7. kesäkuuta 2016

Toukokuun parhaat Youtube-videot

Hupsista, tässä on tullut pidettyä blogista taukoa jo monta päivää, enkä ole oikeastaan edes uhrannut ajatusta koko blogille. Tämä ei ole ollenkaan tyypillistä itselleni, sillä yleensä mietin blogia joka päivä tai ainakin luen muiden blogeja. Nyt olen vain nopeasti silmäillyt muiden postaukset, mutta ainakin muutama mielenkiintoinen täytyy käydä lukemassa ihan ajatuksen kanssa vielä jälkikäteen :)

Tässä postauksessa tulisi nyt muutama suosikkivideoni toukokuun ajalta.


Makeup Revolution on sellainen kosmetiikkamerkki, joka ei ole kiinnostanut itseäni ollenkaan. Jotenkin ajatus muiden merkkien suoranaisesta kopioinninsta ei innosta. Jos paletti on oikeasti niin hieno ja upea, ostan mielummin alkuperäisen version kuin halvan kopion. Jos paletti ei ole upea ja pakko saada, jätän sen suosiolla hankkimatta. Emily sai kuitenkin mun mielen vähän muuttumaan ja sydämen lämpeämään Makeup Revolutionille. Videossa hän kertoo kaikista kokeilemistaan paleteista Makeup Revolutionilta. Ainakin yksi luomiväripaletti ja yksi kasvopaletti täytyy Makeup Revolutionilta testata. Toki haluan sellaisen luomiväripaletin, joka on "merkin oma" kuten tuollainen Salvation paletti, eikä kopio mistään kalliimmasta paletista.


Kuukauden upein tutorial on ehdottomasti tämä Carli Bybelin dramaattinen tumma meikki. Pitäisi varmaan katsoa tutorialeja kesäisimmistä meikeistä tähän aikaan vuodesta, mutta kun ne saattavat välillä tuntua vähän tylsiltä. Tai ainakin siltä, että osaan tehdä sen kesäisen meikin ilman tutorialiakin. Tällaiset tummat meikit inspiroivat huomattavasti enemmän ja voisin melkein vannoa, että tuollaista meikkiä näkyy syksyllä mun naamassa usein. Koitan nyt kuitenkin vielä nauttia kesästä ja tehdä niitä pirteitä, heleitä ja raikkaita meikkejä :D


Ja sitten toinen tutorial, joka on suomalaiselta IA MU:lta. Tästä sain kyllä kuukauden naurut :D Itse aloittelin meikkaamaan 2000-luvun alkupuolella ja vietin tuolloin myös teiniaikaani (täytin 18 vuonna 2010), joten löysin tästä videosta paljon samaistumispintaa. Silmämeikin tein kylläkin tummemmalla, koska olihan Britney Spears kauneusidolini. Mutta kosteusvoiteen skippaaminen, viivakulmat, meikkivoidehuulet jne. Been there, done that :D Ja en missään nimessä halua loukata, jos joku tykkää tällaisesta meikkityylistä. Kosteusvoiteen käyttöä kyllä suosittelen, mutta jokainen saa meikata juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja missä itsensä tuntee kauniiksi. Ja siitä päästäänkiin seuraavaan videoon...


Vielä vähän tutorialia, tällä kertaa tosin tiettyyn kauneuden osa-alueeseen keskittyvää. Tässä tutorialissa Jaclyn Hill käy läpi varjostamisen, leipomisen, poskipunan ja korostamisen. Meikki on todella raskas ja kaikki eivät varmasti tykkää noin vahvasta varjostamisesta, mutta mä tykkään! Arkimeikissä menen tosin suhteellisen kevyellä varjostuksella ja ilman leipomista, mutta iltameikistä tykkään tehdä juuri noin dramaattisen. Kuten Jaclyn videossa kertoo ja moni tietääkin, ovat monet videon tekniikat peräisin drag queeneilta. Annan meikille nyt pienen puolustuspuheen, sillä törmäsin hiljaittain hyvin negatiiviseen suhtautumiseen tyylistä. Jokainen saa toki kertoa mielipiteensä asioista ja siitä mikä toimii itselle, mutta kommentit tyyliin "nuoret tytöt pilaavat naamansa" saavat lähinnä kiukkuiseksi. Syy on yksinkertaisesti se, että jokaisella on oma naama, jolle saa tehdä mitä huvittaa. Luonnollisen meikin ystävät eivät varmasti syty näin voimakkaalle varjostamiselle, mutta tarvitseeko se ilo pilata voimakkaamman meikin ystäviltä ja vielä ilkeään sävyyn? Varsinkin, jos meikki on oikeasti hyvin ja taidokkaasti tehty. Voin vain kuvitella mikä haloo nousisi, jos menisi haukkumaan luonnollista meikkiä pliisuksi. Omassa elämässäni molemmilla meikeillä on paikkansa: kevyen luonnollisilla ja dramaattisilla "meikatun näköisillä" meikeillä. Ja loppupeleissä se on kuitenkin vain meikkiä, itselle se on ainakin hauskanpitoa ja omaa aikaa ja mikä parasta: sen saa pestyä pois. Joten jos minä (tai joku muu) haluan varjostaa kasvojani voimakkaasti, se ei ole keneltäkään muulta pois :)

Herättääkö varjostus voimakkaita tunteita? :D Entä miten meikkasit omassa teini-iässäsi? Onko Makeup Revolution tuttu ja onko sulla suosikkituotteita merkiltä?

