24. elokuuta 2016

Kauneusbloggaajan nolot tunnustukset

Viime aikoina blogimaailmassa on kiertänyt postauksia bloggaajien noloista ja oudoista tunnustuksista. Tässä tulee oma yhdeksän kohdan tunnustuslistani kauneuteen liittyvistä oudoista, noloista tai poikkeavista tavoistani.



Ecotoolsin sukkapaketti on pysynyt avaamattomana monta kuukautta...

En hoida jalkojani

Kyllä mulla pari jalkojenhoitotuotetta löytyy, mutten käytä niitä. En ole rasvannut jalkojani kertaakaan tänä vuonna. En pysty koskemaan jalkaraspiin, sillä se aiheuttaa mulle kylmiä väreitä. Varpaankynteni ovat kynsilakkojen swatch-alusta, sillä niistä näkee lakan todellisen sävyn ja kunnon. Yleensä en vaivaudu poistamaan lakkatestailuja varpaankynsistä, joten kynnet jäävät riemunkirjaviksi viikoiksi. Mua ei yksinkertaisesti kiinnosta jalkojenhoito. Kukaan ei katsele mun jalkoja, enkä saa niiden hoitamisesta minkäänlaista nautintoa. Ainoastaan etelänmatkalle saatan lakata varpaankynnet jollain nätillä värillä, kun tulee käytettyä sandaaleja.

Ps. Yhtä jalkojenhoitotuotetta kyllä käytän, meinaan Herbinan jalkasuihketta. Se pelastaa pahanhajuiset ja hikiset jalat vaikka kesken työpäivän.

En osaa laittaa hiuksia

En osaa letittää, kihartaminen on haaste ja suoristaminenkin vie liian kauan aikaa. Yleensä vain föönaan hiukset pää alaspäin ja jätän sellaisiksi. Seuraavana päivänä laitan hiukset joko ponnarille tai nutturalle. En osannut nutturoitakaan tehdä ennen, mutta nyt olen opetellut tekemään sotkunutturan ja käyttämään hiusvalkkia. Yksi päivä yritin tosin tehdä sellaista puolinutturaa, jossa hiusten yläosa on nutturalla ja alaosa auki, mutta en osannut sitäkään tehdä.

En ole koskaan käyttänyt MACin tuotteita

Tämä ei itseasiassa ole mun mielestä ollenkaan noloa, mutta kauneusbloggaajien keskuudessa melko epätavallista. MACia kun pidetään yhtenä maailman parhaista kosmetiikkabrändeistä. Itse en halua kyseistä brändiä tukea monestakin eri syystä. Suurin syy on tietysti se, ettei MAC ole eläinkokeeton, ja mä en näe mitään syytä ostaa meikkejä eläimillä testaavilta merkeiltä.

Ei mitään vaikutteita intiaanikulttuureista...?

Vaikka MAC nyt vetäytyisi pois Kiinan markkinoilta tai Kiinasta poistuisi pakolliset kosmetiikan eläinkokeet, en ostaisi merkin meikkejä silti. Viimeisin kohu tuli Vibe Tribe kokoelmasta, joka oli kieltämättä hyvännäköinen kokoelma. MAC kielsi kokonaan, että kokoelma olisi saanut mitään vaikutteita intiaanikulttuureista, vaikka yhteys on ilmiselvä. Mielestäni on ihan ok inspiroitua erilaisista asioiosta ja kulttuureista, mutta on todella epäkunnioittavaa, että MAC kielsi täysin kokoelman saaneen inspiraatiota intiaanikulttuureista. Mä en kertakaikkiaan käsitä, miksei sitä yhteyttä voi myöntää. Mitä MAC siinä menettäisi? Lisätietoa asiasta löytyy esimerkiksi tästä videosta.

