21. tammikuuta 2016

Toimiva luonnonkosmetiikan kynsilakka? - Boho

Jotkut kosmetiikkatuotteet ovat sellaisia, että luonnonkosmeettinen vaihtoehto voisi olla tosi jees: varsinkin kaikki suoraan iholle laitettavat tuotteet, samoin luonnonkosmetiikan värikosmetiikka kiehtoo. Sitten on niitä tuotteita, joista ensimmäinen  ajatus on: "Ei muuten varmana toimi!" Kynsilakka oli itselleni yksi näistä. Jostain syystä en osaa mieltää luonnonkosmeettista kynsilakkaa ollenkaan hyväksi. Olisi kiva, jos kynsilakka peittäisi tarpeeksi yhdellä kerroksella, kuivuisi nopeasti, kestäisi kynsissä ainakin pari kolme päivää ilman pahempaa kulumista ja pysyisi vielä pullossakin juoksevana pitkään. Aikamoinen vaatimuslista siis ja vaikea kuvitella, että täysin luonnolliset ainesosat tästä selviävät.


Voitin Bohon kynsilakan Glitz & Glam -blogin arvonnasta syksyllä. Sain itse valita sävyn ja päädyin numeroon 014 Red Rose, joka on upea tummanpunainen. Esitttelin lakan ja muut voittamani palkinnot ostospostauksessa syksyllä ja Goa-hajuvesi pääsikin juouluun lemppareihin.

Bohon kynsilakalla on hintaa viitisen euroa ja jälleenmyyjät löydät täältä. Lakasta kerrotaan seuraavasti Bohon esitteessä (voi käydä kurkkaamassa täältä, linkissä myös sävyvalikoima):
 • Ekologiset koostumukset
 • Koostumukset 7FREE ja 8FREE (kts. edellä mainittu linkki)
 • Jopa 86 % luonnollisia ainesosia
 • Koostumukseen on lisätty piidioksidia (jota usein käytetään luonnollisena kynnenvahvistajana)
 • Sisältää UV-suojan, joka suojaa kynsiä värien kellastuttavalta vaikutukselta
 • Ei eläinperäisiä ainesosia
 • Kiiltäväpintainen
 • Nopeasti kuivuva
 • Pitkäkestoinen
 • Parhan tuloksen saat levittämällä 2 lakkakerrosta
Boho itsessään on siis ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, johon voi käydä paremmin tutustumassa täällä.

Kuvassa vasemman käden kynsissä on kaksi kerrosta kynsilakkaa ja oikean käden kynsissä vain yksi. Ero on huomattava ja yhdellä kerroksella lakka näyttää ainakin näin tummassa värissä hölmön laikukkaalta. Tätä on siis melkein pakko laittaa kaksi kerrosta, ja itselläni ei meinaa kärsivällisyys riittää kahden kynsilakkakerroksen laittamiseen. Onneksi lakka kuitenkin kuivuu nopeasti, mikä antaa vähän huonoa pigmenttiä anteeksi. Jo muutaman minuutin kuluttua lakan laittamisesta voi melko huoletta palata muihin toimiin. Varovainen kannattaa silti olla.

Tuosta pitkäkestoisuudesta en nyt tiedä. Omissa kynsissäni tämä ei todellakaan pysy hyvänä päivää pidempään. Itse en tosin varo kynsiä ollenkaan, enkä yleensä käytä alus- tai päällyslakkaa. Ne voisivat ehkä auttaa asiaan, mutta vain yhden värin lakkauksessa siinä on itselleni liikaa vaivaa ja liikaa kynsien kuivattelemista.

Hyvää tässä lakassa on nopean kuivumisen lisäksi ehdottomasti kaunis sävy (ja laaja sävyvalikoima ylipäätään) ja upea kiilto. Myös pullo on tyylikäs. Lasipullossa on upea puukorkki, joka tuo pakkaukseen ehdottomasti luonnonkosmeettista fiilistä. Kynsilakka on ollut nyt satunnaisessa käytössä 3-4 kuukautta, eikä lakka ole ainakaan vielä paksuuntunut.

