5. tammikuuta 2016

Madara ja mielenmuutos

Tilasin syksyllä Madaran verkkokaupan alesta Peel-hedelmähappomaskin ja Detox-syväpuhdistavan naamion. Varsinkin Peel-maskista olin kuullut ja lukenut paljon hypetystä. Ensimmäinen käyttökokemus hedelmähappomaskista oli valtava pettymys. Tuntui siltä, ettei se tehnyt iholleni mitään. Detox-maski oli mielestäni ensimmäisellä käyttökerralla tehokas, mutta en pitänyt sen tuoksusta ollenkaan. Lisäksi naamio aiheutti jonkinlaisen reaktion kasvoillani: koko naama alkoi punottaa viiden minuutin naamion jälkeen. Ja mulla ei ole mitenkään erityisen herkkä iho lukuunottamatta silmänmpärysihoa (mihin tällaisia naamioita ei muutenkaan kuulu laittaa). Kumpikin naamio sai kuulla kunniansa Marraskuun flopeissa, mutta päätin antaa näille vielä uuden mahdollisuuden.


Otin ennen ja jälkeen kuvat eräänä kertana, kun naamioita käytin. Jätän nyt tällä kertaa julkaisematta ne blogissa, mutta niistä huomasin eron olevan valtava. Käytin molempia naamioita, ensin Peel-maskia ja sitten Detox-maskia. Maskien jäljitä mustapäät olivat tulleet todella pintaa, joten niitä sai kyllä ihan itse puristella ulos, mutta prosessin jäljiltä iho oli todella pehmeä. Tästä syystä Peel-maski pääsikin joulukuun suosikkeihin. Mieli muuttui siis sittenkin näiden suhteen.


Brightening AHA Peel Maskin teho pesutuu hedelmähappoihin. Tämä kuorii kivasti kuollutta ihoa, mutta itse tarvitsen ainakin silloin tällöin rakeista kuorintaa, sillä ihoni on varsinkin T-alueelta hyvin tukkeutunut välillä. Juuri tämä naamio tuo mustapäitä pintaan ja mun on tämän naamion jälkeen pakko poistaa niitä mekaanisesti, lapuilla tai jollain aineella (Eilen kokeilin tätä reseptiä, joka oli todella tehokas, mustapäät oikeasti hävisivät. Hammasharjakohdan skippasin. Mömmö polttelee ihan jumalattomasti, joten en suosittele herkälle iholle ja muutenkin kokeilu omalla vastuulla). Peel-mask myös kirkastaa ihoa, mutta jos oma ihoni on erityisen sumeana, tykkään käyttää mielummin Lumenen Bright Touch -kuorintanaamiota, joka on muuten palkintona blogiarvonnassa :)


Detox Ultra Purifying Mud Maskista ensimmäinen mainittava asia on haju. Tämä haisee ihan hirveälle ja alkuun mun oli todella vaikea pitää maskia kasvoilla. Olen melko hajuherkkä ja tämän tuoksu oikeasti oksetti mua alkuun. Nyt olen siihen hajuun pikkuhiljaa tottunut, mutta edellenkään en silti pidä siitä. Aiemmin käytin tätä koko kasvoille, mutta nykyisin käytän tätä ainoastaan T-alueella. Naamio puhdistaa ihoa ja supistaa ihohuokosia, sen vuoksi tykkäänkin laittaa tämän mustapääpuhdistuksen jälkeen vielä syväpuhdistamaan huokoset. Ja herkkäihoisille tosiaan varoitus: tämä voi aiheuttaa polttelua ja punoitusta, mutta itselläni nuo lähtivät nopeasti pois. Yksi miinuspuoli naamiossa on koostumus, kun sitä on jo hetken käyttänyt. Naamio alkaa kuivahtaa tuubin suun lähettyvillä ja silloin tätä on hankala saada ulos tuubista. Itse joudun silloin sörkkimään tuubin suuta jollain terävällä, jotta kuivunut kohta lähtee pois.

