16. lokakuuta 2015

Too Faced Chocolate Bar - Arvostelu ja sävyt

Tilasin Too Facedin Chocolate Bar luomiväripaletin Beauty Baysta heinäkuussa. Paletti oli ensimmäinen arvokkaampi luomiväripalettini. Hintaa paletilla oli Beauty Bayssa noin 55 euroa. Muistatteko, kun tein vähän aikaa sitten theBalmin Meet Matt(e) paletista arvostelun, kolme arkolookkia ja kolme juhlalookkia? Nyt olisi samat postaukset tiedossa Chocolate Barista!Paletti kokonaisuutena

Kuten tiesinkin palettia hankkiessa, on tämä tullut kovaan käyttöön vasta nyt syksyllä. Sävyt ovat suurimmaksi osaksi lämpimiä ja erittäin hyvin syksyyn sopivia. Monet sävyt ovat erittäin lähellä toisiaan. En välttämättä pidä siitä, jos paletin sävymaailma on ihan hajallaan. Jossain paletissa se voi toimia (esimerkiksi Too Facedin Return of Sexy), mutta Chocolate Barissa pidän erityisesti värien sopivuudesta toisiinsa. Sävyvalikoima on riittävän monipuolinen erilaisten silmämeikkien loihtimiseen, mutta riittävän tiivis, jotta sävyjä pystyy helposti käyttämään toistensa kanssa.


Paletissa on kuusi mattasävyä ja lopuissa sävyissä on enemmän tai vähemmän kimalletta. Kimallesävyistä suuri osa on ruskean eri sävyjä, mutta paletista löytyy myös violettia ja burgundya. Sävyillä on muuten ihanat nimet, jotka sopivat hyvin paletin kokonaisuuteen. Käytännössä tässä on kaikki mitä silmämeikkiin tarvitsee (ellei välttämättä halua lisäksi mustaa tai valkoista, itse olen käyttänyt mattamustaa paletin sävyjen lisäksi oikein tummaan silmämeikkiin). Luomivärien laatu on hyvä. Ne levittyvät helposti ja ovat suurimmaksi osaksi erittäin pigmenttisiä. Glitterisimmät sävyt varisevat vähän helpommin levittäessä, mutta itseäni se ei häiritse. Käytän oikein kimaltavia sävyjä ainoastaan juhlameikissä, jolloin joka tapauksessa teen silmät ennen meikkipohjaa.Paletin pakkaus on ihana! Se näyttää ihan suklaalevyltä ja tuo jo ulkoasultaan mieleen syksyn. Sävyt myös tuoksuvat suklaalle. Itselle tuo ominaisuus on tosin melko yhdentekevä. Aiemmin Chocolate Barissa tuli sellainen muoviläpyskä, jossa luki sävyjen nimet. Too Faced on ottanut kuluttajien neuvosta vaarin ja nykyisin sävyjen nimet lukevat itse paletissa, kuten Semi-Sweet Chocolate Barissa.

Paletti ei missään nimessä ole edullisimmista päästä, sillä maksoin tästä noin 55 euroa. Jos siis haluaa meikkinsä edullisesti, on tuo melko suolainen hinta. Jos on kuitenkin selektiivisen kosmetiikan ystävä, kuten minä, ei viitisen kymppiä laadukkaasta luomiväripaletista tunnu mitenkään ylitsepääsemättömän suurelta summalta. Luomiväripaletti on kuitenkin sijoitus, josta riittää iloa vuosiksi. Ennemmin pidän kalliina 40-50 euron meikkivoidetta, koska meikkivoide kuluu paljon luomiväripalettia nopeammin.


Sävyt
Chocolate Barissa on omasta mielestäni sopivassa suhteessa matta- ja helmiäissävyjä. Itse käytän mattasävyjä silmämeikin perustana ja helmiäissävy tuo useimmiten jujun itse meikkiin. Suurin osa sävyistä on kermaisen tuntuisia, todella pigmenttisiä ja helposti levittyviä. Käyn jokaista sävyä vähän läpi ja mainitsen, jos sävyn koostumus on jollain tapaa poikkeava.


