7. huhtikuuta 2016

My Signature Look | Tunnusmeikkini

Blogeissa on jo hetken pyörinyt My Signature Look -meikkihaaste, jonka Miten niin liikaa? -blogin Elisa laittoi alulleen reilu kuukausi sitten. Halusin itsekin ehdottomasti tarttua haasteeseen. Haastavan omalla kohdallani haasteesta teki se, että vaihtelen meikissä käyttämiäni sävyjä jonkin verran ja meikkini on luonnollisesti erilainen arki- ja juhlakäytössä. Mulle tämä haaste ei ollut ihan läpihuutojuttu. Arkimeikissä varsinkin vaihtelen paljon käyttämiäni sävyjä, vaikka meikkityyli pysyykin suht samana koko ajan. Iltameikissä juttu on sama, mutta toisaalta iltameikissä mulla on usein yksi yhdistävä tekijä: punainen huulipuna. Ennen bloggaamista käytin punaista huulipunaa aina viikonloppuisin, en edes omistanut punaisen huulipunan lisäksi kuin yhden punaruskean nudepunan. Nykyisin vaihtelen huulipunan sävyä enemmän, mutta tämä look on ehdottomasti eniten käyttämäni. Silloin kun en oikein tiedä tai osaa päättää miten meikkaisin, on kassinen red lips look valintani. Samoin aina kun on tärkeä tilaisuus, esimerkiksi omissa häissä ei käynyt mielessäkään mikään muu meikkityyli. Yleensä mulla on punahuulet myös sosiaalisen median profiilikuvissa, koska muuten en tunnista itseäni kuvista :D


Tässä vielä Elisan ohjeistus tunnusmeikistä:

"Signature- eli tunnusmeikillä tarkoitetaan meikkiä, jossa on tiettyjä henkilölle tunnusomaisia piirteitä. Se ei ole sama kuin minimimeikki tai suosikkimeikki vaan sellainen josta huomaa heti että ahaa, tää on just tuon meikki. Sellainen vakiintunut look, joka syntyy kuin automaattisesti. Esimerkiksi sopivat julkkikset: Adelen tunnistaa klassisesta meikkityylistä, Nicki Minajin tekoripsistä ja värikkäistä huulista ja Kim Kardashianin voimakkaista varjostuksista. Haasteessa on viisi kysymystä joihin vastata, ja sen lisäksi saa toki höpötellä muutakin :)"

Mun höpötykset ja miksi juuri tämä look tulivatkin jo tuossa alustuksessa. Mulle tunnusmeikki on samalla suosikkimeikki, mutta kaikkea muuta kuin minimeikki :D Mennään niihin kysymyksiin :)

1. Millainen on tunnusmeikkisi?

Tunnusmeikissäni on meikkipohja on puolipeittävästä peittävä, jotta kasvot eivät punottaisi ja meikki pysyisi kauniina koko päivän. Varjostukset ovat tärkeässä osassa meikkiä, kun taas poskilla on vain hyvin kevyesti lämpimän rusehtavan punaista poskipunaa. Varjostukset pitää tosin olla häivytetty kunnolla. Kulmat ovat huolitellut, mutta ne eivät ole keskeisessä osassa meikkiä. Pidän kulmistani semiohkaisina, koska paksut kulmat näyttävät itselläni todella jyrkiltä. Silmämeikki on huoliteltu, mutta suhteellisen neutraali. Luomivärisävyt ovat neutraaleja lämpimän ruskeita, tärkein on vaalea helmiäissävy liikkuvalla luomella ja pehmeä luomivaon varjostus. Tyypillistä on myös ohut musta kissarajaus, vesirajassa helmiäisvaalea rajaus ja wispy-tyyliset pitkät ja taipuisat irtoripset. Huulet ovat punaiset ja semimattaiset :)

2. Mitä korostat erityisen paljon tunnusmeikissäsi? Entä mikä jää vähemmälle?

No tuota noin. Täytyy sanoa, että tämä meikki on alusta loppuun tarkkaan mietitty ja korostan ihan kaikkia osa-alueita. Huulet ovat tässä keskeisessä osassa, mutta ne ovat kuitenkin nopein osa-alue tehdä. Vaikka silmämeikki onkin suhteellisen neutraali, menee mulla siihen eniten aikaa.


3. Mikä on koko meikin tärkein juttu?

Punainen huulipuna ja sehän on tässä jo tullut selväksi moneen otteeseen :D Kaikki muut meikin osa-alueet tukevat voimakasta huulimeikkiä, jonka on tarkoitus olla huomion keskipiste tässä meikissä.

4. Jos saisit kehittää oman meikkituotteen tai -sarjan pohjautuen omaan tunnusmeikkiisi, millainen se olisi?

Oi että mikä kysymys! <3 Ensinnäkin haluaisin tehdä sen yhteistyössä jonkun tyylikkään luksusbrändin kanssa, kuten BECCA:n tai Hourglassin. Sarjaan kuuluisi ainakin seuraavat tuotteet:
 • Ohut nestemäinen öljytön puolipeittävä-peittävä meikkivoide, joka pysyy koko päivän!
 • Kasvopaletti, jossa olisi pari varjostusväriä (1 tummempi ja 1 vaaleampi), pari satiinista poskipunaa (punertavan ruskea ja melko neutraali persikkapinkki) sekä pari superhohtavaa, mutta ei glitteristä highlighteria (lämpimän sävyisiä, toinen hyvin vaalea ja toinen vähän tummepi)
 • Superhyvä kermainen klassisen punainen rajausväri ja samassa sävyssä semimatta huulipuna.

5. Minkä haluaisit nostaa oman tyylisi pohjalta seuraavaksi supertrendiksi?

Tämä on vähän hankala kysymys, sillä meikki pohjautuu aika lailla viime aikojen trendeihin. Muutenkin mun suhtautuminen trendeihin on vähän sellainen, että what ever :D Pääasia on, että jokainen löytää oman tyylinsä meikata ja omat juttunsa, ovat ne sitten trendeistä tai trendien ulkopuolelta. Esimerkiksi mun tunnusmeikissä on molempia. Tällä hetkellä varjostaminen ja korostaminen on muodissa ja mä teen sitä. Toisaalta mun kasvoihin ei sopisi ollenkaan paksut, tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat, jotka ovat muodissa nekin.

Millainen on sun tunnusmeikki?

6 kommenttia:

 1. Hei ihanan fressi meikki! Ja WOU mikä tukkaväri! :D

  VastaaPoista
 2. Oot kyl tosi kaunis, aivan ihana meikki!

  VastaaPoista
 3. Upea meikki<3 Näitä on ollut tosi mielenkiintoista lukea blogeista ja ihan mahtavaa, että säkin tartuit tähän haasteeseen! :) Mä mietin jossain vaiheessa, että olisin itekin voinut tehdä tän, mutta totta puhuen mun meikissä ei oo mitään muuta mulle tunnusomaista kuin mustat kissamaiset rajaukset silmissä :D Muut tuotteet ja värit vaihtelee ihan valtavasti ja koko ajan, mutta noi rajaukset on ja pysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mäkään en aluksi meinannut haasteeseen tarttua, koska varsinkin arkisin vaihtelen sävyjä todella paljon niin mielialan kuin säänkin mukaan :D Tällaisesa iltameikissä tunnuslook oli kuitenkin mulle selvä :)

   Poista

Kiitos!