20. elokuuta 2015

theBalm Meet Matt(e) - Arvostelu ja sävyt

Heinäkuussa oli Nordicfeelillä kampanja, jossa theBalmin tuotteista sai 15% alennusta. Heillä on muutenkin edulliset theBalmin tuotteet, joten en voinut vastustaa kiusausta tilata. Tuolloin mulla ei ollut ainuttakaan luomiväripalettia (chocolate bar oli postissa tulossa). Päätin siis kasvattaa olematonta luomivärivarastoani ja tilasin Meet Matt(e) paletin. Tästä jäi maksettavaksi noin 30 euroa.Täytyy sanoa, että mulla kesti hetki lämmetä paletille ja edelleenkään en ole täysin vakuuttunut. Paletin värit ovat kyllä pigmenttisiä, pehmeitä ja hyvin levittyivä, mutta sävyt ovat todella kaukana toisistaan. Olen kuitenkin yrittänyt opetella yhdistelemään sävyjä keskenään niin, että saan paletista ihan kivoja lookeja. Yksinään tämä paletti on kuitenkin vähän suppea. Paletti olisi erinomainen käytettäväksi jonkun shimmerpaletin kanssa. Omalla hankintalistalla on Too Facedin Return of Sexy, joka olisi loistava tämän kanssa. Sillä ja tällä yhdessä saisi kyllä luotua upeita lookkeja!Meet Matt(e) on yksinään ihan hyvä arkipaletti. Itse pidän siis arkena maltillisesta luomiväristä, ei mitään liian tummaa tai värikästä. Paletti sisältää niin kylmiä kuin lämpimiä sävyjä, joita on helppo sekoittaa keskenään. Kyllä tästä ilta- ja juhlameikkejäkin saa, vaikka itse suosin juhlameikissä vähän jotain kimalletta.

Plussaa Meet Matt(e) saa pakkauksesta ja sävyjen isosta koosta.  Lisäksi merkin luomiväripaletit ovat kevyitä ja ohuita, joten ne on helppo ottaa mukaan. Paletin irtokansi kannattaa säästää juuri matkustusta varten, jotta paletti pysyy matkustaessa varmasti kiinni. Toisaalta Meeet Matt(e) on yksinään niin sen verran tylsä paletti, että itse ottaisin matkalle mukaan mielummin jonkun muun paletin.
Sävyistä

Matt Johnson on ainut sävy, jota en toistaiseksi ole käyttänyt kertaakaan. Tämä on siis tumma sinertävänharmaa sävy, ja aika kaikana kaikista muista sävyistä. Luomilla ja iholla tämä ei kuitenkaan näytä sinertävältä. Kuinka mahtava tämä paletti olisikaan, jos tämän tilalla olisi mattamusta?

Matt Garcia on kaunis punertavan ruskea sävy.

Matt Malloy on lempisävyni koko paletista. Tämä on siis mattavalkoinen ja yksi niistä sävyistä, joita tulee yhdistettyä muihin luomiväripaletteihin. Monista luomiväripaleteista puuttuu tällainen mattavalkoien.

Matt Rosen on lämmin keskiruskea. Tällaista ruskeaa suosin arkimeikissä

Matt Wood on käytännöllinen tummanruskea, jota voisi myös hyvin yhdistää muihin paletteihin. Toisaalta monissa luomiväripaleteissa on tummanruskea mattasävy.

Matt Singh on yksi suosikeistani. Tämä on arkilookiin hyvä, persikkainen sävy.

Matt Abdull on mattaharmaa. En ole tätä vielä itse käyttänyt kovinkaan usein, mutta ehdottomasti hyvä klassinen harmaa, jota ei monista paleteista löydy.

Matt Lombradi on keltainen sävy, joka on hyvä arkisävy tämäkin.

Matt Hung on harmaa sävy, jossa on vivahdus luumua.Plussat ja miinukset:
+ Sävyjen pehmeä ja helposti levittyvä koostumus
+ Ihan hyvä pigmentti, "rakentamalla" sävyistä saa hyvin syvempiä
+ Värien iso koko (size matters, niin kuin kansi sanoo)
+ Hauska ja kätevä pakkaus
+ Mattavalkoinen
- Yksinään käytettynä vähän tylsä, toki tämä on mielipidekysymys
- Sävyt kaukana toisistaan
- Isoin miinus: mattamustan puuttuminen

Suosittelisinko tämän paletin hankkimista?

En suosittelisi, jos...
....haluat paletin, josta yksinään saa monipuolisia lookeja
....haluat paletissa olevan mattasävyjen lisäksi shimmersävyjä
....haluat paletin sävyjen olevan lähellä toisiaan, jotta sävyjen yhdistely olisi helpompaa, eikä sävyjä tarvisi "sekoitella keskenään"

Suosittelisin, jos...
....haluat laadukkaita mattasävyjä, joita yhdistää muiden palettien kanssa
....pidät mattalookista
....olet samanlainen meikkiaddikti kuin minä, ja haluat keräillä kaiken maailman luomiväripaletit (onneksi luomivärit säilyvät pitkään ;) )

Teen vielä blogiin tässä parin viikon sisällä muutaman lookin Meet Matt(e) -paletista, jotta näette mitä paletista saa yksinään loihdittua, sekä ihan haastaakseni itseäni saamaan paletista mahdollisimman paljon irti. Lookit tulevat kahteen eri postaukseen, arki- ja juhlameikit, jottei postauksista tulisi älyttömän pitkiä. Yritän saada paletista irti kolme eri arkilookia, joka onnistuu kyllä helposti, sekä kolme eri juhlalookia, joka on pelkillä mattasävyillä itselleni pieni haaste.

Pysy siis vielä kuulolla, jos harkitset Meet Matt(e)n hankkimista, muttet ole ihan varma! :)

6 kommenttia:

 1. Matt Singh näyttää kyllä hyvältä sävyltä :)

  VastaaPoista
 2. Itse myös hankin tämän, koska oli pakko saada kokeilla jotain the balmilta! En ole kuitenkaan oikein osannut tätä käyttää.. Matt Singh onkin ainut sävy mitä olen tähän asti käyttänyt. :D Toivottavasti saan nyt sinulta hyviä vinkkejä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on kyllä ainakin yksinään hankala käyttää. Toivotaan, lookeja on tulossa piakkoin! :)

   Poista
 3. Kauniita sävyjä, mutta mulle itselleni on tärkeää, että paletin sävyt ovat lähellä toisiaan, jolloin niistä on helppo tehdä erilaisia lookeja. Eiköhän se tuollakin paletilla onnistu, mutta mulla vaan ei välttämättä taidot riittäisi :D Mielenkiinnolla odottelen millaisia silmämeikkejä noista taiot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama on tärkeää myös minulle. Pidän kuitenkin tämän paletin yksittäisistä sävyistä yhdistettynä muihin luomiväreihin. Kyllä itsellänikin harjoittelua vaatii, että saa tästä oikeasti kauniita lookkeja luotua! :D

   Poista

Kiitos!