15. tammikuuta 2016

The Body Shop Vitamin E

Olen tutustunut vuoden 2015 viimeisellä puoliskolla The Body Shopin Vitamin E -sarjan tuotteisiin ja tässä tulisi vähän mielipiteitäni näistä tuotteista. Sarjasta kerrotaan seuraavasti:

"E-vitamiini -sarjan tutteet sopivat kaikille ihotyypeille.
Sarjan tuotteissa on käytetty runsaasti vehnäalkioöljyä,
joka on yksi E-vitsamiinin parhaista lähteistä.
E-vitamiini on tehokas antioksidantti,
joka auttaa suojaamaan ihoa ympäristön haittavaikutuksilta." 

Itsellänihän on sekaiho. Ihoni suurin ongelma on rasvoittuminen, vaikkakin nyt talvella ihoni pintakuivuu. Mustapäitä naamastani löytyy t-alueelta ja finnejä tulee välillä, yleensä ruokavalion seurauksena tai tiettyyn aikaan kuukaudesta. Tarvitsen ihonhoidossa tuotteita, jotka taistelevat rasvoittumista ja epäpuhtauksia vastaan, mutta toisaalta tarvitsen sopivasti kosteuttavia ja ravitsevia tuotteita, jollaisia Vitamin E -sarjan tuotteet ovat. Näissä on kaikissa mieto ja miellyttävä tuoksu, mutta ihan hajustamattomia tuotteet eivät ole. Omasta mielestäni näissä on kivan söpöt vaaleanpunaiset pakkaukset.


Vitamin E Gentle Facial Wash

"E-vitaamiinipitoista, antioksidanttista vehnäalkioöljyä sisältävä heäävarainen puhdistusvoide
poistaa tehokkaasti meikin ja lian jä jättää ihon pehmeäksi ja hyvinvoivan näköiseksi.
Kaikille ihotyypeille, erityisesti normaalille ja kuivalle iholle."

No joo, tämä E-vitamiini kasvojenpuhdistus  on mielestäni vähän tylsä. Itse pidän tätä salikassissa, sillä tällä pesee myös kevyen silmämeikin. Ei tässä kuitenkaan mitenkään uskomattoman hyvä pesuteho ole. Perushyvä putsari meikin poistoon, joka jättää ihon pehmeäksi. Omasta mielestäni tämä ei kuitenkaan ole hintansa väärti. Puhdistusaine maksaa 14,90 € (149 €/l), kun Lumenelta saa hellävaraista puhdistusainetta hintaan 8,90 € (59,33 €/l). Tämä TBS:n putsari ei omalla kohdallani mene jatkoon.


Vitamin E Moisture Cream

"Suosituin kasvovoiteemme! Kevyt nopeasti imeytyvä päivävoide pehmentää ja kosteuttaa ihoa rasvoittamatta sitä.
Auttaa suojaamaan ihoa ja tekee siitä pehmeän ja terveen näköisen.
Ihanteellineen meikin alle. Sopii normaalille ja sekaiholle."

E-vitamiini kosteusvoide sen sijaan on paljon putsaria enemmän mieleeni. Omalle sekaiholleni tämä on liian tujua päivävoiteeksi meikin alle, mutta yövoiteeksi tämä sopii itselleni. Kosteuttaa omaa ihoani tarpeeksi ja tekee ihosta pehmeän, vaikka nyt olenkin laittanut yövoiteen alle Lumenelta kosteuttavaa tehohoitoa (ei valmisteta enää). Tuota nopeasti imeytyvää en kyllä allekirjoita, sillä varsinkin päivävoiteen toivoisin imeytyvän heti. Saatavilla 50 ml pakkaus hintaan 20,80 € ja 100 ml pakkaus hintaan 28,50 €. Lumenella on myös mielestäni yhtä hyviä voiteita, mutta tämä vie voiton kokeilemistani Lumenen voiteista miedolla tuoksullaan. Tehokaampaa kosteutusta kaipaavalle sarjasta on saatavilla myös yövoide.


Vitamin E Eye Cream

"Hellävarainen, kosteuttava silmänympärysvoide suojaa ja pehmentää herkkää silmänympärysihoa.
Häivyttää pieniä juonteita, turvotusta ja tummia silmänalusia. Sopii kaikille ihotyypeille."

E-vitamiini silmänympärysvoide on mielestäni oikein hyvä silmänympärysvoide sen perusteella, mitä sitä muutaman viikon aikana olen testaillut. Voide kosteuttaa tehokkaasti kevyestä koostumuksestaan huolimatta. Voide imeytyy nopeasti. Tämä kyllä häivyttää pieniä juonteita ja laskee vähän turvotusta, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että tämä tai mikään muukaan silmänympärysvoide ei ole taikonut pois tummia silmänalusiani. Se on sitten peiteaineen heiniä. Miinuspuolena voiteessa on sen pieni silmänympärysihon ärsyttäminen silloin, kun iho on valmiiksi ja ärtynyt Hintaa silmänympärysvoiteella on 17,90 €.


Vitamin E Eyes Cube

"Väsymyksen merkkejä poistava näppärä stikki, joka yhdellä kevyellä pyyhkäisyllä elvyttää ja virkistää
silmänympärysalueen ihoa. Häivyttää pieniä juonteita ja silmänalusten tummuutta,
ja stikin viileä vaikutus pienentää silmäpusseja."

