1. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet ja vanhat tuulet, nimikriisi ja uusi blogin nimi


Aloitetaan otsikon viimeisestä osasta, eli siitä, että blogi muuttaa nimeä. Keksin blogin nimen Perfect Red nopeasti kesällä blogin perustamisvaiheessa ja ajattelin sen olevan loistava nimi blogille. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että nimi ei sittenkään ole se oikea nimi. Blogi vaihtaakin nyt nimeä paristakin syystä:

a) Perfect Red ei kuvasta mua itseäni mitenkään ja toisaalta sitä ei välttämättä pysty yhdistämään suoraan kauneuteen ja meikkaamiseen (vaikkakin blogin banneristakin näkee, että Perfect Red tarkoittaa täydellisen punaista huulipunaa).

ja isompi ongelma:

b) Perfect Red ei liity millään tavalla Instagram ja Youtube tileihini, joissa käytän nimimerkkiä Katatuulikki (etunimeni ovat Katariina Tuulikki, kuten ehkä arvasit). Julkaisen Instagram-tilissäni myös kuvia elämästäni ylipäätään meikki- ja kauneuskuvien lisäksi, joten haluan käyttää tilin nimenä nimeä tai tunnistettavaa nimimerkkiä. En halua tehdä blogille myöskään omaa Instagram-tiliä, sillä yhteen mahtuu kyllä kauneusjutut ja muut jutut, mahtuvathan ne yhteen elämäänkin. Muutenkin Instagram on ainut väylä, josta lukijat pääsevät seuraaman elämääni muutenkin kuin kauneuden kannalta. Yuotubessa pidän myös luontevampana pitää kanavan nimenä omaa nimeä tai nimimerkkiä, kuten hyvin moni siellä pitääkin. Nämä kolme kanavaa (blogi, Youtube ja Instagram) liittyvät vahvasti toisiinsa, joten haluan niille yhtenäisen nimen.

Näistä syistä vaihdan blogini nimeksi Katatuulikki. Oman nimen tai nimimerkin käyttö blogin nimenä varsinkaan kauneusblogeissa ei ole kovin yleistä toisin kuin Youtubessa, mutta haluan näille kanaville yhteisen nimen. Tässä kohtaa, kun blogillani ei ole paljon lukijoita, koen nimen vaihtamisen olevan helppoa. Blogin osoitetta en silti muuta miksikään, koska siitä tulisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Muutenkin ajattelen, ettei sillä osoitteella varsinaista merkitystä ole. Googlaamalla löytyy ja monessa blogissa nimi ja osoite eivät välttämättä ollenkaan vastaa toisiaan.


Blogin suhteen puhaltaa muutenkin osittain uusia tuulia, osittain taas ei. Bloggaan edelleen ensisijaisesti kauneudesta ja meikeistä. Joskus voin kertoa omia kuulumisiani, mutta harvemmin. Instagramin kautta pystyy seuraamaan elämääni myös bloggaamisen ulkopuolelta :)

Se mikä tulee muuttumaan, on postausten muoto. Tein ensimmäisen videopostaukseni aiemmin tällä viikolla ja haluan alkaa tekemään videoita enemmän. Missään nimessä kaikista postauksista ei tule videoita, sillä tykkään kirjoittamisesta. Teen muutenkin mielummin esimerkiksi tuotearvostelut kirjoittaen selkeyden ja kuvien vuoksi. Tutorialit on varmasti paljon helpompi tehdä videolle. Ostokset ja suosikit on varasti myös kiva tehdä videolle, kun tuotteista ei tarvitse kertoa ihan niin laajasti kuin varsinaisessa arvostelussa.


Se blogista ja muutoksista, nyt voisin kertoa vähän omasta vuodestani 2016 uuden vuoden lupausten suhteen. En ole tehnyt tänä vuonna ainuttakaan lupausta, enkä muistaakseni tehnyt viime vuonnakaan. Yksikään tekemäni uuden vuoden lupaus ei ole tähän mennessä pitänyt, joten tuskin pitäisi tälläkään kertaa. 16-vuotiaana lupasin lopettaa tupakanpolton ja se lupaus kesti huimat 10 tuntia. Olen kyllä lopettanut myöhemmin ja ollut nyt 4,5 vuotta polttamatta, mutta lopetin keskellä kesää, en uutena vuotena. Välillä olen lupaillut terveellisiä elämäntapoja ja aina ne ovat menneet plörinäksi. Mielestäni elämäntapani ovat ihan ok nykyisin, huomattavasti paremmat kuin ennen, kun mussutin karkkia päivittäin ja liikunta oli ylitsepääsemättömän vaikeaa. Elämäntavoissani on jonkin verran parannettavaa, mutta uskon näissä asioissa pitkäaikaiseen muutokseen ja siihen, että ainakaan omalla kohdallani mikään totaalinen muutos tai elämäntapa ei toimi. Ja sitten vielä lempilupaukseni monen vuoden ajalta: lupasin lopettaa kynsien pureskelun ja koskaan en siihen pystynyt. Kun vihdoin lopetin kynsien syömisen, tein sen kihlasormuksen, en uuden vuoden kunniaksi :D

