15. syyskuuta 2015

2 x hoivaa hiuksille

Olen hiljattain saanut hiustenhoitokokoelmaani kaksi uutta jätettävää hiushoitoa. Paul Mitchellin Super Skinny Serumin tilasin elokuun alussa Bangerheadilta ja Cutrinin Premium Oil Treatment tuli syyskuun LivBoxista. Öljyn bloggaajaboksiin oli valinnut upea fitnessbloggaaja Eevi Teittinen.Hiusteni latvat ovat kuivat, käsitellyt ja huonokuntoiset, vaikka hiuspohja nopeasti rasvoittuukin. Vaalennan tukkaani platinanvaaleaksi ja se tietysti näkyy hiusten kunnossa. Olen yrittänyt kokeilla luonnollisemman vaaleaa hiusväriä ja monia tummempia värejä, mutta mikään muu kuin platinanvaalea ei tunnu omalta. Viimeisestä parturikäynnistä on vierähtänyt jo puoli vuotta ja pikkuhiljaa olisi aika käydä värjäyttämässä juurikasvu ja siistimässä latvoja. En kuitenkaan halua mennä parturiin ihan vielä, sillä olen alkanut pitää juurikasvusta jollain kieroutuneella tavalla. Nyt kun hiukseni ovat aikaisempaa pidemmät, ei pidempi juurikasvukaan näytä niin pahalta. Ajattelin vielä syksyn porskuttaa menemään tällä tukalla. Latvat tarvitsevat kuitenkin tehokasta hoitoa.

Paul Mitchell Super Skinny Serum

Olen haaveillut Paul Mitchellin Super Skinny Serumista jo pitkään, mutta se on tuntunut vähän hintavalta hankinnalta. Paul Mitchell on ehdottomasti suosikkini hiustenhoidon ja muotoilun saralla. Tuotteet ovat laadukkaita, vaikken ihan jokaisesta kokeilemastani tuotteesta olekaan pitänyt. Eihän kaikki suosikkimerkkieni meikitkään minulle sovi. Paul Mitchell on ensimmäinen kampaamomerkki, joka on julkisesti vastustanut eläinkokeita. Tuotteet ovat melko hintavia, mutta olen valmis maksamaan eläinkokeettomasta enemmän (kunhan se hinta näkyy laadussakin).Super Skinny Serum lupaa pehmittää ja silottaa hiuksia sekä tuoda niihin kiiltoa. Moni bloggaaja on kehunut tuotetta ja se on äänestetty ja valittu monesti parhaaksi hiustenhoitotuotteeksi. Hoitoteho perustuu tuotteessa käsittääkseni silikoneihin.

Omani on Pink Out Loud! -versio. Pullo on viime lokakuun jäljiltä pinkki, mutta sisältö on sama. Vaikka normaali pullo on tyylikäs, pidän tästä enemmän. Yleensä kaikki tyttömäinen ja pinkki on pakkauksissa mieleeni, niin tässäkin tapauksessa. Pumppupullo itsessään on kätevä, sillä annostelu on helppoa. Joskus pumppuosa voi toki hajota, mutta tämän pystyy kiertämään auki ja käyttämään loppuun, vaikka niin huono tuuri kävisikin.

Super Skinny Serum on juuri niin hyvä, kuin mitä odotin. Hiusten selvittäminen märkänä on helpomaa (tietysti käyttäen hellävaraista hiusharjaa, kuten Tangle Angelia tai Tangle Teezeriä). Hiukset ovat heti huomattavasti sileämmät, pehmeämmät ja kiiltävämmät. Lämpösuojasta ei tarvitse huolehtia, jos hiukset meinaa kuivata (suoristusraudan ja kihartimen alle lisään kyllä erikseen lämpösuojaa, mutta melko harvoin noita käytän). Hiukset ovat silkkisen sileät ja kiiltävät seerumin jäljiltä. En tajua, miten olen aiemmin voinut elää ilman tätä! En luovu Super Skinny Serumista koskaan! :)

Cutrin Premium Oil Treatment

Tämä on hennoille ja normaaleille värikäsitellyille hiuksille tarkoitettu öljyhoito, joka lupaa antaa hiuksille silkkisen upeaa kiiltoa ja pehmeyttä. Hoitoteho perustuu korkealaatuisiin argan- ja ruusunmarjaöljyihin. Cutrin ei ole minulle merkkinä mitenkään tuttu. En löytänyt Cutrinin sivuilta mitään merkin suhtautumisesta eläinkokeisiin. Käsittääkseni heillä ei ole myyntiä Kiinaan ja EU:ssa kosmetiikan eläinkokeet ovat kiellettyjä, joten en usko Cutrinin tukevan eläinkokeita. Itse kuitenkin ajattelen, että jos eläinkokeettomuus on merkille tärkeä arvo, siitä on selkeä maininta sivuilla. Näin kuluttajan ei tarvitse kääntää koko internettiä läpi tai ottaa yhtiöön yhteyttä asian varmistamiseksi.

Itse en kokenut tätä tuotetta mitenkään erikoisen hyväksi. Öljyhoito on ihan ok, mutta ei läheskään yhtä silottava kuin Super Skinny Serum. Toisaalta tuoteselostuksessakin tätä suositellaan värikäsitellyille hiuksille, ei mitenkään erityisen huonokuntoisille. Uskoisin tämän toimivan paremmin jollakin, jonka hiukset eivät ole yhtä räjähtäneet kuin omani. En myöskään pidä hoidon tuksusta hirveästi. Tuoksu ei ole varsinaisesti paha, mutta ei erityisen hyväkään. Joudun itse käyttämään tätä aika paljon huomatakseni vaikutusta hiuksissa, jolloin tuoksu alkaa häiritä.

Pienehkössä lasipullossa on hyvät ja huonot puolensa. Pullo on kauniin naköinen, eikä vie hirveästi tilaa. Toisaalta itse tuotteen saaminen ulos pullosta on melko vaivalloista, puhumattakaan sitten sopivasta annostelusta. Tottakai tällainen lasipullo voi hajota, jos se tippuu korkealta kovalle alustalle, mutta itselleni ei ole koskaan käynyt niin.

Paul Mitchellin Super Skinny Serumia käytän kotona, jossa hiukset yleensä pesen. Cutrinin Premium Oil Treatment on sen sijaan pienen kokonsa myötä sopiva tuote matkapussukkaan. Käytännössä se pääsee käyttöön salitreenin jälkeen, mikäli haluan käydä kuntosalilla suihkussa. Yleensä käyn kuitenkin suihkussa vasta kotona, ellen käy salilla solariumissa tai halua käydä saunassa. Sama pusukka pääsee mukaan viikonloppumatkoille, joita silloin tällöin tulee sukulointimielessä tehtyä.

Onko sinulla kokemusta näistä tuotteista? Mikä on suosikkisi jätettävistä hiushoidoista? Tai onko muita hiustenhoitotuotteita, joita ilman et voisi elää? :)

2 kommenttia:

  1. Toi Paul Mitchellin seerumi on pakko munkin päästä testaamaan tämän sun hehkutuksen jälkeen :D Kuulostaa ihan täydelliseltä tuotteelta! Mun mielest toi Cutrinin hiusöljy oli ihan okei, aika perus tavaraa eikä tosiaan mitenkään ihmeellinen, mutta käytettyä tulee kuitenkin :) Mä en voisi enää elää ilman Batisten kuivashampoita tai Bonacuren jätettäviä hoitoaineta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! En usko, että tulet pettymään. Samaa mieltä Cutrinista: ihan ok tuote, mutta on niitä parempiakin :)

      Poista

Kiitos!