20. kesäkuuta 2016

Huulikiiltolemppari | theBalm Read My Lips / Pretty Smart (EU)


Olen löytänyt suosikkihuulikiiltoni ja olen ihastunut kiiltoon niin kovasti, että olen hankkinut sen kaikissa sävyissä. Kyseessä on theBalmin Read My Lips huulikiilto, jota myydään Euroopassa nimellä Pretty Smart. theBalm on ehdottomasti yksi suosikkimerkkini ikinä! Itse asiassa ensimmäinen itse ostamani high-end kosmetiikkatuote taisi olla theBalmin kuuluisa Mary-Lou Manizer -highlighter. Merkki on varmasti monelle tuttu, koska se on saanut suurta hypetystä kosmetiikkamaailmassa - eikä suotta. theBalmin tuotteissa on usein hauskat pin up tyyliset pakkaukset ja tuotteiden laatu on todella hyvä, mutta hintataso on kohtuullinen high-end merkiksi. Olen aiemmin kirjoittanut arvostelun aiemmin mainitusta Mary-Lou Manizerista, Meet Matt(e) luomiväripaletista, Mama-sarjan puuterista, poskipunasta sekä aurinkopuuterista, How 'Bout Them Apples? -voideposkipunapaletista ja Balm Voyage 2 monitoimipaletista, joka on loistava tuote matkustukseen.Ennen bloggaamista olin ehdottomasti enemmän huulipunatyttöjä. Jos huuleni eivät olleen punatut, niistä löytyi sävyttävää huulivoidetta, mutta ei juuri koskaan huulikiiltoa. Mieheni toi minulle tuliaisiksi Tallinnasta yhden tämän sarjan huulikiilloista ja se oli menoa sitten. Tiesin heti haluavani kaikki sävyt.POP!, ZAAP!, BAM!, POW!, HUBBA HUBBA!

Read My Lips huulikiilto on miellyttävän tuntuista huulilla. Huulikiilto ei ole tahmaisen tuntuista eikä tahraavaa. Jotkut huulikiiltoni ovat olleet niin suttaavia, että ne ovat levinneet ympäri naamaa. Nämä kyllä pysyvät huulilla, mutta huulikiiltojen ei ole yleensäkään tarkoitettu pysyvän huulilla 24h. Nämä pysyvät ehdottomasti paremmin, kuin mikään muu testaamani huulikiilto, vaikka tietysti kuluvat esimerkiksi syödessä. Ainoa miinus kiillon koostumuksessa on mielestäni tuoksu. Se on sellainen makea ja keinotekoinen, hyvin tyypillinen huulikiillolle. Mielestäni tuoksu ei ole paha, mutta kieltämättä nämä voisivat tuoksua paremmaltakin.


SNAP!, KA-BANG!, GRRR!, WOW!, VA VA VOOM!, BOOM!

Mitä tulee huulikiillon pigmenttiin ja jälkeen, on näissä pientä vaihtelua. Osa kiilloista on erittäin pigmenttisiä ja kiiltäviä, mutta niissä ei ole ollenkaan glitteriä. Osassa taas glitteriä on ja osa on vähän läpikuultavampia. Otin jokaisesta sävystä kuvan huulilla ja kerron jokaisen sävystä tarkemmin. Kiillot levittyvät huulille kauniisti ja tasaisesti. Tummempien ja oikein kirkkaiden sävyjen alle suosittelen rajauskynää, koska huulikiilto tosiaan kuluu päivän mittaan. Vaaleammat sävyt ovat oikein hyviä yksinään ja kaikki kiillot sopivat tietysti tuomaan kiiltoa esimerkiksi saman värisen mattahuulipunan päälle.


POP! on hyvin vaalea persikkainen sävy. Sävy on melko pigmenttinen, mutta huulten oma pigmentti saattaa tulla läpi näin vaaleasta sävystä. Sävyssä ei ole glitteriä. Sävy on kepeä ja sopii loistavasti erityisesti kevääseen ja kesään. Kiilto on sen verran vaalea, ettei kiillon luonnollinen kuluminen huulilta näytä pahalta. Siksi tämä on loistava go to -huulikiilto vaikka kouluun tai töihin, kun on muutakin mietittävää kuin huulimeikin korjaaminen.


ZAAP! on vesimelonin värinen melko läpikuultava huulikiilto, jossa on hopeaa glitteriä. Tämäkin sävy on hyvin kevyt, mikä tekee siitä hyvän arkisävyn kevääseen ja kesään. Tämä sävy sopisi myös loistavasti nuorille tytöille, jotka aloittelevat meikkaamaan!

Minulle henkilökohtaisesti tämä sävy on se, josta pidän vähiten. Sävy ei ole mielestäni kovinkaan erikoinen ja voisin kuvitella samanlaisen olevan saatavilla esimerkiksi Lumene Natural Codella tai vastaavalla helposti saatavilla olevalla edullisemmalla merkillä. En vain näe tässä mitään erityistä. Lisäksi mulla on Too Facedin Sweet Sun Shines huulikiilto sävyssä Watermelon Ice, joka on lähes saman sävyinen ZAAP!in kanssa, mutta paljon pigmenttisempi ja kiiltävämpi. Jos haluan vesimelonihuulet, valitsen todennäköisemmin Too Facedin. Hyvin kevyeen meikkipäivään ZAAP! kuitenkin varmasti itsellänikin sopii ja yritän toki saada tätäkin käytetyksi.


