järkeä hankkia toista lähes samanlaista. Bohon Gypsy paletti on kuitenkin todella uniikki paletti. En ole nähnyt millään muulla merkillä vastaavaa väriyhdistelmää yhdessä paletissa. Myös se on hyvä, että loppuneen värin voi korvata uudella napilla, vaikkakin uusien nappien saatavuus on vähän huonompi.

Suosittelisinko tätä palettia? Vastaus on sama kuin aina ennenkin: riippuu.

Suosittelisin, jos...
...keräilet luomiväripaletteja ja moni paletin sävyistä puuttuu kokoelmistasi. Ruskeita mattasävyjä lukuun ottamatta vastaavia sävyjä ei ihan joka paletista löydy.
...käytät vain luonnonkosmetiikkaa tai yrität suosia luonnonkosmetiikkaa mahdollisimman paljon ja kaipaat palettia, josta saa sekä neutraaleja että rohkeampia meikkejä. Samoin jos haluat tutustua luonnonkosmetiikkaan.

En suosittelisi, jos...
...luonnonkosmetiikka ei kiinnosta.
...paletin sävymaailma ei kolahda. Sävy-yhdistelmä on tosiaan erikoinen ja kaunis, mutta jos suurin osa paletin väreistä jäisi koskematta, ei tätä ehkä kannata hankkia.

Alla on meikkikuva paletista. Kuten tukan väristä näkyy, kuva on jo monta kuukautta vanha ja odottanut postauksen julkaisua. Meikissä on pääosassa paletin metallinhohtoinen pinkki sävy liikkuvalla luomella. Ulkonurkassa olen käyttänyt tumminta luumun sävyä, mutta kuten tuostakin näkyy, ei sävyn pigmentti ole mikään erinomainen. Toisaalta sävyä pystyy kerrostamaan.


ps. Vähänkö mulle tuli ikävä tuota vaaleaa hiusväriä, kun kirjoittelin tätä postausta. Varasin saman tien parturiajan ensi viikolle! :D

Mun on pitänyt ottaa meikkikuva myös paletin kuparisesta sävystä luomella, mutta se kuvan ottaminen on aina jäänyt. Kerran poistin kuvat vahingossa kamerasta ennen siirtämistä koneelle ja eilen tein meikin varta vasten kuvaa varten. Kuten yleensä, mulle tuli kauhea kiire ja en ehtinyt ottaa kunnon kuvia. Kuparinen sävy on kuitenkin aivan täydellinen nyt kesällä, joten ajattelin tehdä heinäkuun aikana videotutoriaalin käyttäen tätä palettia. Sellaista on tiedossa tässä jossain kohtaa siis! :)

Gypsy-luomiväripalettia myydään ainakin Ruohonjuuressa, jossa sen hinta on 45 €. En hyödy linkistä.

Onko Boho sinulle tuttu merkki? Tykkäätkö käyttää luonnonkosmetiikkaa? Mitä luonnonkosmetiikan meikkibrändiä suosittelet? :)

6 kommenttia:

 1. Ai vitsi miten kaunis olet, varsinkin silmämeikki on todella upea! Olen himoinnut bohon luomivärejä jo pidemmän aikaa, ehkä vielä jossakin vaiheessa. Nuo sävyt ovat kyllä todella kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Tämä on kyllä ihana paletti ja Bohon irtonaiset luomivärit näyttävät myös kauniilta :)

   Poista
 2. Noi metallinhohtoiset sävyt näyttää aivan ihanilta! Tai no, oikeastaan koko paletti näyttää ihanalta :D Melkeen tekisi mieli hankkia itsellekin toi, mutta tässä on viime aikoina tullut tilailtua vähän liikaakin noita luomivärejä. Pidän tämän paletin kyllä ehdottomasti mielessä :) Mulla ei pahemmin ole kokemusta luonnonkosmetiikan meikeistä. Laveralta mulla on pari huulikiiltoa ja ne on ihan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä erityisen upeita, mutta myös mattasävyt ovat todella hyviä! Sama täällä, oon hankkinut mielin määrin luomivärejä enkä edes ehdi käyttää kaikkia jo olemassa olevia. Siksi olenkin karsinut muutamia luomiväripaletteja ostoslistalta :D Mullakin on Laveran huulikiilto ja se on kyllä ihana! Muuten mun kokemukset luonnonkosmetiikasta ovat enimmäkseen ihonhoidon puolelta :)

   Poista
 3. Ostin Bohon huulipunan heti, kun ne tulivat Ruohonjuureen myyntiin. Meikkejä ei ole kiva tilata netin kautta näkemättä sävyjä, ja hinnatkin ovat aika halvat, joten varmasti tutustun merkkiin lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa meni aluksi ihan ohikin Bohon tulo Ruohonjuureen. Huomasin merkin kerran siellä, kun olin ostamassa pesuaineita :D En silloin ehtinyt tutkimaan tarjontaa, mutta seuraavalla käynnillä täytyy tutustua siihen paremmin :)

   Poista

Kiitos!