Lisäksi olen nähnyt lukuisia videoita MACin töykeästä ja jopa rasistisesta asiakaspalvelusta. Jokaisella on toki oikeus omiin mielipiteisiin, mutta töissä jokainen edustaa yritystä, jolle työskentelee. Silloin henkilökohtaiset mielipiteet pitää pystyä erottamaan työasioista. Tämä ei varmasti koske kaikkia MACin työntekijöitä ja yleensä nämä töykeät tapaukset ovat tapahtuneet Yhdysvalloissa. Suomessa palvelu on varmasti hyvää ja itsekin luen ainakin yhtä blogia, jonka kirjoittaja on MACin työntekijä. En kuitenkaan hyväksy sitä, että yritys ei puutu näihin tapauksiin. Vika ei ole silloin pelkästään näissä töykeissä työntekijöissä (jotka toivottavasti ja varmasti ovatkin vain pieni osa kaikista MACin työntekijöistä), vaan myös korkeammalla tasolla.

Jos siellä nyt joku MACin suuri fani tai jopa työntekijä lukee tätä, ei tarvitse hermostua. En hyökkää sinua vastaan, vaan kerroin rehellisesti näkemykseni yrityksen epäkohdista, joita et varmasti voi itsekään kieltää.



Miten saisin nämä putelot tyhjiksi, kun näitä ei tule käytettyä? 

Vihaan vartalon rasvaamista

Vartalon rasvaus on sellainen kauneudenhoidon toimeenpide, jota ihan oikeasti vihaan. Rasvaus vie aikaa ja lisäksi mun on hankala ylettyä laittamaan rasvaa selkään, joka on yleensä mulla se kuivin ja kutisevin paikka. Rasvauksen jälkeen iho jää nahkeaksi eikä vaatteita ole miellyttävä pukea siihen päälle. Mä en rehellisyyden nimissä rasvaa vartaloa, ellei ole pakko. Näillä korkeusasteilla mun vartalo on kuitenkin tosi kuiva suurimman osan vuodesta. Siltikin rasvaan yleensä vain ne kutisevat kohdat.

En myöskään erityisemmin käytä huulirasvaa tai käsirasvaa

No, käsirasvaa mun on varsinkin talvella pakko käyttää jonkin verran, sillä kädet kuivahtavat töissä. Huuleni sen sijaan eivät ole koskaan mitenkään superrohtuneet, joten huulirasvaa ei todellakaan tule käytettyä päivittäin - kesällä saattaa mennä viikkokin ilman. En ikinä pidä huulimeikkinä pelkkää huulirasvaa, ellei se ole kunnolla sävytetty. Yksi huulirasva saattaa kestää mulla monta vuotta. En tajua, miten joillain näkyy huulirasvoja jokaisessa loppuneet-postauksessa :D




Kulmani vuosi sitten. Vetää sanattomaksi...

Mulla on kamalat kulmakarvat

Tai oli ainakin ennen. Nypin kulmiani ihan liikaa ja ne näyttivät siittiöiltä, jotka olivat liian kaukana toisistaan. En edelleenkään pidä kulmakarvoistani niiden luonnontilassa, mutta saan piirrettyä niistä hyvät. Olen muuten kerran elämässäni ajanut kulmat kokonaan pois, meinaan 16-vuotiaana. En tee samaa virhettä enää toista kertaa :D 

Lintsaan aurinkoasvan käytössä

Tämä ei ole paitsi noloa, on tämä myös tyhmää. Älkää siis ottako mallia. Mun iho ei ole kovinkaan herkkä palamaan pohjoisen auringosta, joten en jaksa läträtä aurinkorasvan kanssa. Laitan aurinkorasvaa Suomen kesässä ainoastaan silloin, kun otan aurinkoa. En jaksa käyttää aurinkorasvaa arkena muuten vain enkä varsinkaan halua tunkea sitä naamaani. Etelässä kyllä käytän aurinkorasvaa säntillisesti, koska siellä saatan oikeasti palaa. Omapahan on ihosyöpäni, jos sellaisen tästä laiskuudesta saan.



Suttuiset siveltimet, hupsista...

