25. elokuuta 2015

Kauneudenhoidon tylsät, mutta pakolliset osa-alueet: Karvojen poisto

Blogini sivupalkissa on pieni esittely, jossa lukee: "Suosin kosmetiikassa eläinkokeetonta." Kaikki meikit, ihonhoito- ja hiustuotteet pyrin ostamaan eläinkokeettomana. Samoin kodin kemikaalit. Moni käyttämäni merkki löytyy Petan listalta, muutama Animalian listalta ja osa on vakuuttanut itse olevansa eläinkokeeton. Jotkut merkit ovat sellaisia harmaan alueen meikkejä, joista en ole aivan varma.

Yksi ehdoton kriteeri mulla ostamaani kosmetiikkaan on: merkki ei saa löytyä Petan Do Test on Animals -listalta. On kuitenkin pari kosmetiikan osa-aluetta, joissa ostan vielä tältä mustalta listalta löytyviä tuotteita. Se ei johdu siitä, että joku tuote olisi niin uskomattoman hyvä etten voi siitä luopua, vaan siitä, että ainakaan Suomessa ei ole saatavilla eläinkokeetonta vaihtoehtoa. Ensimmäinen ja selkein näistä osa-alueista on karvanpoisto. Jos rahaa olisi mielin määrin, menisin laserin alle poistamaan karvat lopullisesti. Lottovoittoa odotellessa on kuitenkin tyydyttävä vähän arkisempiin karvanpoistomenetelmiin. Onhan niitä joitain valokoneita ihan Gigantissakin, mutta itseäni ne vähän arvelluttavat.

pintrest

Sheivaaminen

Karvanpoistossa sheivaaminen on mun juttu. Se on nopein, helpoin ja kivuttomin tapa poistaa karvat. Miinuksena on tietysti se, että karvat kasvavat saman tien takaisin. Eläinystävällisestä näkökulmasta juuri höylät ja terät ovat ongelma. Suomessa ei ainakaan marketeissa ole saatavilla kuin Giletteä/Venusta, Biciä ja joitain halpis markettimerkkejä, esim. Rainbowta. Sekä Gilette että Bic testaavat eläimillä. Noiden halpismerkkien suhtautumista eläinkokeisiin en tiedä, mutta laatu niissä ei varmastti ole kummoinen.

pinterest

Olen itse käyttänyt muutaman vuoden pitkin hampain Giletten tai Venuksen höyliä. Pari viimeistä vuotta mulla on ollut parranajoon tarkoitettu paristolla toimiva Giletten höylä. Miehellä on samanlainen, mikä on kätevää. Eipähän ole tarvinnut ostaa monenlaisia vaihtoteriä kun molemmat saavat omansa samasta paketista. Mielestäni kuitenkin Gilette on todella ylihinnoiteltu.  Jostain joskus kuulin tai luin, että partaterien katteet ovat aivan järkyttävät. En tiedä paljonko yhden vaihtoterän valmistus, kuljetus, pakkaus jne maksaa. Myyntihinta vaihtoteräpaketilla on paremmilla terillä yli parikymppiä ja paketti sisältää yleensä neljä terää. Toki Giletten terät ovat hellävaraisia ja kestävät kohtuullisen pitkään, mutta silti ne ovat mielestäni kalliita.

Viime kuussa olin äitini luona kylässä ja jätin oman höyläni kotiin. Ostin sitten marketista Bicin höyläsetin, johon kuuluu neljä terää. Hintaa tällä oli vajaa kymmenen euroa. Ajattelin aluksi heittäväni roskiin koko Giletteni, mutta sitten taas huomasin Giletten terien olevan pidempikestoisia. Loppupeleissä hintaeroa ei siis kauheasti tule, koska oma BIC:n teräni oli jo parissa viikossa huomattavasti tylsempi.

Olen yrittänyt etsiä tietoa eläinystävällisestä karvanpoistosta ja löytänytkin pari eläinkokeetonta merkkiä, mutta näitä ei ole Suomessa tarjolla. Löysin kuitenkin vasta iHerbin ja siellä on saatavilla Personnan höyliä ja teriä. Personna löytyy Petan Don't Test -listalta nimellä American Safety Razor. Terät ovat melko edullisia, joten aion antaa niille mahdollisuuden! Jos ne ovat kuitenkin ihan surkeita, käytän jatkossa ihan Suomen marketeista saatavia teriä.

pinterest

Kainalot sheivaan ihan suihkugeelin avulla ja muuten sheivaan kätevästi miehen partavaahdolla. Tällä hetkellä kaapista löytyy Nivean partavaahto. Nivea on vähän sellainen harmaan alueen merkki eläinkokeiden suhteen. Se ei ilmeisesti tue eläinkokeita eikä löydy mustalta listalta, mutta käsittääkseni myy kuitenkin tuotteitaan Kiinassa. Mies on kuitenkin sen verran nuuka käyttämänsä "kosmetiikan" suhteen, ettei maksaisi yli viittä euroa partavaahdosta. Taidan kuitenkin ostaa seuraavaksi kotimaisen Lumenen partavaahtoa, vaikka se pari euroa kalliimpaa onkin. Tai sitten voisin yrittää löytää jonkun hyvän mutta edullisen, eläinkokeettoman naisille tarkoitetun ajelugeelin.

