10. elokuuta 2016

Elävien kirjoissa ja heinäkuun lemppareita

Kuten ehkä olet huomannut, olen pitänyt blogista lomaa pari viikkoa. Mun ei ollut edes tarkoitus pitää blogitaukoa, mutta tässä on ollut paljon kaikkea muuta. Mulla on ollut kyllä postausideoita ja kuvamateriaaliakin valmiina, mutta en vain ole malttanut istua aloilleni ja alkaa kirjoittaa postausta tai editoida videota. Ensin tuli viikon tauko, sitten se venähti kahteen viikkoon. Myös muiden blogien lukeminen on jäänyt, mikä on hyvin epätavallista mulle. Yleensä luen kuitenkin niitä suosikkiblogeja, vaikken itse kerkeisi postaamaan. Nyt ollaan takaisin blogin parissa ja tässä tulisi kuukauden suosikkeja pitkästä aikaa postausken merkeissä. Sitä ennen tulee pieni pätkä ajatuksia kauneusbloggaamisesta.

Täytyy sanoa, että olen miettinyt bloggaamista vähän uudesta näkökulmasta. Miksi teen tätä ja mitä haluan bloggaamiselta jatkossa? Se on ihan fakta, että kauneusbloggaaminen perustuu ainakin osittain uuden tavaran haalinnalle. Mä olen vähän kyseenalaistanut, että mitä minä itse tästä haalinnasta saan. En tietenkään tarvitse meikkiä niin paljon kuin sitä omistan, mutta mitä iloa se mulle tuo? Alan nyt jo olla vähän sellaisessa tilanteessa, että en millään ehdi käyttämään kaikkia meikkejäni, vaikka haluaisinkin. Mä en halua omistaa sellaisia meikkejä, joille ei ole mitään käyttöä, en edes keräilyn iloksi. Sama juttu vaatteiden kanssa, heitän aika nopeasti pois (vien kirpparille) sellaiset vaatteet, joille ei ihan oikeasti ole koskaan käyttöä. Kodin sisustuksessa pyrin mahdollisimman vähään tavaramäärään ihan siksi, että mitä enemmän sitä krääsää on, sitä vaikeampi mun on pitää kämppä siistiniä.

Miksi ihmeessä sitten meikkien kohdalla olen viime aikoina tominut täysin itselleni epäluontaisella tavalla ja haalinut ja haalinut uutta, vaikka olen hädin tuskin koskenut viimeksi ostamaani? Mä en niin hirveästi edes nauti uusien tuotteiden kokeilemisesta, ainakaan tiettyjen tuoteryhmien kohdalla. Kun täydellinen on löytynyt, käytän mielelläni sitä. Tämä pätee esimerkiksi meikkipohjan tuotteisiin. Toisaalta mun mielestä on kyllä hyvä, jos tietyissä tuoteryhmssä on valinnanvaraa. Mä rakastan meikkaamista, joten mun on ihan hyvä omistaa luomivärejä ja huulipunia kaikissa mahdollisissa sävyissä, jotta saan meikkiin juuri haluamaani sävyä. Siltikään mä en tarvitse kolmea lähes samanlaista nudeluomiväripalettia enkä viittä kirkkaanpunaista huulipunaa.Lisäksi tässä päästään rahaan. Uusi kosmetiikka maksaa ja oma meikkimaku ei ole sieltä halvimmasta päästä. Laskin juuri ihan huvin vuoksi luomiväripalettini, jotka olen hankkinut viimeisen vuoden aikana. Lopputulos on 19 luomiväripalettia (muutama nelikko), joista 2 olen voittanut arvonnassa, eli 17 olen ostanut itse. Olen maksanut paleteista arviolta reilut 500 euroa (laskin päässä muistin mukaan, en tarkistanut ja arvioin valuuttamuutoksetkin itse. Tuolla rahalla olisi saanut viikon etelänloman tai matkustanut Hollantiin reiveihin. En kadu yhdenkään paletin hankkimista (no okei yhden kadun, koska se on huono :D ), sillä kutein sanoin, tykkään kun luomiväreissä on valinnan varaa. Sen verran sanon kuitenkin, että sama meno ei tule jatkumaan. Jatkossa haluan myös matkustella ja harrastella muutakin kuin meikkaamista. Muutama paletti mulla on mielessä hankkia vielä, mutta sitten pidän kyllä taukoa palettien ostelusta. Vaikka mikä merkki toisi kuinka hienon uuden paletin markkinoille, aion ensin miettiä tietysti sitä, onko paletti mun näköinen ja tuleeko sille käyttöä. Seuraavaksi mietin sitten, että löytyykö multa vastaavanlainen paletti jo, tai mahdollisesti kaikki paletin sävyt muista paleteista.

