9. tammikuuta 2016

Hyvä vs. huono meikkikynäteroitin - Urban Decay Grindhouse

Täytyy myöntää, että aikaisemmin en ole paljoa kiinnittänyt huomiota meikkikynäteroittimeen. Mulla oli meikkikynille vuosia käytössä ihan lyijy- ja värikynille tarkoitettu teroitin, jossa on iso säiliö ja kynäthän eivät ole siitä tykänneet.
Viime aikoina olen saanut kaksi meikkikynille tarkoitetta teroitinta. Ensimmäinen tuli kaupanpäällisenä ensimmäiselle iHerb-tilaukselleni ja se kantaakin iHerbin verkkosivun osoitetta. Toinen on taas Urban Decayn Grindhouse -meikkikynäteroitin, jonka ostin Sokokselta. Teroitin oli ties kuinka pitkään myyty loppuun Tampereen Sokokselta, mutta vihdoin ja viimein marraskuussa sitä oli taas varastossa.


Suurin näkyvä ero näissä on tietysti se, että iHerbin teroitin käy vain pienille ja Urban Decayn teroitin taas pienille ja isoille meikkikynille. Itselläni tosin ei ole ainakaan vielä käyttöä tuolle isommalle puolelle. Kaikki toistaiseksi omistamani meikkikynät ovat kapeita, mutta onhan se kätevää, kun teroittimella saa teroitettua kaiken kokoisia meikkikyniä.

Visuaalisesti Urban Decayn terotin vie voiton aivan täysin. Urban Cecaylle tyypilliseen tapaan teroitin on tumman violetti ja muutenkin tyylikäs. iHerbin teroitin on valkoinen ja suoraan sanottuna tylsän näköinen. Tietysti tuotteen ulkonäkö ei ole se ratkaiseva tekijä, jos ominaisuudet ovat hyvät. Molemmissa teroittimissa on pieni avattava säiliö.


Urban Decay vie siis voiton ulkonäöllään, mutta niin vie myös ominaisuuksillaan. Yllä oleva meikkikynä on Make Up Storen helmiäispinkki kynä, jota olen käyttänyt vesirajassa. Kynä on todella pehmeä ja kermainen, joten se antoi teroittimille hyvän haasteen. iHerbin teroitin (kuten myös se aiemmin käyttämäni lyijykynäteroitin) tekee kynän terästä ylipitkän, mutta terä jää pyöreäksi. Tästä on varskin näin pehmeiden meikkikynien kanssa lopputuloksena se, että terä katkeaa ja meikkikynää menee hukkaan turhaan. Urban Decayn Grindhouse tekee terästä taas terävän ja sopivan lyhyen. Terä ei katkeile omia aikojaan normaalissa käytössä. Vesirajakynässä terän terävyydellä ei ehkä niin suurta väliä ole, mutta kyllä ripsirajaan käytettävässä kynässä ja huultenrajauskynässä terävä terä on ainakin itselleni todella tärkeä asia.

Suosittelen ehdottomasti siis käyttämään meikkikynille kunnollista teroitinta, jotta kynää ei mene hukkaan teroittaessa ja terän katkeillessa ja jotta kynän käyttö on helpompaa. Kunnolliset teroittimet eivät muutenkaan ole mitenkään kalliita. Urban Decayn Grindhosella on Sokoksessa hintaa 8,90 €. Kynä maksaa itsensä nopeasti takaisin kun ottaa huomioon, että se ei tuhlaa kallisarvoisia meikkikyniä kuten huonot teroittimet.

Millä sinä teroitat meikkikynäsi? :)

2 kommenttia:

  1. Ero on kyllä ihan valtava noiden kahden välillä! Eikä toi 8,90 € ole todellakaan paha hinta noinkin laadukkaasta teroittimesta. Meikkikynistä saa helposti pulittaa monta kymppiä, enkä itse ainakaan halua, että niistä kynistä menee hukkaan yhtään ylimääräistä vaan sen takia, että teroitin on huono. Mä en edes tiedä mistä toi mun nykyinen meikkikynien teroitin on tullut, mutta se on ollut ihan ok. Joidenkin todella kermaisten kynien kanssa on välillä vähän ongelmia, joten voisin ehdottomasti tilata itselleni jossain vaiheessa tuon UD:n teroittimen :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ja tämäkin kynä on äärimmäisen pehmeä ja kermainen ja Grindhouse selvitti eron noin hyvin. Kovista kynistä tulee tuon kanssa suorastaan teräviä :) Mutta totta, älytöntä maksaa kynästä monta kymppiä ja tuhota se sitten huonolla teroittimella! Tätä voin kyllä suositella :)

      Poista

Kiitos!