15. huhtikuuta 2016

On My WaterlineVesiraja, sisäluomi, sisärajaus... You know... Alue ripsirajan ja silmän välissä. Mä sanon yleensä vesiraja käännöksenä englannin kielen sanasta waterline, jota kuulee Youtube-videoissa. Niin tai näin, mun on pakko laittaa sinne jotain, koska koen meikkini vajaaksi ilman. Kirkastava vesirajaus on pakollinen itselleni myös minimimeikissä.

Mulla on vesirajaan laitettavalle rajauskynälle kaksi vaatimusta: sen on oltava pehmeää ja mahdollisimman pitkäkestoista. En voisi kuvitellakaan laittavani vesirajaan kovaa ja huonosti levittyvää rajauskynää. Yleensä korjaan vesirajauksen samalla, kuin puuteroin ja korjaan huulipunan. Vaalean kynän kuluminen ei ole niin vaarallista, mutta kun tumma vesirajaus kuluu, on lopputulos helposti suttuinen. Kaikki esittelemäni kynät täyttävät kriteerini. Ne ovat pehmeitä ja hyvin levittyviä. Ne eivät myöskään kulu pois saman tien laittamisen jälkeen, vaikka korjaankin vesirajaustani pari kertaa päivässä.

ValkoisetPidän useammin vaaleaa kuin tummaa rajausta vesirajassa. Mattavalkoista pidän yksinään hyvin harvoin, mutta helmiäisvalkoista huomattavasti useammin.

The Body Shop White Matte Kajal on nimensä mukaan matta kajaali ja tämä kyllä näkyy vesirajasta. Eniten tykkään tätä kajaalia vaalean helmiäiskynän alle antamaan pigmenttiä. Matte Kajalia saa myös mustana ja hintaa tällä on The Body Shopissa 14,50 €.

Urban Decay 24/7 Glie-On Eye Pencil sävyssä Yeyo on kylmä helmiäisvalkoinen. Tykkään käyttää tätä, kun haluan silmieni näyttävän mahdollisimman kirkkailta. Glide on Pencil on ehkä suosikkini kaikista rajauskynistä. Tämä pysyy todella hyvin ja tarvitsen vedenkestävän meikin poistoainetta saadakseni tämän kynän swatchin pois kädestä (koskee kaikkia sävyjä). Kynä on superpehmeää ja levittyy hyvin. Näitä voi käyttää loistavasti myös rajauksen tekemiseenluomelle. Mikä tekee tästä kynästä ylivertaisen muihin laadukkaisiin rajauskyniin verrattuna, on 41 sävyn sävyvalikoima. Kyniä saa helpoiten Tampereen ja Helsingin Sokoksista ja Sokoksen verkkokaupasta, joissa niillä on hintaa 20,50 €. Urban Decaylla on myös varsinaisia vesirajakyniä, mutta nämäkin soveltuvat tähän käyttöön loistavasti.

Vaaleat


NYX Wonder Pencil sävyssä Light on uusin tulokas rajauskynäperheeseeni. Olen haaveillut jo pitkään nudesta, mattaisesta rajauskynästä. Se on kuitenkin jäänyt hankkimatta Suomen huonon tarjonnan vuoksi, mutta kiitos NYXin, valikoima laajentui juuri yhdellä edullisella vaihtoehdolla. Vaalea beige on täydellinen sävy avaamaan silmiä, jos mattavalkoinen tuntuu liian jyrkältä. Wonder Pencil on loistava myös huulimeikissä. Sillä saa helposti korjattua vahingossa rajauksen yli menneen huulipunan. NYXiä saa valikoiduista Sokoksista, Emotioneista ja Sokoksen verkkokaupasta, sekä monista monista muista verkkokaupoista. Sokoksella tämän hinta on 5,90 €.

Make Up Store Eye Pencil sävyssä Pink Dream on ehdottomasti eniten käyttämäni kynä vesirajaukseen, varsinkin arkimeikissä, sillä tämän olen hankkinut ennen bloggaamisen aloittamista. Tämä on kaunis helmiäispinkki, joka kirkastaa katsetta, mutta ei ole liian näkyvä. Make Up Storea saa ainakin Sokokselta, jossa kynällä on hintaa 16 €.

Tummat


Nuorempara käytin todella usein mustaa vesirajausta ja mulla meni maku siihen joksikin aikaa. Nyt olen kuitenkin innostunut mustasta vesirajasta uudelleen ja mun pitäisi ehdottomasti pitää sitä enemmän! Varsinkin voimakkaan silmämeikin kanssa se näyttää upealta! Välillä käytän näitä tummia rajauskyniä myös ripsirajassa utuisena rajauksena.

Kuten jo aiemmin kerroin, on Urban Decayn 24/7 Glide-On Pencil suosikkirajukynäni kokonaisuudessaan. Pikimusta Perversion on ehdottomasti suosikkimustani! Tiedot ostopaikasta ja hinnasta ylempänä. Tämä pysyy kyllä vesirajassa vaikka kuinka pitkään, mutta alkaa näyttää kuluneelta päivän mittaan. Näin mulla on myös muiden tummien värien kanssa.