Meikkaaminen on mun intohimo ja mä rakastan laittautumista. Tykkään istua peilin edessä ja loihtia itselleni erilaisia upeita meikkejä. Silloin tarvitsee tietysti olla valinnanvaraa meikkien kohdalla, mutta yltiöpäiselle haalinnalle ei ole tarvetta. Mulle meikkaaminen on taidetta, ei materialismia. Sen takia meikkihaalinnat blogissanikin tulevat varmasti vähenemään jatkossa. Ajattelin edelleen esitellä uusia ostoksiani, mutta koko ajan pienenevissä määrin. Aion edelleen tehdä arvosteluja, mutta saas nähdä mitä tapahtuu sitten, kun ei ole enää uutta arvosteltavaa... Voi olla, että alan tekemään enemmän meikkitutorialeja, tai sitten pitää keksiä uusia postausideoita. Sen aika näyttää. Tästä eteenpäin kuitenkin blogi varmasti muuttuu pikkuhiljaa. Haalinnat pienenevät ja ehkä mun olisi nyt jo aika karsia kokoelmasta pois ne sellaiset meikkituotteet, joiden käyttämisestä en nauti. Enhän mä sellaista puseroakaan säilö, jota en koskaan käytä. Miksi ihmeessä tekisin siis meikkien kohdalla eri tavalla?Tuollaisia ajatuksia mulla on nyt uuden kosmetiikan hankkimisesta ollut ja halusin kirjoittaa niistä ääneen blogissakin. Tämän avautumisen jälkeen päästään niihin heinäkuun kosmetiikkasuosikkeihin. Osa näistä on uusia löytöjä, osa taas uudelleen löydettyjä suosikkeja.


Olen löytänyt uudet suosikki-irtoripset! Eyeluren numero 100 ripset ovat aivan täydelliset itselleni. Ne antavat silmämeikkiin näyttävyyttä, mutta eivät ole liian paksut ja överit. Eyluren ripset ovat eläinkokeettomia, suht edullisia ja merkki on helposti saatavilla. Lisäksi ripset kestävät hyvin käyttöä. Olen käyttänyt ylempiä ripsiä varmaan 5 kertaa ellen enemmänkin ja nyt vasta ne alkavat olla aika kulahtaneet, mutta kyllä niitä pystyisi vielä käyttämään. Yhdelle käyttökerralle tulee siis hintaa reilu euron verran, kun paketti näitä maksaa n. 7 euroa.

Yllätyin positiivisesti IsaDoran luomivärinelikosta sävyssä Savannah Sunset. Ostin nelikon noiden persikkaisten värien takia, mutta myös ruskeat ovat aivan ihania! Luomivärit ovat pigmenttisiä ja levittyvät kauniisti. Olen tehnyt nelikosta arvostelun täällä. Tämä jää varmaan syys- ja talvilomalle, mutta en ihmettelisi, jos käyttäisin koko nelikon loppuun ensi keväänä.


Päätin kesän aikana tutustua Milaniin ja tilasin muutaman tuotteen eleveniltä. Meikkivoide oli ihan ok ja huulikiilto ei ollut suosikkini, mutta Baked Blush sävyssä Luminoso on aivan ihana! Puna on kaunis hohtava persikkapuna. Se on todella pigmenttinen ja levittyy nätisti. Tajusin kuitenkin vasta kuvattuani nämä kuvat, että mullahan on melkein identtinen poskipuna olemassa jo, meinaan theBalmin Hot Mama. Sävyissä on ihan pieni vivahde ero: Hot mama on aavistuksen pinkimpää ja siinä on vähän kultaisempaa hohtoa, mutta poskilla näissä on hädin tuskin mitään eroa. Tässä päästään taas tuohon yltiöhaalintaan. Mä en tarvitse kahta näin samanlaista poskipunaa, joten voipi olla, että jompi kumpi saa lähtöpassit. Jos näin käy, lähtijä on kyllä Luminoso. Siinä on epäkäytännöllisempi, vaikkakin kaunis, pakkaus ja Hot Mamalla on enemmän tunnearvoa mulle. Täytyy silti vielä miettiä asiaa, sillä tykkään tästäkin poskipunasta todella paljon.