Meinasin tehdä lupauksen koskien blogia, että teen postauksen joka päivä. Tajuan kuitenkin sen jo valmiiksi, että välillä olen niin kiireinen, ettei aikani riitä päivittäiseen bloggaamiseen. Hyvä jos saan pari postausta viikossa ulos ja ehdin lukea omien lempiblogieni uudet postaukset. Nautin bloggaamisesta ja meikkaamisesta ja kauneudenhoidosta ylipäätään, mutta en halua ottaa niistä liikaa paineita tai tehdä niistä pakkopullaan. Meikit ja blogi ovat mulle rakkaita harrastuksia, joista en halua joutua stressaamaan. Sen vuoksi en lupaa mitään tiettyä postausväliä. Joskus saatan ehtiä postaamaan päivittäin, joskus tilanne voi taas olla se, että taukoa tulee viikkokin. Ennen kaikkea haluan, että bloggaaminen tuntuu hyvältä.Sellaista asiaa mulla on tänään ja tälle uudelle vuodelle. Vaihdan blogin nimen nyt tänään ja teen myös uuden bannerin viikonlopun aikana. Kiitos lukijoille siitä, että olette jakaneet intoni kauneuteen kanssani blogini lyhyen iän aikana. Huomenna blogissani olisi muuten uuden vuoden kunniaksi tiedossa ensimmäinen arvonta, joten pysykäähän kuulolla ;)

Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia? Oletko ikinä vaihtanut tai harkinnut vaihtavasi blogin nimeä? Miten vaihto sujui? :)

13 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää uusi nimi! :) Itse olen jo ties kuinka kauan halunnut vaihtaa blogini nimen, koska se on todella tyhmä, mutten ole keksinyt vielä uutta ja parempaa. Omaa nimeäni blogin nimeksi olen minäkin pyöritellyt, mutta koska teen omalla nimelläni musiikkia, tuntuu sekin hölmöltä. Kauhi kriisi! No, ehkä uusi vuosi tuo uusia tuulia tullessaan...

  Hyvää uutta vuotta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni blogisi nimi ei ole ollenkaan tyhmä! Ehkä sekään ei tuo mieleen kosmetiikkaan, mutta muuten se on kiva ja persoonallinen :) OJotkut sanovat, että oman nimen käyttö on niin yleistä, että blogi ei erotu mitenkään. Itse olen siitä eri mieltä, sillä oma nimi blogin nimenä on ainakin oman näköinen! Monet suositutkin bloggaajat käyttävät omaa nimeä blogin nimenä ja varsinkin Youtubessa käytetään joko nimimerkkiä, lempinimeä tai ihan koko nimeä.

   Kiitos ja sitä samaa! :)

   Poista
 2. Ihanaa ja mahtavaa uutta vuotta sinnekin <3 Mä tykkään blogin uudesta nimestä, se on tosi jees! Kaima ;) Vaikka meidän nimet kirjoitetaankin eri lailla. Mä myös haluaisin hirveästi tehdä videoita, muttei se tunnu onnistuvan ollenkaan. Täytyis vaan perehtyä lisää ja pistää aikaa siihen..

  Täytyy sanoa, että on paljon kivempaa, kun blogipostauksia ilmestyy pari viikossa kuin joka päivä. Pitää mielenkiinnon yllä, enkä mäkään joka päivä jaksa/kerkeä lukea blogeja :D Oli muutes viime vuonna tosi kiva löytää sun blogi! Joistain blogeista vaan välittyy ne parhaat tyypit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogin uusi nimi on hyvä! :) Katariina on kyllä paras nimi, on sitten kirjoitettu yhdellä tai kahdella iillä tai K tai C -kirjaimella! Myös nimen versiot eri kielissä ovat kivoja ja kauniita :D

   Mäkin aika monta kertaa yritin videon filmaamista ennen, kuin ensimmäisen sain julkaistua. Itsekin kyllä tarvitsisin paremmat välineet, mutta onneksi järkkärillä saa näin alkuun ihan ok videota :)

   Ihana kuulla ja samaa voin muuten sanoa sinulle! <3 Cosmetic Land on yksi suosikeistani kosmetiikkablogeista :)

   Poista
  2. Se on jännä nimi siitä, ettei sitä enää kuule kovin usein. Vaikkakin se on todella yleinen, niin sitä ei vaan enää kuule paljoa.. Ootko muuten törmännyt siihen, että sua kutsutaan väärällä nimellä? :D En ymmärrä, miten mua aina kutsutaan Caritaks.. Siis mitähän ihmettä! Ja yleensä se tulee vielä vanhemmilta mummoilta :D wtf?