----------

Lopputulos maskeista on siis se, että mieli on muuttunut ja ne sopivat sekaiholleni hyvin. Vielä en kuitenkaan ole siitä täysin vakuuttunut, että ostanko näitä uudelleen. Yritän kehitellä supertehokasta ihonhoitorutiinia, jossa näillä molemmilla olisi oma paikkansa. Eilen kokeilin yhtä moniosaista hoitorutiinia ja se oli todella tehokas, mutta melkoisen monivaiheinen ja rankkakin iholle. Turhan usein en sitä viitsi siis tehdä, mutta seuraavalla kerralla voin kertoa rutiinin myös blogin puolelle. Iho on meinaan kuin uusi.

Onko sulla kokemusta näistä Madaran naamioista? Tykkäätkö käyttää luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa? :)

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva kuulla, että sun mielipide noista muuttui! Mäkin oon lukenut näistä tuotteista tosi monista blogeista ja todennut, että näitä tuskin on tehty mun superherkälle iholleni :D Parempi siis jättää nämä kokonaan testaamatta, mutta tosi kiva kuulla näiden oikeasti tehoavan :) Mua alkoi myös ihan hirveästi kiinnostaa toi sun moniosainen ihonhoitorutiini, eli toivottavasti kirjoittelet siitä, kun seuraavan kerran sellasen päätät tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päätin antaa näille uuden mahdollisuuden! :) En kyllä suosittelisi herkälle iholle ainakaan tuota Detoxia! Peel ei itselläni aiheuta mitään kirvelyitä tai muutakaan, mutta olen lukenut, että jollain aiheuttaa. Kirjoitan ehdottomasti siitä ihonhoitorutiinista, täytyy nyt vain katsella, että kauanko iho "normaalilla" ihonhoidolla pysyy hyvänä eilisen superhoidon jäljiltä :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sun kokemuksia näistä! Rakastan luonnonkosmetiikkaa, mutta Mádaran tuotteet on itselläni loppujen lopuksi aika vähässä käytössä juuri tuoksun takia. Jotenkin en niin lämpeä sellaiselle vihreän koivuiselle ja ehkä jopa vähän kitkerälle tuoksulle. Oon kyllä testannut monia Mádaran tuotteita ja suurin osa on ollut ihan hyviä, mutta tuoksu kun on mulle niin tärkeässä asemassa, sarja on jäänyt sen vuoksi vähän paitsioon. Nämä on kyllä jo pitkään odottaneet mulla kaapissa testaustaan ja nyt kun mainitsit tuon mustapää-jutun, taidankin ottaa molemmat käyttöön asap! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuoksulla on iso merkitys kosmetiikassa, mutta onneksi olen tottunut näiden tuoksuun jo. Mielellään käyttelen näitä loppuun, mutta juuri tuoksun takia nämä saattavat jäädä ostamatta uudelleen. Vähän huvitti, kun Madaran verkkosivujen arvosteluissa näiden tuoksua oltiin kehuttu :D Suosittelen testaamaan ja suosittelen tosiaan myös poistamaan mustapäitä Peel-maskin jälkeen lapuilla tai muulla keinolla :)

   Poista
 3. Oon halunnut testata noita kun moni on niitä kehunnut, mutta voi olla ettei ne sovi iholleni - viimeksikin formula 10.0.6 Detox-naamio enemmän satutti kuin vain kihelmöi. :D Sääli, kun näitä niin kehutaan!

  Tykkään kyllä käyttää luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, mutta pakko myöntää että aika paljon hinta ratkaisee mitä tuotteita valitsen - ja yleensä ne perus markettituotteet on ne edullisimmat. :D Mutta aina pitää olla yksi luonnonkosmetiikan tuhti "monitoimirasva", jota voi käyttää kuiviin kantapäihin ja käsiin ennen nukkumaanmenoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on onneksi myös ne näytekoot saatavilla, jos kokeilu houkuttelee. Toki niissä on sitten korkeampi litrahinta, mutta tuubi on edullisempi silti :)

   Mullakin on tähän mennessä ollut ihonhoidossa aika edullisia tuotteita, varsinkin sellaiset päivittäin käytettävät. Nyt olen kuitenkin alkanut kallistua siihen, että jos tuote oikeasti toimii, niin siitä voi maksaa vähän enemmän :)

   Poista

Kiitos!