29. elokuuta 2016

Paul Mitchell Extra-Body | Worth The Money?

Monet blogini lukijat tietävät varmasti, että olen aika laiska hiusten muotoilija. Nykyisin tykkään vieläpä pihistää hiusten muotoilutuotteiden kohdalla, koska en mitään erikoista kuitenkaan tukalleni tee. Tunnen kolme kampausta arkipäivinä: hiukset auki pesupäivänä ja seuraavana päivänä joko ponnari tai nuttura. Mä en vaan raaski sijoittaa 30 euroa hiusten muotoilutuotteeseen, vaan laitan sen rahan mielummin esimerkiksi high-end meikkivoiteeseen tai läjään markettikosmetiikkaa. Ennen hurahtamistani meikkeihin panostin hiusten muotoiluun kuitenkin vähän enemmän, joten mun tuli hankittua lähes koko Paul Mitchellin Extra-Body -sarja. Aionoastaan geeliä ja muotovaahtoa en ole sarjasta testannut. Muotovaahtoa itseasiassa harkitsin, mutta en ole käyttänyt muotovaahtoa vuoteen, joten mun ei ole sitä myöskään mitään järkeä hankkia.

Paul Mitchell on ensimmäinen kampaamomerkki, joka asettui julkisesti eläinkokeita vastaan. Sen takia olenkin halunnut merkin tuotteita käyttää. Tuotteet ovat melko hintavia, sillä ne eivät todellakaan ole kampaamotuotteiden edullisimmasta päästä. Yhden holy grail -tuotteen olen Paul Mitchelliltä löytänyt, meinaan Super Skinny Serumin (arvostelu). Se silottaa käsitellyt hiukseni ja tekee niistä helposti kammattavat. Haluan hintavien hiustuotteiden olevan jotain niin tajuttoman hyvää, että ei tulisi mieleenkään ostaa vastaavaa markettiversiota. Super Skinny Serum on sellainen, mutta entäpä Extra-Body -sarjan tuotteet?

(Huomioithan vielä, että tässä tulee minun henkilökohtainen mielipiteeni hiustuotteiden laiskana kuluttajana. Kampaaja voisi hyvinkin olla kanssani eri mieltä. Itse peilaan tuotetta omiin tarpeisiin ja toiveisiin sekä siihen, miten helppo minun on tuotetta käyttää.)


Extra-Body Shampoo & Conditioner


Mulla oli muotoilutuotteiden lisäksi tämän sarjan shampoo ja hoitoaine, mutta olen käyttänyt ne jo loppuun. En rehellisyyden nimissä tiedä, minkä takia edes ostin nämä. Hiuksillani on meinaan suurempiakin tarpeita, kuin tuuheutus. Toki tuotteen antama tuuheus on plussaa, mutta tärkeämpiä hoitotuotteiden ominaisuuksia kuivalle ja käsitellylle tukalleni ovat hoitavuus, ravitsevuus ja silottavuus (sekä tietsyti shampoon hyvä pesuteho). Lähtökohtakin on siis se, että nämä eivät olleet itseäni varten. En siis voi varmaksi sanoa, miten nämä toimivat oikein hennolla ja liukkaalla tukalla. Oma kokemukseni näistä on kuitenkin se, että shampoo ei vaahdonnut tarpeeksi ja hoitoaine ei ollut hiuksilleni tarpeeksi hoitavaa. Mitään ihmeitä nämä eivät hiuksilleni saaneet aikaan.

Rahan arvoista?

