28. elokuuta 2015

Tervetuloa syksy!

Nuorempana olin suoraastaan syksyn vihaaja. Mua on pänninyt kouluun palaaminen, kylmenevä ilma, kuoleva luonto, syksyn värit ja kaikki muu syksyyn liittyvä. Kesä on aina ollut suosikkivuodenaikani. Kesässä miellyttää lämpö, loma, aurinko, vihreät lehdet puissa ja hyväntuuliset ihmiset (okei, tiedän niitäkin, jotka vihaavat kesää helteineen...). Kesällä on mun synttärit, juhannus ja kaikkia muitakin tapahtumia. Elokuu on ollut todella pitkään kuukausista lempparini. Lämpimät päivät ja pimenevät illat. Alkukesänä mun on usein vaikea sisäistää, että kesä on täällä. Elokuussa lävähtää naamalle, että nyt on nautittava kesästä täysin rinnoin, sillä kohta se on poissa. Nyt on satanut pari päivää ja ilman puolesta syksy on jo täällä, vaikka ajattelen vuodenajan oikeasti vaihtuvan kuukausien vaihteessa. Fiilis on haikea, mutta ei pahalla tapaa. Suhtaumiseni syksyyn on muuttunut parin viime vuoden aikana. Enää se ei v***ta eikä masenna. Ei tule fiilistä, että elämä loppuu puoleksi vuodeksi ja jatkuu taas kevään kynnyksellä.

Pinterest

Mitä kaikkea hyvää on tässä syksyssä ja syksyssä ylipäätään?

Hääpäivä 

 Petra Vii Photography

Kirjoitin vuosi sitten hääblogiini tekstin syyshäistä. En olisi ikinä voinut kuvitella meneväni syksyllä naimisiin, mutta niin me vain mentiin. Halusimme järjestää viime vuonna häät nopealla aikataululla ja 10.10. kuulosti kivalta päivältä. Myös ehdottomasti haluamani teemavärit ivory, tummanpunainen, kultainen ja musta sopivat syyshäihin kaikkein parhaiten. Nyt jälkikäteen on mukava juhlia hääpäivää syksyllä, kun syksyyn ei muuten liity mitään erikoisia juhlia. No miehen synttärit ovat syyskuussa, mutta ei se vuosien täyttäminen niin ihmeelliseltä tässä iässä enää tunnu. Lähinnä synttärit ovat tekosyy ostaa jotain (kuten tänä vuonna, miehen synttärilahjasta juttu alempana). Halloween ei oikein nappaa. Marraskuussa saattaa toki olla pikkujoulubileitä, mutta hääpäivä on ihan erityinen päivä.

Liigakiekko


Yksi parhaista jutuista koko syksyssä! Mä oon kova urheilufani ympäri vuoden. Pidän lähes kaikista urheilulajeista, paitsi jalkapallosta. Mulla on myös erikoisesti jokaisesta urheilulajista lempiurheilija valikoitunut itse tyypin mukaan, ei sen mukaan, mitä maata hän edustaa. Esimerkiksi Formuloissa kannatan Hamiltonia ennen Räikköstä tai Bottasta. Jääkiekon mm-kisoissa kannustan Venäjää, sillä ihastuin Ovechkiniin 14-vuotiaana :,D. Katson vuoden ympäri kaikki mahdolliset em- ja mm-kisat (paitsi jalkapallon!) ja Olympialaiset aina, kun niiden aika on. Tennistä tulee lähestulkoon ympäri vuoden, vaikka vuoden kohokohta Wimbledon pelataan kesällä. Formulaa tulee keväästä pitkälle syksyyn. Talvisin seuraan alppihiihtoa ja silloin tällöin ihan perinteistäkin hiihtoa. Kesän parhjaimmistoa ovat Timanttiliigan osakilpailut.

Paljon siis seuraan kaikenlaista urheilua, mutta liigakiekko on erityisen lähellä sydäntäni. Se on ainoa laji, jossa kannustan joukuetta sen edustaman kaupungin vuoksi. Olen Raumalta kotoisin ja kannan ylpeänä sinikeltaisia värejä päälläni. Asun Tampereella, mutta Rauma on ikuisesti kotini. Ranteeseeni on tatuoitu Rauman Lukon logo (joskin se vaatisi vähän korjailua). Kuvasta varmaan näkyy, että miehen kanssa edustetaan eri leirejä. Sopu on säilynyt talossa, mutta jos mies kannattaisi sitä toista Tamperelaista joukkuetta, niin me emme olisi naimisissa. Ai miten niin otan jääkiekon liian vakavasti? :D

Roger Federer Suomeen

 Pinterest

Urheilun makuun kun kerran päästiin, niin jatketaan aiheesta. Jarkko Nieminen lopettaa hienon tennisuransa tähän vuoteen ja hän pelaa jäähyväisottelunt omaa ehdotonta suosikkipelaajaani Roger Federeriä vastaan. Haluan ehdottomasti nähdä Rogerin livenä pelaamassa, mutta fakta on, että hänen ura alkaa olla ehtoon puolella. Tennisturnaukseen lähteminen ulkomaille on taas pirun kallista puuhaa, etenkin kun tässä on muitakin matkoja tulossa. Siksi on mahtavaa saada tämä tenniksen elävä legenda Suomeen. Tämä on niin Once in a Lifetime -juttu, että se on koko vuoden kohokohta. Menee jopa ohi joulun etelänlomamme! Hatunnosto myös Jarkko Niemiselle, Suomen menestyneimmälle tennistähdelle!