Olen laiska pesemään siveltimiäni

Pesen siveltimiä aivan liian harvoin. Joskus yritän skarpata ja pestä päivittäin käytettävät siveltimet kerran viikossa, mutta välillä saattaa mennä parikin kuukautta ilman pesua. Pyyhin vain luomivärisiveltimiä pieneen pyyhkeeseen, jotta niistä lähtee vanhat värit pois. Meikkisientäkään en pese koskaan heti käytön jälkeen, vaan vasta seuraavalla käyttökerralla. Se pitää joka tapauksessa kastella silloin, joten jätän mielihyvin pesunkin kastelun yhteyteen.

En pidä valokuvaamisesta blogia varten

Valokuvaaminen on bloggaamisessa mulla se inhokkivaihe ja mä pidän itseäni itseasiassa melko huonona kuvaajana. Nautin kirjoittamisesta sekä videon kuvaamisesta ja editoinnista paljon enemmän, joten valokuvaaminen on mulle vähän sellainen tylsä pakollinen vaihe. Mä en yleensä malta kuvata tuotetta ennen käyttöönottoa, vaikka se uutena kauniimmalta näyttääkin. Kuvaamiselle pitää löytää valoisa ajankohta, kuvattavalle tuotteelle pitää raivata tila ja lisäksi kuvaamiseen pitäisi keksiä jotain ylimääräistä härpäkettä. Mulla on yleensä aina kuvissa samat vanhat tekoruusut. Jos joku niihin kyllästyy, niin ei mahda mitään. Pääasiassa kuvassa on kuitenkin itse tuote, ei tausta. Noh, voisihan sitä toki seuraavalla Ikean reissulla ostaa tekokukkia parissa eri värissä, jotta saisi kuviin edes jotain vaihtelua :D

Pystystkö samaistumaan johonkin kohtaan?

18 kommenttia:

  1. Pystyn samaistumaan moneenkin kohtaan. Esim. jalkojen hoitoon (tai siis hoitamattomuuteen). Mä en edes omista mitää jalkarasvoja tms. Lakkaan varpaankynnet alkukesästä ja ehkä, jos jaksan, korjaan lakkausta myöhemmin korkeintaan pari kertaa. En jaksa poistaa lakkaa, vaan annan sen kulua pois itsestään. Kynsilakka kestää varpaankynsissä yllättävän kauan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin tuo ainoa jalkarasva tuli LivBoxista. Itse en jalkarasvoihin viitsi sijoittaa, kun ne jäisivät kuitenkin käyttämättä. Niimpä, kumpa lakka pysyisi sormenkysnissäkin yhtä kauan :D

      Poista
  2. Mullakin tuppaa siveltimien pesuväli usein venähtämään aika pitkäksi.

    Ja tuo kuvaaminen blogia varten... aaargh! Johtuu varmaan osittain vanhasta digipokkarista, jolla kuvailen. Homma voisi helpottua huomattavasti kunnon kameran kanssa, mutta en ole ainakaan vielä raaskinut siihen investoida. Valaistuksen kanssa on myös monesti ongelmia, koska multa ei mitään kuvausvaloja löydy. Hyvä idea nuo tekokukat Ikeasta, voisin käydä itsekin edes jotain kuvausrekvisiittaa hakemassa ettei aina olisi niin tylsiä otoksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olevan aika yleistä :)

      Meillä on kyllä järjestelmäkamera, edullisimmasta päästä mutta kuitenkin, mutta mä en osaa oikein käyttää sitä. No osaan mä zoomata ja tarkentaa, mutta kaikki muut säädöt teen sitten koneella. Ei mullakaan ole mitään valaistuksia. Videoiden kuvaamiseen rengasvalo voisi olla kätevä, mutta luonnonvalolla mennään toistaiseksi. Ikean tekokukat ovat kyllä kätevää ja edullista kuvausrekvisiittaa :)

      Poista
  3. Mielenkiintoinen postaus ja oon kyllä muistakin blogeista tykännyt lukea näitä tunnustuksia :D Täytyy katsoa josko itsekin jossain vaiheessa toteuttaisin tän :) Mä en myöskään pidä vartalon rasvaamisesta ja ihan liian usein jätän sen tekemättä, vaikka mun iho sitä vaatisi. Pitäisi oikeasti tsempata ton kanssa, mutta onneksi kesällä munkaan iho ei ihan niin paljon vaadi sitä kosteutusta, eli pääsen helpommalla :D Mä taas oon viime aikoina hurahtanut täysin jalkojenhoitoon, mutta mulla toi menee aikalailla kausittain. Välillä kiinnostaa ja sitten saataa mennä kuukausi tai pari, kun en edes rasvaa jalkojani.