En tosiaan osaa sanoa hennolle tukalle, mutta oman kokemuksen mukaan sanoisin, että ei.Extra-Body Daily Boost

Tämä tyvikohottaja on mielestäni rehellisesti sanottuna suurin floppi, johon olen Paul Mitchelliltä törmännyt. Kohottaja ei tee mun hiuksille mitään! Tai sitten en vaan osaa käyttää sitä. Daily Boost on nestemäinen tyvikohottaja, jota suihkutetaan kosteiden hiusten tyveen. Sitten ei muuta kun föönaamaan ja muotoilemaan, paitsi että tyvessä ei ole tapahtunut mitään. Esimerkiksi TIGIn ja Herbinan vähän vaahtomaiset tyvikohottajat saavat aikaan sen, että tyvi on koholla föönauksen jälkeen ilman tupeerausta. Daily Boostin kanssa ei ole, enkä koe tuotteen helpottavan tupeeraustakaan yhtään, saatika pidentävän sen pysyvyyttä. Pullon kyljessä olevassa ohjeessa lukee, että neljä suihkausta riittää. No ei tasan riitä, mutta jos suihkii kauheasti enemmän, saa tyveen kivan lähmän.

Rahan arvoista?

Ei todellakaan. Suosittelen mielummin testaaman Herbinan viiden euron tyvikohottajaa. Toimii ainakin itselläni paljon paremmin!

Extra-Body Thicken Up

Thicken Up on läpinäkyvä geeli, joka lupaa tuuheuttaa tukkaa ja antaa kiiltoa. Omasta mielestäni tämä pitää lupauksensa hyvin. Thicken Up on itseasiassa mun suosikkituote tästä sarjasta ja yksi suosikkituote hiusten muotoilussa ylipäätään! Laitan tätä kosteisiin hiuksiin ja föönailen, jolloin hiuksista tulee tuuheat, kiiltävät ja pehmeän näköiset. Vielä kun laittaa tyveen (hyvää) tyvikohottajaa, on lopputulos todella ihana. Tykkään välillä suoristaa hiuksiani, mutta käytettyäni Thicken Upia, en koe suoristamiseen mitään tarvetta. Muillakin merkeillä on varmasti vastaavia tuotteita ja jos jaksaisi etsiä, löytyisi vastaava varmasti edullisemmin. Silti aion ostaa Thicken Upia lisää, sillä sen kanssa mulla on aina tällainen fiilis:


Rahan arvoista?

Kyllä!

Hiuslakat - Extra-Body Finishing Spray & Extra-Body Firm Finishing Spray

Sarjaan kuuluu kaksi lakkaa, joista molempia olen käyttänyt. Firm Finishing Spraystä olen kirjoittanut loppuneet-postauksessa viime vuonna, joten en ihan hirveästi siitä mitään muista. Seuraava on suora kopio kyseistä postauksesta lakan kohdalta:

"Ostin tämän viimeistelysuihkeen viime lokakuussa ja se riitti heinäkuulle asti ainoana käytössäni olleena hiuslakkana. Melko riittoisaa siis, vaikka en välttämättä ihan päivittäin ole hiuslakkaa käyttänyt. Useamman kerran viikossa kuitenkin. Lakka on sen verran tymäkkää, ettei sitä paljoa tarvitse suihkia. Tämä on ehkä liiankin tujua omaan makuuni ja tarpeisiini.

Lakka on melko tyyristä, itse maksoin pullosta kampaamossa muistaakseni 26 euroa. Mielestäni edullisemminkin saa yhtä hyviä hiuslakkoja. Mulla on myös Paul Mitchell Extra Body -sarjasta  Finishing Spray (tässä on etuliitteenä Firm), jonka pito ei ole ihan yhtä voimakas. Pidän kyseisestä lakasta sekä Tigin Masterpiecestä enemmän kuin tästä, joten tuskinpa ostan tätä uudelleen."

Noiden mainitsemieni asioiden lisäksi muistan nyt, että kyseinen lakkaa haisee aivan järkyttävälle myrkylle! Täytyy kuitenkin myöntää, että lähes vuoden kesto hiuslakalle on kyllä kova saavutus, jos käytössä ei ole muuta lakkaa. Siinä mielessähän kalliit hiustenmuotoilutuotteet maksavat itsensä takaisin, että ne ovat paljon markettiversioita riittoisampia.