Infected Mushroomin Tallinnan keikka 2.10.

pinterest

Minä ja mies ollaan kovia Infected Mushroom -faneja. Itse näin bändin Weekend Festareilla ja mies näki bändin vuosi sitten Tampereella. En halunnut väkisin keksiä miehelle jotain tavaraa, mitä hän ei oikeasti tarvitse. Viime vuonna ostin hänelle riipuksen uuteen kaulaketjuun ja edellisvuonna kalavehkeitä. Halusin nyt ostaa jonkun elämyksen ja Infectedin keikka on juuri sopivasti pari viikkoa miehen synttäreiden jälkeen. Kiva päästä muutenkin käymään Tallinnassa. Itse kävin siellä viimeksi polttareilla noin vuosi sitten, mies kävi taas tämän vuoden heinäkuussa.

Luonto

 pinterest

Mielestäni luonto on erittäin kaunis syksyllä ja pidän viilenevästä ilmasta. Sateista tosin en pidä sen enempää syksyllä kuin kesälläkään. Ainut sade mistä oikeasti pidän, on lumisade talven alussa. Toivottavasti saadaan tänä talvena ensilumet ennen vuoden vaihtumista... Syksyn pimeät illat ovat ihanan tunnelmallisia ja päivät kauniita, jos vain aurinko paistaa.

Pukeutuminen

 pinterest

Pukeutumisessa lempivärejäni ovat valkoisen ja mustan lisäksi tummat sekä murretut värit, jotka mielletään usein syksyyn sopiviksi. Syksyllä vaatetta saa myös pukea sopivasti päälle. Kesähelteillähän joutuu pitämään pieniä vaatteita ja niissäkin hikoilee.  Talvella vaatetta saa taas laittaa päälle monta kerrosta, ettei tule kylmä. Samoilla vaatteilla pitäisi kuitenkin käydä kaupassa, jossa niillä vaatteilla on liian kuuma. Syksy on ehdottomasti pukeutumisen puolesta mun lempivuodenaika niin värien, kuin sopivan viileän ilmaston vuoksi.

Meikki

 pinterest

Mikä olisi kauneusblogin postaus ilman mainintaa meikistä? Syysmeikki tuo mieleen kuulaan ihon, punaiset posket ja tummat huulet. Täytyy hankkia viininpunainen huulipuna ensi tilassa! Toisaalta tulee mieleen tumma ja lämmin silmämeikki. Oma Too Facedin Chocolate Bar -luomiväripaletti pääsee varmasti kovaan käyttöön tänä syksynä.

Sellaisia ajatuksia mulla on tästä syksystä. Asiat menevät tänä syksynä eteenpäin myös omassa elämässäni opiskelujen suhteen, mutta toistaiseksi en niistä viitsi blogiin sen tarkemmin kirjoittaa. Syyskuu tulee kyllä olemaan todella kiireinen, mutta yritän ehtiä päivittelemään myös blogia! :) Oon kaiketi vähän kasvanut aikuiseksi, kun en suhtaudu syksyyn enää kauhealla angstilla. Kesä oli mahtava, mutta olen valmis toivottamaan syksyn tervetulleeksi!

Mitä mieltä itse olet syksystä? Mitä odotat eniten tältä syksyltä?

4 kommenttia:

  1. Täällä on myös ajatukset syksyn suhteen muuttuneet tässä parin viime vuoden aikana! Ennen vihasin syksyä yli kaiken ja masensi jo etukäteen tieto siitä, että kohta edessä on pitkä talvi ja kestää ikuisuus ennen kuin taas tulee kevät ja sitä kautta kesä. Tälläkin hetkellä mä odottelen innoissani sitä, että saan pukeutua kaikkiin ihaniin syysvaatteisiin ja kietoa lämpimän huivin kaulaani! Kesä on ihanaa aikaa ja nautin lämmöstä, mutta syksyssä on kyllä oma viehätyksensä :) Luonto on myös ihan hurjan kaunis syksyisin, vaikka sateista en mäkään pidä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että syksyn vihaaminen kuuluu monilla nuoruuteen, mutta monilla se menee ohi. Nykyisin pidän kaikista vuodenajoista ja yritän aina nauttia juuri siitä vuodenajasta, mikä parhaillaan on. Syksy tulee joka vuosi, joten parempi hyväksyä se ja etsiä siitä ne hyvät jutut! :)

      Poista
  2. Kiekkoa tulee itsekin käytyä katsomassa, ja eilen olikin Kärppien syksyn ensimmäinen CHL-peli, mutta liigaa odotan itsekin eniten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärpillä onkin pyyhkinyt hyvin pari viime vuotta! :)

      Poista

Kiitos!