Toisin kuin silmänympärysvoiteesta, tästä E-vitamiini silmänympärysstikistä en tykkää yhtään! Tuntuu, että tätä täytyy laittaa yhden kerroksen sijasta monta kerrosta ja siltikään tämä ei kosteuta. Stikki jäävikään kuin pyörimään iholle imeytymättä. Varsinkaan meikin alle tämä ei itselläni sovi, joten olen käyttänyt tätä nyt yösilmänympärysvoiteena. Jos silmänympärysihoni on kuiva ja ärtynyt, tämä saa ne kirvelemään hullun lailla niin, ettei niihin voi edes koskea, saatika laittaa meikkiä. Kunhan olen saanut tämän käytettyä pois, niin en kyllä osta uudelleen. Hintaa stkikillä on 10 €.

----------

Näiden tuotteiden lisäksi Vitamin E -sarjasta löytyy lukuisia muita tuotteita. Itseäni kiinnostaa kokeilla ainakin Vitamin E Overnight Serumia, kunhan saan aiemmin mainitsemani Lumenen tehohoidon käytettyä pois. Yleisesti sanoisin Vitamin E -sarjan tuotteiden olevan perushyviä, mutta omalle iholleni ei mitenkään maagisia. Toisaalta Lumenelta on saatavilla oikeasti yhtä hyviä tuotteita paljon edullisemmin. Tuosta E-vitamiinin antioksidanttiduudesta en osaa sanoa juuta tai jaata :D Itselleni nämä ominaisuudet ovat sanahelinää, jolla on yritetty saada tuote kuulostamaan todellisuutta hienommalta. Minulle riittää, että tuotteet pitävät lupauksensa kosteutustehosta ja ihon pehmentämisestä.

Onko sinulla kokemusta The Body Shopin Vitamin E-sarjasta? Mistä tuotteista pidät? Entä onko joku tuote sellainen, ettei se sovi omalle ihollesi? :)
ps. en hyödy linkeistä mitenkään

8 kommenttia:

  1. Oho, itse tykkään tuosta Eyes Cubesta, harmi kun ei toiminut sun silmänalusilla. Nyt talvella olen tosin tuputellut hieman jotain tuhdimpaa sy-voidetta sen päälle.

    Joskus olen myös sarjan Eye Creamiakin käyttänyt ja siitä jäi jotenkin mitäänsanomattomat fiilikset. Moisture cream toimitti itselläni kanssa yövoiteen virkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, harmi kun mulla tuo ei vaan toimi, mutta niin vaan kaikki ei voi toimia kaikilla. Itselle tuo Eye Cream taas toimii paljon paremmin. Moisture Cream on kyllä hyvä yövoiteeksi :)

      Poista
  2. Hauska tuo stikki silmänympäryvoide, mutta harmi ettei itse tuote ollutkaan niin hyvä. Mulla ei ole oikeastaan yhtään kokemusta TBS ihonhoitotuotteista, olen keskittynyt vain suihkugeeleihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stikki on kyllä hauska, mutta toisaalta se on vähän epähygieninenkin. Se kerää helposti baktreereja, joten ei ole ihmekään, jos herkkä silmänympärysihoni joskus tästä ärtyy. Tälläinen stikki olisi myös parasta käyttää loppuun "putkeen" eikä jättää esim. vuodenaikajemmaan juurikin hygieniasyistä.
      Mäkin oon vasta viime vuonna tutustunut paremmin TBS:n ihonhoitotuotteisiin, aiemmin mulla oli kokemusta silmämeikinpoistoaineesta sillä saralla. Ne suihkugeelit ovat kyllä niin ihanan tuoksuisia, että niitä kelpaa käyttää :D

      Poista
  3. Vitamin E- sarjan ainoat tutut on päivävoide ja yövoide, niistä tykkäsin :) Iloitsinkin, kun joulukalenterista tuli 50 ml purkki tuota päivävoidetta.

    Siihen Tea Tree -sarjaan, tai oikeastaan tuoksuun en ole oikein päässyt sinuiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat kyllä hyviä! Täytyy itsekin ostaa se joulukalenteri ensi vuonna :)

      Mäkään en pidä siitä Tea Tree -sarjan tuoksusta, mutta tykkään silti sarjan Cool & Creamy Facial Washista sen ominaisuuksien vuoksi. Putsari toimii omalla ihollani todella hyvin ennaltaehkäisten epäpuhtauksia, mutta se ei kuivata ihoa yhtään. Olen jo tottunut tuoksuun, mutta en välttämättä pystyisi käyttämään esimerkiksi samantuoksuista kosteusvoidetta, koska se tuoksu jäisi iholle paljon pidemmäksi aikaa :D

      Poista
  4. Oli kiva lukea sun mielipiteitä tän sarjan tuotteista :) Multa löytyy ne TBS:n joulukalenterista tulleet pienet koot tän sarjan päivä- ja yövoiteesta. Oon tykännyt erityisesti siitä yövoiteesta, sillä mullekaan toi päivävoide ei sovellu meikinalusvoiteeksi. Haluan sen imeytyvän nopeasti ja toi voide ei kyllä munkaan mielestä imeydy riittävän nopeasti. Toi menee mulla varmasti kesällä ihan hyvin yövoiteesta, kun se on kuitenkin sen verran kosteuttava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Mäkin haluan sen joulukalenterin ensi vuonna :D Kiva kuulla, että yövoide toimii kuivalla ihollasi! Jos ihotyyppini muuttuu kuivemmaksi, niin haluan kokeilla tuota yövoidetta (eli ehkä sitten kun vanhenen, toisaalta silloin tarvii jo anti-agening kamaa :D ). Nyt sekaihoni ei kuitenkaan tarvitse ihan niin tehokasta kosteutusta, joten tuo päivävoide toimii mulla ihan ympäri vuoden yövoiteena, päivävoiteeksi tarvitsen taas jotain mattaavaa. Mulla on sama kokemus myös Lumenen Arctic Aqua sarjasta. Se yövoide tuntui liiankin tuhdilta, mutta 24h-voide oli tosi hyvä yövoiteeksi :)

      Poista

Kiitos!