    Valokuvaaminen on mullekin välillä vähän pakkopullaa. Periaatteessa se on ihan ok puuhaa, mutta kun mä en osaa kuvata :D Tai no oon mä siinä kehittynyt valtavasti, mutta mun kuvat on aina melko tylsiä. Pitäisi varmaan hankkia enemmän kaikkia taustajuttuja, niin saisi vähän vaihtelua niihin kuviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kyllä hauska lukea ja olisi kiva lukea sunkin verio tästä :) Vartalon rasvaaminen on kyllä kamalaa mun mielestä, mutta talvella mun tulee rasvattua, koska muuten mun iho kutiaa tosi pahasti. Jalkojenhoito on mulle kyllä ihan vihoviimeistä hommaa. Musta vaan tuntuu, etten hyödy siitä mitenkään :D

      Mäkään en ole kovinkaan hyvä kuvaamaan, enkä ainakaan osaa käyttää siinä mitään luovuutta :D Mun mielestä on ihan kiva laittaa kuviin jotain somistetta, mutta loppupeleissä se tuote on kuitenkin kuvan pääosassa :)

      Poista
  4. Kerrankin tunnustuspostaus, jossa voin olla lähes joka kohdasta eri mieltä :D. Rasvaan ihoa, käytän ahkerasti aurinkorasvaa ja huulivoidetta jne. Hiustenlaitto on varmaan ainoa kohta, joka ei multakaan suju.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, rasvaaminen taitaa olla mulle ylipäätään vähän vaikeaa, kun mitään ei jaksaisi rasvata. No kasvot ovat kyllä poikkeus, sillä näen ja tunnen niiden rasvaamisen vaikutukset niin selvästi ja lisäksi se naama näkyy muillekin, toisin kuin jalat :D

      Poista
  5. Haha pystyn samaistumaan lähes jokaiseen kohtaan! :D Tuo valokuvaaminen blogia varten on kyllä pirun työlästä. Ja sitten vielä kuvien siirtäminen koneelle ja muokkaaminen ja ääh...;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Varsinkin videoiden siirtäminen koneelle on aika syvältä, sillä siinä menee niin kauan aikaa :D

      Poista
  6. Luin tosta Macin Vibe Tribe jutusta ja olin kyllä puulla päähän lyöty kun niin törkeästi väittivät, etteivät ole mitään ideoineet siltä pohjalta.. jos, hitto, nimikin sitä huutaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Nimi, tuotteiden nimet, mainoskuva, pakkaukset ja kaikki :D Koko juttu vaikuttaa tosi hämärältä...

      Poista
  7. Jalkojen hoito on mullekin pakkopullaa, muuten kyllä rasvaan kroppaani aina tarpeen mukaan. Itse en yleensä lakkaa varpaan kynsiä koskaan, se homma ei vaan innosta. Hiuksien laitossa olen myös ihan aloittelija. Inhoan kulmakarvojani, tuskastelen niiden kanssa meikatessa eniten. Pitäisi varmaan käydä jonkun ammattilaisen luona ne muotoilemassa. Ne kerrat, kun olen tänä kesänä käyttänyt aurinkosuojaa, voi laskea yhden käden sormilla.. Tosin en harrasta auringonottamista. Aika paljon meiltä kuitenkin löytyi näistä yhteistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin on pikkuhiljaa pakko alkaa ryhdistäytyä vartalon rasvaamisessa, sillä iho alkaa kuivua ilmojen viilentyessä. Mutta jalkojen hoito, mä en vaan koe sen hyödyttävän mua millään tavalla, joten en saa aikaiseksi sitä tehdä :D Mäkin inhoan mun kulmakarvoja niiden, mutta saan piirrettyä niistä ihan kivat. Toisaalta olisi kiva, jos ne olisivat ilman piirtämistäkin kivan malliset. Oon yrittänyt kasvattaa niitä, mutta eivät ne kasva siihen malliin, mihin haluan ne. Sama täällä tuon aurinkorasvan kanssa! Mä oon ihan pari kertaa kesällä ottanut aurinkoa ja silloin olen kyllä aurinkorasvaa käyttänyt, mutta muuten en varmaan kertaakaan :D Ensi kesänä mun pitää kyllä ihan oikeasti skarpata tuossa!