Too Facedin Perfect Eyes Eyeliner sävyssä Perfect Black on loistava kynä myös, mutta häviää Urban Decaylle. Nämä kaksi ovat lähes identtisiä koostumukseltaan. Vesirajassa tämä pysyy yhtä hyvin kuin Urban Decay, mutta ripsirajasta leviää helpommin raskaalle luomelleni. Toisaalta tämä on vähän pehmeämpää ja tällä on helpompi luoda superutuinen rajaus. Tuolla kynän päässä olevalla kumiapplikattorilla ei ole mielestäni mitään virkaa. Perfect Eyes Eyelinerin sävyvaloikoima kattaa 8 sävyä, jotka ovat kaikki tummia. Saatavuus Suomeen on  hankala. BeautyBaysta näitä saa hintaan 16,80 €, mutta mustaa ei ole tällä hetkellä sävyvalikoimassa. Yksi vaihtoehto on tilata Too Facedin omilta sivuilta hintaa 18 $, mutta siihen pitää käyttää välityspalvelu Shipitoa. Urban Decay on helpommin saatavilla ja siinä on parempi valikoima, joten suosittelen sitä ennemmin. Itse sain tämän kynän The Return of Sexy Paletin mukana.

Minulta löytyy Too Facedin Perfect Eyes Eyeliner myös tummanruskeassa sävyssä Perfect Espresso. Musta rajaus saattaa joskus tuntua niin vesirajassa kuin luomellakin liian jyrkältä. Tummanruskea on tällöin loistava vaihtoehto, sillä se antaa meikille syvyyttä, mutta on mustaa pehmeämpi. Hintatiedot ja saatavuus ylempänä. Tämä onkin ehdottomasti suosikkini näistä kahdesta Too Facedin kynästä.


Ylhäältä alas: TBS Matte Kajal White, UD Yeyo, Make Up Sote Dream Pink, NYX Light,
TF Perfect Espresso, TF Perfect Black, UD Perversion

Multa löytyy myös Urban Decayn silmänrajauskynäsetti Travel Set of 5 - Cosmic, josta voi lukea lisää täältä. Kyniä kannattaa myös teroittaa laadukkaalla meikkikynäteroittimella, kuten Urban Decayn Grindhousella. Vesirajauksessa ei haittaa, jos kynän kärki on vähän tylsä. Luomelle rajausta tehtäessä kynä kannattaa teroittaa teräksi tarkan jälken saamiseksi.

Pari juttua mulla olisi vielä haaveena tähän vesirajakynäkokoelmaan, meinaan Elizabeth Mott Smooth Shadow Eye Pencil sävyssä Pearl ja Urban Decay Waterline Pencil uutussävyssä Walk of Shame. Olisi kyllä kiinnostava testata, että onko tuo varsinainen vesirajakynä oikeasti parempaa kuin monikäyttöinen ja loistava 24/7 Glide-On Pencil.

Rajaatko itse vesirajasi? Mitä väriä tykkäät käyttää, entä onko joku tietty kynä erityinen suosikkisi? :)

4 kommenttia:

 1. Valkoinen vesirajalla kuuluu mun signatureen :D Oon käyttänyt niin kauan et tuntuis hölmöltä ilman. "Se oikea" siihen hommaan vaan on vielä hakusessa, mun on jo pitkään pitänyt kokeilla noita UD:n kyniä! Ruskea rajauskynä on myös hankintalistalla, käytän yleensä ylävesirajassa tightliningiin mustaa, mutta se on kyl välillä liian raskas sävy jos haluaa sellasen kevyen kuultavan meikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että siinä sun signature lookissa oli valkoinen vesiraja :) Nuo UD:n ovat hyviä, mutta mattavalkoista heillä ei ainakaan vielä ole valikoimassa. Totta, kevyen ja varsinkin lämpimän sävyisen meikin kanssa musta näyttää helposti vähän kovalta ja raskaalta :)

   Poista
 2. Tää postaus oli ihan loistava muistutus sille, että munkin pitäis taas alkaa useammin tekemään noi rajaukset vesirajalle. Jossain vaiheessa mulla oli siellä aina rajaukset, mutta nykyään ei jostain syystä kovinkaan usein ja vaaleilla sävyillä saa tosi kivasti kirkastettua katsetta ihan arkimeikissäkin :) Upea valikoima sulla noita, mun täytyy ehdottomasti päästä testaamaan noita UD:n rajauskyniä! Toi NYXin kynä olisi myös varmasti ihan täydellinen mulle, sillä oon jo pitkään haaveillut mattaisesta nudesta silmänrajauskynästä. Multa löytyy toi sun mainitsema Elizabeth Mottin rajauskynä ja se on kyllä kaikinpuolin aivan ihana ja ehdoton suosikkini noista omista kynistäni<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on siis aina vesirajassa jotain, jos oon meikannut. Suosittelen testaamaan noita UD:n kyniä. Kyllähän ne ovat vähän hintavia rajauskyniksi, mutta ne ovat aivan loistavia laadultaan :) NYXin kynä on huippu myös ja vielä edullinenkin! Suosittelen tsekkaamaan tuon, jos menet käymään NYXin pisteellä Sokoksessa :) Muistinkin että oot kehunut Elizabeth Mottin kynää. Siinä vaikuttaisi olevan aivan täydellinen sävy, joten se on ehdottomasti mulla testauslistalla!

   Poista

Kiitos!