Kuten arvelin jo talvella tekemässäni arvostelussa, on Beccan Champagne Pop highlighter päässyt kovaan käyttöön kesällä ruskettuneella iholla. Champagne Pop ja theBalmin Mary-Lou ovat mun suosikkihighlighterit. Muita korostuspuutereita en välttämättä edes tarvisi ollenkaan. Beccan highlighterin koostumus on pigmenttisin, mitä olen nähnyt. Tuolla saa hyvin helposti vedettyä korostusöverit, joten pieni määrä riittää. En ihan sattumalta valinnut blogini 1-vuotisarvontaan tätä highlighteria, sillä se on aivan täydellistä. Talvella ajattelin hankkia Beccan highlighterin vielä vitivalkoisessa Pearl-sävyssä.


Sain kesäkuun LipMonthlyn jo juhannuksen aikoihin, mutta aloin käyttää tuotteita vasta esiteltyäni pussukan videolla heinäkuun alussa. Tein pussukasta kattavan arvostelupostauksen täällä. Kokonaisuudessaan olen LipMonthlyyn todella tyytyväinen ja arvostelupostauksesta voi lukea ajatuksiani tarkemmin :)

Toinen huulisuosikkini on ollut theBalmin Read My Lips huulikiilto sävyssä KA-BANG! Tämä näyttää todella hyvältä ruskettuneella iholla tumman silmämeikin kaverina. Täydellinen kesäkiilto ja theBalmin Read My Lips on suosikkihuulikiiltoni muutenkin. Mulla on kiillosta kaikki sävyt ja olen kirjoittanut niistä arvostelua täällä.


Mineral Fusionin kynsilakka yllätti. Tilasin tämän iHerbistä ja sävy Lagoon on kesään sopiva turkoosi. Kynsilakka on todella pigmenttistä ja vain yksi kerros tätä riitti täyteen peittoon. Tämän hintaluokan lakoissa se on mielestäni aika harvinaista. Lisäksi lakka kuviuu todella nopeasti ja kestää yllättävän pitkään. Vihdoinkin aivan täydellinen eläinkokeeton kynsilakka ja aion ehdottomasti ostaa tätä muissa väreissä!

Viimeisenä Herbinan jalkasuihke, johon ihastuin jo viime kesänä. Mä käytän kesäisin lähes pelkästään ballerinoja ja jalat tuppaavat hikoamaan niissä. Herbinan jalkasuihke vilvoittaa jalkoja ja peittävää ikävän sukkahien hajun esimerkiksi pitkän työpäivän jälkeen. Tämä on suosikki kaikista Herbinan tuotteista, ostan aivan varmasti lisää! Mies tykkää tästä suihkeesta myös, kun välillä suihkin hänen jalkojaan :)

Herätti pohdiskeluni kosmetiikan haalinnasta ajatuksia? Onko suosikeissa kenties sunkin suosikkeja? :)

9 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin noi sun ajatukset ja mulle itselleni on tässä reilun puolen vuoden aikana tullut muutaman kerran ihan kamala olo, kun oon miettinyt miten paljon oon oikeasti laittanut noihin meikkeihin rahaa. Faktahan on, etten mä noita kaikkia tarvitsisi ja vaikka haalinkin nykyään lähinnä luomiväripaletteja ja huulipunia, alkaa niitäkin olemaan jo melkoinen määrä. Isot luomiväripaletit maksaa kuitenkin helposti sen 50 euroa ja kuten säkin laskeskelit, jos ne rahat laittaisi säästöön, pääsisi sillä summalla pian jo ulkomaille. Mulla on monta kertaa lähtenyt ihan lapasesta tää kosmetiikan shoppailu, mutta oon siinä onnistunut itseäni jo hillitsemään. Onneksi :) Meikkitutoriaalien lisääntyminen ym. kuulostaa kyllä hyvältä, mieluusti katselen sellaisia sulta<3