      Poista
  8. Haha, samaistun aika moneen kohtaan. Jalkojenhoito ja siveltimien putsaus nyt ainakin kolkuttavat omaatuntoa..:D

    MACista tykkään, mutta tuo Tribe Vibe -kohu vähän laski pisteitä. Jenkeissähän nyt on kuuma sana tuo cultural appropriation, joten tavallaan ymmärrän, miksi MAC päätti pestä kätensä vaikutteiden ottamisesta. Tyhmää sinänsä, koska jos ottaa vaikutteita jostain, on se vastuu oltava valmis kantamaan. Ja kun kerta nimikin viittaa heimoihin, ja kuviot ovat niin selvästi Navajo-vaikutteisia. HALOO HEI! :D Näin suomalaisena koko juttu tuntuu ääliömäiseltä. Itse otan paljonkin vaikutteita eri kulttuureista tyyliini, mutta koen sen olevan kunnianosoitus rakastamiani kulttuureita kohtaan. Nautin niistä niin paljon, että haluan ympäröidä itseni niillä. Minulle ei ole ongelma myöntää, että käytän intialaisia bindejä tai afrikkalaisia kuoseja. Tiedän mistä vaikutteeni otan, ja miksi. On todella sääli, jos joku siitä loukkaantuu...:( Mutta MACin veto, todella pöljä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en ole ainoa, joka noissa asioissa luistaa :D

      Juuri niin! Yhteys on niin ilmiselvä, että sen kieltäminen saa MACin näyttämään todella typerältä... Olisivat tehneet erilaisen kokoelman, jos kokoelman inspiraation todellista lähdettä ei voi paljastaa. Oli todella törkeää MACilta sanoa, että kokolma on saanut vaikutteensa festareista. Siis wtf, oikeasti!? :D Mielestäni sun suhtautuminen vaikutteiden ottamisesta eri kulttuureista on kunnioittava ja on tosiaan harmi, jos joku siitä loukkaantuu. Noh, jokaisella on toki oikeus omiin tunteisiin ja mielipiteisiin, mutta nykyajan kansainvälistyvässä maailmassa on täysin normaalia, että ihmiset ottavat vaikutteita toistensa kulttuureista. Itse en näe sitä mitenkään pahana asiana ja mielestäni on pääasia, että kunnia annetaan sille alkuperäiselle kulttuurille :)

      Poista
  9. Tää oli kiva postaus! Itselläni on atooppinen iho ja joudun rasvaamaan koko vartaloni aina suihkun jälkeen. Siksi käynkin suihkussa vain joka toinen päivä. En pysty olemaan rasvaamatta, koska sitten on ihan kamala olo kun joka paikka kutiaa. Olen saanut poikaystäväni rasvaamaan selkäni :D Samoin huulet joudun rasvaamaan joka päivä monta kertaa, muuten niitä kirvelee tai tuntuu muuten epämukavalta. Jalkojen rasvaamista vihaan, mutta ehkä siksi etten välitä jalkavoiteeni tuoksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo mäkin joudun talvella ja keväällä rasvaamaan mun vartaloa, koska muuten iho kutisee niin paljon, etten pysty olemaan. Kesällä ja alkusyksyllä rasvaaminen ei ole välttämätöntä, joten en sitä pahemmin ole tehnytkään :D Mä en pidä jalkavoiteiden tuoksuista ylipäätään, koska niihin tungetaan aina sitä piparminttua! Ei piparmintussa mitään vikaa ole, mutta alkaa kyllästyttää, kun lähes jokainen jalkavoide tuoksuu siltä :D

      Poista

Kiitos!