BAM! on pehmeä ruusuinen pinkki. Sävy on todella pigmenttinen ja siinä ei ole glitteriä. Tämä on yksi suosikkisävyistäni. Yleensä en ole vaaleiden pinkkien ystävä, mutta BAM! on sopivan neutraali pinkki. Olen kaivannutkin itselleni arkeen sopivaa pinkkiä ja tämä se on! Sävy on myös sellainen, että se käy vuoden ympäri (on tietysti ihan makuasia, millaista meikkiä minäkin vuodenaikaan haluaa käyttää). Usein mulle tulee sävyistä mieleen jokin tietty aika vuodesta, mutta BAM!ia näen käyttäväni jokaisena vuodenaikana.


POW! on viileä kiras pinkki, jossa ei ole glitteriä. Sävy on pigmenttinen, joskin ei ihan yhtä pigmentinen kuin jotkut muut sävyt. Itse tykkään joka tapauksessa käyttää näin kirkkaan sävyn alla huultenrajauskynää. POW! on ihana sävy, vaikkakin mun tulee käytettyä tätä hyvin harvoin. En kovinkaan usein pidä hot pink huulia ja silloin kun pidään, valitsen useimmiten mattapunan. Itselleni tämä on lähinnä bilesävy.


HUBBA HUBBA! on kirkas punainen, jossa on pinkkiä. Itse kuvailisin sävyä vadelmanpunaiseksi. Sävy on todella pigmenttinen ja siinä ei ole glitteriä. Tämä on aivan täydellisen punainen kiilto keskikesään ja pidinkin tätä itse työpaikan kesäjuhlassa. Mulla ei ole mitään tämän väristä kokoelmissa aikaisemmin, joten ehkä senkin takia tästä on tullut yksi suosikkisävyni! Mun mielestä tällaiseen sävyyn sopii loistavasti kunnon kiilto.


SNAP! on vaalean ruskea nudesävy, joka on todella pigmenttinen ja jossa ei ole glitteriä. Olen ehkä tottunut näin rusehtaviin sävyihin mattana, mutta SNAP! on todella kiva. Tämä on taas sävy, jota voi sen vaaleuden vuoksi käyttää melko huoletta arkena ilman rajauskynää. Toisaalta tämä sopisi loistavasti esimerkiksi rusehtavan nestemäisen huulipunan päälle. SNAP! on mielestäni erityisen syksyinen sävy ja yksi suosikkini!


KA-BANG! on pronssinen sävy, joka kuultaa vähän läpi ja jossa on aika näkyvää glitteriä. Tällaiset rusehtavat sävyt tuntuvat olevan muodissa nyt, vaikka kaikki eivät näistä tykkää. Sävy on varmaan vähän sellainen, että joko sitä rakastaa tai sitten sitä vihaa, omilla huulilla siis. Mä kyllä pidän KA-BANG!ista, vaikka toistaiseksi en ole sitä kauheasti käyttänyt. Sävy näytytää varmasti upealta ruskettunutta ihoa vasten, joten kesän myötä käytän sitä varmasti monta kertaa!


GRRR! on hyvin neutraali mauve-sävy, joka kuultaa vähän läpi ja jossa ei ole glitteriä. GRRR! on vähän sellainen my lips but better tyyppinen sävy ja sitäkin voi käyttää arkena melko huoletta, koska kuluminen näin luonnollisella sävyllä ei kamalan pahalta näytä. Tämä on suosikkisävyni kaikista näistä! Siihen ehkä vaikuttaa vähän tunnearvo, sillä GRRR! on se kiilto, jonka mieheni minulle Tallinnasta toi. Toisaalta tämä on oikeasti sellainen turvakiilto areen. Keväällä valitsen ehkä vähän jotain pirteämpää, mutta kaikkina muina vuodenaikoina GRRR! on kovassa käytössä.


WOW! on todella kirkas lämmin punainen, jossa ei ole glitteriä. Sävy on itsessään todella pigmenttinen, mutta suosittelisin silti näin kirkkaan sävyn alle rajauskynää. Itse tykkään käyttää näin lämpimiä punaisia kevät- ja kesäaikaan ja koska punahuulet tunnetusti ovat suosikkimekkini, on WOW! ollut yllättävän paljon käytössä.


VA VA VOOM! on myös kirkas punainen, mutta aivan erilainen kuin WOW! VA VA VOOM! on kylmempi, kirsikanpunainen sävy. Lisäksi sävyssä on pientä glitteriä, jota en tosin itse erota huulilta. Olin nähnyt arvosteluja, joissa vain ZAAP!in ja KA-BANG!in kerrottiin olevan glitterisiä, joten tämän ja seuraavan sävyn glitterit tulivat mulle yllätyksenä. Taas sellainen sävy, jonka alla käyttäisin ehdottomasti rajauskynää. Tällaisia viileämpiä punaisia suosin enemmän syksyllä ja talvella.