Se, että lakka sisältää 14 % muita kuin luonnonkosmeettisia ainesosia, tuntuu vähän huijaukselta. Mulle tulee sellainen fiilis, että "Hahaa, tiesin että ei-luonnolliset ainesosat saivat aikaan tämänkin kynsilakan kovettumisen ja pysymisen."

Kaikkiaan Bohon kynsilakka on mielestäni ihan kiva. Itse olen melko huono kynsien lakkailija (yllä olevastakin kuvasta näkyy, etten vaivautunut siivota ohi menneitä lakkoja :D ). En jaksa yleensä tehdä mitään ihmeellisiä lakkauksia ja muutenkin aika usein vedän parikin kertaa vanhan lakan päälle samaa lakkaa korjaamaan pienen kulumisen, ennen kuin vaivaudun vaihtamaan lakkoja. En siis todellakaan ole mikään kynsiammattilainen enkä edes kynsiharrastelija. Haluan vain, että kynteni näyttävät kivoilta ja ovat myös osa meikkiäni ja asukokonaisuuttani.

Suosittelisinko tätä lakkaa?  Vähän riippuu.

Suosittelisin, jos...
...haluat ehdottomasti kokeilla luonnonkosmettista kynsilakkaa.
...olet vegaani tai haluat eläinkokeettomia kynsilakkoja (toki eläinkokeettomia on myös monilla muilla merkeillä, kuten The Body Shopilla ja China Glazella).
...haluat kynsilakan kivalla pullolla kokoelmiisi.

En suosittelisi, jos...
...et jaksa tai ehdi laittaa kynsilakkaa kahta kerrosta.
...haluat pitkäkestoisen kynsilakan.
...luonnonkosmetiikka ei kiinnosta / tuotteen luonnonkosmeettisuudella ei ole väliä.

*En hyödy linkeistä mitenkään.

Oletko kokeillut hyvää luonnonkosmetiikan kynsilakkaa? Onko Boho tuttu merkki? :)

3 kommenttia:

 1. Ero on kyllä ihan valtava tossa, onko lakkaa laitettu yksi vai kaksi kerrosta, mutta lopputulos näyttää kyllä hyvältä! :) Tää oli muutenkin tosi mielenkiintoinen postaus, vaikka mä en pahemmin kynsilakkoja käytäkään. Tän sun postauksen perusteella en kyllä lähtisi itse testaamaan tota kynsilakkaa (enkä välttämättä mitään muutakaan luonnonkosmetiikan kynsilakkaa). Mä toivon kynsilakalta ennen kaikkea sitä, että se näyttää kynsissä hyvältä pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin mäkään tätä samaista lakkaa ostan muussa värissä, varsinkin kun Bohoa ei ihan lähimmästä Prsmasta saa. Muutenkaan en tämän perusteella mitään muuta luonnonkosmetiikan kynsilakkaa lähtisi testaamaan, varsinkaan kun nämä eivät ole 100 % luonnollisia. Sellaista ehkä voisin ihan mielenkiinnosta testata. Mulla kaikki kynsilakat kestävät huonosti varsinkin kynsien kärjissä, mutta tämä kyllä erityisen huonosti :D Väri on tosin nätti :)

   Poista
 2. "Onneksi lakka kuitenkin kuivuu nopeasti, mikä antaa vähän huonoa pigmenttiä anteeksi."

  Haa, itsellä oli käytössä eri sävy ja ei kyllä millään kuivunut, vaan lopulta värin kolhiutumisen myötä jouduin poistamaan koko lakan parin tunnin sisällä käytöstä. 😅 Värit ovat kyllä kivoja ja purkit kauniita, mutta peittävyys oli iso ongelma - pitkien kynsien kanssa valo loistaa nimittäin kynnen kärjestä läpi, kahdesta lakkakerroksesta huolimatta. :D

  VastaaPoista

Kiitos!