  Noi Eyluren ripset näyttää ihan täydellisiltä! Täytyy pitää noi mielessä, kun tulee taas tarvetta uusille irtoripsille :) Tota jalkasuihketta voisin myös testata, en oo itse asiassa varmaan koskaan käyttänyt mitään jalkasuihketta, joten ehkä olisi jo aika :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, kalliiksihan tämä lysti tulee. Erityisesti mua harmittaa se, etten ehdi käyttää kaikkia meikkejäni, vaikka haluaisinkin. Siksi mun täytyy miettiä uusia hankintoja entistä tarkemmin. Mäkin olen nyt pystynyt rauhoittumaan meikkiostoksissa. Lähinnä olen tilaillut iHerbin pikkupaketteja ja kalliimmat ostokset ovat olleet oikeasti tarpeellisia tuotteita. Kiva kuulla, että tutorialit kiinnostavat <3

   Suosittelen kokeilemaan, nuo ovat kaikin puolin loistavat ripset! :)

   Poista
 2. Toivottavasti et lopeta bloggaamista, tykkään sun tyylistä. Mulla on itseasiassa ollut vähän samankaltaisia ajatuksia kuin sulla. Olen päättänyt, että en ala ostamaan kosmetiikkaa pelkästään blogini takia. Jos blogissani on välillä hiljaisempaa, niin sitten on. Joskus ajattelen, että onko tässä kosmetiikkabloggaamisessa mitään järkeä. Periaatteessa mainostan tuotteita ilmaiseksi.. Tämä on mulle kuitenkin rakas harrastus ja pyrin tekemään tätä rennolla otteella. Toiset blogit saavat mainostaa (saatuja) uusia tuotteita, mä teen omaa juttuani ja saatan tehdä postauksen kaksi vuotta sitten ilmestyneestä luomiväristä. Muakin välillä ahdistaa kaikki vähälle käytölle jääneet ihanat meikit. Olen todella ylpeä itsestäni, että olen onnistunut rajoittamaan kosmetiikkashoppailuja kesän aikana todella paljon. Saa nähdä jatkuuko sama meininki syksyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään nimessä ole lopettamassa ja itseasiassa nyt pienen taukoilun jälkeen tuntuu mukavalta blogata. Kai sitä rakkaista harrastuksistakin täytyy joskus pitää lomaa, niin jaksaa paremmin :) Sama juttu, itse en halua lähteä tuohon mainostamiseen mukaan. Mulle ei ole tullut vielä yhteistyöpyyntöjä merkeiltä, mutta olen miettinyt, että voisin kieltäytyä niistä joka tapauksessa. Pelkään meinaan, että en uskaltaisi sanoa pahaa saamastani tuotteesta ja silloin en olisi rehellinen itselleni enkä lukijoille. Mun mielestä on ihanaa lukea joskus myös vanhoista tuotteista! Ootko katsonut Youtubesta sellaisia Shop My Stash -videoita? Ne ovat mun mielestä todella inspiroivia, kun vloggaajat kaivavat omista kätköistään vanhoja meikkejä käytetttäväksi. Täytyy varmaan itsekin kokeilla :)

   Poista
  2. En muuten ole törmännyt tuollaisiin videoihin Youtubessa. Kiitos vinkistä, pitää katsoa. :)

   Poista
 3. Mun mielestä on vain erittäin fiksua miettiä paremmin omia ostoksia. Itsekin välillä pelkään että jään jälkeen muist ajos en osa heti jotain uusitan juttua vaikka tosiaan aina tuleee uusia juttuja eikä kaikkea tarvitse! Musta tällainen postaus on paikallaan ja kannustaa meitä muitakin! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ei mun mielestä kenenkään tarvitse omistaa kaikkia mahdollisia meikkejä. En edes halua omistaa niin paljoa, että meikit jäävät käyttämättä. Mielummin omistan hiukan vähemmän ja oikeasti rakkaita tuotteita :)

   Poista
 4. Tosi hyvä kirjoitus, välillä tulee itsekin pohdittuja samoja asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on kyllä hyvä miettiä välillä :)

   Poista

Kiitos!