Kaapeistani vielä löytyvä Extra-Body Finishing Spray (kuvassa) on tosiaan parmempi mielestäni. Siinä ei ole maailman voimakkain pito, mutta juuri sopiva arkihiuslakalle. Tämä pitää tukan kurissa, mutta ei koveta sitä täysin paikoilleen. Tykkään käyttää tällaista hieman kevyemmän pidon omaavaa lakkaa varsinkin silloin, kun hiukseni ovat auki. Suutinosan ansiosta lakka tulee ulos hienojakoisesti. Toisaalta tuo helkkarin suutin menee helposti tukkoon ja sitä täytyy olla vähän väliä putsaamassa. Yritän nyt löytää edullisempaa hiuslakkaa jokapäiväiseen käyttöön, mutta tätä voisin ehkä ostaa joskus lisää, varsinkin tarjouksesta.

Rahan arvoista?

Extra-Body Firm Finishing Spray ei vissiin ollut, kun en sitä ole uudelleen ostanut. Extra-Body Finishing Spray on siinä kiikun kaakun. Edullisemminkin varmasti voi löytää hyvän hiuslakan... Ehkä tämä ei sitten ihan kuitenkaan niin maata mullistavaa ole, että voisin lakkaa suositella.


Tukkaan on laitettu Extra-Body Daily Boost -tyvikohottajaa ja Thicken Up -muotoilugeeliä, jonka jälkeen se on föönattu. Päälle on suihkutettu kevyesti Extra-Body Finishing Sraytä. Pahoittelen tukan huonohkoa kuntoa - sen siitä saa, kun vaalentaa hiuksia...

Kokonaisuutena sanoisin, että ei tämä sarja nyt ehkä ihan täysin mua puolelleen saa. Muotoilugeeli on ihan loistava ja toinen hiuslakoista on ihan hyvä, mutta varsinkin tyvikohottajalta olisin odottanut enemmän. Toisaalta täytyy muistaa, etten ole testannut ollenkaan sarjan muotovaahtoa, jonka veikkaisin olevan hyvä. Kun mulla on koko ajan paljon ostettavaa, eivät hiustenmuotoilutuotteet ole itselleni se osa, johon haluan panostaa rahallisesti paljon. Tässäkin sarjassa on loppupeleissä ainoastaan yksi tuote, josta pidän todella, todella paljon. Thicken Upia tulen vasrmasti ostamaan lisää, mutta muita tuotteita tuskin.

Oletko testannut Paul Mitchellin tuotteita? Ovatko muotoilutuotteet sulla panosta vai pihistä osastoa? :)

8 kommenttia:

 1. Olipa virkistävää lukea suoraa ja perusteellista arviota.
  En ole Paul Mitchellin tuotteita muistaakseni koskaan kokeillut. Harvoin ostan muita hiustuotteita kuin niitä mitä normimarketista saa.Satunnaisesti olen ostanut kampaajaltani jotain, mutta yleensä saan häneltä aika paljon näytteitä, joten en ole kokenut välttämättömäksi ostella tuotteita sen enempää.
  Olen siis täysiverinen pihistäjä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :)
   Kyllä mäkin koko ajan olen menossa hiustuotteiden kanssa pihistelevämpään suutaan. Ostan mielelläni esimerkisi Herbinan tuotteita ja nyt on alkanut iHerbistä kiinnostaa Alban edulliset hiustuotteet. Joitain poikkeuksia on, mistä en kyllä pihistä, kuten Fudgen hopeashampoo. Toisaalta sekin on kallis vain täällä pohjoismaissa, briteissä sillä on hintää vain puolet Suomen myyntihinnasta. Ja tosiaan Paul Mitchellin Super Skinny Serum on ihan loistava tuote, jota ilman en enää pärjäisi :)

   Poista
 2. Ihanan kattavasti kerroit näistä tuotteista mielipiteesi! Thicken Up olisi varmasti mullekin ihan mahtava tuote, täytyykin pitää toi mielessä, sillä hyviä muotoilutuotteita tarvitaan aina :) Varsinkin kun mun hiukset oikein nuolee päätä ja on täysin lässähtäneet, jos en tee niille mitään ja käytä niitä muotoilutuotteita :D