 White Chocolate, Strawberry Bon Bon, Salted Caramel, Milk Chocolate, Semi Sweet, Triple Fudge

White Chocolate on luonnonvaalea sävy. Sävy on luomella lähes huomaamaton, minkä vuoksi se on hyvä neutraali sävy korostamaan kulmaluuta ja häivyttämään muita sävyjä. Onneksi sävy on tuplakokoisena paletissa, sillä käytän tätä ihan jokaisessa paletista tekemässäni silmämeikissä!

Strawberry Bon Bon on vaaleanpunainen ja tässä voisi kyllä pigmentti olla parempi. Vaaleanpunainen väri ei erotu luomilta kovinkaan hyvin. Itse käyttäisin tämän alla valkoista luomivärikynää, joka antaa tahmeahkon tarttumapinnan. Toisaalta vaaleanpunainen ei meikissä ole muutenkaan lempivärini, joten tälle sävylle ei ihan kaueasti ole itselläni käyttöä. Mattaväreistä tämä sopii parhaiten yhteen Candied Violetin kanssa.

Salted Caramel on hyvin lämmin, persikkainen vaalea ruskea. Sävy toimii hyvin paletin muiden sävyjen kanssa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Milk Chocolate on vaaleahko, erityisesti luomivaon varjostukseen sopiva ruskea.

Semi Sweet on ehkä mattasävyistä suosikkini, sillä se on loistava sävy syventämään luomivakoa varsinkin vähän tummemmissa lookeissa. Sävy sopii loistavasti yhteen paletin muiden sävyjen kanssa ja itse käytän tätä enemmän kuin Milk Chocolatea.

Triple Fudge on tummanruskea ja mattasävyistä tummin. Yleensä tämä riittää itselläni ulkonurkan syventämiseen, mutta joskus kaipaan vielä tummempaa sävyä (riippuu kuinka tummaa meikkiä tavoittelee). Ei ehkä yhtä kermaisen tuntuinen kuin muut paletin mattasävyt.


 Crème Brulee, Hazelnut, Amaretto, Haute Chocolate, Gilded Ganache

Crème Brulee on kultainen helmiäissävy ja yksi suosikeistani koko paletissa. Tätä tulee lähinnä käytettyä juhlameikissä, mutta sävy on aivan upea ja koostumus täydellinen!

Hazelnut on lämmin vaaleanruskea helmiäissävy. Pidän sävystä todella paljon, sillä se on sopivan vaalea arkikäyttöön, eikä kimalletta ole liikaa.

Amaretto on kuparinen helmiäissävy. Upea sävy, vaikken itse tätä ole kauheasti vielä käyttänyt.

Haute Chocolate on tummempi helmiäisruskea, joka tämäkin sopii niin arkeen kuin juhlaan. Paletissa tämä näyttää äkkiseltään katsottuna melko samalta kuin Hazelnut, mutta on selkeästi tummempi ja neutraalimpi sävy.

Gilded Ganache on tumma, vähän vihreältä näyttävä sävy, jossa on kultaista kimalletta. Itse käytän tätä ainoastaan juhlameikissä, johon se sopii loistavasti luomen ulkonurkkaan. Tämä on todella glitterinen sävy, joka varisee muita helpommin.

 Champagne Truffle, Marzipan, Cherry Cordial, Candied Violet, Black Forest Truffle

Champangne Truffle on helmiäisvaaleanpunainen, joka on toinen paletin tuplakokoisista sävyistä. Sävy on erittäin käytännöllinen, joten onneksi juuri tämä on toinen tuplakokoinen sävy paletissa. Pidän sävystä erityisesti liikkuvalla luomella vaaleassa silmämeikissä ja muuten sisänurkan korostuksessa. Jos haluaa korostaa kulmaluuta helmiäissävyllä, sopii tämä siihenkin tarkoitukseen.

Marzipan on upea vaalea persikkainen helmiäissävy, joka on ehdottomasti suosikkisävyni koko paletista. Monet muutkin sävyt ovat upeita, mutta pidän Marzipanista erityisesti, koska se sopii loistavasti sekä arkeen että juhlaan. Koostumus on todella pehmeä ja helposti levittyvä, eli siitäkin täydet pisteet!