Sokerointipinterest

Esittelin blogin ensimmäisessä Viikon ostokset -postauksessa Easy Sweetin vartalosokerin ja lupasin kertoa tuotteesta mielipiteeni myöhemmin. Valitettavasti täytyy sanoa, että en pahemmin tuotteesta tykkää. Karvat kyllä lähtivät, mutta sokerointi oli hidasta, sotkuista ja kivuliasta. Itseasiassa kainaloon jäi vielä pienen pieniä karvoja, joten jouduin kuitenkin sheivaamaan.  Harjoittelu tekisi varmaan mestarin, mutta suoraan sanottuna en jaksa harjoitella. Sheivaaminen on nopeampi, miellyttävämpi ja siistimpi menetelmä poistaa karvat kuin sokerointi. Sitä paitsi, varsinkin kainalokarvojen kasvattelu tarpeeksi pitkäksi sokerointia varten ei ole mielestäni kovinkaan miellytävää... Sokeri kuvassa vasemmalla

Huolimatta siitä, että on mukavaa kun karvat pysyvät poissa pidempään, jätän sokeroinnin kauneusmasokisteille :) Käytän toki loppuun Easy Sweetin vartalosokerin tässä joskus, mutta jatkossa pysyttelen sheivausen parissa.

After shaveVasemmalla aiemmin mainittu partavaahto

Ostin ehkä vuosi sitten vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta aftershaveksi bikinialueelle luettuani kyseisen neuvon joltain keskustelupalstalta. Tämä on siis tarkoitettu vauvan pyllylle, jos vaippa aiheuttaa ärsytystä. Kyllä tämä tosiaan auttaa pari päivää sheivauksen jälkeen tulevaan ärsytykseen, mutta tässä on aika epämiellyttävä haju, vaikkakin se on melko mieto. Säärille käytän aftershavena ihan hajustamatonta vartalovoidetta.

8 kommenttia:

 1. Sellaisista valokoneista olen kuullut vain huonoa, koska niissä ei ole tehot läheskään samat kuin vaikkapa kosmetologien laitteissa. Karvojenpoisto on kyllä melkoisen ärsyttävää, kun kesällä sitä pitäisi vähän useammin tehdä. Itse käytän miestenhöyliä ja ihon rauhoittamiseksi laitan aloevera-geeliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vähän itsekin olen arvellut, ettei ne koneet ole tehokkaita. Miesten höylät ovat kyllä hyviä ja hellävaraisia. Itsekin olen aloevera-geelin hommaamista harkinnut, mutta se unohtuu aina :)

   Poista
 2. Haluutko kertoo tälläselle tyhmälle ja asioihin perehtymättömälle, et mikä vika siinä on, jos joku merkki myy tuotteita Kiinassa? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiinassa on ainakin toistaiseksi pakolliset eläinkokeet kaikelle siellä myytävälle kosmetiikalle. Kiinan valtio testaa tuotteen, ennen kuin se pääsee myyntiin.

   Poista
 3. hahah ei vitsi repesin tolle tokalle kuvalle :'D! Mutta siis anyways.. mulla on vähän sama juttu että pyrin aina suosimaan tuotteita joita ei testata eläimillä mutta valitettavasti suomesta ei saa kaikkea niin että niitä ei olisi testattu eläimillä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin! :D
   Toivotaan, että Suomessa valikoima laajenee eläinkokeettomien tuotteiden osalta ja että joku päivä maailmassa ei enää olisi kosmetiikan eläinkokeilta ollenkaan :)

   Poista
 4. Hähää, toinen kuva!:D

  Mä olen saman ongelman kanssa paininut ja hetken aikaa. Kotisokerointi ei ole vaihtoehto, koska en usko, että se olisi turvallista tai toimivaa. Ei viitsi ostaa turhia purkkeja kaappiin. Höylääminen on vaan paras ja tehokkain tapa. Ostan höylät nykyään Lidlistä, siellä myydään miesten osastolla sikahyviä paketteja! Opiskelijan pitää joskus tinkiä jostain, mä olen päätynyt tinkimään tästä.

  Kasvovedellä voi myös rauhoitella ihoa ajelun jälkeen. Varsinkin hamamelis ja ruusu rauhoittavat ihoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi muuten katsastaa Lidlin terävalikoima kun siellä seuraavan kerran käyn. En mäkään viitsi karvanpoistoon laittaa isoja rahoja esim. käymällä sokeroitavana ammattilaisella, koska ne karvat eivät kuitenkaan pysy loputtomiin poissa. Laserhoidoilla pysyisi, mutta se ei tosiaan ole edes realistinen vaihtoehto hintansa puolesta.

   Kiitos tuosta kasvovesivinkistä! :)

   Poista

Kiitos!