  Mä pyrin nykyään jostain syystä pääsemään muotoilutuotteiden osalta mahdollisimman halvalla. Tosin esimerkiksi LivBox on pitänyt huolen siitä, ettei tietyntyylisiä hiustenmuotoilutuotteita ole tarvinnut ostaa pitkiin aikoihin ja esimerkiksi TIGIn muotoilutuotteita on tullut hankittua aiemmin jonkin verran ja niitä on vielä jäljellä. Kalliimmille tuotteille ei siis oo oikein ollut edes tarvetta. TIGIn tyvikohottajat on ihan huippuja ja todellakin toimivia, harmi ettei toi Paul Mitchellin tehnyt sun hiuksille mitään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thicken Upista tykkään kyllä! Se taisi peräti olla ensimmäinen kokeilemani tuote sarjasta ja sen perusteella halusin testata muitakin. Muut eivät sitten valitettavasti osoittautuneet yhtä loistaviksi.

   Joo sama täällä, kaapit pursuavat vieläkin LivBoxista tulleista muotoilutuotteista :D Yritän nyt käytellä niitä loppuun ennen, kuin ostan uusia. Mulla oli TIGIn Queen For The Day (vai oliko se sellainen?) tyvikohottajaa joskus teini-ikäisenä ja muistan kyllä, että pidin siitä todella paljon :)

   Poista
 3. Yleensä pihistelen etenkin muotoilutuotteissa, mutta joskus saatan ostaa jotain tyyriimpää kampaamosarjaa.

  Tykkäsin paljon super strong daily shampoosta joka tuoksui myös ihanalle. Aionkin ostaa shampoon innoittamana Super Strong Liquid Treatment tehohoitosuihketta, kunhan saan entisiä jätettäviä loppumaan.

  Joku merkin kauan sitten käyttämäni hiuskiinne sellaisessa "ei-aerosolipullossa" koppuroitti tukan ikävästi, joten siitä en oikein perustanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, yleensä nykyisin pihistelen, mutta silloin tällöin ostan jotain vähän "laadukkampaa".

   Kiva kuulla, että Super Strong shampoo toimi sulla. Löytäisin varmaan itsekin Paul Mitchelliltä omille hiuksille sopivat hoitotuotteet, mutta pitäisi ottaa selvää tuotteiden ominaisuuksista :) Mä en ole koskaan testannut hiuslakkaa, joka ei ole aerosolipullossa, mutta kuulostaa aika hankalalta...

   Poista
 4. Kiva kun joku sanoo rehellisesti senkin, että joku tuote ei vaan itsellä toimi. Voihan se toimia jollain muulla, mutta senhän voi kukin testata sitten maun mukaan.

  Jos et ole koskaan kokeillut Klippoteketin hiuslakkoja, suosittelen. Ne on edullisia ja lähes aina tarjouksessa 3+1 päivillä ja Hulluilla Päivillä. Niissä on paljon eri vahvuuksia, joten eri tarkoituksiin löytyy sopivat. Mulla on esim. kesällä käytössä vahvempi versio (oranssi), kun kesällä on kosteampi ilma. Talvella on hiukan keveämpi versio (hopea), koska hiukset on kuivemmassa ilmassa jäykemmät, joten lakan ei tarvitse olla niin tukevaa. Niitä on muitakin, osa todella hurjan jämäköitä. Nuo mun suosimat on keskivahvan molemmin puolin ja mun hennolle hiuslaadulle sopivia kun en mitään peltitukkaa halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, kaikki ei millään voi toimia kaikilla ja se on myös ihan ok sanoa ääneen :)

   Täytyy pitää mielessä! Mä en itseasiassa ole koskaan käyttänyt Klippotekilta mitään. Edulliset hiuslakat jättävät usein kovan tahman päähän, joten kiva kuulla, että nuo toimivat :)

   Poista

Kiitos!