Cherry Cordial on burgundy sävy, jossa on vähän glitteriä. Sävy on mielenkiintoinen, sillä se ei ole hohtava ja glitteriä on muihin glittersävyhin verrattuna todella vähän. Tämän vuoksi sävy sopii loistavasti myös arkimeikkiin ja on myös yksi suosikeistani paletissa. 

Candied Violet on hohtava violetti ja se on muita paletin sävyjä kylmempi. Sävy on ehkä jopa vähän irrallinen koko paletissa, mutta toisaalta se tuo palettiin hauskasti jotain erilaista. Itse en tätä vielä ole silmämeikissä käyttänyt, mutta näppituntumalla sävy voisi olla vähän pigmenttisempi.

Black Forest Truffle on upea glitterinen tumma burgundy, jota itse olen käyttänyt juhlameikissä. Tämäkin varisee helposti, joten suosittelisin tahmeaa pohjustusta värille.

Suosittelisinko palettia?

Kyllä, jos...
...paletin värimaailma sytyttää
...haluaa paletin sekä arki- että juhlakäyttöön.
...haluaa monipuolisen paletin, joka on kokonaisuutena toimiva (sekä matta- että helmiäissävyjä; sävyjä tarpeeksi monipuolisesti, mutta kuitenkin niin, että sävyt sopivat hyvin yhteen) 
...arvostaa kosmetiikassa myös kaunista pakkausta.
...on valmis sijoittamaan hyvälaatuiseen luomiväripalettiin vähän enemmän rahaa.
...haluaa keräillä upeita paletteja, kuten minä :P

En, jos...
...sävymaailma ei miellytä. Turha hankkia palettia, jonka sävyistä ei pidä, vaikka paletti kuinka upea olisikin.
...yli 50 euroa luomiväripaletista on liikaa.
...paletin tilaaminen ulkomailta tuottaa päänvaivaa. Lähin paikka mistä tämän saa tilattua tietääkseni on Iso-Britannia (Beauty Bay). Sephorasta saa Too Facedia myös, jos sattuu matkustamaan kaupunkiin, josta kyseinen kauppa löytyy.

----------

Chocolate Bar on kyllä sulattanut mun sydämen täysin, jos kosmetiikka voi niin tehdä. Paletti on kokonaisuutena ihan mahtava, vaikka jotkut sävyistä voisivat olla laadultaan vähän parempia (parempi pigmentti, kermaisempi koostumus, mutta suurin osa sävyistä on laadultaan ihan täydellisiä).

Teen tästä paletista vielä blogiin arki- ja juhlameikkejä, mutta en viitsi lyödä mitään määrää lukkoon. Muutama kumpaakin ja niin, että kaikki sävyt tulevat ainakin kerran käytetyiksi :)

6 kommenttia:

 1. Oooh tuo Marziban! :o Tarvitsen niin tuollaisen persikkaisemman luomivärin!

  VastaaPoista
 2. Oi että miten upea paletti! Sävyt kolahtavat kyllä muhun ihan täysillä. Täytyy ehdottomasti pitää tämä mielessä, kun seuraavan kerran lähden miettimään uuden luomiväripaletin tilaamista :) Kiitos ihan mielettömän kattavasta ja mielenkiintoisesta postauksesta! Innolla odottelen niitä arki- ja juhlameikkejä, jotka aiot näistä luomiväreistä taikoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paletti on kyllä ihana, voin kyllä suositella! Kiva, että tykkäsit! Yritän saada niitä meikkejä tehtyä mahdollisimman pian :)

   Poista
 3. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi suosikki palettini, Too Faced muutenkin brändinä kolahtaa :). Odottelen tässä juuri Semi-sweet palettia saapuvaksi, voi sitten vertailla. Tosi kivoja noi sun selkeät arvostelut ja kuvailut eri sävyistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Mä rakastan Too Facedia ja tätä palettia. Semi-Sweet vaikuttaa ihanalta paletilta myös. Siitä olisi kiva kuulla arvostelua sun blogissa, kunhan olet sitä testaillut!

   Poista

Kiitos!