   Jostain on joo hyvä aloittaa ja vaikkei laatu oliskaan mitenkään huippuhyvää, niin saa ainakin harjoitusta! Kiitos ihana<33

   Poista
  3. Välillä mua on kutsuttu Katriinaksi, mutta pahin väännös nimestä on ehdottomasti lempinimi Katsu (ei millään pahalla, jos jonkun lempini on sellainen, mulle ei vaan sovi). Ensimmäinen poikaystäväni kutsui mua välillä Katsuksi ja sai mut lähinnä kiukkuiseski :D Haha, mun siskon nimi on itseasiassa Carita ja välillä sukulaismummot ovat sekoittaneet meidät keskenään :D

   Poista
  4. Hahah, joo en mäkään Catsusta tykkää :D Paitsi jos lapset kutsuu, sit ei haittaa! Oho, aika hauska. Sopivasti osui tuo Carita ;D

   Poista
 3. En tehnyt lupauksia, en koskaan onnistu pitämään niitä ainakaan vuoden vaihteessa... :D

  Itse vaihdoin myös ihan alussa blogin nimeä, siinä vaiheessa se on helpompaa kun lukijoitaan ei juuri ollut. Toisinaan nykyinenkin nimi tökkii mutta nyt se on paljon vaivalloisempaa se nimen vaihto (kun ei vain jaksa). :D

  Katsotaan millaisia uusia tuulia blogisi tänä vuonna tuo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet vaihtanut blogin nimeä onnistuneesti. Se olikin itseasiassa ihan uusi tieto mulle, tosin löysinkin kosmetiikkablogit vasta viime vuonna. Mielestäni blogisi nimi on oikein kiinnostava, mutta pääasia onkin, että itse on nimeen tyytyväinen :)

   Poista
 4. Mulla oli joskus viime keväänä mielessä, että vaihtaisin blogini nimen juurikin omaksi nimekseni, mutta se sitten jäi. Ymmärrän täysin miksi halusit blogin nimen vaihtaa ja pääasiahan on, että on itse tyytyväinen blogiinsa ja myös sen nimeen! :)

  Ihan mahtavaa kuulla, että videoita saadaan sulta jatkossa enemmänkin! Mä oon myös miettinyt omaa postastahtiani ja sitä, pitäisikö mun pyrkiä kirjoittamaan useammin. Tajusin kuitenkin, että mun on ihan turha ainakaan alkaa lupailla sellaista, sillä välillä tosiaan on niin kiire, ettei blogille vaan yksinkertaisesti ole aikaa. Toi on mun mielestä tosi tärkeää, kun mainitsitkin, ettei blogista pidä joutua stressaamaan. Koko hommasta katoaa mun mielestä samantien kaikki hauskuus, jos pitää stressata esim. siitä postaako riittävän usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ainahan siinä nimenvaihdossa on vähän hommaa ja on vaikea myös tietää, että miten lukijat siihen suhtautuvat. Mutta se oma tyytyväisyys on tärkeintä :)

   Samoilla linjoilla olen tuosta postailutahdista! Ja parempi sekin on, että tekee postauksia silloin kuin ehtii ja panostaa niihin kunnolla, kuin että tekee joka päivä postauksen hutaisemalla! :)

   Poista
 5. En ymmärrä miten jotkut ehtii postata joka päivä blogiin ja samalla käydä töissä sekä hoitaa muun elämän. Ei tulisi minulta onnistumaan :D. Mä en ole nyt pariin kuukauteen tehnyt loppuneet-postauksia, mutta nekin olisi varmasti helpompi esitellä videolla. Rumia, kuluneita purkkeja on tylsä kuvata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ymmärrä minäkään, varsinkin jos on työn ja blogin lisäksi perhettä tai jokin muu aikaa vievä harrastus :D

   Itse mietin samaa noista loppuneista! En tosin niiden kuvaamiseen ole panostanutkaan, sillä kuvat olisivat rumia joka tapauksessa... :D

   Poista

Kiitos!