BOOM! on tumma luumuinen punainen, jossa on pientä, huulilla lähes huomaamatonta glitteriä. BOOM! on vähän läpikuultava ja lisäksi aika tumma sävy, joten pitäisin ehdottomasti rajauskynää tämän alla. Sävy tulee varmasti olemaan mulla todella kovassa käytössä syksyllä ja talvella.

Huh, siinä olisi kaikki sävyt esiteltynä ja kuvailtuna niin hyvin kuin pystyin. Huulipunasävyjen kuvailu saattaa tuntua hankalalta, mutta hedelmien ja marjojen miettiminen auttaa :D

-------------

Read My Lips / Pretty Smart -huulikiillon hinta on theBalmin omassa verkkokaupassa 15 $ ja monissa verkkokaupoissa huulikiillon myyntihinta on 15 ja 20 euron välissä, joskin esimerkiski elevenillä ja Cocopandalla on ollut näistä hyviä tarjouksia. theBalmin saatavuus on onneksi nykyisin todella hyvä Suomessa. Joka toinen verkkokauppa tuntuu nykyisin myyvän theBalmia ja toivotaan, että saataisiin merkki jossain kohtaa ihan johonkin myymälään. Omat kiiltoni ovat tosiaan Tallinan Kaubamajasta (luin tosin, että merkki on ehkä ollut poistunut sieltä, mutta tieto ei ole varma), theBalmin omasta verkkokaupasta, Bangerheadilta, Cocopandalta ja eleveniltä. theBalmia saa varmasti ainakin myös Nordicfeelitä ja feeluniquelta.

Oletko itse kokeillut theBalmin tuotteita tai ehkä tätä huulikiiltoa? Mikä sävy näyttää omaan silmääsi parhaalta? Entä mikä on suosikkihuulikiiltosi vai käytätkö huulikiiltoja ylipäätään? :)

8 kommenttia:

 1. Nää on kaikki aivan ihania! ♥ GRRR! on näistä munkin suosikkini ja veikkaan, että saan sen pian jo loppumaan, kun sitä löytyy huulilta jatkuvasti :D Se on vaan kaikinpuolin ihan täydellinen sävy, kun multakin löytyy nykyään huulilta aina jotain huulipunaa tai -kiiltoa ja välillä haluan sitten toki vähän luonnollisempaa lookia :) BOOM!, HUBBA BUBBA!, WOW! ja POW! ovat myös olleet todella kovassa käytössä. Mä oon aikaisemmin ollut niin surkea huulikiiltojen käyttäjä, että oon oikeesti ihmeissäni siitä, että oon näinkin ihastunut näihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään olisi koskaan uskonut, että tykästyisin huulikiiltoon näin paljon! Varsinkin GRRR! on ihan täydellinen huulikiilto, oon ihan rakastunut siihen :) Kaikki sävyt ovat kyllä kauniita, vaikkakin ZAAP! on vähän tavanomainen omaan makuun.

   Poista
 2. Kiitos kun jaksoit kuvata joka sävyn huulillasi, tästä sai todella hyvän käsityksen siitä miltä nuo oikeasti näyttävät :) Todella monta ihanaa sävyä! Jos joskus satun käyttämään huulilla mitään sävyjä niin ne ovat todella luonnollisia ja ei mitään kauhean kirkkaita, hieman vielä arastelen värien käyttöä :D Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin nuorempana käyttää neutraaleja huulikiiltoja ja -punia, koska niiden leviämistä ei tarvinnut pelätä. Nykyisin tykkään kyllä värikkäistä huulista, tosin mattavärit ovat ehkä vähän turvallisempia pysyvyyden kannalta. Kiitos samoin! :)

   Poista
 3. Pow! näyttää aivan ihanalta! Jostain syystä tykkään pinkeistä huulikiilloista, vaikka en yleensä kauheesti huulikiilloista välitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. POW! on ihana, pitäisi vaan uskaltaa käyttää sitä enemmän :D Tuo muuten sopisi sulle tosi hyvin! :)

   Poista
 4. En ole noita kokeillut, mutta kuulostaa hyvältä. Grrr ja Snap olisivat juuri mun sävyjä. Mä en ole uskaltanut pitkiin aikoihin käyttää kirkkaan/tummanpunaisia huulikiiltoja, koska pelkään niiden leviämistä pitkin naamaa (nimim. kokemusta on). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GRRR! ja SNAP! ovat kummatkin mun suosikkeja, suosittelen kyllä testaamaan! :) Mullakin on kokemusta siitä, että huulikiilto on levinnyt ympäri naamaa ja tarttunut hampaisiin. Näiden koostumus ei ole liian nestemäistä, joten näiden kanssa mulla ei tuota leviämistä ole tapahtunut :)

   Poista

Kiitos!