4 kommenttia:

 1. Mä ymmärrän varjostusten suhteen kummankin kannan. Olen itsekin kiinnittänyt huomiota siihen kuinka paljon nykyään näkee ihan arkipäivänä tosi vahvoja meikkejä. Ehkä se vähän pomppaa silmiin, mutta ei se tietenkään minua haittaa. Oikeastaan on hyvä juttu, että uskalletaan meikata niin kuin haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ymmärrän sen, että kaikki eivät tunne oloaan kotoisaksi voimmakkaissa varjostuksissa tai voimakkaassa meikissä ylipäätään, mutta muiden meikkityylin suoranaiseen haukkumiseen ei ymmärrys riitä :D Tällä hetkellä tuntuu olevan muodikasta sekä luonnollisuus että voimakas ehostautuminen ja välillä tuntuu, ettei näiden koulukuntien edustajat ymmärrä toisiaan ollenkaan. Itse edustan ehkä vähän enemmän sitä vahvaa meikkaamista, mutta pidän myös kevyestä ja luonnollisesta meikistä etenkin näin kesäaikaan :) Mun mielestä ylipäätään tällä hetkellä meikissä ja muodissa on muutenkin aiempaa sallivampi ilmapiiri ja se on ihan huippua! Jokaiselle jotakin :)

   Poista
 2. Mä oon ihan samasta syystä pysytellyt erossa Makeup Revolutionin meikeistä. Monet tykkää ja kehuu niitä ja ihan hyviähän ne varmasti onkin, mutta mä en myöskään oo yhtään kiinnostunut ostamaan suoria kopioita muiden meikkien paleteista :) Jotain oikeasti merkin omaa voisin mäkin testailla!

  Meikkivoidehuulia en oo teinivuosinani kokenut itse, taisin pelästyä niitä ihan tarpeeksi, kun samassa koulussa olleet tytöt sellasia itselleen laittoi ja näyttihän se noh, aika mielenkiintoiselta :D Sama pätee aurinkopuuteriin, kun joskus yläasteikäisenä taisi olla ainakin täällä päin muotia sutia sellaista oranssia väriä puoli naamaa täyteen! Unohtamatta niitä rajoja leuassa ;D Viivakulmat sen sijaan on koettu ja oon niiin kiitollinen siitä, että mun kulmat on kasvaneet takaisin, vaikka nypin niitä tosi pitkään tosi ohuiksi.

  Mua inhottaa tollanen jonkin meikkityylin haukkuminen ja se, kuinka isoon ääneen ihmetellään miten kukaan voi meikata jollain tietyllä tyylillä. Ei kai se ole keneltäkään muulta pois, miten joku toinen meikkaa? Kaikki tyylit eivät miellytä kaikkia ja toki joo mielipiteensä saa ilmaista, mutta sellanen suoranainen haukkuminen ärsyttää ja paljon. Oon mäkin joskus saanut kuulla noista mun kissamaisista rajauksista, kun ne nyt ei ehkä oo ihan sieltä luonnollisimmasta päästä, mutta ne on osa mun meikkiä. Piste. En tajua miten se voi kenenkään muun elämää liikuttaa millään tavalla, vaikka mulla on mustat rajaukset silmissä 99% niistä kerroista, kun oon meikannut :D Ei sellasia tarvii muiden itselleen laittaa eikä niiden tarvii näyttää kenenkään muun mielestä hyviltä, mutta jos mä itse niistä tykkään niin ei pitäis olla kellään mitään nokan koputtamista siihen. Ja tää sama pätee laajemmin myös tohon varjostamiseen ja oikeastaan mihin tahansa muuhunkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Edes vertailumielessä esimerkiksi Naked-paletin kopion ostaminen ei houkuttele ollenkaan. Mielestäni nuo Salvation-paletit ovat ihan merkin omia, tai itse en ainakaan ole törmännyt samanlaisiin :)

   Mä harrastin jonkun aikaa noita meikkivoidehuulia ja sain niin kauheat traumat, että nudehuulten pitäminen tuottaa edelleen vaikeuksia :D Ja tuo aurinkopuuteri, öhöm... Itsehän sudin hohtavaa aurinkopuuteria koko poskelle :D

   Täysin samaa mieltä olen tuosta meikkaamisen haukkumisesta. Usein tuo haukkuminen menee niin päin, että mitä enemmän meikkiä, sitä enemmän haukutaan. Toisaalta saatetaan haukkua naisia, jotka eivät meikkaa. Niin tai näin, joillekkin ei kelpaa mikään ja mikään look ei voi koskaan miellyttää kaikkia. Jokainen voisi silti pitää mielipiteensä muiden meikkaamisesta omana tietonaan ja keskittyä ehostautumaan itse itselle sopivalla tavalla. Ikävä kuulla, että sullekin on sanottu sun rajauksista. Mun mielestä ne sopivat sulle ja sun meikkityyliin hyvin. Eivätkä ne todellakaan ole millään tapaa överit ainakaan :)

   Poista

Kiitos!